Liigacup 2009: Haka - HJK 0-2 (0-0) [21.02.2009]

[mobile]

[Feras Abid ei jatka Hakassa] [LIIGACUP: HJK matkaa Hakan vieraaksi] [Ikävalko huilaa varmuuden vuoksi HJK-pelin] [HJK Hakan haasteena lauantaina]

Bussi Finnair Stadiumin edessä

1. Ensimmäisen bussi saapuessa Finnair Stadiumin eteen hiukan ennen klo 10 olin ainoa paikalla oleva odottelija. Pian paikalle ilmaantui muitakin ja bussi pääsi matkaan noin 10:10. Toinen bussi lähti matkaan hiukan myöhemmin sekä Helsingistä että paluumatkalle Valkeakoskelta. Helsinkiläisfanit lähtivät liikeelle ajoissa, jotta ehtisivät tutustua Valkeakosken ravitsemusliikkeisiin ennen ottelua. Perille tultiin teollisuustien (tie 304) kautta ja bussi jätettiin Saharan parkkipaikalle. Sen jälkeen opastin hesalaiset 70-vuotiaaseen perinteiseen ravintola Linnoon, jonne he jäivät kun itse palasin ottamaan pari valokuvaa Saharassa käynnissä olevasta Koskenpoikien (VaKP) harjoitusottelusta.

Tehtaan kentältä Saharaan

2. Hakan pelaajat vaihtoivat pelikamppeet päälle Tehtaan kentän pukuhuoneessa 400 metrin päässä Saharasta ja kävelivät sitten Lempääläntien alikulkutunnelin kautta Saharan puolelle. Kun Seppo "Sedu" Koskinen on suunnitellut Hakan otteluiden yhteyteen konsertteja, ne tapahtuisivat ilmeisesti tässä näkyvällä alueella. Yleisö voisi seurata konsertteja vasemmalla näkyvästä Erikssonin puiston rinteestä. Kuvassa etualalla Sami Ristilä ja oikealla oli Brian Gilmour. Samin takana näkyvää pelaajaa en enää muista enkä kuvastakaan oikein tunnista.

Joukkueet kentälle

3. Joukkueet saapuivat kentälle erotuomareiden johdolla. Ottelun erotuomarina oli Mattias Gestrnius, avustavina erotuomareina olivat Sampsa Veijalainen ja Janne Iivanainen [korjattu nyt kun muistiinpanot löytyivät].

Vallu hyvällä tuulella

4. Valeri Popovitch näytti kentälle saapuessaan olevan todella hyvällä tuulella.

Mikko Hauhia, Antti Hynynen, Jarno Parikka, Jari Nikkilä, Sebastian Strandvall, Antti Muurinen, Valeri Popovitch

5. Vaikka Vallu olikin hyvällä tuulella, niin Mikko Hauhia (vasemmalla) ei ollut kaikkein aurinkoisimmillaan. Jarno Parikan ilme taas kuvasti keskittyneisyyttä. Hakan pelaajista näkyvissä olivat Antti Hynynen, Jari Nikkilä ja Sebastian Strandvall. Joukon jatkeena näkyi HJK:n valmentaja Antti Muurinen.

Muurinen ja Minkenen

6. Ennen ottelua Valeri Minkenen kätteli ohimenevää HJK-valmentaja Antti Muurista. Taustalla HJK-fanit juhlistivat ottelun alkua omalla tavallaan.

Cheyne Fowler

7. Cheyne Fowler suoritti paluun Saharaan HJK:n paidassa. Cheyne oli myös seuraamassa FC Hongan ja Hakan välistä Liigacupin ottelua Espoossa sekä Hakan ja MyPan välistä Liigacupin ottelua Valkeakoskella helmikuun puolivälissä, joten hän on ollut ilmeisen utelias entisen seuransa uudesta ilmeestä. Mypa-ottelun jälkeen Cheyne jutteli mm. MyPan Nebi Mustafin kanssa ja selitti Nebille tulleensa seuraamaan hänen peliään Valkeakoskelle, mutta ehkä se ei ollut koko totuus.

Jussi Peltonen

8. Katsomossa seisovien HJK-fanien vieressä istuskeli Haka-ikoni Jussi Peltonen (kuvassa keskellä). Oikealla seisova HJK-fani näytti kumartelevan Jussin suuntaan pelkästä kunnioituksesta, mutta hän ei tunnistanut Jussia, vaikka muutaman sanan hänen kanssaan vaihtoikin. Ilmeisesti fanin etukeno johtui muista seikoista.

