Liigacup 2009: Haka - MyPa 2-3 (2-2) [14.02.2009]

[mobile]

[LIIGACUP: MyPa vierailee Valkeakoskella] [Hakaa vastaan Liigacupissa] [Hakalla edessä tiukka ottelurupeama]

Erotuomarit ja joukkueenjohtajat

1. Ennen ottelua pongasin pukuhuone-kioski-kompleksin päädystä erotuomarit ja molempien joukkueiden joukkueenjohtajat, jotka olivat ilmeisesti juuri antaneet joukkueiden kokoonpanolistat Ville Järvenpäälle. Vasemmalla näkyy MyPan pelaajabussi ja sen edessä tienviittapylväs. Pylvään ylimmässä viitassa lukee, että Tehtaan kentälle on matkaa 400 metriä.

Joukkueet kentälle

2. Joukkueet saapuivat kentälle erotuomareiden johdolla. Taustalla on pukuhuone-kioski-kompleksi. Kioski on oikeassa päässä ja yleisö-WC (miehille) on nurkan takana viimeinen ovi päädyssä. Edustalle vasempaan päätyyn oli saatu ahdettua jopa yksi makkaranmyyntipiste.

Tekonurmelle

3. Joukkueet saapuivat tekonurmelle. Oikealla näkyy ainoa Tallikadun puoleinen katsomo, jonka ympäristö oli kerännyt jonkin verran katsojia. Osa katsojista oli miehittänyt jopa katsomon.

Aloitus

4. Tehtaan piiput leimaavat samalla tavalla Saharaa kuin Tehtaan kenttääkin. Ne vain ovat lähes 400 metriä kauempana.

Yleisöä

5. Ainoa yleisökatsomo oli Tallikadun puoleisella sivustalla. Laskin ottelun aikana, että toisessa päädyssä oli 20 katsojaa ja pelaaja-aitioiden takana aika tarkkaan 50 katsojaa. Katsomon puolella oli katsojia varmaan sen verran, että 200 katsojan raja meni rikki.

Ensimmäinen maali

6. Etsittyäni itselle paikan valokuvaamista varten katsomon keskiosasta aloin kovalla kiireellä vaihtaa kameraan normaaliobjektiivin tilalle kauko-objektiivia. Samalla ottelu oli alkanut ja toivoin tietysti mielessäni, että kumpikaan joukkue ei tekisi maalia ennenkuin olisin valmiina. Turha toive. Nicolas Kivistö teki maalin juuri kun olin saanut vaihdon tehtyä ja suuntasin kameraa kenttää kohti. Tämä oli ensimmäinen kuva, jonka ehdin ottaa ja pallo on jo maalissa oikean pystytolpan takana. :-)

Kivistön tuuletus

7. Nicolas Kivistö alkoi tuulettaa maaliaan. Takana Hakan Antti Hynynen. MyPan pelaajat vasemmalta oikealle: Tuomas Aho, Sampsa Timoska, Antti Kuismala, Ben Webster ja Ilari Äijälä.

Toinen maali syntymässä

8. MyPa ei myöskään aikaillut maalitilin avaamisessa. Ilari Äijälä antoi kulmapotkua ja tässä pelaajat olivat lähteneet jo liikkeelle sitä vastaanottamaan.

Maxim Votinov valmistautuu

9. MyPan Sampsa Timoska oli ylimpänä ja vain Juuso Salonen oli hypännyt taistelemaan pääpallosta hänen kanssaan. Heidän takanaan Maxim Votinov sai hypätä aivan rauhassa pääpalloon Hakan maalivahdin ja puolustajien ihmetellessä hyppyä maantasalla.

Mattilan spakaati

10. Votinovin pusku suuntautui kohti takanurkkaa ja Jarno Mattila teki spakaatin yrittäessään torjua palloa. Kuvasta näyttäisi kuin Tuomas Aho olisi survomassa palloa maaliin jalallaan, mutta maali meni Votinovin piikkiin.

