FF Jaro - FC Haka 0-0 (0-0) [07.05.2006]

[Uusi yritys sunnuntaina] [Paanasella miettimistä kokoonpanossa] [Paatelainen valmiina Hakaa vastaan] [Veikkausliiga.com: Vain voitto kelpaa Fowlerille] [FC Hakan webbisivu: Vain voitto kelpaa Fowlerille] [Paananen: "Hakalla ottelusuma"] [Haka ollut kova Pietarsaaressa] [Viander sivussa Haka-pelistä]

Veikkausliigan ensimmäisen kierroksen ottelu oli siirretty Pietarsaaren talvisten olosuhteiden vuoksi pelattavaksi huhtikuulta toukokuulle sunnuntaina 7.5.2006. Olosuhteet eivät enää olleet talvisia, lämpötila oli melkein helteinen ja kentän nurmikko tähän mennessä kesän vihreintä.

Pelipaidat FF Jaron pukuhuoneessa

1. FF Jaron pukuhuoneessa pelipaidat odottavat pelaajia ennen ottelua.

Makkarapaistopiste

2. Monilla Veikkausliigakentillä makkaranpaistopisteet ovat tuulisia telttakatoksia, joissa paistetut makkarat ovat välillä puolikypsiä. FF Jaron makkaroidenpaistopisteessä on tukevat hirsiseinät suojaamassa viimalta.

Kannatuslakanoiden sprayaus

3. Kentän toisessa päässä FF Jaron fanit maalaavat spraymaalilla muovisia kannatuslakanoita. Onko spraymaalipurkit sallittuja FF Jaron pelikentällä??

FF Jaron pelaajat alkuesittelyssä

4. FF Jaron pelaajat alkuesittelyssä.

Alkukättelyt

5. Joukkueet kättelevät toisiaan ja tuomareita. Ottelun erotuomarina oli Jouni Hyytiä ja avustavina tuomareina Vesa Toivola ja Markus Aalto. Neljäntenä tuomarina oli Suad Lulic.

Petri Viljanen, Mikko Paatelainen ja Mikko Vilmunen

6. Ottelun alkupuolella korkean keskityksen tavoittelutilanteessa FF Jaron Mikko Paatelainen ja FC Hakan maalivahti Mikko Vilmunen törmäävät toisiinsa. Selin olevan Paatelaisen oikean käden kämmenselkä osuu Vilmusen reiteen. Vasemmalla Petri Viljanen.

Vilmunen tuskissaan

7. Yhteentörmäyksen jälkeen Vilmunen pitelee reittään tuskissaan ja yleisö viheltää voimakkaasti uskoessaan Vilmusen teeskentelevän. Erotuomari Hyytiä pyytää Hakan lääkintävoimia apuun. Vilmusen maatessa tuskissaan maassa Mikko Paatelainen käy pyytelemässä anteeksi. Vilmunen pyytää Hakan huoltajalta jotain lämmittävää ja vaihtopenkillä käväistyään Hakan huoltaja hieroo päätyrajalla seuraavan tauon aikana kipeytyneeseen reiteen ilmeisesti jotain tiikeribalsamin tapaista verenkiertoa edistävää voidetta.

Pääkatsomossa väkeä

8. FF Jaron pääkatsomossa on väkeä mukavan tuntuisesti. Piracaia valmistautuu vapaapotkuun, Hakan muurissa Kalle Eerola ja Erno Rosenberg.

Jaron prässiä

9. Ottelun alkupuolella Jaro painosti ja loi Hakan maalille useita vaarallisia tilanteita. Tässä Toni Hevonkorpi ja Juuso Kangaskorpi taistelevat pallosta. Oikealla Mikko Vilmunen. Vaikka Mikko Vilmunen pelasi koko ottelun, alussa reiteen saatu tälli selvästi vaivasi häntä. Ainakin yhdessä keskityksen katkaisussa hänen "Minä otan"-huudosta huolimatta pallo leijaili sormenpäiden ylitse. Vilmusen hyppy oli siinä tilanteessa normaalia vaisumpi ja ilme hiukan tuskainen. Ilmeisesti hän oli vahingossa ponnistanut kipeytyneellä vasemmalla jalalla.

