Uusi Lahti Cup 2009: FC Lahti - FC Viikingit 3-0 (1-0) [30.01.2009]

[mobile]
[Uusi Lahti Cup viikonlopun futishuipentuma] [Viikingit kohtaa FC Lahden] [Toivomäki ja Vanninen FC Lahden riveissä taas] [Uusi Lahti Cup käyntiin perjantaina]
Teikkaus

1. Teikkausvalinnat taisivat tuottaa pulmia FC Lahden kapteeni Jukka Vanniselle, koska vastausta miettiessä piti hieraista takaraivoa. Vasemmalla FC Viikinkien kapteeni Ilkka Jäntti. Erotuomarit vasemmalta oikealle: Marko Hänninen (II avustava), Antti Munukka ja Sami Nykänen (I avustava).

Rafael, Joonas Sarelius

2. Erikoistilanteissa Rafael laskeutui vartioimaan Viikinkien Joonas Sareliusta, joka on kooltaan samaa kaliiperia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Hirvonen, Konsta Hietanen, Eero Korte, Timo Tahvanainen, Rafael, Joonas Sarelius ja Heikki Haara. Sareliuksen takana oli ilmeisesti erotuomari Antti Munukka.

Toni Nyman, Timo Tahvanainen, Drilon Shala ja Pasi Solehmainen

3. Lahden hyökkäystyöskentelyssä näkyi tyypillisenä pelaajien ristiinjuoksut, joka aiheuttivat vastustajien puolustajille aina pulmia, kun piti ratkaista, kuka yrittää ottaa pallollisen miehen ja kuka pitää silmällä ristiinjuoksijaa. Tässä tilanteessa pallollisena miehenä oli Timo Tahvanainen ja ristiinjuoksijana Drilon Shala. Viikinkien puolustuksesta topparina oli Toni Nyman ja Pasi Solehmainen yritti varjostaa Drilon Shalaa.

Viatcheslav Malakeev, Eero Korte

4. Viatcheslav "Slava" Malakeev ja Eero Korte olivat keskialueen taistelupari.

Viikinkien kannattajat

5. Viikinkien faniryhmä Valloittajat taisi olla koko viikonlopun paras faniryhmä, vaikka näinkin monta kannattajaa oli paikalla muistaakseni vain perjantaina. Oikealle rivin jatkoksi istumaan oli eksynyt yksi Lahti-huivinen fanikin, joka taisi kuitenkin keskittyä keskustelemaan tuttujen valloittajien kanssa sen sijaan, että olisi kannattanut Lahtea kovaäänisesti.

Kalle Eerola keskittää

6. FC Lahden ensimmäinen maali syntyi, kun Kalle Eerola ajoi päätyyn ja keskitti sieltä kohti takatolppaa. Tomi Nyman yritti katkaista keskitystä, mutta Max Lundberg oli jo pelistä ulkona. Vasemmalla oli Rafael.

Drilon Shalan pusku

7. Drilon Shala onnistui puskemaan pallon kohti maalia vaikka Tommi Vesala yritti häiritä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pasi Solehmainen, Timo Tahvanainen, Janne Ahola, Ilkka Jäntti, Shala, Vesala ja Jukka Hirvonen. [Kiitos, korjasin tässä ja seuraavassa kuvassa. Puskija ja maalintekijä oli Drilon Shala eikä Rafael.]

Aholan torjunta

8. Shalan pusku suuntautui kuitenkin suoraan päin Viikinkien maalivahti Janne Aholaa, joka torjui pallon ylöspäin. Pallo lähti putoamaan alaspäin ja Ilkka Jäntti ja Shala ryntäsivät kohti alastulopaikkaa.

Hässäkkä maalilla

9. Maalille syntyi hässäkkä, jossa Drilon Shala onnistui ilmeisesti tuikkaamaan pallon yli maaliviivan. Erotuomari Antti Munukka kiiruhti parempaan paikkaan nähdäkseen koko ajan pallon.

Purku liian myöhään

10. Ilkka Jäntti oli saanut purettua pallon kohti sivurajaa, mutta ilmeisesti maaliviivan sisäpuolelta, koska Timo Tahvanainen viittoi jo maalia. Myös Antti Munukka oli nähnyt tilanteen ja valmistautui tuomitsemaan pallon keskiympyrään. Tuomitsemissa auttoi ilmeisesti hyvin sijoittunut avustava erotuomari, joka oli nähnyt pallon käyneen rajan toisella puolella.

Erikoistilanne

11. Erikoistilanteissa Lahden puolustuslinja puolusti tiiviisti. Toni Huuhka vartioi "Slava" Malakeevia, Kalle Eerolan sylissä on ilmeisesti Max Lundberg, Fredrik Vikström vartioi Joonas Sareliusta ja Eero Korte yritti peittää Pasi Solehmaisen.

Ryhmähali

12. Viikinkien pelaajat taisivat pitää ryhmähalin myös toisen puoliajan alkajaisiksi, vai menikö minulta valokuvat sekaisin? Joukkueen keskipituus on suhteellisen lyhyt ja nytkin joukkueessa maalivahti Janne Aholan lisäksi vain yksi kookkaampi pelaaja, joka on ilmeisesti Toni Nyman. Vain ensimmäisen puoliajan pelannut Joonas Sarelius on myös yksi Viikinkien "torneista".

