Harjoitusottelu: Haka - TPV 2-1 (1-0) [20.03.2010]

[mobile]

[TPV Hakan seuraava vastustaja] [Haka vastaan maaliskuussa] [Kalle Kankala jatkaa punaisissa] [Jussi Kemmo jatkosopimukseen] [Jarkko Vesapuisto uusi TPV-vahvistus] [Aapo Kiljunen palaa TPV:n maalille] [Mourad Seddiki]

Pirkko & Åke, Vuosisadan rakkaustarina

1. Saavuin otteluun bussilla ja pongasin Juusonrannan kohdalla Vanhankylän pelloilla tämän suurikokoisen Pirkko & Åke, Vuosisadan rakkaustarina -kesäteatterinäytelmän mainoksen. Kyseinen kesäteatteri on Seppo Koskisen suursatsaus, jonka tuloilla toivotaan korjattavan Hakan taloutta.

Hakan vaihtopelaajat

2. Ehdin kentälle viime tingassa ennen ottelua. Ennen ottelua netissä oli veikkailtu, että Haka tulee peliin Koskenpojat-painoitteisella kokoonpanolla, mitä en itse uskonut. Saapuessani kentälle avauskokoonpanot olivat jo pukuhuoneessa, mutta Hakan vaihtomiesten verryttelykokoonpanoa katsellessa huomasin heti, että Haka lähtee peliin ilmeisesti aika vahvalla kokoonpanolla.

TPV ja Kuivasto

3. Pukuhuoneista tulivat esiin ensin TPV:n pelaajat ja Hakasta kapteeni Toni Kuivasto. Kun muita hakalaisia ei alkanut heti kuulua, TPV:n pelaajat lähtivät kävelemään kentälle ja jättivät erotuomarit odottelemaan Hakan pelaajia.

TPV:n vaihtopelaajat

4. Vaikka lunta oli edelleen paksusti kentän ympärillä, niin itse kenttää reunustavalla asfaltilla näkyi vesilammikoita. Kuvassa oli TPV:n vaihtopenkkiläiset.

Jussi Kemmo, Jarno Mattila, Jaakko Rönkkö, Toni Kuivasto, Benito Yllaconza

5. Ottelun alkuminuuteilla TPV sai vaarallisen tilanteen, kun Jarno Mattila ei onnistunut purkamaan taklauksellaan TPV-hyökkäystä vaan pallo pomppi hänen ohitseen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jussi Kemmo, Mattila, Jaakko Rönkkö, Toni Kuivasto ja Benito Yllaconza.

Toni Kuivasto, Jaakko Rönkkö, Juuso Ollikainen, Josef Chavez, Jussi Kemmo

6. Jaakko Rönkkö sai pallon haltuunsa ja kuljetti sen päätyyn rangaistusalueen sivulle. Samanaikaisesti Juuso Ollikainen hiipi Josef Chavezin huomaamatta rangaistusalueelle, minkä Rönkkö hyvin huomasi. Pelaajat vasemmalta oikealle: Toni Kuivasto, Rönkkö, Ollikainen, Chavez ja Jussi Kemmo.

Juuso Ollikainen, Toni Kuivasto, Josef Chavez, Jaakko Rönkkö

7. Jaakko Rönkön laukaus lähti rangaistusalueen rajalta ja Josef Chavez ei ollut vieläkään huomannut katsoa taakseen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juuso Ollikainen, Toni Kuivasto, Chavez ja Rönkkö.

Saku Pesonen, Juuso Ollikainen

8. Juuso Ollikainen ei aivan ylettynyt kurkottamallakaan palloon ja TPV:n läheltä piti -tilanne kuivui kokoon.

Ben Traore, Timo Westman, Toni Kuivasto, Jussi Kemmo, Jarkko Vesapuisto, Benito Ylloconza, Eero Kanerva, Kalle Multanen, Aleksei Budko

9. Laajalla alueella liikkunut Toni Kuivasto taisteli pallosta samoin laajasti liikkuneen Jussi Kemmon kanssa. Vasemmalta oikealle: Ben Traore, Timo Westman, Kuivasto, Kemmo, Jarkko Vesapuisto, Benito Yllaconza, Eero Kanerva, Kalle Multanen ja Aleksei Budko.

Antti Hynynen, Aku Korhonen, Timo Westman

10. Hakan ensimmäinen maali sai alkunsa tästä Antti Hynysen keskityksestä. Aku Korhonen yritti viime hetkellä peittää laukausta.

Kalle Multanen, Jaakko Rönkkö, Sampsa Isoaho, Jarkko Vesapuisto, Toni Kuivasto, Aapo Kiljunen, Juuso Tuovinen, Benito Yllaconza

11. Kalle Multanen jatkoi Antti Hynysen keskityksen komealla puskulla kohti maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Multanen, Jaakko Rönkkö, Sampsa Isoaho, Jarkko Vesapuisto, Toni Kuivasto, Aapo Kiljunen, Juuso Tuovinen ja Benito Yllaconza.

