Veikkausliiga 2009: Haka - FC Inter 2 - 2 (1 - 0) [22.08.2009]

[Malmilla ja Vakkilalla miettimistä avauskokoonpanon kanssa] [Minkenen luottaa Hakan voittoon] [Hakalla palkittavia lauantaina] [Hakan Joenmäki valmis paluuseen] [Hakala vahvistaa Hakaa vielä Inter-pelissä] [Haka juhlii lauantaina] [Hakalla lauantaina 75-vuotisjuhlat] [Ennakko: Herääkö Haka juhlapeliinsä?] [Minkenen uskoo parin maalin voittoon] [Inter tänään Hakan vieraana Valkeakoskella] [Otteluennakko Haka - FC Inter] [Kaksi georgialaista ja perulainen Hakan harjoituksissa] [Esiottelu: Hakalegendat - Ottopojat 4 - 3 (1 - 2) [22.08.2009]]

Haka kohtasi FC Interin Veikkausliigan ottelussa Tehtaan kentällä 22.8.2009 klo 18:30 alkaen. Edellinen kohtaaminen Turussa 23.5.2009 oli päättynyt Hakan 2-0 voittoon. Veikkausliigan joukkueparin vertailusta näki ennen ottelua, että sekä Hakalla että Interillä olivat voitot kauden aikana tasan, molemmilla oli 8 voittoa. Tasapelejä oli Hakalla 6 ja Interillä 3. Tappioita Hakalla oli 5 ja Interillä 8. Haka oli tehnyt maaleja 26 ja Inter 22. Päästettyjä maaleja Hakalla oli 19 ja Interillä 20. Pisteitä Hakalla oli 30 ja Interillä 27. Hakalla oli ennen ottelua kokoonpanovaikeuksia loukkaantumisten ja flunssaisten pelaajien vuoksi. Siksi SalPan Antti Hakala vahvisti joukkuetta toisessa ottelussa peräkkäin.

Valkeakosken Soittokunta

1. Ennen ottelua päätykatsomossa soitti Valkeakosken Soittokunta, mutta orkesterin soittama "elävä" musiikki jäi aika pian Paviljonkiravintolasta ja kentän kaiuttimista kaikuvan bilemusiikin alle.

Aimo Pulkkinen

2. Ennen ottelua julkistettiin Hakan kaksi uutta kunniajäsentä, joista Aimo Pulkkinen ei voinut kätkeä liikutustaan kun kentän päädyn suurikokoiselle näytölle alettiin näyttää 1960-luvun maaotteluvideota, jossa legendaarinen tv-selostaja Anssi Kukkonen hehkutti Aimoa ja toista uutta kunniajäsentä Veijo Valtosta. Kirjoitin muuten otteluraporteissani Aimosta viime talvena.

Kunniajäsenet

3. Veijo Valtonen ja Aimo Pulkkinen saivat kunniajäsenyydestä kertovat kunniakirjat kolmikolta, johon kuuluivat FC Hakan kunniapuheenjohtaja Olli Parola, FC Haka ry:n puheenjohtaja Olli Nummelin ja FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo "Sedu" Koskinen. Kuvassa vasemmalta oikealle: Valtonen, Pulkkinen, Parola, Nummelin, Koskinen sekä Hämäläisten laulun esittänyt professori Kari Rydman ja FC Haka Oy:n toiminnanjohtaja Karri Kekkonen.

Hakapeliitat

4. Juhlapaikan kunniaksi media oli kiinnostunut myös Hakan kannattajista Hakapeliitoista, jotka saivat poseerata kameran edessä jo ennen ottelua.

Sauli Niinistö

5. Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö piti juhlapuheen. Juhlan aikana Niinistö ei vielä suostunut vahvistamaan medialle, asettuuko hän ehdokkaaksi Palloliiton puheenjohtavalinnassa.

