Harjoitusottelu FC Viikingit - Klubi-04 2-2 (2-0) [03.03.2009]

[mobile]

[Viikingit - Klubi04 tiistaina] [Denis Abdulahille sopimus] [22.1.2009, FC Viikingit - Klubi 04, Talin halli] [20090122viikingit-klubi04] [To 22.01.09 FC Viikingit - Klubi-04]

Juuso Mantere, Sami Kekäläinen, Tero Vanhanen

1. Erotuomarit saapuivat kentälle. Vasemmalla Juuso Mantere, keskellä Sami Kekäläinen ja oikealla Tero Vanhanen.

Fredrik Vikström, Janne Ahola, Osmo Kleemola, Pasi Solehmainen, Sami Kekäläinen, Ilkka Jäntti

2. Harjoitusotteluissa ei voi jälkeenpäin tarkistaa ottelutietoja ottelupäiväkirjasta, koska sellaista ei taideta pitää. Mutta tässä ilmeisesti Ilkka Jäntti sai keltaisen kortin obstruktiosta. Vasemmalta oikealle: Fredrik Vikström, Janne Ahola, Osmo Kleemola, Pasi Solehmainen, erotuomari Sami Kekäläinen ja Jäntti.

Joonas Sarelius, Jussi Peteri, Sami Salmi, Pasi Solehmainen, Duarte Tammilehto, Juri Kinnunen, Eetu Kaipio, Max Lundberg, Mergim Kastrati, Oskari Partonen, Tomas Karike

3. Viikinkien ensimmäinen maali syntyi kulman jälkitilanteesta, kun klubilaiset eivät onnistuneet siivoamaan palloa pois rangaistusalueelta. Max Lundberg rakensi maalivahdin eteen maskia ja Pasi Solehmainen suunnitteli kääntölaukausta pakkien välistä. Solehmaisen oikealla puolella Juri Kinnunen kiirehti kamppailemaan pallosta, mutta myöhästyi. Pelaajat vasemmalta oikealle (jos tunnistin oikein): Joonas Sarelius, Jussi Peteri, Sami Salmi, Solehmainen, Duarte Tammilehto, Kinnunen, Eetu Kaipio, Max Lundberg, Mergim Kastrati, Oskari Partonen ja Tomas Karike.

Pasi Solehmainen, Juuso Rantanen

4. Solehmaisen kääntölaukaus löysi aukon puolustajien välistä. Kuvassa oikealla pystytolppaa vartioinut pelaaja, joka on ehkä Juuso Rantanen, ehti ottaa askeleen keskemmälle, mutta ei ehtinyt reagoida laukaukseen.

Kalle Sotka, Ilkka Jäntti

5. Kalle Sotka yritti kääntölaukausta päänsä yli kohti maalia, mutta samaan palloon kurkoittava Ilkka Jäntti taisi voittaa tämän kaksinkamppailun.

Joonas Sareliuksen kaukolaukaus

6. Joonas Sarelius on hyökkääjänä erinomainen laukoja ja hän käytti tykkiään yllättävällä tavalla. Pallo pomppi hänelle hiukan keskiviivan hyökkäyspuolella (pikkukuva yläreunassa) ja hän huomasi ilmeisesti Klubi-04:n maalivahdin seikkailevan ulkona maalista. Pitkä korkea laukaus (pikkukuva oikeassa yläkulmassa) putosi oikeaan ylänurkkaan ja pomppasi ylärimasta takaisin kentälle, josta maalivahti poimi sen itselleen.

Sami Salmi, Samuel Carter, Joonas Sarelius, Teemu Nikander, Tomas Karike, Jani Modig

7. Viikinkien toinen maali syntyi, kun Joonas Sarelius pääsi puskemaan Max Lundbergin keskityksen verkkoon 04:n maalivahti Tomas Karikeen ylitse. Pelaajat vasemmalta oikealle (jos tunnistin oikein): Sami Salmi, Samuel Carter, Sarelius, Teemu Nikander, Karike ja Jani Modig.