Pelastus maaliviivalta

10. Kerran Hakan pelaajat onnistuivat ohittamaan Markus Koljanderin, mutta hyvällä maalivahdilla on välillä onnea ja Jonas Emet (numero 16) pelastaa maaliviivalta.

Mikko Paatelainen

11. Jaron Mikko Paatelainen oli jatkuvasti vaarallinen korkeissa keskityksissä Hakan maalin edustalla. Edessä Jarkko Okkonen on jo ehtinyt maahan hiukan eriaikaan ajoitetun hypyn jälkeen.

Vallu puskee ylärimaan

12. Valeri Popovitch vastasi yhdestä Hakan vaarallisimmista tilanteista puskemalla ylärimaan. Ottelutauolla lehdistöhuoneessa sopulit kyselivät, kuka puskija olikaan. Joidenkin mielestä se oli Vallu, joku sanoi Parviaisen olleen asialla ja itse olin kameran etsimen lävitse katsovinani, että puskija oli Jarno Mattila. Kuva vahvistaa, että Valeri Popovitch oli oikea vastaus ;-)

Valeri Popovitch ja Markus Koljander

13. Valeri Popovitch ja Markus Koljander näyttävät harrastavan kuviokelluntaa ilmassa.

Saša Stevic ja Mikko Vilmunen

14. Jaron Saša Stevic ja Hakan maalivahti Mikko Vilmunen törmäävät pallontavoittelutilanteessa Jarkko Okkosen vahtiessa vieressä palloa.

Jarkko Okkonen protestoi

15. Okkonen tuntuu hermostuvan Stevicin ehkä liian kovista otteista, ja protestoi tuomarille.

Mikko Paatelaisen vapaapotku

16. Mikko Paatelainen yrittää kiertää Hakan muurin vapaapotkullaan, mutta tilanne ei johda maaliin. Mikko Manninen aikoo hypyllään ehkä peittää mahdollisen ylänurkkalaukauksen.

Saša Stevic, Mikko Manninen, Piracaia

17. Mikko Manninen karkaa Jaron Niklas Storbackan vartioinnista. Takana Piracaia.

Kalle Parviainen target-roolissa

18. Kalle Parviainen kääntää päällään pystypallon hyvän target-pelaajan tapaan eteenpäin vaikka vastustajan puolustaja roikkuu käsivarressa. Roikkuja taitaa olla Jonas Portin (?).

Toni Lehtisen pysäyttäminen

19. Hakan Toni Lehtistä pysäytettäessä melkein mitkä keinot tahansa tuntuvat olevan sallittuja.

Olli Paasio protestoi I

20. FF Jaron viikate tulee takaapäin pahasti Valeri Popovitchia pohkeisiin ja kentän laidalla Hakan joukkueenjohtaja Olli Paasio kuumenee avainpelaajan telomisesta. Avustava tuomari ja neljäs tuomari yrittävät parhaansa mukaan rauhoitella häntä.

Tunteet kuumenevat kentällä

21. Myös kentällä Hakan pelaajat kuumenevat rumista taklauksista. Tässä Jarkko Okkonen ilmaisee mielipiteensä.

Olli Paasio protestoi II

22. Edelleen Jaron viikate niittää Hakan pelaajia nurmen pintaan ja kentän laidalla Olli Paasio tarvitsee toistamiseen neljännen erotuomarin rauhoittelua.