Pietari Holopainen, Jarno Mattila, Olli Paasio

6. Ennen ottelua Jarno Mattilaa ja Pietari Holopaista muistettiin kukkien kera sadasta pelatusta liigaottelusta. Mattila sai rajapyykin rikki vieraspelissä TamU:a vastaan ja Holopainen viime sunnuntaina Rovaniemellä. Lisäksi Sebastian Strandvall sai Carlsberg Lite -kunniakirjan viidestä tällä kaudella tehdystä liigamaalista.

Hakan pelaajat ja saattajat

7. Hakan pelaajat ja saattajat ryhmittyivät ennen ottelua kuuntelemaan Hämäläisten laulua. Takan oli ottelun erotuomarit.

FC Interin pelaajat ja saattajat

8. FC Interin pelaajat ja saattajat ryhmitttyneenä kuuntelemaan Hämäläisten laulua.

Jarno Mattila, Kennedy Nwanganga, Markus Joenmäki, Joni Aho

9. Jarno Mattila on kauden aikana noussut Hakan varmimpiin onnistujiin. Mattila on parantanut tasoaan huomattavasti siitä, mitä hän oli esittänyt aiempien liigakausien aikana. Kuvassa Mattila otti pallon pois Kennedy Nwangangalta, joka kompuroi jäätyään Mattilan ja Markus Joenmäen pihteihin. Taustalla Joni Aho levitteli käsiään.

Sebastian Strandvall, Alberto Ramirez

10. Alberto Ramirez syötti pallon pois kun Sebastian Strandvall tuli häiritsemään karvauksellaan.

Patrick Bantamoi, Ari Nyman, Joni Aho, Valeri Minkenen

11. Valeri Minkenen ahdisteli Interin puolustusta, mutta pallo ei aina pomppinut oikeaan suuntaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Patrick Bantamoi, Ari Nyman, Joni Aho ja Minkenen.

Mikko Innanen, Alberto Ramirez, Patrick Bantamoi, Jarno Mattila, Niko Ikävalko, Joni Aho, Henri Lehtonen, Joni Kauko, Tony Asumaa, Sebastian Strandvall

12. Hakan maali syntyi kun kuvassa vasemmassa laidassa oleva Mikko Innanen syötti kylmästi ohi vastaantulevan maalivahti Patrick Bantamoin. Kuvan oikeassa laidassa näkyy Sebastian Strandvall, joka käänsi Innasen nappisyötön maaliin Joni Ahon estelyistä huolimatta. Kuvassa vasemmalta oikealle: Innanen, Alberto Ramirez, Bantamoi, Jarno Mattila, Niko Ikävalko, Aho, Henri Lehtonen, Valeri Minkenen, Joni Kauko (Lehtonen ja Kauko olivat Minkesenin takana), Tony Asumaa ja Strandvall.

Antti Hynynen, Sebastian Strandvall, Jani Kauppila

13. Hakapeliitat olivat fanikatsomossa revetä riemusta Hakan ensimmäisestä maalista. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Hynynen, Sebastian Strandvall ja Jani Kauppila.

Pietari Holopainen, Kennedy Nwanganga, Timo Furuholm, Markus Joenmäki, Alberto Ramirez

14. Pallo näytti osuvan Pietari Holopaista käsivarteen, mutta tilanne taisi jäädä erotuomarilta huomaamatta tai sitten hän ei pitänyt käsivirhettä tahallisena. Pelaajat vasemmalta oikealle: Holopainen, Kennedy Nwanganga, Timo Furuholm, Markus Joenmäki ja Alberto Ramirez.

Juuso Salonen, Pietari Holopainen, Jani Kauppila, Ats Purje

15. Sivurajalla Interin vaihtopenkin edessä syntyi pallontavoitteluruuhka, jossa Timo Furuholm ja Ats Purje yrittivät päästä etenemään. Kamppailutilanne ratkesi lopulta Jani Kauppilan syötöllä taaksepäin maalivahti Janne Korhoselle, vaikka Ats Purje yritti vielä nopeudellaan päästä syöttöön väliin.

