Harjoitusottelu: Haka - TamU 0-1 (0-0) [09.04.2009]

[mobile]

[Englantilaispakki Hakan testiin] [Adam Green Hakan kokoonpanossa torstaina] [Haka testaa englantilaispuolustajaa] [Testitulokset kertovat positiivisesta kehityksestä] [Vastuuta luvassa kaikille pelikuntoisille] [Jonne luottavaisena uuteen kauteen]

Hissillä jalkapallomuseoon

1. Matkalla otteluareenalla satuin kerrankin kulkemaan Jalkapallomuseon ohitse sellaisella hetkellä kun se oli avoinna ja poikkesin vilkaisemaan sitä pikaisesti. Jalkapallomuseo sijaitsee Myllysaaren museon museorakennuksen ylimmässä kerroksessa ja suhteellisen jyrkkien portaiden lisäksi sinne pääsee vanhalla teollisuushissillä, joka saattaa olla elämys sekin niille, jotka normaalisti joutuvat tekemisiin vain uusien ja steriilien kerrostalohissien kanssa. Seinältä löytyy opasteet, hissin painikkeet ovat oikealla ja hississä on jopa hätäpuhelin, jota ei löydy läheskään kaikista kerrostalohisseistä. :)

Jalkapallomuseoesineistöä

2. Ehdin tutustua jalkapallomuseoon varmaan vain vartin verran, mikä on ehdottomasti liian lyhyt aika. Jossain välissä täytyy vierailla siellä oikein ajan kanssa.

Hakan uusi fanikahvila

3. Hiukan ennen Saharaan kävelyä ehdin poiketa myös Hakan uudessa fanimyymälässä ja sen yhteydessä olevassa kahvilassa. Myymälästä ostin uuden Haka-pipon tammikuussa kreikkalaiselle futisstadionille hukkaamani tilalle ja kahvilan puolella hörppäsin pikaisesti kupillisen kahvia.

Erotuomarit ja joukkueet

4. Joukkueet saapuivat kentälle erotuomareiden johdolla. Vasemmalla Riku Vihreävuori, keskellä Toni Ollikainen ja oikealla Markus Hanska. Pelaajista etummaisina olivat maalivahdit Janne Korhonen ja Mikko Kavén. Niin tai Jani Kauppila taisi olla ensimmäisenä hakalaisista, mutta jäi piiloon Ollikaisen taakse.

Adam Green, Jani Kauppila

5. Englantilainen Adam Green oli Hakan testipelaaja ottelussa. Oikealla takana oli Jani Kauppila.

Sakari Saarinen, Jani Kauppila, Henri Scheweleff, Sami Ristilä

6. Jani Kauppila dominoi Hakan puolustuksessa ja katkoi TamU:n hyökkäyksiä jo keskikentällä. Sakari Saarinen oli yksi Janin taistelupareista. Takana ensimmäisen puoliajan pelannut Henri Scheweleff ja Sami Ristilä.

Pietari Holopainen, Jari Niemi

7. Pietari Holopainen ja Jari Niemi starttasivat pallon perään kuin pikajuoksijat lähtökuopistaan.

Erikoistilanneruuhka

8. Haka laittoi erikoistilanteissa rangaistusalueelle hyvät pääpelaajat, joten puolustuksen oli aika helppo arvata, millä tavalla erikoistilanteita yritettiin pelata. Kun pelaajat olivat vielä vierekkäin, niin hiukan epätarkka keskityskin saattaisi osua omaan pelaajaan. Kuvassa ei näy oikeastaan ketään varsinaista kakkospallopelaajaa, joten suora pusku keskityksestä oli ilmeisesti ykköstaktiikka. Hakalta puuttui vielä selvä maalintekijä.

Antti Pohja, Adam Green

9. Adam Green pelasi ottelun numero 25 selässä, vaikka housuissa taisi olla numero 23. Ennen ottelua hän taisi verrytellä verryttelypuvussa, jossa oli numero 27. Paidan numero määräytyi joukkueenjohtaja Olli Paasion mukaan siten, että se oli paita, joka sopi päälle. Uskoisin, että sama päti pelihousujenkin suhteen. Ehkä 27 tulee viralliseksi pelinumeroksi, jos sopimus Hakan kanssa syntyy. Tässä Antti Pohja suojautui Greenin tykitykseltä.

Hakan puolusturyhmittelyä

10. Hakan puolustuslinja toimi ensimmäisellä puoliajalla ilman suurempia pulmia ja viestintä testipelaaja Adam Greenin kanssa ei ainakaan tässä ottelussa tuottanut pahemmin pulmia. Päävalmentaja Olli Huttunen tosin joutui pari kertaa neuvomaan, koska Green pitäytyi ehkä liiaksi suorassa linjapuolustuksessa ja ei uskaltanut porrastaa silloin kun se oli järkevää tilan viemiseksi pois vastustajalta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pietari Holopainen, Henri Scheweleff, Sami Ristilä, Rafinha ja Sebastian Strandvall.