Nosh A Lody, Antti Hynynen, Sebastian Strandvall

9. HJK:n Nosh A Lody ja Hakan Antti Hynynen kurvasivat pallon perään keskiviivan tuntumassa. Taustalla oli Sebastian Strandvall.

Sebastian Sorsa, Hojin Lee, Mikko Innanen

10. Hakan Lee herätti HJK:n taholta kiukkua, koska hän näytti pari kertaa menevän tilanteisiin kyynärpäät hiukan liikaa edellä. Tässä hän ajoi Mikko Hauhian [korjattu, kiitos palautteesta] kylkeen kyynärvarsi edellä.

Sebastian Sorsa, Cheyne Fowler, Ho-Jin Lee, Jani Kauppila

11. Hetkeä myöhemmin Lee nyppäsi ilmapalloon Cheyne Fowlerin takaa ja osui hänen päänsä sivuun kyynärpäällä. Tilanne sai HJK:n valmennusportaan hermostumaan perusteellisesti. Vasemmalla Sebastian Sorsa ja oikealla Jani Kauppila. Juttelin muuten ennen ottelua ulkonäkönsä perusteella Aasiasta lähtöisin olevan tamperelaisen futisfanin kanssa (joka istui taustalla katsomossa toisena vasemmassa ylimmällä penkkirivillä) ja hän kertoi tulleensa katsomaan nimenomaan Jani Kauppilan pelaamista.

Mikko Hauhia, Antti Hynynen, Nosh A Lody, Juhani Ojala

12. Hakan Antti Hynynen valmistautui tässä saksipotkuun taaksepäin. Kamerasta alkoi tässä vaiheessa olemaan akku sen verran lopussa, että kamera ei yksinkertaisesti suostunut laukeamaan niin nopeasti kuin halusin, vaikka painoin laukaisupainiketta koko ajan. Siksi sain otettua seuraavan kuvan vasta saksipotkun jälkeen.

Jani Viander, Mikko Hauhia, Nosh A Lody, Antti Hynynen, Sebastian Sorsa

13. Pallo on lähtenyt Hynysen saksista kohti maalia, mutta HJK:n maalivahti sai torjuttua sen ohitse tai sitten se meni niukasti ohitse muuten vain. Pian tämän jälkeen kamerani akku hyytyi pakkasessa lopullisesti. Nappasin sen kamerasta, spurttasin kentän päädyn huoltotiloihin, joissa minulla oli vara-akku latauksessa ja palasin sen kanssa takaisin laitettuani sitä ennen tyhjentyneen akun lataukseen. Kaikeksi onneksi kumpikaan joukkue ei tehnyt akun vaihdon aikana maalia.

Petri Viljanen, Markus Joenmmäki, Jarno Parikka, Janne Korhonen

14. Jarno Parikan vaarallisin maalitilanne tuli, kun hän karkasi Petri Viljaselta ja Markus Joenmäeltä. Mutta Janne Korhonen tuli oikea-aikaisesti vastaan ja vangitsi pallon.

Lee ilmassa

15. Hakan Lee hyppäsi tässä pääpalloon ilmeisesti Sebastian Sorsan takana ja hän varoi ainakin polviaan ilmaan hypätessään. Erotuomari ei tässä tilanteessa huomannutkaan mitään virhettä.

Cheyne Fowler, Mika Mäkitalo

16. Cheyne Fowler näytti kutsuvan Mika Mäkitalon "Tanssii tähtien kanssa"-kilpailuun, mutta Mäkitalon ilmeestä päätellen hän ei ollut kutsuun niin ihastunut.

Ho-Jin Lee, Johannes Westö, Valeri Popovitch, Jani Kauppila

17. Lee liikkui vasemman laidan lisäksi välillä myös keskemmällä. Tässä hänen etenemistään lähti katkomaan Valeri Popovitch. Taustalla oli Johannes Westö ja Jani Kauppila.

Johannes Westö, Valeri Popovitch, Valeri Minkenen

18. Ottelun kuluessa nähtiin Valerit rinnakkain ja samalla vastakkain, kun viime vuonna vielä samassa joukkueessa pelanneet Valeri Popovitch ja Valeri Minkenen pelasivat nyt eri joukkueissa. Popovitch antoi taas tasoitusta pelaamalla nappulattomissa futsal-tossuissa. Taustalla oli Johannes Westö.

Antti Hynysen tuplayritys

19. Hakan paras maalipaikka taisi syntyä, kun Antti Hynynen pääsi yrittämään maalilaukausta kahdestikin, mutta ensin Jani Viander ja sitten ilmeisesti Nosh A Lody onnistuivat torjumaan yritykset.

