Veikkausliiga 2009: Haka - TamU 1-0 (0-0) [14.05.2009]

[mobile]

[Otteluennakko Haka - TamU 14.5.2009] [Pirkanmaan derby sytyttää Hakan Mattilan] [Hynynen ei halua hävitä TamU:lle] [Soukiala valmis vastuuseen Hakaa vastaan] [Onnistumisia haetaan pelirohkeuden kautta] [Soukiala antaa esityksilleen kahdeksikon] [Haka-peli ensimmäinen 957:n selostusottelu]

Juuso Waldenin Land Rover ja Mikko Rikkonen

1. Ennen ottelua kentälle kurvasi Juuso Waldenin Land Rover, jonka olin paria tuntia aikaisemmin pongannut entisen nappulaliigakioskin kohdalta Lempääläntien ja Tehtaankadun risteyksessä. Kyydistä nousi mm. legendaarinen Hakan ensimmäisen tuplamestaruuden aikainen varamaalivahti Mikko Rikkonen, joka tyylikkäänä miehenä oli valinnut päälleen tukanväriin sopivan rennon vaatetuksen.

Frederik, Eino Pakkanen

2. Reetu eli Frederik oli vauhdissa Paviljonki-ravintolassa ennen ottelua. Oikealla oli Eino Pakkanen, joka toimi Hakan Pallojaoston puheenjohtaja vuosina 1976-1977 ja FC Hakan puheenjohtaja vuosina 1991-1992.

Hakan pelaajat ja maskottipelaaja pelaajaesittelyssä

3. Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä. Jani Kauppilan mukana on ottelun maskottipelaaja.

TamU:n pelaajat pelaajaesittelyssä

4. Tampere Unitedin pelaajat olivat kapteeni Jussi Kujalan johdolla pelaajaesittelyssä. Vasemmalla oli erotuomareista Petteri Kari ja Teijo Kotinurmi.

Ryhmähalin jälkeen

5. Ryhmähalin jälkeen Hakan pelaajien ilmeissä näkyi tiettyä päättäväisyyttä ja varmuutta, että kyllä tässä ottelussa menestytään.

Sakari Saarinen, Olli Huttunen, Mikko Innanen, Ilari Ruuth, Toni Ollikainen

6. Kotiotteluihin aina yhtä tyylikkäästi pukeutunut Olli Huttunen ohjasi kentän laidalla Hakan peliä. Oikealle oli neljäs erotuomari Toni Ollikainen. Taustalla oli TamU:n pelaajista Sakari Saarinen ja Hakan pelaajista Mikko Innanen. Edessä oli vihreässä liivissä TamU:n Ilari Ruuth.

Sinikaarti, Mikko Innanen, Jari Niemi, Rafinha, Antti Pohja

7. Tampereelta oli saapunut runsaslukuinen joukko kannattajia, joista noin 25 viihtyi enemmän piippuhyllyn puolella nauttimassa baarin antimista. Sinikaartilaisten banneri oli kiinnitetty kaiteeseen ylösalaisin protestin merkiksi. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Innanen, Jari Niemi, Rafinha ja Antti Pohja.

Jussi Kujala, Jari Nikkilä, Henri Scheweleff, Niko Ikävalko, Antti Ojanperä, Mikko Innanen, Sakari Saarinen

8. Niko Ikävalko näytti kuljettavan pallo kainalossaan, mutta kyseessä oli vain kuvakulman aiheuttama hauska näköharha. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jussi Kujala, Jari Nikkilä, Henri Scheweleff, Ikävalko, Antti Ojanperä, Mikko Innanen ja Sakari Saarinen.

Diego Corpache, Jari Niemi, Jani Kauppila, Pietari Holopainen, Janne Korhonen, Aleksei Kangaskolkka

9. Jari Niemi nosti pallon yli vastaan tulleen Hakan maalivahti Janne Korhosen, mutta se ponnahti ylärimasta ylitse. Pelaajat vasemmalta oikealle: Diego Corpache, Niemi, Jani Kauppila, Pietari Holopainen, Korhonen ja Aleksei Kangaskolkka [korjattu, kiitos palautteesta].

