Veikkausliiga 2009: Haka - HJK 1-2 (1-1) [29.04.2009]

[mobile]

[Kauppila luottavaisena kohti klassikkoa] [Klassikko kiinnostaa Valkeakoskella] [HJK TV:ssä Ville Wallénin odotuksia Haka-ottelusta] [Oravainen odottaa hyvää peliä]

Tervasaaren puoleinen portti

1. Tehtaan kentän tehtaan puoleinen portti oli valkoisen värin lisäksi saanut pienen kasvojenkohotuksen.

Uusi opaste

2. Paviljonki-ravintolan seinästä löytyi kenttäalueen uusi opaste.

Olutteltta

3. Puukatsomon molemmissa päädyissä oli telttoja, joissa katsojat voivat nauttia antimista tarpeen vaatiessa suojassa auringonpaisteelta tai vesisateelta. Parhaimmilta paikoilta pystyy myös seuraamaan ottelua, vaikka jotkut kulmien tapahtumat saattavat jäädä näkemättä.

Piippuhylly

4. Päätykatsomoon oli koko katsomon leveydellä tehty piippuhylly. Rakennelmaa saatetaan vielä viimeistellä, esimerkiksi kynnys saattaa saada sen havaitsemista helpottavan vaalean reunaviivan.

Baaritiski

5. Ylhäältä pääkatsomon keskustasta löytyi oma baaritiski, jonne pääsi kaikkialta piippuhyllyltä.

Jan Walden, Seppo Koskinen

6. Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden tuli hyvissä ajoin Tehtaan kentälle ja tervehti Hakan enemmistöomistaja Seppo "Sedu" Koskista. Miehet eivät oikein tienneet, että olisiko pitänyt kätellä vai heittää ylävitoset, joten he taisivat tehdä molemmat. Vai oliko kyseessä tietyn ei niin julkisen yhteisön kättelyrituaali? Pöydän ääressä istumassa vaaleissa takeissa mm. Jussi Peltonen ja Matti Pitko.

Otto Kanerva, Ressu Redford

7. Puukatsomon päädyssä rautatiepenkkaa vasten oli pieni esiintymislava, jossa esiintyi Ressu Redford bändinsä kanssa. Vasemmalla kasvot kameran suuntaan otteluisäntä näyttelijä Otto Kanerva.

Lava ja yleisöä

8. Innokkain Ressu Redford-fani käväisi valokuvaamassa esiintyjiä aivan esiintymislavan edessä.

Paviljonki-vieraat

9. Paviljonki-ravintolassa oli väkeä ruokailemassa jo puolitoista tuntia ennen ottelua.

Seisova pöytä

10. Alussa ohjelmassa oli tarjoilua ilmeisesti VIP-väelle, mutta lähempänä ottelua seisovasta pöydästä sai ymmärtääkseni ostaa syötävää muutkin katsojat ja sivupöydätkin täyttyivät vähitellen.

Terassi

11. Paviljonki-ravintolalla oli terassi, kuten ennenkin, mutta nyt se vaikutti jotenkin aikaisempaa kookkaammalta. Tai ehkä se johtui päädyssä sijaitsevista uusista portaista, joiden kautta terassille pääsi käymättä ravintolan puolella.

HJK verryttelemässä

12. HJK:n avauskokoonpano verryttelemässä päätykatsomon edessä. Bussilla saapuneet helsinkiläiskannattajat myöhästyivät hiukan ottelun alusta myöhäisen lähtöajan ja matkan varrella tapahtuneidn virkavallan tarkastusten vuoksi, mutta ensimmäiset Forza-kannattajalakanat ilmaantuivat päätykatsomon toiseen päähän siinä vaiheessa, kun HJK-pelaajat palailivat pukuhuoneisiin.

Mohamed Kamara, Valeri Popovitch

13. Mohamed Kamara eli Medo ja Valeri Popovitch eli Vallu keskittyivät tunnollisesti verryttelyyn. Pelialusta on nurmikko, vaikkakin hiukan vielä kuhmurainen, ja Vallukin oli laittanut nappulakengät jalkaan.

Seppo Koskinen

14. Sedu Koskinen näytti ennen ottelua tyytyväiseltä, sillä puitteet olivat Tehtaan kentällä laitettu jo aivan eri kuntoon, kuin aiempina vuosina.

Haka pelaajaesittelyssä

15. Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä. Kapteeni Jani Kauppilan edessä oli ottelun maskotti. Oikealla kaksi erotuomareista. Erotuomareina toimivat Vesa Hätilä, Markus Hanska ja Sampsa Veijalainen.

16. HJK:n pelaajat pelaajaesittelyssä. Vasemmalla oli kaksi erotuomareista.

Hakapeliitat

17. Ottelun alettua Hakapeliittojen katsomo-osa kunnostautui voimakkaalla kannatuksella. Jopa HJK-fanit huomasivat, että hakapeliittoja taisi olla ainakin kaksi kertaa se määrä kuin viime vuonna.

Pietari Holopainen, Mikko Innanen, Jukka Sauso, Medo, Tuomas Haapala, Valeri Minkenen, Antti Hynynen, Mikko Hauhia

18. Valeri Minkenen pelasi entistä seuraansa HJK:ta vastaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pietari Holopainen, Mikko Innanen, Jukka Sauso, Medo, Tuomas Haapala, Minkenen, Antti Hynynen ja Mikko Hauhia.

Jari Nikkilä, Dawda Bah

19. Jari Nikkilä jäi paljolti Dawda Bahin varjoon. Nikkilän ansiot ovat enemmän pelinrakentamisessa ja pääpalloissa. Kaksinkamppailuissa hän tahtoo jäädä toiseksi silloin kun vastustaja pitää pallon maassa.

