Harjoitusottelu: FC Lahti - Haka 1-1 (0-1) [07.04.2010]

[mobile]

[Korte, Köse, Litmanen ja McVea taas mukana] [Cesur Sevimli testissä] [Rafael haluaa lopettaa uransa Lahdessa] [Shala odottaa jo kauden alkua] [Kuhnurit saavat uudet kasvot - FC Lahti ja Mainostoimisto Ilme yhteistyöhön] [Eremenko Junior tuttu mies Quincy Oseille] [Nam hakee taas onnistumisia Tehtikseltä] [Traore valmis moneen rooliin] [Hoikkala pitää tuumaustauon]

Adanuksen kebab riisillä

1. Ottelua varten futisfoorumille perustettiin ottelutopiikki, jossa jostain syystä ehkä osoituksena lahtelaishuumorista alettiin keskustella lahtelaisista kebab-ravintoloista ja niiden ruokien paremmuudesta. Koska saavuin Lahteen nelisen tuntia ennen ottelua, ehdin hyvin itsekin vierailla kärkikaksikkoon arvioidussa ravintola Adanuksessa, jonka kebab riisillä oli mielestäni laadultaa oikein hyvä, mutta maultaan suomalaiseen makuun miedonnettu.

2. Sedu Koskinen poseerasi mukanaan tulleelle valokuvaajalle yhdessä Sami Ristilän kanssa. Sedulta vain jäi huomaamatta, että siivellä oli toinenkin valokuvaaja. Mutta Sami huomasi toisenkin kuvaajan.

3. Sedun poseeraus jatkui kentän laidalla samaan aikaan kun joukkueet siirtyivät verryttelyn jälkeen pukuhuoneisiin.

Tero Juurinen, Niko Makkonen, Seppo Saarinen

4. Ottelun erotuomareina olivat Lahden erotuomarikerhon Tero Juurinen, Niko Makkonen ja Seppo Saarinen.

Cesur Sevimli, Riku Heini

5. Cesur Sevimli oli FC Lahden testipelaaja, joka pelasi vasemman puolustajan paikalla. Oikealla näkyvä pellavapää taisi olla Riku Heini.

Tennant McVea, Riku Heini, Jussi Länsitalo, Juho-Matti Heikari, Rafael, Toni Huuhka

6. Edessä oli FC Lahden topparina pelannut Tennant McVea, hänen takanaan piilossa Riku Heini, sitten Jussi Länsitalo, Juho-Matti Heikari, Rafael ja Toni Huuhka.

Katsojia

7. Katsomossa oli jonkin verran katsojia, mutta varmaan saman verran seisoskelin kentän toisella puolella aidan takana. Hakan vaihtoaitiossa oikealla näkyi punainen pipo päässä Benito Yllaconza, joka myöhemmmin istui myös vaihtoaition takana katsomossa jonkun tuttavan seurassa.

Rafael, Riku Heini, Antti Hynynen, Ben Traore, Markus Joenmäki

8. Vasemmalta oikealle: Rafael, Riku Heini, Antti Hynynen, Ben Traore ja Markus Joenmäki.

Ben Traore, Eero Korte, Jukka Vanninen, Riku Heini

9. Ben Traore kaatui ja loukkasi päänsä, vaikka minulta jäi näkemättä miten se tapahtui. Kuvasta tuli kuitenkin mieleen, että Traore oli saattanut kaatua siten, että pallo jäi kentän ja takaraivon väliin, jolloin joku pään tai niskan lihaksista saattoi venähtää.

Nam Ik Kyoung, Ben Traore

10. Nam Ik Kyoung oli ensimmäisen lohduttamassa päätään pitelevää Ben Traorea.

Toni Kuivasto,Josef Chavez, Rafael, Markus Joenmäki, Ben Traore

11. Rafael tuli pallontavoittelutilanteessa pahasti nappulat edellä suoraan Toni Kuivaston jalkaterän päälle. Taustalla verryttelyasussa Josef Chavez, Rafaelin takana olivat Markus Joenmäki ja Ben Traore.

Quincy Osei, Nam Ik Kyoung, Riku Heini

12. Toisinaan kuvissa näkyy jotain, mitä ei pysty tavallisesti selittämään. Kuvassa näyttäisi, kuin itse valkoiseen pukeutunut hiisi antaisi pusun Nam Ik Kyoungin poskelle. Kyseessä on ehkä kuvakulmasta johtuma sattuma tai kameran sulkijan häiriö. Vanha kansa sanoi joskus, että kanavaan meni hiisi, kun sinne tuli talvella äkillinen jään aiheuttama tukkeuma. Kyse oli kuitenkin hyvin hitaan ja tasaisen vedenvirtauksen synnyttämä alijäähtynyt vesi, joka ulkoisen ärsykkeen vaikutuksesta saattoi kiteytyä silmänräpäyksessä laajalla alueella.

