Naisten EM-kisat 2009: Saksa - Norja 4 - 0 (1 - 0) [24.08.2009]

[Ottelutausta] [Otteluennakko] [Polttopiste] [Kokoonpanot] [Lehdistötiedotteet] [Nyt se alkoi: Jalkapalloilijat marssivat EM-kisojen kunniaksi] [EURO 2009 avajaisparaati]

Olen Keskilinkki.com-sivustolla seurannut etupäässä kotimaista jalkapalloilua. Juniorifutikseen, naisjalkapalloon, maaotteluihin ja kansainvälisiin sarjoihin ja otteluihin aikani ja resurssini eivät ole riittäneet. Mutta kun sain liput kahteen Naisten EM-kisojen otteluun Tampereella, päätin lähteä paikan päälle katsomaan ottelua. Koska en ollut akreditoitunut otteluihin valokuvaajana, kaivoin esiin vanhan taskukameran, jossa oli peräti 8 megatavun muistikortti ja päätin ottaa muutaman kuvan tapahtumasta muistoksi. Joten tässä tulee sellainen raportti, joita kirjoittelin aikoinaan ennen kuin hankin järjestelmäkameran ja aloin dokumentoida otteluita kentän laidalta. Ottelu Saksa - Norja pelattiin 24.8.2009 klo 17:00 alkaen.

B-katsomo

1. Oma paikkani löytyi katsomosta B2 toiselta riviltä, mutta katsomon löytäminen olikin oma pulmansa. Portilla minulle kerrottiin, että kyseinen katsomo on lipan alla. Käväisin sielläpäin nopeasti, mutta kun en löytänyt mitään, niin kiersin tämän kuvan ottamispaikalle ja katselin, että lähin katsomo oli jotain D5 tai vastaavaa ja B-katsomoa ei näkynyt. Taas joku järjestysmies selitti, että B2-katsomo on lipan alla, joten palasin uudelleen pääkatsomon taakse kyselemään. Siellä sitten joku etsi kartasta oikean katsomon ja pääsin istumaan siinä vaiheessa kun ottelu oli jo käynnistynyt.

Saksan joukkue

2. Oikeaa katsomoa etsiessä ehdin valokuvata joukkueet pääkatsomon puolelta alkumuodollisuuksissa kansallislauluja kuuntelemassa. Tässä Saksan joukkue kuuntelemassa kansallislaulua.

Norjan joukkue

3. Ja Norjan joukkue kuuntelemassa kansallislaulua.

Valokuvaajia

4. Otteluareena oli ympäröity mainosaidalla, jonka takana valokuvaajat väijyivät tilanteita. Valokuvaajia oli aika paljon, vaikka suurin osa taisi olla näyttötaulun puoleisessa päädyssä, jossa aurinko jäi selän taakse.

UEFA WOMEN'S EURO 2009-Katsojia

5. Katsomoissa näkyi paljon etenkin tyttöjoukkeita, naisia ja naispelaajia, mutta sekaan oli eksynyt mukavasti myös miespuolisia katsojia.

Saksalaiskulma

6. Saksalaisten kulmapotku pääkatsomon puolelta livahti pelaajien ylitse toiseen päätyyn.

Saksan vapaapotku

7. Saksan vapaapotkussa vasemmanpuoleinen pelaaja juoksi hämäysjuoksun ja kuvan ulkopuolella vapaapotkun antaja on vasta antamassa vapaapotkua. Mutta Norjan paitsioansa toimi ja oikeanpuolimmaisin saksalaispelaaja Inka Grings oli selvästi paitsiossa vapaapotkun antamishetkellä.

HJK-kuvaaja

8. Puoliajan tultua tuttu HJK:n otteluita kuvaava valokuvaaja nosti repun ja kameran pykälään ja lähti kohti toista kenttäpäätyä.

Saksalaiskiitokset faneille

9. Ottelun päätyttyä Saksan joukkue juoksi B-katsomon luokse kiittelemään Saksan lippua heiluttavia faneja. Taustalla Norjan joukkue teki loppuverryttelyä.