Pallo ja Mattila maalissa

11. Pallo ja Jarno Mattila olivat molemmat maalissa ja MyPan pelaajat alkoivat tuulettaa.

MyPan painostusta

12. Vaikka maalien puolesta ottelu oli tasainen, niin MyPa painoi kuitenkin välillä ottelun Hakan kenttäpuoliskolle. En ole aivan varma tunnistinko oikein, mutta tässä näyttäisi olevan Mypa-kolmikko Ilari Äijälä, Sampsa Timoska ja Nebi Mustafi, jotka rakensivat peliä hyvin. Taustalla Hakan pelaaja-aition päässä seisoskelee muuten maalivahtivalmentaja ja III maalivahti Erkka Heinä, joka oli yleisölle jaetussa pelaajaluettelossakin mukana numerolla 30. Luettelossa on ilmeisesti kaikki Hakan LC-pelaajat.

Mika Mäkitalo, Niko Ikävalko, Valeri Minkenen, Nebi Mustafi ja Ilari Äijälä

13. Tässä näkyy Hakan uusiutunutta kaartia: Mika Mäkitalo, Niko Ikävalko, kesällä joukkueeseen tullut Valeri Minkenen ja oikeassa yläkulmassa vielä Antti Hynynen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mäkitalo, Ikävalko, Minkenen, Nebi Mustafi, Ilari Äijälä ja Hynynen.

Äijälän maali

14. Ilari Äijälän maali näkyy viereisessä yhdistelmäkuvassa. Vasemmassa yläkulmassa Maxim Votinov syöttää päätyrajan ja rangaistusalueen rajan kulmauksen kieppeiltä vinosti taaksepäin ja rangaistuspilkun tienoilla vapaana odottanut Ilari Äijälä pääsi laukomaan rauhassa kääntölaukauksen Hakan verkkoon.

Niko Ikävalkon maali

15. Niko Ikävalkon maali. Syöttäjinä olivat Jani Kauppila ja Nicolas Kivistö.

Antti Uimaniemi pallon perässä

16. Valeri Minkenen yritteli tavoitella palloa päällään, mutta hyvin peliä lukenut Antti Uimaniemi kirmasi sen perään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juuso Salonen, Ilari Äijälä, Pietari Holopainen, Minkenen, Uimaniemi, Maxim Votinov ja Jani Kauppila.

Vapaapotku yli maalin

17. MyPa sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta rangaistuspisteen 9 metrin kaarelta, mutta Ilari Äijälän potku meni maalin ylitse.

Ville Oksasen maali

18. Ville Oksasen maali.

Päät painuksissa

19. Ottelun jälkeen Hakan pelaajilla oli päät hiukan painuksissa tappion vuoksi.

Loppukättelyt

20. Loppukättelyt. Taustalla oikealla media taitaa haastatella MyPan valmennusjohtoa.

Kaupungintalon kohdalla

21. MyPan pelaajabussi Valkeakosken kaupungintalon kohdalla ennen kääntymistä Apiankadulle ja kohti Kouvolaa.

Tehdaspaikkakuntien liigajoukkueet Haka ja MyPa kohtasivat ystävänpäivänä 14.2.2009 Saharan keinonurmella Valkeakoskella Liigacup-ottelussa, joka oli molemmille toinen. Ensimmäisessä ottelussaan Haka oli hävinnyt FC Hongalle ja MyPa vastaavasti HJK:lle. Kyseiset ottelut oli pelattu hämärissä halleissa, mutta nyt oltiin ulkosalla noin -3 asteen pilvipoutaisessa säässä. Ottelu alkoi klo 15:00 ja ensimmäinen puoliaika pelattiin luonnonvalossa. Saharan valaistus laitettiin päälle vasta puoliaikatauon aikana.