Kalle Multanen, Jaakko Rönkkö, Sampsa Isoaho, Jarkko Vesapuisto, Toni Kuivasto, Aapo Kiljunen, Juuso Tuovinen, Benito Yllaconza

12. Pallo lensi Kalle Multasen puskusta korkeana kaarena kohti etutolppaa. TPV:n puolustus näytti olevan tilanteessa aivan hajallaan. Multasen takana oli kolmen punapaitaisen pelaajan rykelmä, mutta Toni Koivisto oli maalin edessä aivan vapaana ja Juuso Tuovinen tuntui vain seuraavan tilannetta katseella.

Toni Kuivasto, Aapo Kiljunen, Benito Yllaconza, Juuso Tuovinen

13. Toni Kuivasto on hyvin vahtimassa siltä varalta, jos vaikka Aapo Kiljunen torjuisi pallon eteensä.

Aapo Kiljunen, Toni Kuivasto, Benito Yllaconza

14. Aapo Kiljunen ei ilmeisesti aivan ulottunut palloon.

Aapo Kiljunen, Toni Kuivasto, Benito Yllaconza

15. En ehtinyt nähdä tilannetta aivan tarkkaan, mutta pallon liikeradasta päättelisin, että pallo pomppasi kentän pinnasta ennen osumistaan pystytolppaan, jonka kautta se meni verkkoon.

Saku Pesonen, Markus Joenmäki, Aku Korhonen, Sampsa Isoaho

16. Saku Pesonen loukkaantui lievästi tässä tilanteessa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pesonen, Markus Joenmäki, Aku Korhonen ja Sampsa Isoaho.

Saku Pesonen, Markus Joenmäki, Ben Traore, Aku Korhonen, Sampsa Isoaho, Jarno Mattila

17. En ole aivan varma, mitä tapahtui. Osuiko TPV-pelaaja Aku Korhosen suoraksi ojentautunut nyrkki Sakun Pesosen kurkkuun tai rintaan? Vai tuliko reiteen "puujalka" kontaktista TPV-pelaajan kanssa? Pelaajat vasemmalta oikealle: Pesonen, Markus Joenmäki, Ben Traore, Korhonen, Sampsa Isoaho ja Jarno Mattila.

Eero Kanerva, Sampsa Isoaho, Juuso Tuovinen, Jukka Santala, Josef Chavez

18. Juuso Tuovinen yritti ottaa palloa pois Jukka Santalalta, mutta ei onnistunut, vaan Santala syötti kaikessa rauhassa Josef Chavezille. Pelaajat vasemmalta oikealle: Eero Kanerva, Sampsa Isoaho, Tuovinen, Santala ja Chavez. Kanervan pelihousuissa oli harhaanjohtavasti pelinumero 11, mutta todellisuudessa hän pelasi numerolla 5.

Jussi Kemmo, Juuso Tuovinen, Josef Chavez, Juuso Ollikainen, Jukka Santala, Antti Hynynen

19. TPV:n toiseksi vaarallisin maalipaikka syntyi, kun Jussi Kemmo alkoi painia Josef Chavezin kanssa sivurajalla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kemmo, Juuso Tuovinen, Chavez, Juuso Ollikainen, Jukka Santala ja Antti Hynynen.

Antti Hynynen, Jussi Kemmo, Juuso Tuovinen, Josef Chavez, Juuso Ollikainen, Jukka Santala

20. Jussi Kemmo onnistui kaivamaan pallon pois Josef Chavezin alta ja lähettämään sen edelleen.

Kalle Kankala, Sampsa Isoaho, Antti Hynynen, Jarkko Vesapuisto, Benito Yllaconza

21. Seuraavana palloon ehti ensimmäisen Kalle Kankala ennen Antti Hynystä. Taustalla olivat Sampsa Isoaho, Jarkko Vesapuisto ja Benito Yllaconza.

Jaakko Rönkkö, Aku Korhonen, Ben Traore, Toni Kuivasto

22. Seuraavana pallo meni Jaakko Rönkölle, mutta Toni Kuivasto oli aivan kiinni ja kamppailu pallosta meni kaksintaisteluksi, jossa molemmat alkoivat töniä toisiaan ja taidettiin joku sanakin vaihtaa. Pallo palasikin takaisin Kankalalle tai Kemmolle. Ben Traore lähti yhtäaikaa Kuivaston kanssa pallon perää ja Rönkkö huomasi, että nyt on hyvä tilaisuus livistää Kuivaston vartioinnista. Pelaajat vasemmalta oikealle: Rönkkö, Aku Korhonen, Traore ja Kuivasto.