Antti Pohja, Niko Ikävalko, Mikko Innanen, Jussi Kujala, Juska Savolainen

10. Antti Pohja kamppaili pallosta Niko Ikävalkon kanssa. Ikävalko ei ole hoikasta ulkonäöstään huolimatta mitenkään heiveröinen eikä myöskään pelaajana kaikkein pienempiä, joten hän pärjää kaksinkamppailuissa yllättävän hyvin.

Antti Ojanperä, Antti Pohja, Niko Ikävalko

11. Antti Pohja hävisi väännön pallosta Niko Ikävalkon kanssa, mutta Antti Ojanperä riensi apuun. Pallo jatkoi kuitenkin poukkoilua useamman pelaajan välissä.

Pallopoika ja Antti Ojanperä

12. Antti Ojanperä syöksyi kentän ulkopuolella nappulat edellä kohti alas putoavaa palloa, mutta kylmähermoinen pallopoika ei pelästynyt vaan keskittyi sataprosenttisesti pallon kiinnisieppaamiseen: Yes!

Jussi Kujala, Antti Ojanperä, Diego Corpache, Henri Scheweleff, Sami Ristilä, Aleksei Kangaskolkka

13. Sami Ristilä oli keskikentällä Hakan avainpelaajia jakelemalla syöttöjä niin eteenpäin kuin sivullekin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jussi Kujala, Antti Ojanperä, Diego Corpache, Henri Scheweleff, Ristilä ja Aleksei Kangaskolkka.

Jari Niemi, Sakari Saarinen, Mikko Innanen, Juha Soukiala, Antti Ojanperä, Antti Hynynen, Jussi Kujala, Mika Mäkitalo

14. Mikko Innasen hanuri puhui ja pallo aloitti matkansa kohti maalia. Tilanteessa Innanen tuli vauhdilla Sebastian Strandvallin keskityspalloon, mutta juuri ennen kuin Juha Soukiala yritti vangita palloa, Innanen pyöräytti selän Soukialaa kohden yhteentörmäyksen varalta. Pallo kimposi kuitenkin Soukialan hyppysistä päin Innasen hanuria. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jari Niemi, Sakari Saarinen, Innanen, Soukiala, Antti Ojanperä, Antti Hynynen, Jussi Kujala ja Mika Mäkitalo.

Jari Niemi, Sakari Saarinen, Juha Soukiala, Antti Ojanperä, Antti Hynynen, Mikko Innanen, Mika Mäkitalo, Jussi Kujala, Rafinha

15. Mikko Innanen pyörähti piruettinsa vauhdista ympäri ja tähyili pallon perään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jari Niemi, Sakari Saarinen, Juha Soukiala, Antti Ojanperä, Antti Hynynen, Innanen, Mika Mäkitalo, Jussi Kujala ja Rafinha.

Mathias Lindström, Sebastian Strandvall, Mikko Innanen

16. Mikko Innanen pyörähti jo toisen kerran ympäri vauhtinsa voimasta ja pallo oli vielä matkalla verkkoon. Takana vasemmalla olivat Mathias Lindström ja ratkaisevan keskityksen antanut Sebastian Strandvall.

Mathias Lindström, Mika Mäkitalo, Mikko Innanen

17. Ensimmäisenä Mikko Innasta onnittelemaan tulleella Mika Mäkitalolla oli todella hauskaa hänen naureskellessaan tavalle, jolla maali syntyi. Myöskään TamU:n Mathias Lindström vasemmalla ei näyttänyt kadottaneen huumorintajuaan.

Mikko Innanen, Petteri Kari, Jari Nikkilä, Henri Scheweleff

18. Henri Scheweleff menetteli tasapainonsa kaksinkamppailussa Jari Nikkilän kanssa. Erotuomari Petteri Kari ei kuitenkaan varoittanut Nikkilää vaan puhutteli molempia pelaajia ja kehoitti heitä kättelemään toisiaan. Nikkilä ojensikin kätensä, mutta sulki samalla silmänsä kuin miettien että mitä tulikaan tehtyä. Vasemmalla oli Mikko Innanen.