Jalkapalloharrastajia kiinnosti ottelussa ennakkoon ehkä eniten Suomeen palanneen Tuomo Könösen ilmaantuminen Valkeakoskelle. Sekä Haka että MyPa olivat kiinnostuneita hänestä ja viimeisimmät huhut ennen ottelua kertoivat, että MyPa olisi tässä kamppailussa vetänyt pitemmän korren. Tässä ottelussa Könöstä ei nähty vielä MyPan riveissä, jotka olisivat kyllä tarvinneet vahvistusta, koska joukkue kärsi parhaillaan flunssaepidemiasta.

Itse saavuin otteluun Express-bussilla Helsingistä. Auton piti aikataulun mukaan olla Valkeakoskella klo 14:20 eli 40 minuuttia ennen ottelun alkamista. Vielä Iittalassa bussi oli 4 minuuttia myöhässä, mutta se tuli loppumatkan vain yhdellä pysähdyksellä ja sen verran vauhdikkaasti, että ehdin koskiin kaksi minuuttia ennen aikatauluaikaa, mitä ei ole tapahtunut vähään aikaan.

Ottelun jälkeen kyselin Hakan päävalmentaja Olli Huttuselta pakolliset kommentit ottelusta:

Jos ottelua ajatellaan kokonaisuutena, niin vauhtia ja asennetta pojilta löytyy. Halu tehdä töitä on kova. Mutta tietysti ei järki ole vielä mukana. Halua ja asennetta löytyy, mutta vielä pitää saada systeemit kuntoon. Pikkuisen pitää rauhoittaa sitä, se on selvä, kun muutoksia on paljon.

Jos ajatellaan tämän päivän alakertaa, niin siellä oli ihan eri kokoonpano kuin siellä normaalisti on. Se näkyi kaikessa kuten pelin avaamisessa ja niissä virheissä, ne muutamat virheet, jotka näkyivät "valotaululla" tulivat pienistä virheistä. Vaikka oli nuoria kavereita, niin he pelasivat pääsääntöisesti hyvin, mutta ne pienet virheet sitten näkyivät taululla.

Muutenkin tietysti on paljon vaihdoksia ja muutoksia, mikä tietysti sekoittaa. Peli ei ole vielä valmista, vaikka halua ja tahtoa on. Siinä oli paljon hyviä suorituksia pelissä, mutta sitten tulee muutamat pienet asiat, jotka tuhoavat pelaamista. Tämä on meidän tie tällä hetkellä: me kokeillaan ja testataan ja mikä tärkein asia, niin tänään saatiin Nicolas Kivistö hyvin peliin mukaan, Niko Ikävalko mukaan, Innanen pitkästä loukkaantumisesta, Sebastian Strandvall eli näitä tärkeitä asioita, mihin meidän pitää tämä talvi käyttääkin, että saadaan pelaajat kuntoon tämän talven aikana ja peliaikaa heille. Se on meidän tavoitteemme Liigacupissa ja samalla tietysti pyritään kehittämään sitä omaa pelaamista.

Seuraavaksi kyselin kommentteja MyPan päävalmentaja Janne Lindbergiltä, mutta en välttämättä saanut kaikkia hänen sanomisiaan oikein. Vieressä jutteli kovaäänisesti mm. Cheyne Fowler (!) Nebi Mustafin kanssa, joku lastasi tavaroita pakettiautoon ja oli muitakin häiriötekijöitä, joiden vuoksi äänityksestä ei tahdo saada kaikilta osin selvää. Etenkin pari ensimmäistä lausetta ovat hiukan epävarmoja, koska "Jose" puhui alussa hiljaisella äänellä:

Eka puoliaika oli siitä ihme peliä, että meidän pojat olettivat sitä, että yritetään pelata paitsiota. Vähän ihmetytti se, että olihan se läpi. Toisella puoliajalla lähdettiin siitä, että pidetään nolla omissa ja siinä onnistuttiin. Minun mielestäni me kuitenkin hallittiin peliä kaiken aikaa. Harmittaa, kun kaksi maalia meni omiin, mutta tehtiin kolme, joten olen peliin todella tyytyväinen. Ei haettu tälle pelille tuntumaa (?), vaan haettiin pelkästään voittoa. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Peli oli monipuolista ja molempia laitoja käytetään. Ja kärkipelaajat olivat kaiken aikaa vaarallisia. Puolustettiin ja saatiin peli stabilisoitua. Lähtökohdat tähän peliin eivät kuitenkaan olleet niin hyvät, flunssan vuoksi on jouduttu treenaamaan 10-12 miehen ryhmissä. Iso kiitos pojille, jotka vastasivat huutoon ja tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin.