Eero Korte, Jukka Hirvonen, Antti Munukka

13. Viikinkien Jukka Hirvonen muutti lajin painiksi ja junttasi Eero Korteen kentän pintaan. Antti Munukka vihelsi painiottelun poikki ja tuomitsi Lahdelle vapaapotkun. Munukan takana taitaa olla Jaakko Juuti.

Tommi Vesala, Konsta Hietanen

14. Konsta Hietanen tuotti jatkuvasti pulmia Viikinkien puolustukselle. Tässä hän pompotteli palloa Tommi Vesalan edessä.

Konsta Hietasen unelmamaali yläkulmaan

15. Konsta Hietasen unelmamaali uppoamassa yläkulmaan. Konsta sai pallon rangaistusalueen ulkopuolella, eteni rangaistusalueelle, jossa pari viikinkien pelaajaa pysäytti hänen etenemisensä. Konsta kääntyi puolittain selin, vasuri heilahti ja yläkierre upposi verkkoon.

Jonne Kemppaisen maali

16. Jonne Kemppinen teki kolmannen maalin rynnimällä rangaistusalueelle ja pompauttamalla pallon yli Viikinkien puolustaja Osmo Kleemolan (jos tunnistin oikein) ja maalivahti Janne Aholan, kun he eivät pystyneet sopimaan, kumpi ottaa pallon. Oikealla alhaalla vauhdikas Kemppinen kurvaa jo pois, vaikka pallo on vielä ilmassa verkossa takatolpan puolivälissä.

Jonne Kemppisen saksari

17. Lahden kolmannen maalin tehnyt Jonne Kemppinen yritti myös neljättä maalia, mutta tämä upea saksipotku meni maalin ylitse.

Kaarlo Rantanen, Jukka Hirvonen, Jussi Heikkinen, Jussi Peteri

18. Jukka Hirvonen pyöritteli palloa ja FC Lahden nuoret pelaajat seurasivat tarkkana. Vasemmalla oli Kaarlo Rantanen [Kiitos korjauksesta!] ja hänestä oikealla oli Jussi Heikkinen. Oikealla taisi olla Jussi Peteri.

Toni Huuhka

19. FC Lahden parhaimpana palkittiin testipelaaja Toni Huuhka. Viikinkien palkinnon haki joukkueen kapteeni Ilkka Jäntti ja muistelisin, että hän myös sai palkinnon, eikä vain hakenut sitä vaihtoon joutuneen pelaajan puolesta (sorry, liian monta peliä peräkkäin ja ei aikaa tehdä kunnon muistiinpanoja).

FC Lahden ja FC Viikinkien ottelu oli perjantain kolmas ottelu ja alkoi klo 18:40. Yleisökin ilmaantui halliin enemmän kuin kahden edellisen ottelun aikana. Lahdella oli lähes puolisen tusinaa harjoitusringin miestä poissa toipilaana ja vasta flunssaa poteneet Henri Toivomäki ja Jukka Vanninen olivat ehtineet kuntoutua mukaan. FC Lahden testipelaajia olivat Jussi Heikkinen (FC Hämeenlinna), Jaakko Juuti (FC Hämeenlinna), Timo Tahvanainen (FC Jippo), Toni Huuhka (Kuusysi) ja Jussi Länsitalo (Reipas). Maalivahti Valtteri Skogfelt oli tuuraajana Reippaan junioreista. Viikinkien testipelaajia olivat Arber Istrefi, Teemu Honkaniemi ja Evan Schwartz.

FC Lahden kokoonpano: 22. Juha Tuomi, 2. Heikki Haara, 5. Jussi Heikkinen, 6. Kalle Eerola, 9. Rafael (58. min. 20. Jonne Kemppinen), 14. Konsta Hietanen (64. min. 8. Mohamed Fofana), 15. Jukka Vanninen (70. min. 21. Kaarlo Rantanen), 16. Drilon Shala (70. min. 11. Jussi Länsitalo), 17. Eero Korte, 23. Toni Huuhka, 24. Timo Tahvanainen (46. min. 13. Jaakko Juuti). Vaihtopelaajat: 12. Valtteri Skofelt (mv), 3. Henri Toivomäki, 19. Riku Heini.

Varoitukset: .

FC Viikinkien kokoonpano: 12. Janne Ahola (mv), 2. Fredrik Vikström (46. min. 4. Osmo Kleemola), 3. Tommi Vesala (46. min. 5. Heikki Pulkkinen (68. min. 10. Evan Schwartz)), 6. Jukka Hirvonen, 7. Ilkka Jäntti (c), 8. Viatcheslav Malakeev, 17. Joonas Sarelius (46. min. 11. Eero Peltonen), 19. Max Lundberg, 20. Toni Nyman, 25. Christoffer Nyberg (46. min. 22. Jussi Peteri), 31. Pasi Solehmainen. Vaihtomiehet: 1. Luis Fernando (mv), 18. Teemu Honkaniemi, 23. Arber Istrefi.

Varoitukset: .

Maalit: 38. min. Drilon Shala 1-0, 64. min. Konsta Hietanen 2-0, 67. min. Jonne Kemppinen 3-0.

Erotuomarit: Antti Munukka, Sami Nykänen ja Marko Hänninen. Yleisöä oli xxx henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [FC Lahti kukisti Viikingit] [Tappio FC Lahdelle] [ULC2009 FCL vs FCV]

Valid XHTML 1.0 Transitional