Jani Modig rikkoi

8. Kalle Sotka oli pääsemässä keskeltä lävitse, mutta Jani Modig hyppäsi hänen selkäänsä ja tarttui kaksin käsin kiinni. Erotuomari tuomitsi tämän hyötynäkökohtaa käyttäen ja antoi pelin jatkua, mutta näin tapahtui kyllä mielestäni selvä vääryys. Jos tällä tavalla rikkoo jossain keskialueella, niin hyötynäkökohtaa voisi käyttää, mutta nyt Modig sai pysäytettyä läpisyöksyn, vaikka pallo pysyikin Sotkan hallussa. Tämä kääntyi ja siinä vaiheessa edessä oli Modigin lisäksi jo kaksi muutakin puolustuspelaajaa. Selvässä läpimenotapauksessa näin lähellä maalia ei minun mielestäni hyötynäkökohtaa pitäisi käyttää, mutta tämä on vain maallikon mielipide.

Puoliaika alkoi

9. Ottelussa pelattiin kaksi noin 40 minuutin puoliaikaa ja niiden välillä oli lyhyt tauko. Tauon alussa toiselle jaksolle vaihdettavat pelaajat kirmasivat hetkeksi kentälle verryttelemään. 04:n pelaajista vasemmalla David Ramadingaye, keskellä Alexander Ring ja oikealla Francis Tshibasu.

Juomajono

10. Viikinkien pelaajat jonottivat tauon alkajaisiksi juomakanisterille.

Klubi-04 tauolla

11. Klubi-04:n pelaajat kuuntelivat tauon aikana valmentajan ohjeita.

Toinen puoliaika

12. Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Klubi 04:n pelaajista vasemmalla numero 18 (Janne Törmänen) ja keskellä numero 8 (Juri Kinnunen). Viikinkien maalissa jatkoi Janne Ahola, mutta puolustuksesssa oli vasemmalta lukien: Tommi Vesala, Pasi Solehmainen, Teemu Honkaniemi ja Abdirashid Ali Mahdi. Keskikenttä oli vasemmalta: Viatscheslav Malakeev, Denis Abdulahi, Jukka Hirvonen ja Max Lundberg. Kärkipelaajina olivat Joonas Sarelius ja Oskari Partonen. Pelijärjestelmä muuttui siis 4-5-1:stä 4-4-2:een.

Alexander Ring karkumatkalla

13. Puoliajan jälkeen kentälle tullut Aleksander Ring karkasi levänneillä jaloillaan Francis Tshibasun syötön perään ja kuljetti pallon kohti rangaistusaluetta.

Alexander Ring rynni rangaistusalueelle

14. Alexander Ring ei ajanut suoraan kohden maalivahtia vaan hiukan viistosti oikealle. Siten hän pakotti maalivahdin siirtymään kohti etutolppaa ja katkaisemaan tulevalla Viikinki-puolustajalla oli pitempi juoksumatka.

Alexander Ring laukoi takanurkkaan

15. Viime hetkessä ennen Viikinki-puolustajan katkaisuyritystä Alexander Ring tykitti takanurkkaan ja Janne Ahola maalissa oli voimaton.

David Ramadingayelle punainen kortti

16. David Ramadingaye kamppaili pallosta Jukka Hirvosen kanssa keskialueella ja sai tästä toisen keltaisen kortin ja heti perään punaisen. Valokuvaamiselta en oikein nähnyt, millä tavalla hän rikkoi Hirvosta. Valokuvista tilanne ei näytä niin pahalta.

Alexander Ring keskitti

17. Klubi 04:n toinen maali syntyi, kun Alexander Ring antoi vapaapotkun ruuhkaan takatolpalle.

Matias Koskimäki jatkoi

18. Puoliajan jälkeen kentälle tullut Matias Koskimäki käänsi vapaapotkun verkkoon. Allekirjoittaneelle tuli kameran kanssa vaikeuksia (suljin kulunut) ja seuraava kuva jäi ottamatta.