Loppurutistus

23. Molemmat joukkueet yrittävät ensimmäistä maalia vielä viimeisellä minuutillakin. Jimmy Wargh tykittää.

Voileipätarjoilija

24. Toisella puoliajalla Jaron taustavoimat olivat taikoneet lehdistöhuoneeseen tarjottimellisen lohivoileipiä. Valmentajien tullessa paikalle jäljellä on enää kaksi. Jaron päävalmentaja Keijo Paanaselle voileipä maistuu ja kohteliaana isäntänä hän tarjoaa viimeistä voileipää Hakan päävalmentaja Olli Huttuselle, kun tämä ennättää Mikko Mannisen kera paikalle. Huttunen kuitenkin kieltäytyy kohteliaasti.

Paananen ja Markus Koljander

25. Lehdistötilaisuuden alku viivästyy hiukkasen, kun Keijo Paananen mussuttaa voileipäänsä. Markus Koljander puolestaan näyttää tuijottavan vesi kielellä viimeistä voileipää ja miettivän, että miksi se ei Olli Huttuselle kelvannut. Jaron lehdistötilaisuudesta puuttuu, kuten kuulema kauden ensimmäisessä lehdistötilaisuudessakin, taustalta sponsoreiden logoilla varustettu Veikkausliigan ohjeiden mukainen sermi. Eiköhän se seuraavalla kerralla jo ole paikallaan.

Olli Huttunen

26. Olli Huttunen vastailemassa lehdistön kysymyksiin.

FC Hakan pelaajabussi Pietarsaaren Kaupunginhotellin edessä

27. Ottelun jälkeen näin FC Hakan pelaajabussin vilahtavan korttelin päässä ohitse klo 21:n maissa. Olin menossa viime reissulta tuttuun ravintola Sesamiin syömään ja matkalla sain päähäni kiertää naapurikadun olutterassin kautta. Terassi kuitenkin unohtui, kun näin Hakan bussin samalla kadulla Kaupunginhotellin edessä.

Päätin vilkaista, löytyisikö Kaupunginhotellista ruokaa. Pakollisen olutosaston lisäksi vasemmalla on pieni ruokasali, jossa seisova pöytä on avoinna klo 21:een asti. Kello on jo jokin verran yli, joten Hakan pelaajat ovat ehtineet sinne syömään ilmeisesti viime minuutilla. Hetken odottelun jälkeen bongaan tarjoilijan, jolta saan kuulla, että seisovassa pöydässä on vielä tarjolla lasagnea. Se kelpaa minulle, joten siirryn syömään samaan saliin Hakan pelaajien kanssa, tosin salin toiselle laidalle. Hakalaisten ruokailtua ja lähtiessä jatkamaan matkaa jään nauttimaan täyttävästä lasagnesta. Laskun 10:ssä eurossa on ehkä hiukan ylihintaa, vaikka ajankohta onkin myöhäinen. Mutta Sesamin pihvit plus ruokajuomat olisivat varmaan maksaneet enemmän ;-)

FF Jaron kokoonpano: 1. Markus Koljander, 2. Niklas Storbacka, 3. Juha Luoma, 4. Toni Hevonkorpi, 7. Saša Stevic, 9. Jimmy Wargh, 11. Ville Väisänen (76. min. 6 Angel Ginev), 15. Mikko Paatelainen (81. min. 10. Jaakko Isteri), 16. Jonas Emet, 19. Piracaia, 20. Jonas Portin.
Vaihtomiehet: 5. Jesper Törnqvist, 12. Jani Viander, 23. Boris Lucic.

FC Hakan kokoonpano: 1. Mikko Vilmunen, 2. Juuso Kangaskorpi, 3. Petri Viljanen, 4. Jarkko Okkonen, 6. Kalle Eerola, 9. Mikko Manninen, 10. Kalle Parviainen, 13. Erno Rosenberg (85. min. 23. Marko Loijas), 14. Valeri Popovitch, 18. Jarno Mattila (58. min. 11. Toni Lehtinen), 20. Cheyne Fowler.
Vaihtomiehet: 30. Timo Westman, 16. Arto Lindberg, 19. Jaakko Juuti.