Ultraboyz

16. Fanikatsomossa oli tänä iltana ilmeisesti Interin Ultraboyz-faniryhmä, vaikka nimenomaan kyseistä faniryhmää mainostavaa banneria ei osunutkaan silmään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mika Ojala, Markus Joenmäki, Joni Aho, Joni Kauko, Ari Nyman, Niko Ikävalko ja Valeri Minkenen.

Ats Purje, Jani Kauppila

17. Jani Kauppila taklasi ilmeisesti hiukan nappulat edellä Ats Purjetta, jonka piti tilanteessa ainakin kovaa ääntä. Myöhemmässä kuvassa Purjeella näyttää olevan jääpalapussi polven sivussa, vaikka kuvasta näyttäisi, että Kauppila kohdistaa taklauksen enemmän nilkkojen kohdalle. Purje valittiin pian ottelun jälkeen Eestin maajoukkueeseen, mutta hän ei luultavasti tämän loukkaantumisen vuoksi päässyt pelaamaan 5.9.2009 pelattua maaottelua Turkkia vastaan (eikä myöskään 30.8.2009 pelattua Suomen Cupin ottelua)[Kiitos palautteesta]. Kauppila sai taklauksestaan keltaisen kortin.

Valeri Minkenen, Jermu Gustafsson, Mattila, Kennedy Nwanganga, Timo Furuholm, Markus Joenmäki, Paajanen, Juuso Salonen, Pietari Holopainen

18. Ats Purjeen loukkaannuttua Inter vaihtoi kentälle Severi Paajasen. Paajanen olikin mukana kärkkymässä kulmapotkussa, jossa Jarno Mattila taisi purkaa pallon sivummalle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Valeri Minkenen, Jermu Gustafsson, Mattila, Kennedy Nwanganga, Timo Furuholm, Markus Joenmäki, Paajanen, Juuso Salonen ja Pietari Holopainen.

Sebastian Strandvall, Alberto Ramirez

19. Sebastian Strandvall on sen verran hankala pideltävä, että Alberto Ramirez yritti kaulasta riippumallakin saada Sebastiania pysähtymään.

Timo Furuholm show

20. Timo Furuholm pääsi vaarallisesti lävitse, mutta Joni Kauko taisi tuhria tuhannen euron paikkansa ja pallo kimposi vasemmalta ja muistaakseni ylhäältä ohitse.

Ats Purje

21. Ats Purje ontui puoliajalla pukuhuoneeseen jäähdytyspussi polvensivussa.

VIP-katsomo

22. Vanhan kivikatsomon VIP-aitio oli aika täyden näköinen. Vasemmassa yläkulmassa erottuu Sauli Niinistö, jonka oikealla puolella istuskeli "Sedu" Koskinen. Eturivissä lippikset päässä olivat myös Haka uuden kunniajäsenet Aimo Pulkkinen ja Veijo Valtonen. Oikealla oli myös Palloliiton nykyinen puheenjohtaja Pekkä Hämäläinen.

Antti Hynynen, Alberto Ramirez, Severi Paajanen, Mikko Innanen, Joni Aho

23. Antti Hynynen oli toinen Hakan pelaaja, jonka kanssa Alberto Ramirezilla oli vaikeuksia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Hynynen, Ramirez, Severi Paajanen, Mikko Innanen ja Joni Aho.

Kennedy Nwanganga, Juuso Salonen, Timo Furuholm ,

24. Kennedy Nwanganga kuoletti pallon välillä niin näppärästi, että Juuso Salonen pystyi vain katsomaan silmät pyöreinä. Takana oli Timo Furuholm.

Timo Furuholm, Kennedy Nwanganga, Juuso Salonen, Pietari Holopainen

25. Kennedy Nwanganga pääsi näppärällä kuoletuksellaan ohjaamaan pallon itsensä ja Juuso Salosen välistä ja jatkoi hyökkäystä ylöspäin. Pietari Holopainen varoitteli Hakan puolustuslinjaa kun huomasi hyökkäyksen etenemisen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Timo Furuholm, Nwanganga, Salonen ja Holopainen.

