Harjoitusottelu: FC Inter - Haka 1-0 (0-0) [13.04.2010]

[mobile]

[08.04.2010 ; Inter kohtaa Hakan ennen Veikkausliigakauden alkua] [11.04.2010 ; Dragtsma odottaa loukkaantuneita takaisin riviin] [12.04.2010 ; Job Dragtsma: "Tiistain Haka-ottelu tärkeä."] [13.04.2010 ; Inter-Haka tänään Yläkentällä] [Haka hioo vielä Interiä vastaan] [Santala: Nam tuo yllätyksellisyyttä] [Haka kohtaa kenraalissa Interin]

Myllysilta

1. Matkasin otteluun Tampereelta Turkuun matkaavassa bussissa, jonka kyytiin olin hypännyt matkan varrelta. Kun poistuin Tuomiokirkon pysäkillä, niin lämpömittari näytti +13 Celsiusastetta. Kävelin otteluareenaa kohden, mutta kuuluisa Myllysilta oli sellainen katseenvangitsija, että ohitin Urheilupuiston tienhaaran siinä matkalla parilla korttelilla ja jouduin palaamaan sen matkan takaisin.

Petteri Kari

2. Ottelun erotuomarina oli Petteri Kari.

Ryhmähali

3. Hakan joukkue ryhmähalissa.

Regi Nooitmeer, Severi Paajanen, Henri Lehtonen

4. Regi Nooitmeer pelasi Hakassa talvella testiottelun ja palasi Suomeen Turun ottelua edeltävänä päivänä. Hän pysyi kuitenkin hyvin Severi Paajasen kyydissä. Oikealla oli Henri Lehtonen.

Henri Lehtonen, Kennedy Nwanganga, Toni Kuivasto, Ben Traore

5. Vasemmalta oikealle: Henri Lehtonen, Kennedy Nwanganga, Toni Kuivasto ja Ben Traore.

Severi Paajanen, Joni Kauko, Quincy Osei, Markus Joenmäki, Mika Mäkitalo

6. Vasemmalta oikealle: Severi Paajanen, Joni Kauko, Quincy Osei, Markus Joenmäki ja Mika Mäkitalo.

Markus Joenmäki, Xhevdet Gela, Mika Mäkitalo, Felix Åkerlund, Antti Hynynen, Petteri Kari, Mika Ojala

7. Vasemmalta oikealle: Markus Joenmäki, Xhevdet Gela, Mika Mäkitalo, Felix Åkerlund, Antti Hynynen, Petteri Kari ja Mika Ojala.

Markus Joenmäki, Mika Ojala

8. Mika Ojala kohosi ylimmäksi, mutta näytti kuin pallo olisi osunut Markus Joenmäen päähän.

Severi Paajanen, Toni Kuivasto, Kennedy Nwanganga, Ben Traore

9. Vasemmalta oikealle: Severi Paajanen, Toni Kuivasto, Kennedy Nwanganga ja Ben Traore.

Kalle Multanen, Ville Nikkari

10. Kalle Multanen tuli kentälle Niko Ikävalkon tilalle, mutta ei pelannut aivan niin hyvin, kuin talven aikana parhaimmillaan. Oikealle oli Ville Nikkari.

Mika Mäkitalo, Jaakko Juuti, Ari Nyman, Quincy Osei, Joni Kauko, Antti Hynynen, Jukka Santala, Felix Åkerlund

11. Vasemmalta oikealle: Mika Mäkitalo, Jaakko Juuti, Ari Nyman (?), Quincy Osei, Joni Kauko, Antti Hynynen, Jukka Santala ja Felix Åkerlund.

12. Vasemmalta oikealle: Kalle Parviainen, Ben Traore, Joni Kauko, Kennedy Nwanganga, Toni Kuivasto ja Markus Joenmäki.

Janne Korhonen, Ben Traore, Joni Kauko, Regi Nooitmeer

13. Vasemmalta oikealle: Janne Korhonen, Ben Traore, Joni Kauko ja Regi Nooitmeer.

Jaakko Juuti, Felix Åkerlund, Toni Kuivasto, Xhevdet Gela, Markus Joenmäki, Janne Korhonen, Joni Kauko, Ben Traore

14. Joni Kaukon vasuri heilahti ja pallo lähti matkalle kohti maaliverkkoa. Pelaajien takaa en nähnyt Janne Korhosen torjuntayritystä, mutta myöhäisemmistä kuvista näin, että pallo pullisti maaliverkkoa noin kahden metrin korkeudella suhteellisen keskellä maalia. Vasemmalta oikealle: Jaakko Juuti, Felix Åkerlund, Toni Kuivasto, Xhevdet Gela, Markus Joenmäki, Janne Korhonen, Kauko ja Ben Traore.

