Veikkausliiga 2009: HJK - FC Lahti 1-0 (0-0) [25.05.2009]

[mobile]
[HJK:n Westö debytoi Veikkausliigassa] [Tappioton putki jo ennätyslukemissa] [Hauhia: "Lähdetään pelaamaan omilla vahvuuksilla"] [ENNAKKO: HJK:n keskikenttä uudistuneena - Lahti ilman Litmasta] [Otteluennakko FC Lahti - HJK: Isojen kimppuun] [Hauhia tuottamaan FC Lahdelle ensimmäistä tappiota] [Ennakko: HJK isännöi FC Lahtea] [FC Lahdella ei ole haku päällä]
Mehmet Hetemaj

1. Ennen ottelua kävelin Pallokenttä kakkosen ohitse ja siellä aloitteli harjoituksia kolme Klubi 04:n pelaajaryhmää, joista yhdessä oli punaiset harjoitusliivit päällä Mehmet Hetemaj. Finnair Stadiumin kulmalla kysyin asiasta vastaan tulleelta 04:n General Manager Juha Saukkoselta, joka vahvisti havaintoni ja kertoi Mehmutin harjoittelevan tällä viikolla 04:n kanssa.

Ratsupoliisit

2. Netissä ilmestyi video, jossa kaksi futiskannattajien ryhmää myllytti toisiaan[Toinen ryhmä taisi kuulua hesalaiseen Sakilaiset-ryhmään, mutta lahtelaisia ei ollut mukana, joten muistin asian väärin]. Ilmeisesti kyseinen video oli saanut poliisin saapumaan vahvasti paikalle ja Finnair Stadiumin edessä oli hyvissä ajoin ennen ottelua mm. neljä ratsupoliisia.

Kättelyt alkoivat

3. Lahden kapteeni Jukka Vanninen aloitti erotuomareiden kättelyn TV-kameran seuratessa tapahtumaa tarkkaan.

HJK pelaajaesittelyssä

4. HJK:n pelaajat pelaajaesittelyssä.

Lehdistökatsomo

5. Mediaa ottelu näytti kiinnostavan vaikka kyse oli TV-ottelusta, sillä keskellä ylhäällä lehdistökatsomo näkyi olevan puoleksi kansoitettu. Harvemmin se on sarjaotteluissa ihan täynnä.

Dawda Bah, Sebastian Sorsa, Eero Korte, Kalle Eerola, Petteri Kari, Jukka Vanninen, Fofana Mohamed

6. Sebastian Sorsa oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla HJK:n pelinrakentaja rynnimällä kerta toisensa jälkeen päätyyn ja antamalla syöttöjä joukkuetovereille, vaikka vastassa olivat niinkin kokeneet pelurit, kuin Kalle Eerola ja Jukka Vanninen. Taustalla olivat vasemmalta oikealle Dawda Bah, Eero Korte, Petteri Kari ja Fofana Mohamed.

Ville Wallén, Fofana Mohamed

7. Kesken HJK-painostuksen Lahti pääsi välillä vastahyökkäyksiin, jotka johtivat mm. kulmapotkuihin. Vaarallisimmassa tilanteessa Fofana Mohamed nosti pallon HJK:n maalivahti Ville Wallénin ylitse, mutta Lahden kannalta valitettavasti pallo meni myös maalin ylitse.

FC Lahden kannattajia

8. YLE:n urheilun päällikkö Kari Mänty totesi äskettäin: "Jos Veikkausliigan pelitaso on kaukana Valioliigan pelitasosta, niin kyllä suomalaisten fanien taso on kyllä vielä kauempana brittifanien tasosta." Lausunto sai Veikkausliigan fanit älähtämään, mutta joiltain osin olen samaa mieltä Männyn kanssa. Olen tälläkin kaudella jo parissa ottelussa joutunut kuuntelemaan lahtelaisfanien myötähäpeää herättävää huutelua erotuomareille ja pelaajille: "Homo tuomari!, Homo pelaaja!". Ennen kansa totesi vanhan sananlaskun sanoin: "Siitä puute, mistä puhe!". Useimmat aikuiset tietävät, että homofobiasta kärsivät etupäässä ne miehet ja naiset, jotka ovat epävarmoja omasta miehisyydestään tai naisellisuudestaan. Sellaisia aikuisiakin on, mutta ennen muuta se kuuluu nuoruuteen. Siinä vaiheessa, kun on jo perhe ja pari kersaa, asia ei voisi vähempää kiinnostaa. Nuorten mielestä HOMO-huutelut ovat raju juttu, mutta aikuisista ne tuntuvat äärimmäisen lapsellisilta. Suomalainen fanikulttuuri nousee vasta kun lapsellisten huutelujen sijasta keskitytään kannattamaan omaa joukkuetta.