13. Rafaelin ja Josef Chavezin välisessä taklaustilanteessa Rafael kaatui selälleen ja Chavez hänen päälleen pudoten pahasti alavatsa edellä Rafaelin polvien päälle. Taustalla katsoja älähti tajutessaan, että nyt taisi käydä pahasti.

Rafael, Josef Chavez

14. Rafael viittoi erotuomarille ja Josef Chavez piteli tuskaisen näköisenä alavatsaansa. Pienen ensiavun jälkeen Chavez pystyi jatkamaan peliään, joten ilmeisesti ei käynyt aivan pahimmalla mahdollisella tavalla.

15. Toisinaan otan valokuvia, jotka eivät ansaitsisi julkaisemista, mutta kun mediassa liikkui tietoja, että Hakan ensimmäinen maali olisi syntynyt Antti Hynysen ja Quincy Osein esityöstä, niin korjattakoon se tällä kuvalla. Tilanne alkoi, että oikealla edennyt Quincy Osei syötti taaksepäin Nam Ik Kyoungille ja Nam antoi pystysyötön Niko Ikävalkolle. Eli siinä oli tavallaan sellainen kolmio, jonka alimmaisena kärkenä oli Nam. Oheisessa kuvassa Nam jäi kuvakulmasta johtuen piiloon kookkaamman Eero Korteen taakse, mutta pallo oli jo matkalla kohti Ikävalkoa. Vasemmalla oli Juho-Matti Heikari.

Niko Ikävalko, Toni Huuhka

16. Toni Huuhka kiirehti peittämään Niko Ikävalkon etenemistä, mutta Ikävalko päätti laukoa yllättäen rangaistusalueen ulkopuolelta.

Juha Tuomi

17. Juha Tuomi jähmettyi paikalleen ja seurasi katseella pallon kulkua takanurkkaan.

Niko Ikävalko, Markus Joenmäki, Kalle Parviainen, Nam Ik Kyoung, Toni Kuivasto, Quincy Osei, Ben Traore, Antti Hynynen, Xhevdet Gela

18. Hakan pelaajat juhlivat Niko Ikävalkon maalia. Taustalla vaihtopenkillä ensimmäisen puoliajan istunut Jari Litmanen ei näyttänyt kovin iloisen näköiseltä.

Sami Ristilä, Riku Heini, Tero Juurinen, Xhevdet Gela

19. Vasemmalta oikealle: Sami Ristilä, Riku Heini, Tero Juurinen ja Xhevdet Gela.

Toni Kuivasto, Rafael

20. Rafael, jota Toni Kuivasto varjosti.

Jaakko Juuti, Xhevdet Gela, Loorents Hertsi

21. Vasemmalta oikealle: Jaakko Juuti, Xhevdet Gela ja Loorents Hertsi.

Kalle Parviainen, Rafael, Quincy Osei, Jukka Vanninen, Jari Litmanen

22. Vasemmalta oikealle: Kalle Parviainen, Rafael, Quincy Osei, Jukka Vanninen ja Jari Litmanen.

Loorents Hertsi, Jaakko Juuti, Xhevdet Gela, Pekka Sihvola

23. Pekka Sihvola yritti taklata Xhevdet Gelan, mutta Gela jatkaa vain matkaansa. Vasemmalla olivat Loorents Hertsi ja Jaakko Juuti.

Loorents Hertsi, Xhevdet Gela, Pekka Sihvola, Jaakko Juuti

24. Xhevdet Gel ei edes horjahtanut Pekka Sihvolan taklausyrityksestä, joten Sihvola lähti seuraamaan häntä.

Xhevdet Gela, Pekka Sihvola, Loorents Hertsi, Jaakko Juuti

25. Gela pysähtyi ja Sihvola ehti rinnalle.

Xhevdet Gela, Pekka Sihvola, Loorents Hertsi

26. Xhevdet Gela käännähti ympäri ja Pekka Sihvola jäi sekunniksi huijattuna paikoilleen. Loorents Hertsi vilkuili olkansa ylitse ja mietti, että ottaisiko tilanteessa takanaan olevan Jaakko Juutin vai lähtisikö vastaan.

Pekka Sihvola, Xhevdet Gela, Loorents Hertsi, Jaakko Juuti

27. Loorents Hertsi ei tehnyt kumpaakaan vaan jäi paikalleen peittämään Xhevdet Gelan etenemistä ja odottamaan kunnes Pekka Sihvola ehtisi mukaan. Mutta Gela pyyhälsi vauhtiin päästyään kevyesti Hertsin ohitse hänen ja Sihvolan välistä. Jaakko Juuti oli ollut valppaana ja auttoi Gelaa ristiinjuoksulla.

Josef Chavez, Rafael, Kalle Parviainen

28. Rafael ja Kalle Parviainen osoivat päällään palloon samanaikaisesti kumpikin omalta puoleltaan. Josef Chavezia vieressä näytti tilanne vähän hätkähdyttävän.