Sami Ristilä, Antti Hynynen, Valeri Minkenen, Jani Bäckman, Sakari Saarinen, Antti Ojanperä, Rafinha

11. Antti Hynynen ja Valeri Minkenen keksivät ottelun kuluessa uuden hyökkäystaktiikan. Kun palloa lähti kuljettamaan rinnakkain käsi kädessä, niin vastustaja hämmentyi, kun ei oikein tiennyt, kummalta pelaajalta pallo piti ottaa pois. :) Pelaajat vasemmalta oikealle: Sami Ristilä, Hynynen, Minkenen, Jani Bäckman, Sakari Saarinen, Antti Ojanperä ja Rafinha.

Antti Hynynen, Valeri Minkenen, Jaakko Ruuskanen, Jani Bäckman, Sami Ristilä, Sakari Saarinen, Juha Pirinen, Rafinha

12. Kun toinen hyökkääjistä pysähtyi ja toinen jäi suojaamaan, pallo oli vaikea ottaa pois. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Hynynen, Valeri Minkenen, Jaakko Ruuskanen, Jani Bäckman, Sami Ristilä, Sakari Saarinen, Juha Pirinen ja Rafinha.

Juska Savolainen, Antti Hynynen, Jani Bäckman, Valeri Minkenen, Sakari Saarinen, Jaakko Ruuskanen, Sami Ristilä, Rahinha

13. Tilanteen huono puoli oli, että oma pelaaja peitti myös kaikkein tärkeimmän etenemis- ja syöttösuunnan ja tämä tilannekin taisi päättyä syötöllä keskelle takaviistoon. Ehkä taktiikkaa pitää vielä parannella. :) Pelaajat vasemmalta oikealle: Juska Savolainen, Antti Hynynen, Jani Bäckman, Valeri Minkenen, Sakari Saarinen, Jaakko Ruuskanen, Sami Ristilä ja Rahinha.

Juha Pirinen, Juha Soukiala, Jussi Kujala, Antti Hynynen, Sakari Saarinen

14. Hakan Antti Hynynen ei kärkimiehenä yksinään tahtonut vielä pärjätä TamU:n puolustuksen rutistuksessa ja jyrättiin tässäkin kentän pintaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juha Pirinen, Juha Soukiala, Jussi Kujala, Hynynen ja Sakari Saarinen. Taustalla verryttelevät Niko Hoikkala ja Juuso Salonen katselivat tilannetta.

Jaakko Ruuskanen, Juska Savolainen, Jani Bäckman, Antti Ojanperä

15. Jani Bäckman tuli Hakan pelinrakentajaksi toiselle puoliajalle Mika Mäkitalon tilalle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jaakko Ruuskanen, Juska Savolainen, Bäckman ja Antti Ojanperä.

Aleksei Kangaskolkan maali

16. Ottelun ainoa maali syntyi, kun Aleksei Kangaskolkka tykitti vasurillaan.

Erkka Heinä

17. Aleksei Kangaskolkan tykki jysähti ylärimaan ja matkasi siitä alaspäin komean heittäytymisen tehneen Erkka Heinän ulottumattomissa. Pallo osui maahan maaliviivan sisäpuolelle, mutta pomppasi takaisin kentän puolelle. Hyvin sijoittunut avustava erotuomari liputti kuitenkin maalia. Todella upea tykki ja maali!

Juuso Salonen

18. Hakan puolustuspään pelaajista Juuso Salonen oli oppinut ainakin edellisestä harjoituspelistä, että jos pelinavaaminen ei onnistu alhaalta, niin palloa voi itse kuljettaa, jolloin avautuu aivan uusia syöttölinjoja. ;-)

Loppukättelyt

19. Ottelun päätyttyä valmentaja, erotuomarit ja pelaajat kättelivät toisiaan ja katsojat lähtivät pikkuhiljaa kohti kotia.

Haka ja Tampere United kohtasivat kiirastorstaina 9.4.2009 klo 15:00 Saharan tekonurmella Valkeakoskella harjoitusottelussa, joka oli kummallekin seuralle kenraaliharjoitus. Hakalle se oli kenraaliharjoitus Veikkausliigaa varten ja TamU:lle kenraaliharjoitus 15.4.2009 ISS Stadionilla Vantaan Myyrmäesssä pelattavaa Liigacupin finaalia varten. Molemmilla joukkueilla oli loukkaantumisia, mutta peliaikaa oli luvassa kaikille pelikuntoisille pelaajille etenkin TamU:n puolella. Ottelu pelattiin hyvässä, mutta viileähkössä säässä.

