Harjoitusottelu 2010: Haka - JK Kalju 1-1 (1-0) [11.02.2010]

[mobile]
[Haka kohtaa torstaina JK Nõmme Kaljun] [Haka kohtaa JK Kaljun torstaina klo 14.30]
JK Kaljun bussi edestä

1. Saharaan saapuessani pongasin parkkipaikalta JK Kaljun pelaajabussin.

JK Kaljun bussi sivulta

2. Pelaajabussia on käytetty myös sponsorien mainostamiseen.

JK Kaljun bussi takaa

3. Bussin takana on tiedot seuran webbisivustosta.

Erotuomarit ja joukkueet

4. Joukkueet saapuivat kentälle erotuomareiden johdolla.

Salama-maali

5. Ottelun ensimmäinen maali syntyi heti alkuvihellyksen jälkeen, kun Jukka Santala kokeili kaukolaukausta lähes 30 metrin etäisyydeltä. Laukaus yllätti eestiläismaalivahdin. Vieressäni seisonut journalisti totesi aikaa menneen 10 sekuntia, mutta muissa lähteissä puhuttiin neljästä sekunnista. Itsekin olin sen verran yllättynyt, että en ehtinyt nähdä maalin syöttäjää. Mutta Santala taisi kiitellä eniten Kalle Parviaista, joten syyllinen maalisyöttöön saattoi löytyä hänestä.

Benito Yllaconza, Juuso Salonen, Juri Jevdokimov, Josef Chavez, Markus Joenmäki, Jaakko Juuti

6. Josef Chavez sai tällin leukaperiinsä kun puski palloa samalla hetkellä kuin Juri Jevdokimov yritti laukausta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Benito Yllaconza, Juuso Salonen, Jevdokimov, Chavez, Markus Joenmäki ja Jaakko Juuti.

Kalle Multanen, Juri Jevdokimov, Josef Chavez, Giovani Albani

7. Aika pian tärskyn jälkeen Josef Chavez oli jälleen täydessä kamppailussa Juri Jevdokimovin kanssa. Vasemmalla oli Kalle Multanen ja oikealla Giovani Albani.

Antti Hynynen, Adriel Ochoa, Josef Chavez, Sebastian Strandvall

8. Josef Chavez kaksinkamppailussa vuorostaan Adriel Ochoan kanssa. Vasemmalla oli Antti Hynynen ja oikealla Sebastian Strandvall.

Antti Hynynen, Adriel Ochoa, Josef Chavez, Sebastian Strandvall,

9. Vaikka Josef Chavez näytti edellisessä kuvassa joutuvan selvästi Adriel Ochoan kampin kohteeksi ja lensi siitä syystä vauhdikkaasti ympäri, tästä tilanteesta tuomittiin Kaljulle vapaapotku. Erotuomarin näkökulmasta Chavez ilmeisesti ryntäsi Ochoan päälle ja "kamppi" oli tavallaan seurausta siitä.

Sebastian Strandvall, Benito Yllaconza, Bruno Gomes, Antti Hynynen, Jarmo Airaksinen

10. Bruno Gomes tuli kentälle vaihdosta muistini mukaan noin tunnin pelin jälkeen ja piteli vikkelää Benito Yllaconzaa hihasta kiinni pärjätäkseen kaksinkamppailussa. Vasemmalla oli Sebastian Strandvall, oikealla Antti Hynynen ja Jarmo Airaksinen.

11.

Haka pelasi Saharassa Valkeakoskella torstaina 11.2.2010 klo 14:30 harjoitusottelun eestiläistä JK Nõmme Kaljua vastaan. Joukkueessa on kakkosvalmentajana ja samalla pelaajavalmentajana entinen Hakan pelaaja Sergei Terehhov. Ottelua edeltävänä päivänä pakkasta oli 16 miinusasteen verran ja mietin pitkään, että lähdenkö ollenkaan otteluun. Mutta kun ottelupäivänä lämpötila oli -10 asteen kieppeillä, niin varttia ennen puoltapäivää päätin hypätä seuraavaan bussiin ja lähteä koskiin. Pakkaselta päätin suojautua jättämällä toisen kameran kotiin, joten olisi vähemmän tarvetta käsitellä kuvauskalustoa paljain käsin pakkasessa.

Hakan salama-alun ja ensimmäisen puoliajan dominoinnin perusteella Hakan olisi pitänyt tehdä runsaasti maaleja. Mutta näin ei käynyt. Jälkeenpäin aloin analysoida vähän tarkemmin Kaljun puolustuslinjaa. Siellä oli oikeana puolustajana Hakasta, FC Hongasta ja Eestin maajoukkueestakin tuttu Sergei Terehhov. Sitten löytyi useissa seuroissa kokemusta hankkinut sarjajyrä Mikk Haavistu. Lisäksi siellä oli Martin Tšegodajev, joka on pelannut Eestin U-19 ja U-21 -maajoukkueissa. Mutta varsinainen jokeri oli Giovani Albani, joka on ilmeisesti sellainen argentiinalaispuolustaja Diego Corpachen tasoinen pelaaja. Kun vastassa on tämän tason puolustuslinja, niin ei ihme, että maaleja ei tehty yhtään enempää.

