Harjoitusottelu: Haka - FC Inter 1-4 (0-1) [03.04.2009]

[Haka tutulla teemalla Interin kimppuun] [Mäkitalo innolla vanhan seuransa kimppuun] [Saku Pesonen viikoiksi sairastuvalle] [Inter tänään Hakan vieraana] [Ari Nyman, Alberto Ramirez ja Claudio Verino Interiiin] [Raudoitusliike Lasse Tähkävuori mahdollisti Nymanin paluun]

Haka pelasi toiseksi viimeisimmän harjoitusottelunsa ennen Veikkausliigan käynnistymistä Saharassa perjantaina 3.4.2009. Harjoitusottelun tarkoituksena oli saada Hakan maalihanat aukeamaan, koska maalinteko oli osoittautunut talven harjoitusotteluissa pulmalliseksi. Ottelu oli myös FC Interistä Hakaan siirtyneille Mika Mäkitalolle ja Diego Corpachelle ensimmäinen entistä seuraansa vastaan. FC Inter taas peluutti ensimmäistä kertaa avauksessa uusia pelaajiaan keskikenttäpelaaja Alberto Ramirezia ja toppari Claudio Verinoa. Sen sijaan viimeisin kohuhankinta Ari Nyman ei pelannut, vaikka olikin joukkueen mukana Valkeakoskella. Interin kokoonpanosta puuttuivat Nymanin lisäksi Jermu Gustafsson, Henri Lehtonen, Antonio Correia, Eemeli Reponen, Felix Åkerlund, Ats Purje, Pablo Gomez-Marttila ja Timo Furuholm.

FC Haka - FC Inter-harjoitusottelun erotuomarit ja joukkueet 3.4.2009

1. Joukkueet lähtivät kentälle erotuomareiden Ville Järvenpää, Anssi Lahtinen ja Tommi Silanne johdolla.

FC Haka - FC Inter-harjoitusottelun venyttelyä 3.4.2009

2. Janne Korhosen venytteli kaikessa rauhassa ja ei pitänyt mitään kiirettä kentälle lähtemisessä. Vieressä Mikko Innanen näytti yhtä leppoisalta, mutta Markus Joenmäki haaveili liikkeellelähdöstä kapteeni Jani Kauppilan jäljessä.

Diego kättelemässä FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

3. Diego Corpache kätteli entisiä joukkuetovereitaan ennen kentälle menoa. Tässä pelaajien välistä oli pyrkimässä myös FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Mika Ojalan kulmapotku FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

4. Interin ensimmäiseen maaliin johtava Mika Ojalan kulmapotku oli matkalla kohti Severi Paajanen päätä, vaikka Hakan Jani Kauppila yritti vieressä häiritä puskua.

FC Interin I maali FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

5. Paajasen pusku suuntautui kohti etutolppaa, jonka vieressä Jari Nikkilä yritti katkoa mutta epäonnistui. Peli oli 0-1 vain 6 peliminuutin jälkeen.

Videokuvaaja FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

6. Viimeisimmissä harjoitusotteluissa on Tallikadun puolella näkynyt nostolava-auto, jossa videokuvaaja on tallentanut ottelun valmennusjohdolle. Toivon mukaan katkelmia saataisiin Hakan webbisivullekin.

Sami Sanevuori, Antti Hynynen FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

7. Interin Sami Sanevuori ponnisti ilmaan ja Antti Hynynen kyyristeli maanpinnalla.

Ville Nikkari, Patrick Bantamoi, Alberto Ramirez FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

8. Patrick Bantamoi poimi Interin maalilla varmasti sekä matalat että korkeat pallot. Vasemmalla Ville Nikkari ja oikealla Alberto Ramirez.

Jani Kauppilan taklaus FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

9. Jani Kauppila taklasi Severi Paajasta ja kengät napsahtivat äänekkäästi yhteen, mutta vielä äänekkäämmin älähti Paajanen. Vasemmalla oli Alberto Ramirez, oikealla Sami Sanevuori ja Aristides Pertot.