Petri Viljanen, Mika Mäkitalo, Valeri Popovitch

20. Valeri Popovitch kamppailemassa pallosta vaihteeksi Petri Viljasen kanssa. Takana oli Mika Mäkitalo. Taustalla vasemmalla oli ilmeisesti Pietari Holopainen, ja oikealla taustalla oli ilmeisesti Sebastian Sorsa.

Akseli Pelvaksen maali

21. Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun Petri Oravainen keskitti Akseli Pelvaalle ja tämä taiteli pallolla ja toimitti sen lopuksi vastaan tulleen Haka-vahti Janne Korhosen ohitse maaliin.

Jukka Raitala, Sebastian Strandvall, Juhani Ojala

22. Hakan Sebastian Strandvall vilkuili olkansa yli kun HJK:n Juhani Ojala onnistui katkaisemaan syötön Strandvallille. Vasemmalla oli Jukka Raitala.

Jani Kauppila, Petri Viljanen, Akseli Pelvas, Markus Joenmäki, Petri Oravainen

23. Toiselle puoliajalle kentälle tullut Akseli Pelvas aiheutti koko ajan huolta Hakan puolustukselle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jani Kauppila, Petri Viljanen, Pelvas, Markus Joenmäki ja Petri Oravainen.

Janne Korhonen, Sebastian Sorsa, Valeri Popovitch

24. Hakan maalivahti Janne Korhonen torjui Akseli Pelvaksen laukauksen eteensä. Tilanne syntyi, kun Sebastian Sorsa oikealla laidalla ohitti vasemmalta Pietari Holopaisen ja syötti eteenpäin Akseli Pelvakselle. Myös Cheyne Fowler oli kuviossa mukana, mutta jälkikäteen en enää muista, menikö pallo Akselille suoraan vai Cheynen kautta. Pelvas kääntyi ympäri ja pääsi Petri Viljasen ja Jari Nikkilän peittämisyrityksestä huolimatta tykittämään. Sorsa oli koko ajan seurannut tilannetta ja ehti ensimmäisenä paluupalloon, koska Holopainen tyytyi vain juoksemaan hänen rinnallaan.

Janne Korhonen, Sebastian Sorsa, Valeri Popovitch

25. Sebastian Sorsa pääsi käsiksi paluupalloon, vaikka Korhonenkin oli ehtinyt jo ketterästi pystyyn. Mutta tältä etäisyydeltä Sorsa ei erehtynyt ja HJK:n toinen maali oli selvä.

Valeri Minkenen, Nicolas Kivistö, Mikko Hauhia, Tuomas Haapala

26. HJK:n Tuomas Haapala rakensi peliä Hakan Nicolas Kivistön yrittäessä estellä. Vasemmalla Valeri Minkenen ja taustalla Mikko Hauhia.

Jani Kauppila, Cheyne Fowler

27. Cheyne Fowler ilmassa. Edessä Jani Kauppila yritti lukea peliä ja hakeutua pallon suuntaan. Fowlerilla näkyi olevan HJK:ssa melkein suurempi rooli pääpalloissa kuin Hakassa ollessaan. Tässä harjoitusottelussakin hän oli pari kertaa puskemassa rangaistusalueella pääpallotilanteissa, vaikka maalia ei syntynytkään. Fowler ei ole pääpalloissa ehkä niin vahva, kuin pituuden perusteella voisi olettaa.

Juhani Ojala, Mikko Innanen, Sami Salmi

28. Jukka Raitalan tilalle kentälle tullut Sami Salmi haaveili pallosta Mikko Innasen puristuksessa. Takana tilannetta tarkkaili Juhani Ojala. Salmi pelasi pelinumerolla 30, vaikka HJK:n pelaajanumeroinnissa hänelle oli annettu numero 32.

Jani Viander, Tuomas Haapala, Sebastian Strandvall, Juhani Ojala

29. Sebastian Strandvall ajoi takaa Tuomas Haapalaa. Taustalla vasemmalla Jani Viander ja oikealla Juhani Ojala.

Juhani Ojala, Mikko Innanen

30. Juhani Ojala ilmassa kamppailtuaan pallosta Mikko Innasen kanssa. Ojalalla ei ole oikeassa kädessä 6 sormea, vaikka pikaisella vilkaisulla vähän siltä vaikuttaisi.

Markus Joenmäki, Akseli Pelvas, Pietari Holopainen

31. Markus Joenmäki ja Akseli Pelvas kamppailivat pääpallosta. Taustalla Pietari Holopainen seurasi tilannetta.

Tuomas Haapala, Mikko Innanen, Cheyne Fowler

32. Tuomas Haapala, Mikko Innanen ja Cheyne Fowler juoksivat kilpaa pallon perässä. Pallon otti haltuunsa Innanen, jonka oli kuitenkin pakko ahdistettuna syöttää se edelleen.