Tuomas Haapala, Mika Mäkitalo, Valeri Popovitch, Valeri Minkenen, Mikko Hauhia, Mikko Innanen

20. Tuomas Haapala, Mika Mäkitalo, Valeri Popovitch, Valeri Minkenen, Mikko Hauhia ja Mikko Innanen täydessä vauhdissa laidalla. Taustalla katsojien joukossa oli useita potentiaalisia Haka-lippiksen ostajia.

Sebastian Sorsa, Pietari Holopainen, Valeri Popovitch

21. Ottelun avainpelaajia ja samalla maalintekijöinä olivat Sebastian Sorsa vasemmalla, keskellä oleva Pietari Holopainen ja Valeri Popovitch oikealla.

Jukka Sauso, Jukka Raitala, Sebastian Strandvall, Janne Korhonen, Petri Viljanen

22. Sebastian Strandvall murtautui lävitse HJK:n puolustuksesta, mutta ei yrittänyt tykittää kaukaa vaan pyrki edelleen rangaistusalueelle. Vasemmalla oli HJK:n pelaajista Jukka Sauso ja Jukka Raitala. Taustalla oli Hakan Janne Korhonen ja Petri Viljanen.

Jukka Sauso, Sebastian Strandvall, Jukka Raitala, Valeri Minkenen, Pyry Kärkkäinen

23. Sebastian Standvall ei päässyt aivan rangaistusalueelle. Oikealla oli Pyry Kärkkäinen ja taustalla Hakan Valeri Minkenen.

Klassikko-ottelu Hakan ja HJK:n välillä pelattiin herkullisessa tilanteessa, koska Haka yllättäen johti sarjaa kahden ottelukierroksen jälkeen saatuaan kahdesta voitetusta vierasottelusta kuusi pistettä. HJK oli tähän mennessä voittanut KuPS:in ja pelannut tasan TPS:n kanssa. Ottelu oli herkullinen myös Tehtaan kentälle rakennettujen uusien ravintoloiden vuoksi. Saavuinkin portille jo klo 16:30 maissa, jolloin portit avattiin. Aivan valmiiksi kaikki ei siihen mennessäkään ehtinyt, sillä yllätin esimerkiksi FC Haka Oy:n toimitusjohtaja Juha Lahtisen luudan varresta kun hän oli imuroimassa lehdistöhuonetta ensimmäisiä toimittajia varten.

Tämä otteluraportti poikkeaa normaaleista kirjoittamistani siinä, että ottelukuvia on aika vähän. Pian ottelun alkamisen jälkeen kamerani sanoi itsensä irti ja lopun aikaa seurasin ottelua kentän reunalta. Käyttämäni kamera oli talvella jo kerran kameratohtorilla, jolloin siihen vaihdettiin uusi suljinlaitteisto kuluneen tilalle. Joten vaikka saisin kameran korjaustakuulla korjattua, niin ohjelmassa on silti uuden kameran ja ehkä uuden kameramerkinkin hankkiminen. Tulevaisuudessa pitänee myös raahata vähintään kaksi kameraa mukana kuvausreissuilla, mihin en autottomana ole niin ihastunut.

Under construction. Täydennän tätä myöhemmin lehdistötilaisuuden annilla ja ehkä parilla alkumuodollisuuksien kuvalla.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen (mv), 2. Diego Corpache, 3. Petri Viljanen, 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila (c), 10. Mika Mäkitalo (77. min. 15. Nicolas Kivistö), 11. Antti Hynynen, 14. Valeri Minkenen (59. min. 9. Niko Ikävalko), 18. Jari Nikkilä (82. min. 22. Jarno Mattila), 21. Pietari Holopainen. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä (mv), 13. Niko Hoikkala, 16. Jani Bäckman, 19. Juuso Salonen.

Varoitukset: 57. min. Diego Corpache, 73. min. Mika Mäkitalo.

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén (mv), 3. Mikko Hauhia, 4. Mohamed Kamara, 5. Jukka Sauso, 7. Tuomas Haapala (c), 9. Sebastian Sorsa (90. min. 10. Juho Mäkelä), 13. Pyry Kärkkäinen, 14. Valeri Popovitch, 16. Jarno Parikka (70. min. 31. Akseli Pelvas), 17. Dawda Bah (83. min. 21. Petri Oravainen), 20. Jukka Raitala. Vaihtopelaajat: 12. Jani Viander (mv), 2. Tuomas Kansikas, 8. Ville Taulo, 15. Paulus Roiha.

Varoitukset: 7. min. Mohamed Kamara, 50. min. Jukka Sauso.

Maalit: 23. min. Valeri Popovitch (Dawda Bah) 0-1, 33. min. Pietari Holopainen (Sebastian Strandvall) 1-1, 48. min. Sebastian Sorsa 1-2.

Erotuomarit: Vesa Hätilä, Markus Hanska (I avustava), Sampsa Veijalainen (II avustava) ja Pekka Juhani Nuppola (IV). Yleisöä oli 3231 henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Klassikko oli nimensä arvoinen] [HJK vei klassikon Popovitsin johdolla] [Komea voitto klassikosta] [Muurinen: "Paras peli tähän mennessä"] [Sorsa jatkaa erinomaista virettään] [Huttunen: Olemme oikealla tiellä] [Popovitjs resa hem i HJK-skjortan en succé] [Sedu Koskinen toi kristallikruunut Valkeakosken Tehtaan kentälle] [Popovitsh: Oma koira puri nyt] [HJK:n Popovitsh osui Hakaa vastaan] [Tsaari palasi Valkeakoskelle]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!