Erkka Heinä, Jarno Mattila, Olli Huttunen, Petri Viljanen, Teijo Kotinurmi, Olli Paasio, Toni Ollikainen, Jonne Hjelm, Asko Jussila

19. Haka vaihtoi Jarno Mattilan tilalle Petri Viljasen ja TamU vaihtoi Antti Ojanperän tilalle Jonne Hjelmin. Vasemmalta oikealle: Erkka Heinä, Mattila, Olli Huttunen, Viljanen, Teijo Kotinurmi, Olli Paasio, Toni Ollikainen, Hjelm ja Asko Jussila.

Petri Viljanen, Jonne Hjelm, Antti Pohja, Sakari Saarinen, Mathias Lindström, Antti Hynynen, Aleksei Kangaskolkka

20. Antti Hynynen yritti murtautua TamU:n rangaistusalueelle Mathias Lindströmin ja Sakari Saarisen välistä ja kaatui Lindströmin taklaukseen. Erotuomari antoi tilanteesta Lindströmille keltaisen kortin ja tuomitsi Hakalle vapaapotkun. Taustalla vasemmalta oikealle Petri Viljanen, Jonne Hjelm, Antti Pohja ja Aleksei Kangaskolkka.

21. Mikko Innanen nousi kulmalipulle ja yritti keskitystä. Sakari Saarinen torjui keskityksen kuitenkin päätyrajan ylitse. Takana avustava erotuomari Markus Hanska.

Aleksei Kangaskolkka, Diego Corpache

22. Ottelun eniten keskustelua herättänyt tapahtuma tapahtui 90. minuutilla. Iltalehden Netti-TV-videota katsoessa näkee, kuinka Diego Corpache leikkasi Aleksei Kangaskolkan eteen, mutta oheisesta kuvasta näyttäisi kuin Aleksei Kangaskolkka roikkui pallontavoittelutilanteessa Diego Corpachen käsivarressa ja painoi hänet kyynärpäällään selästä nurin.

Aleksei Kangaskolkka, Diego Corpache

23. Diego Corpache suistui päätyrajalla naamalleen, koska ei voinut ottaa toisella kädellään vastaan ja kaiken lisäksi Aleksei Kangaskolkka istahti hänen päälleen. Videosta näkee, että istahtaminen ei ollut tahallinen.

Sami Ristilä, Diego Corpache, Petteri Kari, Aleksei Kangaskolkka, Juha Pirinen

24. Petteri Kari tuomitsi tilanteesta Hakalle vapaapotkun. Kun katsoo ensimmäistä tilanteesta ottamaani valokuvaa niin sopivasta kulmasta katsoen tilanne saattoi näyttää siltä, että Kangaskolkka työnsi Corpachen kyynärpäällä nurin ja sen perusteella tuomio oli ymmärrettävä. Mutta Aleksei Kangaskolkka ei tyytynyt tuomioon vaan alkoi valittaa siitä. Kari antoi Kangaskolkalle ilmeisesti protestoinnista varoituksen.

Janne Korhonen, Petteri Kari, Aleksei Kangaskolkka, Jari Nikkilä, Jani Bäckman, Juha Pirinen, Diego Corpache

25. Kun Aleksei Kangaskolkka ei vieläkään lakannut valittamasta, Petteri Kari poimi keltaisen kortin toistamiseen ja näytti sen jälkeen Kangaskolkalle punaisen kortin kahdesta keltaisesta kortista. Vasemmalta oikealle: Janne Korhonen, Kari, Kangaskolkka, Jari Nikkilä, Jani Bäckman, Juha Pirinen ja Diego Corpache.