Minulta jäi taas ottelun viime minuutit näkemättä, koska piti kiirehtiä viimeiseen kotiin lähetevään bussiin. Mutta lopussa Haka sai rangaistuspotkun, jonka antamisessa Sebastian Strandvall epäonnistui. Kyse oli jo toinen epäonnistuminen. Uusi Lahti Cupissa Sebastian oli ainoa Hakan pelaajista, joka epäonnistui rangaistuspotkussa ja siten Haka ei päässyt kyseisen turnauksen loppuotteluun. Toivottavasti Sebastian saa tämän apinan pois niskastaan hyvissä ajoin ennen liigan alkamista.

JK Kalju matkasi omalla bussillaan samana iltana takaisin Eestiin ja bussin oli määrä ehtiä klo 21:30 ehtivään laivaan. Sunnuntaina joukkue palaa Suomeen kohtaamaan MYPAn samanlaisessa harjoitusottelussa.

Tällä hetkellä minua askarruttaa Hakan puolustuspeli. Jossain on näkynyt tietoja, että Sami Ristilä ottaisi miesvartioinnin käyttöön puolustuspelissä. Arvostaako hän sitä itse enemmän vai eikö joukkueen nykyinen fysiikka ja pelaajien pelikäsitys riitä aluepuolustukseen? Silloin kun Haka 1980-luvulla menestyi Jukka Vakkilan johdolla kansainvälisesti parhaiten, joukkue pelasi tyylikästä aluepeliä, jolla pudotettiin Cup-voittajien cupista Sligo Rovers ja Hammarby IF ja pelattiin kaksi tasaista 0-1 -tappiopeliä Italian Juventusta vastaan.

Mietiskelinkin, että pelaavatko joukkueet valmentajansa näköistä peliä? Kun maalivahtina pelannut Olli Huttunen valmensi Hakaa, niin joukkueella ei ollut vaikeuksia pelata tyylikästä puolustuspeliä. Mutta hyökkäyspelin suhteen oli toivomista. Esimerkiksi Haka-ikoni Jussi Peltonen kritisoi haastattelussa Tehtaan kentän ravintola Paviljongissa Hakan hidasta Vallu Popovitchin kautta pyörivää hyökkäyspeliä ja selitti, että Hakan pitäisi pelata enemmän laitojen kautta päätyyn, koska sillä tavalla maalit syntyvät. Eikä "The Real" Jussi Peltonen ollut ainoa entinen Haka-pelaaja, joka ajatteli näin.

Sami Ristilän tultua valmentajaksi Haka sai uusia ideoita hyökkäystyöskentelyyn. Sen näki esimerkiksi viime kesänä Lahdessa. Mutta puolustustaktiikat eivät ole ilmeisesti Ristilän vahvimpia puolia, mikä on aiheuttanut keskustelun siirtymisestä miesvartiointiin. Ihmettelen vain, että miten esimerkiksi Toni Kuivasto suhtautuu asiaan. Maajoukkueessa ja Ruotsissa pelatessaan hän on tottunut aluepuolustukseen, kysehän on alunperin Ruotsissa kehitetty pelityyli. Miesvartiointipeli voi olla yksi ikävä yllätys, jonka hän kohtaa Hakassa.

Työn alla... Under construction...

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen (mv), 4. Markus Joenmäki, 5. Kalle Parviainen (C, 46. min. 19. Juuso Salonen), 6. Sebastian Strandvall, 10. Benito Yllaconza (82. min. 28. Aleksi Nieminen), 13. Xhevdet Gela (46. min. 11. Antti Hynynen), 15. Jaakko Juuti, 17. Kalle Multanen (67. min. 25. Sasu Nieminen), 18. Josef Chavez, 21. Kasper Ojala (52. min. 7. Mikko Innanen), 22. Jukka Santala (67. min. 9. Niko Ikävalko (82. min. 29. Joni Nieminen)). Vaihtopelaajat: 12. Ville Kauppinen (mv), 3. Mikko-Petteri Latosaari, 23. Jussi Jokela.

Varoitukset: .

JK Kaljun kokoonpano: 1. Kert Kütt (mv, 63. min. 1. Daniil Savitski (mv)), 2. Mikk Haavistu, 3. Giovani Albani, 8. Adriel Ochoa (61. min. 9. Bruno Gomes), 11. Juri Jevdokimov, 12. Martin Tšegodajev, 14. Sergei Terehhov (63. min. 4. Risto Kägo), 17. Ingemar Teever, 18. Rait Kuusk (61. min. 10. Hiroyuki Mitsuyama), 22. Christian Kõrtsmik (46. min. 19. Anti Kõlu), 25. Tiago Sala (C). Vaihtopelaajat: .

Varoitukset: 34. min. Giovani Albani, 76. min. Daniil Savitski, 85. min. Risto Kägo.

Maalit: 1. min. Jukka Santala 1-0, (77. min. Strandvall erp), 78. min. Ingemar Teever 1-1. [Kiitokset tilastotiedoista Veikkauksen Markku Heinoselle]

Erotuomarit: Jarmo Airaksinen, Marko Lindberg (I avustava), Timo Multanen (II avustava). Yleisöä oli n. 50 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2010] [Haka tasapeliin JK Nõmme Kaljun kanssa] [11.02. klo. 14:30 Haka - JK Nõmme Kalju] [Kalju viigistas Valkeakoski Hakaga] [Nõmme Kalju - FC Haka 1:1] [Haka tasapeliin JK Nõmme Kaljun kanssa] [Haka pelasi tasan 1-1]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!