Ottelun alkupuolella katselin, että saksalaispelaajat olivat kooltaan numeroa suurempia kun heitä vertasi norjalaispelaajiin. Joten otaksuin, että ottelun loppuhetkillä heiltä saatta juoksuvauhti hiipua ja Norja voi yllättää. Mutta tapahtui juuri päin vastoin. Norja sinnitteli 90 minuuttia vain 0-1 tappiolla, mutta neljän minuutin lisäajalla Saksa onnistui jostain syystä tekemään peräti kolme maalia lisää. Tosin maalintekijät olivat vaihtopelaajia, joten Saksan vaihdot onnistuivat nappiin. Ehkä Norjan puolustus vain juoksutettiin loppuun ja avattiin sitten tuoreilla vaihtopelaajilla.

Saksalaispelaajista Birgit Prinz uurasti kovasti ensimmäisellä puoliajalla kärjessä, mutta siirtyi toisella puoliajalla keskikentän pohjalle ja kärkeen vaihdettiin juoksemaan tuoreempia voimia. Norjan joukkueesta etenkin Melissa Wiik teki vaikutuksen taklaten ja raataen laajalla alueella.

Saksan kokoonpano: 1. Nadine Angerer, 4. Babett Peter, 5. Annike Krahn, 7. Melanie Behringer (86. min. 11. Anja Mittag), 8. Inka Grings (65. min. 13. Célia da Mbabi), 9. Birgit Prinz, 10. Linda Bresonik, 14. Kim Kulig, 17. Ariane Hingst, 18. Kerstin Garefrekes (66. min. 19. Fatmire Bajramaj), 22. Bianca Schmidt. Vaihtopelaajat: 12. Ursula Holl, 21. Lisa Weiß, 2. Kerstin Stegemann, 3. Saskia Bartusiak, 6. Simone Laudehr, 15. Sonja Fuss, 16. Martina Müller, 20. Jennifer Zietz.

Varoitukset: 5. min. Kim Kulig, 64. min. Linda Bresonik.

Norjan kokoonpano: 1. Ingrid Hjelmseth, 2. Toril Hetland Akerhaugen, 4. Ingvild Stensland, 6. Camilla Huse, 7. Trine Bjerke Rønning, 8. Solveig Gulbrandsen, 9. Isabell Lehn Herlovsen, 10. Melissa Wiik (72. min. 22. Cecilie Pedersen), 16. Elise Hove Thorsnes (58. min. 11. Leni Larsen Kaurin), 17. Maren Mjelde, 21. Lene Storløkken (80. min. 5. Anneli Giske). Vaihtopelaajat: 12. Caroline Knutsen, 13. Christine Nilsen, 3. Marita Skammelsrud Lund, 14. Marit Sandvei, 15. Hedda Strand Gardsjord, 18. Runa Vikestad, 19. Ingvild Isaksen, 20. Kristin Lie.

Varoitukset: 33. min. Maren Mjelde.

Maalit: 33. min. Linda Bresonik (rp) 1-0, 90. min. Fatmire Bajramaj 2-0, 92. min. Anja Mittag 3-0, 94. min. Fatmire Bajramaj 4-0.

Erotuomarit: Alexandra Ihringova (Englanti), Natalie Walker (I avustava, Englanti), Maria Lisicka (II avustava, Slovakia), Efthalia Mitsi (IV, Kreikka). Yleisöä oli 6650 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne muutettu div-rakenteeksi ja kuvat lisätty canvas-säiliöihin 13.9.2020.

[Paluu] [2009] [Ottelutilastot] [Tapahtumat] [Pöytäkirjamerkinnät] [Arvostelu] [Otteluraportti] [Mestaruutta puolustava Saksa tyrmäsi Norjan] [Saksa kaatoi Norjan Tampereen-avausottelussa] [Saksa murskasi Norjan lisäajalla]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!