Antti Hynynen, Joni Kauko, Jaakko Juuti

15. Interin puolelta katsomon päätyyn oli järjestetty myyntipöytä, josta sai kahvia ja muita juomia sekä erilaisia leivonnaisia. Itsekin käväisin ahmimassa sieltä jotain, kun en Turussa muuten ehtinyt syömään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Hynynen, Joni Kauko ja Jaakko Juuti.

Jukka Santala, Antti Hynynen, Joni Kauko, Jan-Erik Heljander, Markus Joenmäki, Quincy Osei, Kalle Multanen, Henri Lehtonen, Mika Mäkitalo, Joni Kauko

16. Vasemmalta oikealle: Jukka Santala, Antti Hynynen, Joni Kauko, Jan-Erik Heljander, Markus Joenmäki, Quincy Osei, Kalle Multanen, Henri Lehtonen, Mika Mäkitalo ja Joni Kauko.

Henri Lehtonen, Jukka Santala

17. Jukka Santala tykitti kaukaa ja kovaa. Santala pelasi oikeastaan talven parhaimman pelinsä. Hän alkaa olla pikkuhiljaa sellaisessa kunnossa kuin pitäisi olla ja syöttöjen osoitekin on parantunut. Aiemmin hän syötti arviolta 8 syöttöä kymmenestä väärään osoitteeseen, nyt meni vain pari syöttöä kymmenestä väärin. Vasemmalla oli Henri Lehtonen.

David Monsalve

18. David Monsalve torjui Jukka Santalan kovan tykityksen yläriman ylitse.

Ari Nyman, Joni Aho, Jan-Erik Heljander, Kalle Multanen, Toni Kuivasto

19. Vasemmalta oikealle: Ari Nyman, Joni Aho, Jan-Erik Heljander, Kalle Multanen ja Toni Kuivasto.

Ari Nyman

20. Ari Nyman

Petteri Kari, David Monsalve, Mika Mäkitalo, Joni Aho, Quincy Osei, Henri Lehtonen

21. Viime sekunnilla Quincy Osei yritti tykittää ylänurkkaan, mutta pallo kiersi aavistuksen ylänurkan yli ja ohitse. Vasemmalta oikealle: Petteri Kari, David Monsalve, Mika Mäkitalo, Joni Aho, Osei ja Henri Lehtonen.

Haka pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen joukkueen osalta 19.4.2010 klo 18:30 alkavaa Veikkausliiga-avaustaan. Kenraaliharjoituksen vastustajana oli FC Inter ja ottelu pelattiin Turun Urheilupuiston yläkentällä. Kyseinen keinonurmikenttä sijaitsee aiemman nurmikentän tilalla. Kyseisellä nurmikentällä pelattiin 1950-luvulla Mestaruussarjan jalkapalloa. Nykyinen katsomo, jota on Hakan valmentaja Asko Jussilan mukaan korjattu kerran, ei ole kuitenkaan sen aikainen. Keinonurmi on viitisen metriä kapeampi kuin Saharan keinonurmi Valkeakoskella. Nurmen nukka on myös pitempää kuin Valkeakoskella, mikä saa pallon pomppaamaan oudosta. Hakan huoltaja muisteli, että Kouvolassa taisi olla yhtä pitkä nukka, mikä tuotti Hakan pelaajille vaikeuksia. Ottelu pelattiin klo 13.4.2010 klo 15:00 alkaen kauniissa ja aurinkoisessa säässä. Ottelun kuluessa katsomoon kerääntyi katsojia, joita oli toisella puoliajalla jo aivan mukava määrä.