Erkka Heinä, Sami Ristilä, Mikko Innanen, Olli Huttunen, Valeri Minkenen, Olli Paasio, Markus Hanska, Anitta Korpio

26. Haka vaihtoi Valeri Minkenenin tilalle Sami Ristilän, joka pelasi jo hetken edellisessä Rovaniemen ottelussa, vaikka oli ollut pari viikkoa sairaana ja antibioottikuurilla. Vasemmalta oikealle: Erkka Heinä, Sami Ristilä, Mikko Innanen, päävalmentaja Olli Huttunen, Valeri Minkenen, joukkueenjohtaja Olli Paasio, neljäs erotuomari Markus Hanska ja Hakan lääkäri Anitta Korpio.

Severi Paajanen, Henri Lehtonen, Juuso Salonen, Kennedy Nwanganga

27. Interin maalin alkusoittoa: Henri Lehtonen läpäisi Hakan puolustuksen vasemmalta laidalta Severi Paajasen pystysyötön jälkeen. Pelaajat vasemmalt oikealle: Paajanen, Lehtonen, Juuso Salonen ja Kennedy Nwanganga.

Henri Lehtonen, Kennedy Nwanganga, Juuso Salonen, Pietari Holopainen, Jani Kauppila

28. Pietari Holpainen yritti peittää Lehtosen laukausta, mutta se oli liian nopea ja tarkka sekä hänelle että Hakan maalivahti Janne Korhoselle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Lehtonen, Kennedy Nwanganga, Juuso Salonen, Holopainen ja Jani Kauppila.

Toni Kauko, Severi Paajanen, Mika Ojala, Henri Lehtonen, Alberto Ramirez, Tony Asumaa, Sebastian Strandvall, Kennedy Nwanganga

29. Interin pelaajat kävivät maalin jälkeen juhlimassa vierasfanikatsomon edessä. Vasemmalta oikealle: Toni Kauko, Severi Paajanen, Mika Ojala, Henri Lehtonen, Alberto Ramirez, Tony Asumaa, Sebastian Strandvall ja Kennedy Nwanganga.

Markus Joenmäki

30. Markus Joenmäen pelaamisesta näkyi voimakas keskittyminen peliin. Tässä hän taisi tehdä äkkipysäyksen, kun vastustaja käynnisti vastahyökkäyksen.

Janne Korhonen, Timo Furuholm, Juuso Salonen, Tony Asumaa

31. FC Interin toinen maali syntyi rangaistuspotkusta, joka tuomittiin, kun Juuso Salonen roikkui Timo Furuholmin käsivarressa. Vasemmalta oikealle: Janne Korhonen, Furuholm, Salonen ja Tony Asumaa.

Juuso Salonen, Timo Furuholm, Tony Asumaa, Janne Korhonen, Pietari Holopainen

32. Timo Furuholm meni suhteellisen helpon näköisesti maihin Juuso Salosen repimisen seurauksena, mutta rangaistuspotku oli varmaan paikallaan. Vasemmalta oikealle: Salonen, Furuholm, Tony Asumaa, Janne Korhonen ja Pietari Holopainen.

Juuso Salonen, Pietari Holopainen, Tony Asumaa, Timo Furuholm, Janne Korhonen, Alberto Ramirez

33. Erotuomari Tony Asumaa oli viheltänyt ja Juuso Salonen näytti oivaltanut, mitä tästä seuraisi. Vasemmalta oikealle: Salonen, Pietari Holopainen, Asumaa, Timo Furuholm, Janne Korhonen ja Alberto Ramirez. Itser rangaistuslaukauksen aikaan pelaajia oli sen verran edessä, että en kentän toisesta päästä saanut siitä tarpeeksi hyvää kuvaa.