Onko vahvistuksia vielä tulossa?

Se me katsotaan tarkkaan. Tässä on nyt hyvähenkinen ryhmä, tässä on hyvä ilme ja ryhmässä on tekemisen meininki. Me katsotaan, että jos tähän joitain pelaajia tulee, niin niiden täytyy sopia niin pelillisesti kuin ilmeen kautta tähän joukkueeseen. Sellaisia ylimielisiä pelaajia ei haeta, jotka pyrkivät hajoittamaan tämän joukkueen kemiaa. Nyt on saatu rento tekemisen meininki niin peleihin kuin harjoituksiin ja pelaajat nauttivat nyt tästä. Ja se on meille nyt ykkösasia.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen (mv), 8. Jani Kauppila (c), 9. Niko Ikävalko (59. min. 7. Mikko Innanen), 10. Mika Mäkitalo (85. min. 17. Kalle Multanen), 11. Antti Hynynen, 13. Niko Hoikkala, 15. Nicolas Kivistö (59. min. 6. Sebastian Strandvall), 16. Valeri Minkenen (59. min. 27. Feras Abid), 19. Juuso Salonen, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila (73. min. 25. Brian Gilmour). Vaihtopelaajat: 12. Saku Pesonen (mv), 23. Jussi Jokela.

Varoitukset:

MyPan kokoonpano: 1. Antti Kuismala (mv), 2. Miikka Multaharju, 3. Sampsa Timoska (46. min. 13. Toni Lindberg), 4. Antti Uimaniemi, 7. Ben Webster (46. min. 15. Ville Oksanen), 9. Saku Puhakainen (85. min. 20. Felipe Benevides), 11. Ilari Äijälä (89. min. 23. Niko Nakari), 16. Toni Huttunen, 18. Tuomas Aho (c), 19. Maxim Votinov, 24. Nebi Mustafi. Vaihtopelaajat: 12. Mika Johansson (mv), 21. Eetu Tapiola, 22. Roope Rautiainen, 25. Niklas Kivinen.

Varoitukset: 59. min. Nebi Mustafi, 75. min. Ville Oksanen.

Maalit: 1. min. Nicolas Kivistö (Niko Ikävalko) 1-0, 2. min. Maxim Votinov (Ilari Äijälä) 1-1, 26. min. Ilari Äijälä (Maxim Votinov) 1-2, 40. min. Niko Ikävalko (Nicolas Kivistö, Jani Kauppila) 2-2, 51. min. Ville Oksanen (Ilari Äijälä) 2-3.

Erotuomarina oli Ville Järvenpää. Avustavina erotuomareina olivat Jan-Peter Aravirta ja Markus Hanska. Yleisöä oli hiukan yli 400 henkeä.

Liigacup 2009 lohko II (16.2.2009)
JoukkueOttelutVoitotTasapelitTappiotMaalieroPisteet
HJK33005-29
FC Honka22008-06
VPS21013-23
MyPa21014-43
FF Jaro31023-43
FC Haka20022-40
KuPS20021-100

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Haka kaatui maalein 3-2 ] [MyPa vei voiton maalijuhlassa] [LIIGACUP: MyPa haki pisteet Valkeakoskelta] [Lindberg piti MyPan voittoa oikeutettuna] [MyPa testaa Könöstä] [Korealaispakki FC Hakan testiin] [FF2]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!