Sedu, Kojo, Riku Heini, Josef Chavez

29. Kentän laidalla katsojien joukossa näyttivät olevan Sedu ja taiteilija Kojo. Kentällä olivat Riku Heini ja Josef Chavez.

Toni Kuivasto, Quincy Osei, Toni Huuhka, Jaakko Juuti, Janne Korhonen, Josef Chavez, Kalle Multanen

30. Toni Huuhka oli saamassa pallon eteensä maalin edessä, kun Jaakko Juuti väänsi hänen kättään seläntaakse. Pelaajat vasemmalta oikealle: Toni Kuivasto, Quincy Osei, Huuhka, Juuti, Janne Korhonen, Josef Chavez ja Kalle Multanen.

Quincy Osei, Jaakko Juuti, Toni Huuhka, Janne Korhonen, Josef Chavez, Kalle Multanen

31. Toni Huuhka ei pystynyt potkaisemaan palloa Jaakko Juutin kiinnipitämisen vuoksi ja erotuomari tuomitsi FC Lahdelle rangaistuspotkun. Vasemmalta oikealle: Quincy Osei, Juuti, Huuhka, Janne Korhonen, Josef Chavez ja Kalle Multanen.

Jukka Vanninen, Pekka Sihvola, Toni Kuivasto, Janne Korhonen, Jaakko Juuti

32. FC Lahden kapteeni Jukka Vanninen ampui rangaistuspotku maaliin. Vasemmalta oikealle: Vanninen, Pekka Sihvola, Toni Kuivasto, Janne Korhonen ja Jaakko Juuti.

Cesur Sevimli, Jukka Vanninen, Eero Korte, Jukka Santala, Nam Ik Kyoung

33. Vasemmalta oikealle: Cesur Sevimli, Jukka Vanninen, Eero Korte, Jukka Santala ja Nam Ik Kyoung.

Kalle Multanen, Eero Korte

34. Kalle Multanen kokeili lopata pallon maaliin rangaistusalueen rajan ulkopuolelta. Oikealla oli Eero Korte.

Juha Tuomi, Loorents Hertsi

35. FC Lahden maalissa Juha Tuomi venyi kuitenkin hyvin ja onnistui läimäyttämään yhdellä kädellä pallon sivulle juuri yläriman alapuolelta. Oikealla oli Loorents Hertsi.

Haka pelasi Veikkausliigaa edeltävän kenraaliharjoituksen Lahden Kisapuiston tekonurmella keskiviikkona 7.4.2010 klo 14:00 alkaen. Tosin ottelu ei jäänyt Hakan viimeiseksi harjoitusotteluksi ennen liigaa, sillä tiistaina 13.4.2010 Haka kohtaa ilmeisesti FC Interin Turussa.

Työn alla... Under construction... (kuvien järjestys ei ole vielä oikea, joten järjestelen ne myöhemmin uudelleen ja täydentelen tekstejä).

FC Lahden kokoonpano: 22. Juha Tuomi (mv), 6. Tennant McVea, 9. Rafael (75. min. 20. Jonne Kemppinen), 12. Toni Huuhka, 13. Jussi Länsitalo (46. min. 10. Jari Litmanen), 15. Jukka Vanninen (C), 16. Pekka Sihvola, 17. Eero Korte, 18. Juho-Matti Heikari (46. min. 3. Loorents Hertsi); 19. Riku Heini, 24. Cesur Sevimli. Vaihtopelaajat: 1. Janne Leino (mv).

Varoitukset: 86. min. Juha Tuomi.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 3. Toni Kuivasto (C), 4. Markus Joenmäki (46. min. 18. Josef Chavez), 5. Kalle Parviainen (87. min. Juuso Salonen), 15. Jaakko Juuti, 10. Xhevdet Gela, 13. Ben Traore (67. min. 25. Jukka Santala), 11. Antti Hynynen (83. min. 6. Sebastian Strandvall), 20. Quincy Osei, 24. Nam Ik Kyoung, 9. Niko Ikävalko (55. min. 17. Kalle Multanen). Vaihtopelaajat: 12. Saku Pesonen (mv), Benito Yllaconza.

Varoitukset: 78. min. Jaakko Juuti.

Maalit: 26. min. Niko Ikävalko (Nam Ik Kyoung) 1-0, 79. min. Jukka Vanninen 1-1 (rp).

Erotuomarit: Tero Juurinen, Niko Makkonen(I avustava), Seppo Saarinen (II avustava). Yleisöä oli n. 200 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010] [Mäkelä tyytyväinen toiseen jaksoon] [Höntsää Lahessa 07.04. klo 14.00, FC Lahti - FC Haka] [FC Lahti ja Haka tasapeliin] [FC Lahti ja Haka tasatahdissa] [Kuvia 2010: FC Lahti - Haka]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!