Aristedes Pertot, Antti Hakala

34. Kentälle vaihtopelaajina tulleet Aristedes Pertot ja Antti Hakala kamppailivat pallosta Interin päädyssä. Antti Hakala oli edellisenä viikonloppuna Rovaniemellä Haka-paidassa debytoidessaan 300. Hakan pelaaja pääsarjatasolla kautta aikojen.

Antti Hynynen, Patrick Bantamoi

35. Haka onnistui tasoittamaan hiukan ennen ottelun loppua Antti Hynysen komealla laukauksella. Patrick Bantamoi heittäytyi komeasti, mutta ei voinut maalille mitään.

Loppukättelyt

36. Loppukättelyiden aikana Hakan pelaajat eivät näyttäneet kovin tyytyväisiltä tasapeliin. Jukka Vakkila olikin valinnut yhdessä Iltalehden toimittajan kanssa ottelun Leijonapelaajaksi Interin Henri Lehtosen.

Lisäilen ottelun jälkeisten haastattelujen ja lehdistötilaisuuden antia myöhemmin... Under construction...

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 4. Markus Joenmäki, 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 9. Niko Ikävalko, 11. Antti Hynynen, 19. Juuso Salonen, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila, 41. Valeri Minkenen (65. min. 20. Sami Ristilä). Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä, 10. Mika Mäkitalo, 23. Jussi Jokela, 25. Josef Chavez, 26. Antti Hakala, 29. Benito Yllaconza.

Varoitukset: 21. min. Jani Kauppila, 90. min. Antti Hynynen.

FC Interin kokoonpano: 1. Patrick Bantamoi, 5. Alberto Ramirez, 6. Jermu Gustafsson, 7. Ari Nyman, 11. Timo Furuholm, 14. Joni Aho, 17. Mika Ojala, 18. Ats Purje (24. min. 15. Severi Paajanen), 24. Joni Kauko (78. min. 19. Aristedes Pertot), 27. Kennedy Nwanganga (73. min. 9. Guillano Grot), 29. Henri Lehtonen (c). Vaihtopelaajat: 8. Touko Tumanto, 12. David Monsalve, 22. Sami Sanevuori, 23. Ville Nikkari.

Varoitukset: 35. min. Jermu Gustafsson, 81. min. Timo Furuholm.

Maalit: 13. min. Sebastian Strandvall (Mikko Innanen) 1-0, 67. min. Henri Lehtonen (Severi Paajanen) 1-1, 77. min. Joni Aho (rp) 1-2, 84. min. Antti Hynynen (Niko Ikävalko) 2-2.

Erotuomarit: Tony Asumaa, Jukka Honkanen (I avustava), Marco Johansson (II avustava), Markus Hanska (IV). Yleisöä oli 2103 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne muutettu div-rakenteeksi ja kuvat lisätty canvas-säiliöihin 13.9.2020.

[Paluu] [2009] [Ottelutapahtumat] [Hakan hirveä kierre ei oikene] [Kuvia Haka 75] [Liigakuvat: Haka - FC Inter] [Haka ja Inter juhlivat maalien merkeissä] [Dragtsma ja Huttunen pettyneitä pistejakoon] [Hakan Hynynen harmitteli toista puoliaikaa] [Haka valuu valuumistaan] [Keskikentän Kivistö ei jatka Hakassa] [La 22.8.2009 at Tehtaan kenttä Haka - FC Inter: 75 vastaan 19] [Ottelukooste Haka-Inter] [Lehdistötilaisuus Haka-Inter] [Haka ja Inter tasatahdissa 75-vuotisjuhlissa] [Aholle ja Lehtoselle kauden avausosumat] [Joni Kauko harmitteli Haka-pelin johtoaseman hukkaamista] [Dragtsma tyytyväinen toisen jakson pelaamiseen] [Haka75v] [Petri Viljaselle kolmen viikon huili] [Raportti: FC Haka vs. FC Inter] [FC Hakalle kaksi uutta kunniajäsentä] [Ats Purje nimettiin Viron A-maajoukkueeseen ] [Sauli Niinistö kehittäisi nuorisofutista]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!