Harjoitusottelusta huolimatta TamU:n pelaajat ottivat miestä välillä vähän turhan kovaa. Hakan päävalmentaja Olli Huttunen hermostui tästä ja muistutteli tamperelaispelaajille, että heillä on lähimpänä seuraava ottelu ja he siinä kärsivät enemmän, jos Hakan pelaajat alkavat ottaa miestä samalla tavalla. Sen jälkeen peli hieman rauhoittui.

Vaikka Haka ei onnistunut ratkaisemaan koko talven vaivannut maaliköyhyyttä, niin ainakin puolustuspää toimi etenkin ensimmäisen puoliajan oikein hyvin. Varsinkin keskikentän alimmaisena pelaava Jani Kauppila on parantanut koko ajan peliään ja siihen on tullut suoraviivaisuutta, jota on kaivattu pari viimeistä vuotta. Aiemmin ja vielä alkutalven ensimmäisissä otteluissa Hakan hyökkäykset monesti pysähtyivät, kun pallo meni Kauppilalle. Tyypillistä oli silloin, että Kauppila pyörähti pallon kanssa ylimääräisen kierroksen tai syötti taaksepäin eikä eteenpäin. Mutta nyt löytyy jo itseluottamusta ja uskallusta syöttää eteenpäin. Ja ehkä Hakan pelaajien liikkuminenkin on parantunut.

Toinen mielestäni hyvin onnistunut oli Antti Hynynen, jonka liikehtimisessä alkaa mielestäni olla jo jopa maajoukkuetason pelaajan vauhtia ja tempoa. Jos maaliverkko alkaisi kevään otteluissa heilua, Antista saattaisi tulla kevään kohupelaaja.

Keskikentällä Sebastian Strandvall oli minusta selvin epäonnistuja. Hän teki kovasti töitä, mutta ehkä pelaamisesta puuttui tietty rauhallisuus. Peli meni häneltä liikaa hosumiseksi ja syötöt eivät löytäneet osoitteitaan.

Puolustuksessa Pietari Holopainen oli topparin tontilla erinomainen etenkin pääpallotilanteissa ja testipelaaja Adam Greenkin sai omissa havainnoissani selvästi hyväksytyn arvosanan. Hakan molemmat maalivahdit Janne Korhonen ensimmäisellä puoliajalla ja Erkka Heinä toisella puoliajalla saivat hyvän arvosanan. Ottelun ainoa maali oli niin upea tykitys, että sitä tuskin voi Heinän piikkiin laittaa.

En tarkkaillut niin paljoa TamU:n pelaajia, mutta Aleksei Kangaskolkka oli tietysti maalinsa ansiosta ykkönen. Lisäanalyysin voi melkein jättää Liigacupin finaaliraporttiin, sillä tarkoitus on ilmaantua kentän laidalle Myyrmäessä.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen (46. Erkka Heinä), 2. Diego Corpache, 6. Sebastian Strandvall, 8. Jani Kauppila, 10. Mika Mäkitalo (46. min. 16. Jani Bäckman), 11. Antti Hynynen (75. min. 19. Juuso Salonen), 14. Valeri Minkenen (67. min. 22. Jarno Mattila), 18. Jari Nikkilä (75. min. 13. Niko Hoikkala), 20. Sami Ristilä (67. min. 17. Kalle Multanen), 21. Pietari Holopainen, 25. Adam Green.

Varoitukset: Sebastian Strandvall.

TamU:n kokoonpano: 1. Mikko Kavén (46. min. 12. Juha Soukiala), 3. Mathias Lindström (46. min. 17. Vili Savolainen), 7. Jussi Kujala, 8. Antti Pohja (46. min. 28. Jaakko Ruuskanen), 11. Aleksei Kangaskolkka, 13. Sakari Saarinen, 16. Ilari Ruuth (46. min. 5. Antti Ojanperä), 18. Rafinha, 20. Juska Savolainen, 22. Henri Scheweleff (46. min. 9. Juha Pirinen), 30. Jari Niemi (42. min. 25. Aapo Lappalainen).

Varoitukset:

Maalit: Aleksi Kangaskolkka 0-1.

Erotuomarit: Toni Ollikainen, Markus Hanska ja Riku Vihreävuori.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [TamU niukasti vahvempi] [Haka lyhyellä pääsiäislomalla] [TamU kaatoi Hakan Aleksei Kangaskolkan tykillä] [TamU voitokkaana pääsiäisen viettoon] [Hjelm tyytyväinen harjoituspelin antiin] [09.04. klo 15:00 Haka - TamU ; Kenraaliharjoitus Saharassa] [TamU löi Hakan 1-0] [Haka-voitossa Hjelmiä ilahduttavia asioita] [Haka hävisi niukasti Unitedille] [Haka - TamU 9.4.2009] [Greenille ei sopimusta, Singulumaa odotellaan]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!