Hakan pelaajista jäi mieleen toisella jaksolla Regi Nooitmeerin tilalle oikeaksi puolustajaksi tullut Jaakko Juuti. Nooitmeer oli pelannut sunnuntaina ennen Suomeen tuloa ja häntä ei haluttu rasittaa aivan täydellä peliajalla. Sami Ristilän johdolla Hakan pelaajat on juoksutettu todella hyvään kuntoon ja Juuti painalsi laidallaan melkoista vauhtia. Vauhtia korosti vielä se, että hän pääsi pelaamaan väsyneitä Inter-pelaajia vastaan. Kerran kaksi vastustaja vain pääsi katkaisemaan Juutin syötön ja pääsi vastahyökkäykseen. Lisäksi Juuti ilmeisesti mokasi Hakan paitsioansan pettäessä ottelun ainoassa maalissa.

FC Interin kokoonpano: 12. David Monsalve (mv), 7. Ari Nyman, 14. Joni Aho, 15. Severi Paajanen, 17. Mika Ojala (50. min. 19. Jan-Erik Heljander (89. min. 20. Thomas Kaplas)), 23. Ville Nikkari (85. min. Mäkilä), 24. Joni Kauko, 26. Felix Åkerlund, 27. Kennedy Nwanganga, 28. Mika Mäkitalo, 29. Henri Lehtonen (C). Vaihtopelaajat: 13. Eemeli Reponen, 6. Jermu Gustafsson.

Varoitukset: .

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen (mv), 3. Toni Kuivasto (C), 4. Markus Joenmäki, 5. Kalle Parviainen, 9. Niko Ikävalko (59. min. 17. Kalle Multanen), 10. Xhevdet Gela (x. min. 6. Sebastian Strandvall), 11. Antti Hynynen, 13. Ben Traore, 16. Regi Nooitmeer (67. min. 15. Jaakko Juuti), 20. Quincy Osei, 25. Jukka Santala. Vaihtopelaajat: 12. Saku Pesonen (mv), 8. Jani Kauppila, 19. Juuso Salonen, 24. Nam Ik Kyoung.

Varoitukset: Markus Joenmäki.

Maalit: 70. min. Joni Kauko (Jan-Erik Heljander) 1-0.

Erotuomarit: Petteri Kari, (I avustava), (II avustava). Yleisöä oli xxx henkeä.

Tämä saattaa olla tällä erää viimeinen Keskilinkki.com-otteluraportti. Minulle tulee vuoden kuluttua elämänmuutos, jonka seurauksena tuloni vähentyvät. Koska olen kustantanut webbisivuston ylläpidon, valokuvauksen ja matkustamisen omasta lompakostani, niin en luultavasti kykene siihen enää elämänmuutoksen jälkeen. Olen jonkin verran antanut ottamiani valokuvia Hakan käyttöön ilman korvausta, mutta asiasta ei ole tehty mitään sopimusta, vaikka entinen toiminnanjohtaja Karri Kekkonen siitä kerran puhui. Tiesin, että jos teen jonkin sopimuksen, niin se sitoo minua ja en ole vapaa lopettamaan futisotteluiden valokuvaamista ja sivustoni päivittämistä silloin kun sitä itse haluan. Vähän samasta syystä en ole halunnut mainosrahoittaa webbisivujani tai perustaa sen ympärille jotain liiketoimintaa. Alunperin ajattelin lopettaa jalkapalloraporttien tekemisen vuoden kuluttua, mutta viime viikkoina on kypsynyt päätös, että se lienee parasta tehdä nyt.

Minulla on muutama raportti rästissä, mm. talven Uusi Lahti Cupista ja myös viime kesältä. Pyrin tekemään ne ja kohentamaan muutenkin pikkuhiljaa tämän sivuston ulkoasua. Saatan kirjoittaa myös jatkossa sivustolle jotain, mutta luultavammin jostain toisesta aiheesta. Olen aikaisemmin harrastanut pyöräilyä ja ainakin pari muualla julkaistua matkaraporttia voisin laittaa sivustolle. Olen myös vuosia harrastanut Open Source-tietokoneohjelmien suomentamista ja luultavammin keskityn kesän aikana siihen ja pyöräilyyn.


Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010] [13.04.2010 ; Inter voitti Hakan Kaukon maalilla] [14.04.2010 ; Ojala piti voittoa ansaittuna] [Inter niukasti parempi] [Regillio Nooitmeer sopimukseen Hakan kanssa] [Interillä voitokas kenraali] [Kuvagalleria Inter-Haka-matsista] [Ti 13.4 15:00 FC Inter - Haka at Urheilupuisto, Turku] [Hakalla tappiollinen kenraali]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!