Markus Joenmäki, Jaakko Rönkkö

23. Kemmon tai Kankalan syöttö ohitti Kuivaston ja Traoren, mutta myös Jaakko Rönkön ja meni Markus Joenmäen ulottuville. Mutta tällöin Rönkkö hyppäsi Joenmäen selkään ja sai tämän menettämään tasapainonsa.

Jussi Kemmo, Markus Joenmäki, Jaakko Rönkkö, Josef Chavez

24. Tilannetta hyvin seurannut Jussi Kemmo varasti pallon kun Markus Joenmäki vielä kömpi jaloilleen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kemmo, Joenmäki, Jaakko Rönkkö ja Josef Chavez.

Saku Pesonen, Jussi Kemmo, Markus Joenmäki, Josef Chavez

25. Jussi Kemmo pääsi vastatusten Saku Pesosen kanssa, mutta laukaus kiersi hiukan takimmaisen pystytolpan ohitse. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pesonen, Kemmo, Markus Joenmäki ja Josef Chavez.

Toni Kuivasto, Jaakko Rönkkö, Markus Joenmäki, Jarno Mattila

26. Jaakko Rönkkö käväisi paiskaamassa tapahtuman jälkeen kättä Toni Kuivaston kanssa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kuivasto, Rönkkö, Markus Joenmäki ja Jarno Mattila.

Sebastian Strandvall, Erkka Heinä

27. Ottelun 57. minuutilla Haka vaihtoi ensimmäisellä puoliajalla lievästi loukkaantuneen Saku Pesosen tilalle Erkka Heinän ja Ben Traoren tilalle tuli Sebastian Strandvall. TPV vaihtoi myös Kalle Kankalan tilalle entisen Haka-pelaaja Arto Lindbergin.

Jarno Mattila

28. Jarno Mattila antoi syötön Hakan toiseen maaliin.

Juuso Tuovinen, Eero Kanerva, Antti Hynynen, Jaakko Juuti

29. Jaakko Juuti (oikealla) pommitti Jarno Mattilan keskityksestä suoran volleyn, mikäli pelaajien takaa näin oikein. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juuso Tuovinen, Eero Kanerva, Antti Hynynen ja Juuti.

Jaakko Juuti

30. Jaakko Juuti sai raikuvat apploodit loistavasta maalistaan.

Jussi Kemmo, Markus Joenmäki, Jarno Mattila

31. TPV:n kavennusmaali syntyi, kun Jussi Kemmo nosti pallon keskemmälle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kemmo, Markus Joenmäki ja Jarno Mattila.

Jarno Mattila, Markus Joenmäki, Iikka Juuri, Erkka Heinä

32. Iikka Juuri latasi Jussi Kemmon nostosta suoraan ilmasta kierteisen volleyn kohti maalin vasenta nurkkaa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jarno Mattila, Markus Joenmäki, Juuri ja Erkka Heinä.

Iikka Juura, Markus Joenmäki, Erkka Heinä

33. Erkka Heinä heittäytyi, mutta upea laukaus oli melkein toivoton siepattavaksi maalivahdille kuin maalivahdille.

Jussi Kemmo, Jarkko Vesapuisto, Iikka Juura, Jarno Mattila, Erkka Heinä, Markus Joenmäki

34. Pallo oli Hakan maalissa ja TPV oli käynnistänyt takaa-ajon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jussi Kemmo, Jarkko Vesapuisto, Iikka Juura, Jarno Mattila, Erkka Heinä ja Markus Joenmäki. Vasta ottelun jälkeen kotona valokuvia selatessa huomasin, että taustalla näkyvä harmaahuppuinen mies taitaa olla Cheyne Fowler.

Baba Osumanu, Nimo King Faruk, Aleksei Budko, Erik Westerholm, King Faruk, Timo Westman, Eero Kanerva

35. Haka vaihtoi kentälle ghanalaiset testipelaajat Baba Osumanun ja mm. A-junioreiden peleissä loistaneen Nimo King Farukin, mutta ainakaan toistaiseksi jälkimmäisen fysiikkansa ei oikein riitä pelaamiseen tällä tasolla. Kuvassa Osamanu kiirehtimässä vasemmalla kuvan ulkopuolelle. Hänestä oikealle olivat Aleksei Budko, Erik Westerholm, King Faruk, Timo Westman ja Eero Kanerva.

Jami Palsa, Nimo King Faruk, Aleksei Budko, Erik Westerholm, Jukka Santala, Baba Osumanu, Eero Kanerva

36. Baba Osumanu voitti pääpallokamppailun Eero Kanervaa vastaan ja jatkoi pallon edelleen eteenpäin. Se putosi Juuso Tuovisen ulottuvilla, mutta hänen purkunsa lipsahti takaisin Nimo King Farukille, joka tykitti päin peitossa onnistunutta Sampsa Isoahoa.