Kauppilan selittelyä FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

10. Jani Kauppila yritti ilmeisesti selitellä, että tilanteessa ei tapahtunut mitään vaan Paajanen filmasi. Paajasen takana Alberto Ramirez ja Claudio Verino.

Keltainen kortti Jani Kauppilalle FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

11. Erotuomari Ville Järvenpää näytti pitävän Kauppilan selityksiä huumorina ja myös Paajasella tuntui olevan hauskaa. Alberto Ramirez sen sijaan tuntui ihmettelevän Interin valmentajaportaan kommentteja.

Severi Paajanen, Mika Mäkitalo, Alberto Ramirez, Kennedy Nwanganga, Patrick Bantamoi, Guillano Grot, Joni Aho FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

12. Mika Mäkitalo pyöritti välillä entisen joukkueensa pelaajia. Tämä pyörittely päättyi kuitenkin siihen, että Severi Paajasen viikate heilahti ja teilasi Mäkitalon kentän pintaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Paajanen, Mäkitalo, Alberto Ramirez, Kennedy Nwanganga, Patrick Bantamoi, Guillano Grot ja Joni Aho.

Antti Hynynen, Ville Nikkari, Claudio Verino, Patrick Bantamoi FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

13. Myös Antti Hynynen riplaili Interin pelaajia. Tässä tapauksessa hän valmistautui ohittamaan Ville Nikkaria. Ohituksen jälkeen Nikkari ojensi jalkaansa sen verran Hynysen perään, että onnistui kamppaaman tämän. Vieressä tilannetta seurasi Claudio Verino ja taustalla Patrick Bantamoi.

Severi Paajanen, Sami Ristilä FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

14. Keskikentällä Sami Ristilä kamppaili tiukasti Severi Paajasta vastaan.

Jani Kauppila, Severi Paajanen, Mika Mäkitalo, Guillano Grot, Diego Corpache FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

15. Mika Mäkitalon kiemurat eivät olleet itsetarkoitus vaan tässä hän yritti rauhoittaa peliä puolustuspäässä pitämällä palloa hetken hallussa. Taustalla Jani Kauppila varmisti. Diego Corpache puolestaan vartioi Guillano Grotia.

Juuso Salonen, Diego Corpache, Mika Ojala, Jani Kauppila FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

16. FC Interin toinen maali syntyy taas Mika Ojalan alkuunpanemana. Hän keskitti laakana rangaistusalueen päädystä ja Hakan puolustuksessa ei ollut ketään lähimailla yrittämässä peittämistä. Hakan pelaajista vasemmalla Juuso Salonen ja Diego Corpache sekä oikealla Jani Kauppila.

Jari Nikkilä, Kennedy Nwanganga, Juuso Salonen FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

17. Kennedy Nwanganga jatkoi Mika Ojalan keskityksen päällään Hakan maalin takanurkkaan. Jari Nikkilä ei onnistunut vartioinnissaan ja Juuso Salonen oli tilanteesta myöhässä. Juuso Salonen tuli ottelun alussa 16. minuutilla kentälle, kun Markus Joenmäki sai jalkaansa "puujalan". Salosella oli vaikeuksia avaussyöttöjen kanssa ja päävalmentaja Olli Huttunen neuvoi esimerkiksi Mikko Innasta helpottamaan Salosen syöttelyä ja tulemaan alas palloa hakemaan. Heti tämän maalin jälkeen Salonen vaihdettiin ja kentälle tuli hyökkääjä Kalle Multanen, joten Huttunen yritti saada Hakan hyökkäystyöskentelyyn lisää terävyyttä.

Mikko Innasen läpijuoksu FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

18. Mikko Innasen paras tilanne tuli, kun hän pääsi pystysyötön jälkeen ohittamaan Patrick Bantamoi. Mutta hän ajautui turhan pieneen kulmaan ja kääntölaukaus tyhjään maaliin lipsahti pahasti etuviistoon keittiön puolelle kentän suojaverkkoon. Innanen ei ole tainnut vielä täysin toipua alkutalven vammastaan, sillä kesäisin hän on maalannut tätäkin tiukemmista paikoista.