Mikko Hauhia, Konsta Hietanen, Ville Wallén, Drilon Shala

9. Ville Wallén ja Drilon Shala taistelivat pallosta lähes kung-fu-elokuvan malliin. Katsomossa osa katsojista näytti seuraavan tilannetta todella tarkkaan.

10.

11.

Markku Kanerva

12. Puoliajalla alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva joutui TV-haastatteluun, koska kesän EM-turnaukseen turnauksen pelaajat julkaistiin samana päivänä.

Kari Haapiainen, Robert Tikkanen

13. Puoliajalla HJK Oy:n toimitusjohtaja Kari Haapiainen vastaanotti Lippupisteen toukokuussa pidettyjen käyttäjäpäivien erityismaininnan yhteyspäällikkö Robert Tikkaselta. Lippupisteellä on 450 kumppania, joten HJK:n erityismaininta tarkoittaa ilmeisesti, että seuraorganisaatio tekee jotkut asiat oikein. Tämäntapaiset palkitsemiset otteluiden yhteydessä tuovat julkisuutta myös HJK:n kumppaneille. Osaltaan ne ovat myös otteluiden markkinointia, missä pienemmän suomalaisseurat ottavat mielellään mallia suuremmilta.

Sebastian Sorsa

14. Ottelun ainoa maali syntyi Sebastian Sorsan antamasta kulmapotkusta.

15. Pyry Kärkkäinen rynni kohti Sorsan kulmapotkukeskitystä ja valmistautui ponnistamaan ilmaan.

16. Pyry Kärkkäisen pusku matkasi FC Lahden maalin ylänurkkaan.

Jukka Raitala, Jukka Sauso, Petteri Kari, Jukka Vanninen, Petri Oravainen, Eero Korte, Ville Taulo

17. FC Lahti yritti raivoisasti tasoitusta, mutta ei onnistunut. Yksi läheltä piti tilanne oli, kun Fofana Mohamed antoi rangaistusalueen kulmasta syötön keskelle, mutta Jukka Vanninen potkaisi hutipotkun. Vasemmalta oikealle: Jukka Raitala, Jukka Sauso, Petteri Kari, Vanninen, Petri Oravainen, Eero Korte ja Ville Taulo.

Mikko Sumusalo, Toni Huuhka, Valeri Popovitch, Jukka Vanninen, Mikko Hauhia, Henri Toivomäki

18. HJK vaihtoi kentälle Petri Oravaisen lisäksi myös Mikko Sumusalon ja Valeri Popovitchin. Sumusalo tuli peliin lisäajalla, kun HJK:n valmennusjohto halusi kuluttaa aikaa vaihdoilla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Sumusalo, Toni Huuhka, Popovitch, Jukka Vanninen, Mikko Hauhia ja Henri Toivomäki.

S140

19. HJK:n S140 fanikatsomossa oli voiton häämöttäessä tunnelma huipussaan.

Ville Wallén, Jussi Länsitalo, Mikko Hauhia, Heikki Haara, Jonne Kemppinen, Viktor Szentpeteri, Toni Huuhka, Juho Mäkelä, Jukka Sauso

20. Lisäajan viime minuutilla jopa FC Lahden maalivahti Viktor Szentpeteri rynni vastustajan rangaistusalueelle auttamaan erikoistilanteissa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ville Wallén, Jussi Länsitalo, Mikko Hauhia, Heikki Haara, Jonne Kemppinen, Szentpeteri, Toni Huuhka, Juho Mäkelä ja Jukka Sauso.

