Uusi Lahti CUP 2006: FC Lahti - PK-35 2-4 rp (1-1) (1-0) [27.01.2006]

[FC Lahti kohtaa Uusi Lahti cupin ensimmäisellä kierroksella yllätyshaluja uhkuvan PK-35:n Helsingistä] [PK-35 haastaa FC Lahden]
PK-35 alkuesittelyssä

1.PK-35 joukkueiden esittelyssä. Vierasasuna oli valkoinen paita ja mustat housut. Itse asiassa FC Lahden perinteisen vastustajan FC Hakan värit ;-)

Kättelyt

2. Joukkueet kättelevät keskenään. Jani Modig tervehtii vielä tuomareita.

PK-35:n vaihtopenkki.

3. PK-35:n vaihtopenkki. Huoltaja on varustautunut nestetankkauspulloilla.

Vauhdikas alku

4. Ottelu alkoi vauhdikkaasti vuorotellen kummankin joukkueen hyökkäyksillä. PK-35:llä ei ollut suurempia pulmia Veikkausliigajoukkue FC Lahtea vastaan, vaikka etukäteen odotettiin selvää tasoeroa.

Jani Modig dominoi

5. Alusta asti huomasi, että keskikenttäpelaaja Jani Modig pelasi laajalla säteellä PK-35:n pelin rakentamisessa sekä vastustajan peliä karvaamassa ja rikkomassa.

Tiukka tilanne FC Lahden maalilla

6. Tässä yksi ottelun tiukimmista tilanteista FC Lahden maalilla ensimmäisellä puoliajalla. Jani Modig tarkkailee tässä tilannetta etualalla. PK-35:n kärkiparista Petteri Kaijasilta ei ole vielä terävimmillään. Myös Samuli Markkanen oli pitkiä aikoja pimennossa, mutta hän onkin ehkä paremmin kotonaan ruoholla. Pari kertaa hän silti näytti, että tutut harhautukset tehoavat myös veikkausliigapelaajiin.

PK-35:n hyökkäyksen purku

7. FC Lahti purkaa tässä PK-35:n hyökkäyksen. Lahden maali syntyi hiukan halvasti. PK-35:n puolustus oli ryhmittynyt suppilomaisesti maalin eteen. Ville Taulo rynni keskeltä rangaistusalueelle ja puolustajat yrittävät rangaistuspotkun pelossa vain puolittaista katkoa. Taulo juoksi suppilon sisäseinää pitkin pohjalle, puhkaisi sen ja pääsi nokakkain maalivahdin kanssa. Sen jälkeen vain pallo pussiin. Puolustuksen virhe oli, että kukaan ei ollut ottanut 16 metrin rajaa keskeltä. Suppilon olisi pitänyt olla nurinpäin ja viistosti limittäin olevien puolustajien olisi pitänyt ohjata hyökkääjä kulmalippua kohden, ei keskelle maalia kuten nyt tapahtui.

Lauri Kuusela

8. Lauri Kuuselan reisi on paukahtanut ja mies irvistelee vaihtoaution edessä. Ainoa onni loukkaantumisessa oli, että hän kaatui vammautuessaan juuri siihen missä makaa tässä kuvassakin. Huoltojoukot olivat todella nopeasti paikalla eikä miestä tarvinnut raahata sivummalle ikävästi hankaavalla matolla.

Aapo Raninen ja Timo Priha

9. Lahden maalin jälkeen ottelu jatkui pitkään tasaisena. Jiska Länsivuori vartioi Mika Kottilaa ja ei aina puhtain ottein. Kottila alkoi naputtaa asiasta ja ottelun tuomari pitikin molemmille pelaajille puhuttelun. Timo Priha ja Aapo Raninen juonivat tässä hyökkäystä ensimmäisen puoliajan loppupuolella.

Vaapapotku ennen maalia

10. Toisella puoliajalla PK-35 sai vapaapotkun jonkin aikaa ennen tasoitusmaalia. Vapaapotkussa pallo ponnahtaa FC Lahden muurista ja PK-35:n pelaajat ryntäävät pallon perään.

Keskikenttätaistelua

11. Antti Kokko, Jani Modig ja Rafaelia varjostava Jukka Halme tarkkailevat keskikentällä FC Lahden pelin käynnistymistä.

PK-35-hyökkäys

12. Läheltä piti tilanne FC Lahden maalilla. Vasemmalla on Samuli Markkanen, vieressä rankasti varjostettu Petteri Kaijasilta. Oikealla taitaa olla Aapo Raninen.

Jukka Halme

13. Jukka Halme valmistautuu sivurajaheittoon.

Hyökkäyksen purku

14. PK-35:n puolustus on purkanut hyökkäyksen korkealla potkulla ja puolustuslinja ryntää ylöspäin.

PK-35:n maalin juhlinta

15. PK-35:n pelaajat juhlivat Timo Prihan maalia. Jani Modig keskitti keskeltä kulmalippua kohden. Timo jatkoi Lahden puolustuslinjan päädyn tasalta suoraan ilmasta vasemman jalan volleyn maaliin. Slawuta seikkaili kyseisellä hetkellä ulkona maalista.