Jani Kauppila, Severi Paajanen FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

19. Kummankin joukkueen pelaajilla oli ennen kautta selvästi paineita, sillä ottelu meni liikaa hampaat irvissä pelaamiseksi ja rikkeitä tuli liikaa puolin ja toisin. Tässä Jani Kauppila murisi Severi Paajaselle.

Joni Aho, Pietari Holopainen, Sami Ristilä, Claudio Verino, Kalle Multanen FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

20. Interin seuraava maali syntyi kaikkien vastahyökkäysten äidistä kun Claudio Verino katkaisi Kalle Multasen etenemisen pitkällä potkulla suoraan kohti Hakan maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Joni Aho, Pietari Holopainen, Sami Ristilä, Verino, Multanen.

Diego Corpachen kenkä FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

21. Hakan lähtiessä hyökkäämään Diego Corpache oli kyykistynyt selin vastustajan maaliin korjaamaan jalasta lähtenyttä pelikenkää. Hän tajusi vastaushyökkäyksen siinä vaiheessa kun Guillano Grot viiletti ohitse ja pinkaisi perään yli lentävää palloa tähyillen, vaikka toinen pelikenkä ei ollut kunnolla jalassa.

Janne Korhonen, Guillano Grot, Jari Nikkilä FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

22. Guillano Grot sijoitti pallon rauhassa oikeaan alanurkkaan ja Hakan maalissa Janne Korhonen ei mahtanut maalille mitään. Oikealla taisi olla Jari Nikkilä.

Diego Corpache, Jani Bäckman FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

23. Maalin jälkeen Diego Corpachella oli aikaa hakea pudonnutta kenkäänsä. Oikealla maalia suree Jani Bäckman, joka kolmisen minuuttia myöhemmin vaihdettiin Valeri Minkeneen.

Aristides Pertot, Jani Kauppila, Antti Hynynen FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

24. Jani Kauppila taklasi keskiviivalla Aristides Pertotin kentän pintaan.

Punainen kortti Jani Kauppilalle FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

25. Jani Kauppila sai taklauksestaan toisen keltaisen kortin ja sen jälkeen punaisen kortin. Vasemmassa epätarkassa osakuvassa nähdään edellistä kuvaa edeltävä taklaustilanne. Siinä Kauppilan polvi näyttäisi osuvan Aristides Pertotin reiteen. Taklaus näytti olevan tyypillinen ns. puujalkataklaus.

Nicolas Kivistö show FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

26. Hakan ainoa maali syntyi, kun Jari Nikkilä syötti pystyyn Nicolas Kivistölle. Kivistö pujotteli päädyssä kolme Interin pelaajaa ja keskitti takatolpalle Kalle Multaselle, joka laittoi pallon siististi häkkiin.

Janne Korhonen, Touko Tumanto, Niko Hoikkala, Guillano Grot, Pietari Holopainen FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

27. Interin neljäs maali syntyi, kun Touko Tumanto syötti taaksepäin Guillano Grotille ohi vastaantulevan Niko Hoikkalan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Janne Korhonen, Tumanto, Hoikkala, Grot ja Pietari Holopainen.

Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Touko Tumanto, Pietari Holopainen, Niko Hoikkala, Guillano Grot FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

28. Niko Hoikkalan takana väijyneellä Guillano Grot oli aikaa keskittyä laukaukseensa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Touko Tumanto, Pietari Holopainen, Hoikkala ja Grot.

Viimeinen maali FC Haka - FC Inter-harjoitusottelussa 3.4.2009

29. Guillano Grotin tykki puhui ja pallo matkasi verkon perukoille. Ei Janne Korhonen eikä peittoa yrittänyt Jari Nikkilä mahtanut laukaukselle mitään.