Sami Ristilä, Sebastian Sorsa, Antti Hynynen, Tuomas Haapala, Brian Gilmour

33. Antti Hynynen ja Tuomas Haapala kamppailivat pääpallosta keskiviivan tuntumassa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Sami Ristilä, Sebastian Sorsa, Hynynen, Haapala ja Brian Gilmour. Taustalla HJK-fanit leikkivät retuuttamalla yhden toverinsa aidan ylitse kentän puolelle. Vai oliko tässä kyse jo jostain myöhäisemmästä tapahtumasta?

HJK-fanit puuhasivat Finnair Stadiumin päätyyn faneille varattua S140-katsomoa, jota toivottiin yhteiseksi alueeksi kaikille HJK-kannattajille. Päätykatsomon kannattajat järjestivät myös 21.2.2009 bussimatkan Helsingistä Valkeakoskelle Liigacupin klassikko-otteluun Haka - HJK. Matkaan lähdettiin kahdella bussilla, joista toinen lähti Finnair Stadiumin edestä. Änkeydyin tämän ensimmäisen hiukan tyhjemmän bussin kyytiin. Sain istuskella etuosassa menomatkalla aika rauhassa porukan harjoitellessa bussin takaosassa yhteislaulua. Paluumatkalla kaikki änkeytyivät kuitenkin seurakseni bussin etuosaan, kun yhdelle mukanaolijalle oli sattunut virvokkeiden nauttimisesta johtuva vahinko, joka teki bussin takaosassa oleskelun vähemmän viihtyisäksi. :))

Ottelun jälkeen paluubussi lähti välittömästi kohti Helsinkiä, joten koska epäilin, että en varmaan ehdi haastatella molempia valmentajia, käväisin hakemassa vain grillipisteestä pari makkaraa pahimpaan nälkääni ja hyppäsin bussiin. Ennen ottelua juttelin hetken Olli Huttusen kanssa ja hän muistutti, että oli vasta helmikuun loppu ja siksi ei kannata vielä odottaa mitään kovin valmista. Tärkeintä oli, että tälläkin ottelulla saadaan lisää peliaikaa loukkaantumisista toipuneille pelaajille ja ajetaan sisään uusia pelaajia Hakan kuvioihin. Kysäisin myös, kuinka korealainen testipelaaja oli sopeutunut lumisiin olosuhteisiin, mutta Okan mukaan siinä ei ollut mitään vaikeuksia, koska Koreassakin voi olla joskus aika kylmää. Harjoitusolosuhteista yleensä Oka kertoi, että viimeiset pari viikkoa oli harjoiteltu Saharassa ja vain pahimpien pakkasten aikana oli oltu jalkapallohallissa Niementiellä.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 3. Petri Viljanen, 4. Markus Joenmäki, 6. Sebastian Strandvall (87. min. 25. Brian Gilmour), 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 10. Mika Mäkitalo (62. min. 20. Sami Ristilä), 11. Antti Hynynen, 14. Hojin Lee (46. min. 21. Pietari Holopainen), 16. Valeri Minkenen (62. min. 15. Nicolas Kivistö), 18. Jari Nikkilä. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinš (mv), 19. Juuso Salonen.

Varoitukset:

HJK:n kokoonpano: 12. Jani Viander, 3. Mikko Hauhia, 6. Cheyne Fowler, 7. Tuomas Haapala, 9. Sebastian Sorsa, 14. Valeri Popovits (73. min. 4. Mohamed Kamara), 16. Jarno Parikka (46. min. 31. Akseli Pelvas), 18. Juhani Ojala, 20. Jukka Raitala (82. min. 30. Sami Salmi), 26. Johannes Westö (46. min. 21. Petri Oravainen), 28. Nosh A Lody. Vaihtopelaajat: 1. Ville Wallén.

Varoitukset: .

Maalit: 60. min. Akseli Pelvas (Petri Oravainen) 0-1, 68. min. Sebastian Sorsa 0-2.

Erotuomarit: Mattias Gestranius, Sampsa Veijalainen ja Janne Iivanainen.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Haka taipui HJK:lle] [FC Haka - HJK] [Muurinen tyytyväinen työmoraaliin] [Oravaisen mukaan vahva joukkuepelaaminen toi voiton] [Akseli Pelvas jatkaa HJK:ssa vuoden 2011 loppuun] [Pelvas pysyy Klubissa mielellään] [Nosh A Lody näkee joukkueessa vahvaa voitontahtoa] [Ottelutapahtumat] [FF2]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!