Ottelu päättynyt

19. Ottelu päättyi ja seuraavat kentän käyttäjät tulivat jo kentälle ennenkuin entiset ehtivät sieltä pois.

Juri Kinnunen ensihoitajana

20. Juri Kinnunen taisi loukata hyvin kuvan 12 tapaisessa tilanteessa jalkansa (ja vielä samassa paikkaa) ja antoi jalalleen itse ammattitaitoisen tuntuisesti ensiapua.

Klubi-04 ja FC Viikingit kohtasivat jo toisen kerran tänä talvena harjoitusottelussa Tali-hallissa. Edellinen ottelu pelattiin 22.1.2009 samassa paikassa ja lopputulos oli 1-1. Tällä kertaa Klubi-04:n avauskokoonpanossa maalissa oli Tomas Karike ja puolustuslinjassa vasemmalta oikealle pelasivat Teemu Nikander, Sami Salmi, Samuel Carter sekä Juri Kinnunen. Keskikentällä pelasivat vasemmalta oikealle Eetu Kaipio, Duarte Tammilehto, Juuso Rantanen ja Matias. Kärjessä olivat Mergim Kastrati ja Kalle Sotka. Joukkueessa oli viisi pelaajaa, jotka olivat HJK:n mukana Liigacup-ottelussa Kuopiossa, mutta eivät saaneet siellä peliaikaa. Seuraavassa raportissa pelaajien tunnistus voi heittää, koska en ennen ottelua saanut mitään pelajanumero-pelaajaluetteloa ja seuran webbisivuilla oleva pelaajanumerointi ei oikein vastannut niitä numeroja, joita käytettiin ottelussa. Esimerkiksi Francis Tshibasu on webbisivun mukaan numero 9, mutta taisi tässä ottelussa pelata numerolla 25. David Ramadingayella oli numero 2 eikä 11 jne.

Viikinkien maalissa oli Janne Ahola, puolustuslinjassa vasemmalta oikealle Osmo Kleemola, Pasi Solehmainen, Ilkka Jäntti, Fredrik Vikström. Keskikentällä vastaavasti Oskari Partonen, Jani Modig, Jukka Hirvonen, Max Lundberg, Jussi Peteri ja kärjessä Joonas Sarelius.

FC Viikinkien kokoonpano: 12. Janne Ahola, 2. Fredrik Vikström, 4. Osmo Kleemola, 6. Jukka Hirvonen, 7. Ilkka Jäntti, 10. Jani Modig, 16. Oskari Partonen (55. min. 14. John Keister), 17. Joonas Sarelius, 19. Max Lundberg (55. min. 25. Toffe Nyberg), 22. Jussi Peteri, 31. Pasi Solehmainen. Vaihtopelaajat: 24. Denis Abdullahi, 8. Viatcheslav Malakeev, 3. Tommi Vesala, 26. Abdirashid Ali Mahdi, 28. Teemu Honkaniemi.

Varoitukset: Ilkka Jäntti.

Klubi-04:n kokoonpano: 13. Tomas Karike (mv), 3. Samuel Carter, 4. Sami Salmi, 8. Juri Kinnunen, 10. Matias, 16. Juuso Rantanen, 17. Duarte Tammilehto, 20. Teemu Nikander, 22. Mergim Kastrati, 23. Eetu Kaipio, 26. Kalle Sotka. Vaihtopelaajat: 1. Niko Ruuth (mv), 2. David Ramadingaye, 5. Juhani Ojala, 6. Alexander Ring, 15. Ibrahim, 18. Janne Törmänen, 19. Matias Koskimäki, 25. Francis Tshibasu.

Varoitukset: David Ramadingaye (2xkeltainen=ulosajo)

Maalit: 25. min. Pasi Solehmainen 1-0, 35. min. Joonas Sarelius (Max Lundberg) 2-0, 60. min. Alexander Ring (Francis Tshibasu) 2-1, Matias Koskimäki (Alexander Ring) 2-2.

Erotuomarit: Sami Kekäläinen, Tero Vanhanen ja Juuso Mantere.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Tasapeli Klubi04:sta vastaan] [Viikingit ja Klubi 04 tasasivat pisteet] [FF2]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!