Varoitukset: 39. min. Piracaia, 71. min. Jimmy Wargh, 75. min. Ville Väisänen, 84. min. Angel Ginev, 90. min. Toni Hevonkorpi.

Ottelun jälkeen Mikko Manninen totesi suussa olevan maun olevan sitä ihteä. "Taaskaan ei tehty maaleja. Jos vaan saa näin paljon tilanteita, niistä pitäisi tehdä myös maaleja".

Markus Koljander: "Tuntui hyvältä, kun maaleja ei mennyt omiin. Ihan hyvin sain alun pelin jälkeen itseluottamusta. Pelinohjailussa ei auta, vaikka tuntee Hakan pelaajat hyvin. Otteluun keskittyy niin hyvin, että asia unohtuu".

FC Hakan päävalmentaja Olli Huttunen: "Jaro hallitsi peliä, meillä vaarallisemmat tilanteet. Meillä oli paikkoja, mutta [pelin]hallinta oli Jarolla. On vaikea sanoa, miten paljon vaikuttaa [peliesitykseemme] se, että meillä oli 11 päivän sisällä neljäs peli. Kaksi viimeistä peliä ovat sellaisia, että olemme saaneet maalitilanteita, maalit vain puuttuvat". Kun lehdistö kyseli Oka Huttusen [aiemman maalivahtiuran] ja Mikko Vilmusen pelinohjaamisen yhtäläisyyksistä, Huttunen ei tunnustanut sellaisia olevan: "Mikko Vilmusen pelinohjaaminen on hänen tapansa tsempata pelissä. Vilmusen ohjaaminen tahtoo vain menemään liiallisuuksiin. Hän kuvittelee, että voi ohjata myös Hakan hyökkäystä". Huttusen mukaan Hakan vieraspelisaldo on lähtenyt kehittymään edellisvuosien malliin: "Esimerkiksi viime kaudella oli vain yksi vieraspelitappio HJK:ta vastaan. Tällä kaudella on jo yksi voitto sekä yksi tasapeli vierasotteluissa. Puolustuspeliin voi olla tyytyväinen. Vasta yksi päästetty maali neljästä pelistä. Nyt tahti pikkuisen rauhoittuu, saamme viikon aikaa vetää henkeä ja harjoitella".

FF Jaron päävalmentaja Keijo Paananen: "Olen tyytyväinen, että omiin ei mennyt maaleja. Olen erittäin tyytyväinen puolustuspelaamiseen. Maaleja ei tullut omiin, vaikka Hakalla oli paikkoja. Valuimme liian alas I puoliajan lopussa. Hakalla oli taito karvata. II puoliajalla nostettiin oman prässin korkeutta ja saimme pelin paremmin hallintaan. Kuten Okalle sanoin, tämä oli sellainen peli, että sen olisi voinut voittaa tai sen olisi voinut hävitä. Haimme puolustukseen pelaajia, jotka pystyvät kommunikoimaan puolustuksen keskustassa. Parviainen ja kumppanit eivät ole niin huonoja, joten pärjäsimme hyvin. Tasapelistä huolimatta yleisöön menevä peli. Tuli tilanteita, eikä peli ollut mitään nyhjäämistä. Olen myös tyytyväinen, etä saimme avauspisteen. Seuraavana vastassa on FC Honka. Kun [espoolais]joukkue on jo kolme ottelua voittanut, niin sittenhän on vuorossa avaustappio".

HTML:n table-rakenne korvattu div-rakenteella ja kuvat sijoitettu canvas-säiliöihin 3.1.2021.

[Paluu] [Ottelupöytäkirja] [Ottelun tapahtumat] [Huippuhetket] [Hakalle piste Pietarsaaresta] [Huttunen uskoo ketsuppi-ilmiöön] [Jonas Portin nyt topparina] [Paananen tyytyväinen avauspisteeseen] [Jaro ja Haka maalittomaan tasapeliin] [Maaliton tasapeli Hakaa vastaan] [FF (Jaro)] [FF (Haka)]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!