FC Lahden vapaapotku

16. FC Lahti juonii vapaapotkua. Lahtelaisista vasemmalla taitaa olla Rafael, sitten Ville Taulo, Mika Kottila ja oikealla Jussi Hauhia. PK-35-pelaajista vasemmalla maalivahti Samu Harmainen, Jani Modig, Antti Kokko, Jiska Länsivuori, Taulon kohdalla ilmeisesti Jukka Laakso ja erotuomarin kohdalla ehkä Mikko Halme. Erotuomarin ja Kottilan välissä on ilmeisesti Timo Priha.

Pallo yli maalin

17. Petteri Kaijasilta tarkkailee oikealla, kun pallo päättyy FC Lahden hyökkäyksessä kolmanteen kerrokseen.

Asad Ali Ibrahim ja Petteri Kaijasilta

18. Taustalla oleva Asad Ali Ibrahim ja edessä (sivuttain oleva pelaaja on ilmeisesti) Petteri Kaijasilta kiusaamassa FC Lahden puolustusta.

Samuli Markkanen ja jääpalapussi

19. Ottelun 77. minuutilla vaihtoon tullut Samuli Markkanen hoiti polveaan jäämurskapussilla. Hänen takanaan selin vaaleassa puserossa toinen vaihtoon tullut pelajaa Lauri Kuusela.

Vaihtopelaajat jännittävät

20. PK-35:n vaihtopelaajat alkavat jännittää rangaistuspotkukisaa. Taustalla FC Lahden vaihtopelaajat.

Rankkarikisan ensimmäinen rangaistuspotku

21. Petteri Kaijasilta laittoi PK-35:n esimmäisen rankkarin sisään.

Rankkarikisan toinen rangaistuspotku

22. Jiska Länsivuori pussitti toisessa rankarissa yhtä varmasti kuin Kaijasilta ensimmäisessä.

Samu Harmainen ja Pekka Kainu

23. Samu Harmainen on joutunut antautumaan Pekka Kainun edessä.

Epäonnen rankkari

24. Slawuta torjuu Antti Kokon rankkarin. Kuvasta näyttäisi aivan, kuin Kokon paidan numero on 4, mutta sellaista numero ei ollut pelaajaluettelossa. Oliko Antti vaihtanut rankaistuspotkukisaan Kim Raimin kuivan pelipaidan ylleen?

Samu Harmainen ja Jonne Kemppinen

25. Samu Harmainen torjui Jonne Kemppisen rankkarin.

Samu Harmainen ja Konsta Hietanen

26. Samu torjui myös Konsta Hietasen rankkarin, mutta kun Jukka Halme oli onnistunut omassa rankkarissaan, PK-35:n pelaajien juhlinta pääsi alkamaan. Hienoa, että PK-35:llä on kaksi veikkausliigatasoista maalivahtia. Kolme torjuttua rangaistuspotkua kertoo Samun osaamisesta. Muutenkin hän on erinomainen pystyen esimerkiksi heittämään palloa pitkälle ja tarkasti. Myös potkut hän antaa puhtaasti sekä kentän pinnasta että käsistä. Taisipa hän pelata myös päällä pari kertaa virheettä. Hän ohjaa myös hyvin peliä, mutta en ole aivan varma, onko äänen volyymi riittävä. Ykkösmaalivahti Matthew McKenna on myös huippumaalivahti, jonka ainoa vika on, että hän viihtyy ehkä aavistuksen liian hyvin maaliviivalla.

PK-35:n vaihtopelaajat ottelun jälkeen

27. Ottelu on päättynyt ja joukkueet siirtyvät keskiviivalle. PK-35:n vaihtoaitio kerääntyy kentän laidalle juhlimaan. Keskellä vaaleassa puserossa ontuu reitensä loukannut Lauri Kuusela.

Palkintojen jakoa odotellessa

28. PK-35 valmistuu palkintojen jakoon. Vasemmalla joukkueen huoltaja Ile.

Lahtelaisyleisö poistuu taustalla

29. Suhteellisen runsaslukuisena katsomon kansoittanut lahtelaisyleisö poistuu taustalla katsomosta jo ennen palkintojen jakoa.

FC Lahti ottelun jälkeen

30. FC Lahden pelaajat näyttävät vähän masentuneen näköiseltä ottelun jälkeen. Huoltoporras siirtyy jo pukuhuoneen puolelle, koska FC Lahden kannalta tuloksessa ei ollut niin paljoa juhlimista.

Jani Modig palkittiin

31. Jani Modig palkittiin PK-35:n joukkueesta. Hieno ottelu PK-35:ltä ja koko turnauksen yllätys. Järjestäjien kannalta tulos ei tietenkään ollut paras mahdollinen, koska se varmasti vaikutti yleisömäärään. Lahtelaisyleisöä olisi ollut seuraavina päivinä paikalla varmaan enemmän, jos FC Lahti olisi menestynyt.

Uusi Lahti CUP 2006: FC Lahti - PK-35 2-4 rp (1-1) (1-0) [27.01.2006]

[Paluu] [PK-35:n webbisivu] [PK-35 kukisti FC Lahden rankkareilla] [Tappio harmitti Muurista] [PK-35 yllätti FC Lahden Uusi Lahti cupissa]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!