FC Lahti kohtasi HJK:n Finnair Stadiumilla maanantaina 25.5.2009 klo 19:00 alkaen TV-ottelussa. Lahti oli pelannut ennen ottelua vuoden 2009 Veikkausliigassa vain 6 ottelua, mutta kun edellisen kauden ottelut lasketaan mukaan joukkueen tappiottomien otteluiden määrä oli yltänyt ennätykseen eli yhdeksään peräkkäiseen otteluun. Kaiken lisäksi Lahti oli saanut pisteitä 12, kun edellisenä päivänä jo 8. ottelunsa pelannut Haka oli kerännyt 17 pistettä. Joten teoriassa oli ennen ottelua mahdollista, että jos Lahti voittaisi kaksi seuraavaa otteluaan, joukkue olisi 8 ottelun jälkeen sarjakärjessä 18 pisteellä. Tosin Haka ehtisi pelata 9. ottelunsa, ennen kuin Lahti ehtisi pelata 8. ottelunsa, joten Lahti todellisuudessa nousisi sarjakärkeen vain jos Haka häviäisi toukokuun lopun ottelunsa KuPSia vastaan.

Under construction... Täydennän raporttia myöhemmin.

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén (mv), 3. Mikko Hauhia, 5. Jukka Sauso, 8. Ville Taulo, 9. Sebastian Sorsa (90. min. 27. Mikko Sumusalo), 10. Juho Mäkelä, 13. Pyry Kärkkäinen, 16. Jarno Parikka (69. min. 14. Valeri Popovitch), 17. Dawda Bah, 20. Jukka Raitala, 26. Johannes Westö (57. min. 21. Petri Oravainen). Vaihtopelaajat: 12. Jani Viander (mv), 2. Tuomas Kansikas, 18. Juhani Ojala, 31. Akseli Pelvas.

Varoitukset: 18. min. Pyry Kärkkäinen.

FC Lahden kokoonpano: 1. Viktor Szentpeteri, 2. Heikki Haara, 3. Henri Toivomäki, 6. Kalle Eerola (82. min. 13. Jussi Länsitalo), 8. Fofana Mohamed, 9. Rafael, 11. Drilon Shala (61. min. 20. Jonne Kemppinen), 12. Toni Huuhka, 14. Konsta Hietanen (61. min. 19. Riku Heini), 15. Jukka Vanninen, 17. Eero Korte. Vaihtomiehet: 4. Janne Moilanen, 21. Kaarlo Rantanen, 22. Juha Tuomi.

Varoitukset: 47. min. Kalle Eerola.

Maalit: 59. min. Pyry Kärkkäinen (Sebastian Sorsa) 1-0.

Erotuomarit: Petteri Kari, Jouko Ikonen (I avustava), Jukka Honkanen (II avustava) ja Jari Järvinen (IV). Yleisöä oli 3152 henkeä.

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [IL Netti-TV: HJK:n Kärkkäisen maali kaatoi Lahden] [HJK aiheutti FC Lahdelle kauden avaustappion] [Muurinen: Voitto oli ansaittu] [Mäkelä harmitteli erikoistilanteita] [Kärkkäinen iloitsi maalista ja pääsystä EM-kisajoukkueeseen] [Pyry Kärkkäisen puskulla voittoon FC Lahdesta] [Muurinen kiitteli erikoistilannepelaamista] [HJK:lle Lippupiste Oy:n erityismaininta] [Maanantain laskuvarjohyppy nyt HJK TV:ssä] [Adidaksen virallisen UCL-finaalipallon voittaja on arvottu] [FC Lahden pitkä putki katkesi Helsingissä] [HJK-Lahti-pelin jälkeen tapeltiin] [Mäkelä: "Hävisimme tänään hyvälle HJK:lle"] [HJK aiheutti FC Lahdelle ensimmäisen tappion] [HJK:n Sorsa laukoi voitto-osuman ja paikkasi maalivahtia]

Valid XHTML 1.0 Transitional