Harjoitusottelusta tuli turhan ruma, koska puolin ja toisin taklattiin kovaa. Vieressäni seisova Haka-fani taisi analysoida, että erotuomari piti aluksi turhan leppoisaa linjaa, koska otaksui ehkä, että harjoitusottelussa otetaan suhteellisen rauhallisesti. Sitten kun hän alkoi vihellellä virheistä, niin kentän laidalla protestoitiin, että miksi ei vastaavista aiemmista tapauksista vihelletty. Kentällä oli ilmeisesti kaksi joukkuetta, joiden talvikausi ei ole suurten pelaajavaihdosten vuoksi mennyt parhaalla mahdollisella tavalla ja paineet ennen kautta olivat kovat.

Ottelun jälkeen poikkesin Tehtaan kentällä Hakan toimistossa ja klo 18 jälkeen aloin siirtyä kaupungille valmistautumaan saman illan Koski-ravintoloiden avajaisiin. Matkalla päätin poiketa valokuvaamaan Koskenpoikien uutta toimistoa ja siellä oli yllätyksekseni paikalla väkeä.

VaKP:n uusi toimisto vuonna 2009

30. Hakan farmiseuran VaKP:n uusi toimisto avataan aivan Tervasaaren tehtaan portin lähelle Valkeakoskenkatu 3:een. Kyseessä on kuvassa näkyvä oikeanpuoleinen liikehuoneisto.

Talkoonaiset VaKP:n uudessa toimistossa vuonna 2009

31. Kurkistin VaKP:n uuteen toimistoon ja siellä oli perjantai-iltana menossa neljän naisen talkooporukan voimin suursiivous. Sain kuulla etualalla olevalta Marja Mäkiseltä, että toimiston avaamisesta tulee lehdistölle lisätietoja tiistaina 7.4.2009. Toiminta pääsee kunnolla alkamaan vasta kun webbi- ja muut viestintäyhteydet saadaan kuntoon.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 2. Diego Corpache (84. min. 13. Niko Hoikkala), 4. Markus Joenmäki (16. min. 19. Juuso Salonen (56. min. 17. Kalle Multanen)), 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen (77. min. 15. Nicolas Kivistö), 8. Jani Kauppila (79. min ua), 10. Mika Mäkitalo (71. min. 16. Jani Bäckman (77. min. 14. Valeri Minkenen)), 11. Antti Hynynen, 18. Jari Nikkilä, 20. Sami Ristilä, 21. Pietari Holopainen. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä.

Varoitukset: 74. min. Sami Ristilä (2x plus ua), 79. min. Jani Kauppila (2x plus ua).

FC Interin kokoonpano:. 1. Patrick Bantamoi, 5. Alberto Ramirez, 9. Guillano Grot, 14. Joni Aho, 15. Severi Paajanen, 17. Mika Ojala (82. min. 8. Touko Tumanto), 19. Aristides Pertot (82. min. 24. Joni Kauko), 22. Sami Sanevuori, 23. Ville Nikkari, 27. Kennedy Nwanganga (87. min. 20. Arttu Seppälä), 31. Claudio Verino. Vaihtopelaajat: 13. David Monsalve, 27. Ville Mäkilä.

Varoitukset: Claudio Verino.

Maalit: 6. min. Severi Paajanen (Mika Ojala) 0-1, 56. min. Kennedy Nwanganga (Mika Ojala) 0-2, 74. min. Guillano Grot (Claudio Verino) 0-3, Kalle Multanen (Nicolas Kivistö) 1-3, 90. min. Guillano Grot (Touko Tumanto) 1-4.

Erotuomarit: Ville Järvenpää, Anssi Lahtinen ja Tommi Silanne.

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 25.10.2017. Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin. Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com. Blogin kirjoittaja twitterissä Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2009] [Inter kaatoi Hakan 4-1] [Huttunen harmitteli kolhuja] [Inter tyrmäsi Hakan Valkeakoskella] [03.04. klo. 14:30 Haka - FC Inter ; Ketsuppipulloa avaamassa] [Inter kuritti Hakaa] [Koski Ravintoloiden avajaiset]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!