Kun Haka putosi Liigacupin 2010 jatko-otteluista, vuorossa oli harjoitusottelut, joista ensimmäinen pelattiin TPV:tä vastaan lauantaina 20.3.2010 klo 13:15 alkaen Saharan kentällä Valkeakoskella. Sää oli vaihteeksi kaksi kolme astetta plussan puolella ja paikoin näkyvissä oli vesilammikkoja. Mutta Saharan kenttä näytti olevan hyvässä kunnossa. Ottelun alkamisajasta oli pientä epäselvyyttä. TPV:n webbisivulla alkamisajaksi oli merkitty klo 13:30, mutta Hakan webbisivulla alkamisaikana oli klo 13:15, jolloin ottelu myös alkoi. Ilmeisesti yleisöstä osa kuitenkin noudatti myöhäisempää ottelun alkamisaikaa, koska ottelun alettua laskin kentän laidalta noin 40 katsojaa plus arviolta 20 Tallikadun varteen pysäköidyissä autoissa istuvaa ottelun seuraajaa. Mutta varttia myöhemmin laskin kentän laidalla seuraajia jo 100 plus autoissa istujat.

Ennen ottelua kävin lävitse TPV:n pelaajaluetteloa ja tunnistin joukosta heti Aapo Kiljusen, Kalle Kankalan, Arto Lindbergin ja Jussi Kemmon. Sen sijaan muisti pätki niin täydellisesti, että en muistanut kolmen vuoden takaa MYPAssa pelannutta Iikka Juuraa enkä FC Hämeenlinnassa ja Tampere Unitedissa pelannutta Erik Westerholmia, vaikka jälkimmäinen vaihdettiin tuossa vuonna 2006 pelatussa ottelussa erääseen Markus Joenmäkeen.

TPV sai kavennusmaalin jälkeen käyntiin voimakkaan painostuksen ja takaa-ajon, mutta palloa ei kuitenkaan saatu toista kertaa Hakan maaliin. Joten Haka sai kolmannen peräkkäisen voiton tililleen. Peli ei ole kuitenkaan vielä mitenkään valmis. Puolustuksessa ei ollut aivan ykköskokoonpanoa ja se näkyi etenkin toisella puoliajalla. Ja hyökkäyksen pulmat jatkuvat edelleen, vaikka nyt saatiin kaksi maalia aikaiseksi.

Hakan kokoonpano: 12. Saku Pesonen (mv, 57. min. 30. Erkka Heinä (mv)), 3. Toni Kuivasto (C, 46. min. 19. Juuso Salonen), 4. Markus Joenmäki, 11. Antti Hynynen (46. min. (C)), 13. Ben Traore (57. min. 6. Sebastian Strandvall), 15. Jaakko Juuti (82. min. 21. Baba Osumanu), 16. Benito Yllaconza (76. min. 20. Nimo King Faruk), 17. Kalle Multanen, 18. Josef Chavez, 22. Jarno Mattila (78. min. 23. Jussi Jokela), 25. Jukka Santala. Vaihtopelaajat: 9. Niko Ikävalko, 29. Sasu Nieminen.

Varoitukset: .

TPV:n kokoonpano: 1. Aapo Kiljunen (mv), 2. Sampsa Isoaho (C, 86. min. 22. Erik Westerholm), 4. Jarkko Vesapuisto (89. min. 18. Teemu Formulahti), 5. Eero Kanerva, 6. Aleksei Budko, 7. Juuso Ollikainen (86. min. 11. Alessandro Järviö), 9. Jaakko Rönkkö (76. min. 3. Iikka Juura), 14. Kalle Kankala (57. min. 8. Arto Lindberg), 15. Aku Korhonen (46. min. 19. Jami Palsa), 16. Juuso Tuovinen, 21. Jussi Kemmo. Vaihtopelaajat: 12. Vili-Oskar Laaksonen.

Varoitukset: .

Maalit: 9. min. Kalle Multanen (Antti Hynynen) 1-0, 56. min. Jaakko Juuti (Jarno Mattila) 2-0, 71. min. Iikka Juura (Jussi Kemmo) 2-1.

Erotuomarit: Timo Westman, Onni Perolahti (I avustava), Sami And (II avustava). Yleisöä oli 120 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010] [Haka kukisti TPV:n 2-1] [Haka kävi TPV:n kimppuun] [TPV tuhlasi maalipaikkoja Valkeakoskella] [Kokeilut ovat Hakalta ohi] [Haka - TPV, maalitekoharjoitukset, Sahara Valkeakoski 20.3.2010 klo 13.??] [Suomen Cupin kolmas kierros arvottu] [Kuvia 2010: Haka - TPV]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!