Petteri Kari, Jani Bäckman, Aleksei Kangaskolkka, Jari Nikkilä, Diego Corpache, Juha Pirinen

26. Punaisen kortin jälkeen Aleksei Kangaskolkka lopetti protestoinnin, mutta oikealla Juha Pirisellä tuntui olevan oma mielipiteensä tilanteesta. Vasemmalta oikealle: Petteri Kari, Jani Bäckman, Kangaskolkka, Jari Nikkilä, Diego Corpache ja Pirinen,

Sami Ristilä, Jarkko Okkonen, Olli Paasio

27. Kolme IS-tähteä saanut Sami Ristilä otti palkinnon vastaan Haka-legenda Jarkko Okkoselta. Kaksi tähteä sai Mikko Innanen ja yhden Jani Kauppila. Taustalla Hakapeliitat juhlivat voittoa. Oikealle Hakan joukkueenjohtaja Olli Paasio näytti miettivän, että pysyisikö pallo vielä koukussa.

Loppukättelyt

28. Loppukättelyt.

Hakan pelaajat ja Hakapeliitat

29. Hakan pelaajat kiittelevät Hakapeliittoja kannatuksesta.

Mikko Innanen

30. Mikko Innanen joutui ottelun jälkeen lehdistön tenttiin erikoisesta maalistaan, jolla Mikko itsekin naureskeli.

Pirkanmaan herruus ratkaistiin Veikkausliigassa 14.5.2009 klo 18:30 alkaneella ottelulla Haka - TamU. Liigacupin voittaneella TamU:lla oli nurmikolle pelaamaan siirtyminen osoittautunut todella vaikeaksi ja kun ilmeisesti taloussyistä johtoporrastakin saneerattiin, niin seura oli käymistilassa. Joukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti Mikko Kavén oli siirtynyt polvivaivojen vuoksi vaihtopenkille ja maalia vartioi Juha Soukiala, joka oli allekirjoittaneelle tuttu jo Ykkösen FC Hämeenlinnan peleistä. Hakan pelaajista ottelun oli mielenkiintoinen etenkin Antti Hynyselle, joka siirtyi Tampereella vietetyn kuuden vuoden jälkeen talvella TamU:sta Hakaan.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 2. Diego Corpache, 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila (c), 9. Niko Ikävalko (62. min. 11. Antti Hynynen), 10. Mika Mäkitalo (86. min. 16. Jani Bäckman), 18. Jari Nikkilä, 20. Sami Ristilä, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila (76. min. 3. Petri Viljanen). Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä (mv), 14. Valeri Minkenen, 15. Nicolas Kivistö, 19. Juuso Salonen.

Varoitukset: 54. min. Sami Ristilä.

TamU:n kokoonpano: 12. Juha Soukiala (mv), 3. Mathias Lindström, 5. Antti Ojanperä (76. min. 21. Jonne Hjelm), 7. Jussi Kujala (c), 8. Antti Pohja, 11. Aleksei Kangaskolkka, 13. Sakari Saarinen, 18. Rafinha, 20. Juska Savolainen, 22. Henri Scheweleff (82. min. 9. Juha Pirinen), 30. Jari Niemi. Vaihtopelaajat: 1. Mikko Kavén, 10. Tomi Petrescu, 16. Ilari Ruuth, 17. Vili Savolainen.

Varoitukset: 25. min. Jussi Kujala, 80. min. Mathias Lindström, 90. min. Aleksei Kangaskolkkka (2xkeltainen=ua).

Maalit: 73. min. Mikko Innanen (Sebastian Strandvall, Antti Hynynen) 1-0.

Erotuomarit: Petteri Kari, Markus Hanska (I avustava), Teijo Kotinurmi (II avustava) ja Toni Ollikainen (IV).

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Hakalle Pirkanmaan herruus] [Innanen helpottui maalistaan] [Huttunen tyytyväinen, Hjelm apeana] [TamU:lla ei käy tuurikaan] [Innasen takapuoli pudotti gorillan selästä] [14.05. Tehtiksellä Haka - TamU klo 18:30; Pirkanmaan paikallinen, osa I] [Lehdistötilaisuusvideo Haka-Tamu] [Ottelukoostevideo Haka-TamU] [Mikä on todellinen syy Kavénin poissaoloon?] [Maalitykki Holopainen kehuu Hakan ilmapiiriä] [Mitkä ovat TamU:n tarkat luvut?] [Hakan Ruizille pelilupa]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!