Veikkausliiga 2009: FC Inter - Haka 0-2 (0-0) [23.05.2009]

[Dragtsma ei tuijota sarjataulukkoa] [Paajanen toivoo yleisöä Haka-peliin] [Edessä kiihkeä kärkitaisto] [Inter-Haka iso peli Diego Corpachelle]

Haka matkasi 23.5.2009 jo toisen kerran kevään aikana Turkuun, jossa vastassa oli klo 18:30 alkaneessa ottelussa viimevuoden mestari FC Inter. Joukkueet olivat kohdanneet keväällä harjoitusottelussa, jonka Inter voitti 4-1. Veikkausliigan alkukauden aikana Inter oli kivunnut sarjakärkeen ja joukkue oli voittanut kaikkiaan viisi ottelua ja pitänyt viidessä viimeisessä ottelussaan oman maalin puhtaana. Kaiken lisäksi joukkue oli voittanut 13 kotiottelua putkeen. Hakalaisnäkökulmasta ottelun mielenkiintoisimmat pelajaat olivat Mika Mäkitalo ja Diego Corpache, jotka saivat vastaansa edellisen seuransa. Hakalaiset ilmaantuivat Turkuun ainakin parilla bussilla, joissa toisessa oli 21 Hakapeliitat-kannattajaa ja toisessa Hakan tukirenkaan väkeä.

Huomaamaton kyltti kirkon seinässä

1. Haka kohtasi FC Interin Veritas Stadionilla lauantaina, koska sunnuntaina ohjelmassa oli toisen turkulaisseura TPS:n kotipeli. Päätin lähteä dokumentoimaan molemmat ja yöpyä Turussa. Yöpymispaikaksi valitsin Birgittalaissisarten vieraskodin, jossa olin yöpynyt erään pyöräretken aikana vuosia sitten kun kaupungin muut hotellit olivat täynnä. Kun silloin kerroin yöpymispaikastani turkulaisystävilleni, niin he totesivat, että paikka on rauhallinen, mutta kolmannella kerralla nunnat pyytävät mukaan messuun. Nyt vierailin siis vieraskodissa toisen kerran, joten vielä en saanut messukutsua. Nunnia ei saa valokuvata, joten heistä täällä ei löydy kuvia, mutta niitä löytyy järjestön webbisivulla.

Patsas oven edessä

2. Vieraskodin sisäänkäynti löytyi pihan puolelta. Edellisellä kerralla liikuin kolmipyöräisen nojapyörän kanssa ja sain ensimmäisen kerroksen huoneen numero 1, jossa oli mm. tilava invalidi-wc. Minulla oli myös avain sivuoveen, josta sain pyörän vaivatta sisälle. Nyt yövyin huoneessa 11 pari kerrosta ylempänä.

Vieraskodin huone

3. Vieraskodin huoneet ovat siistejä ja askeettisia hiljentymiseen sopivia paikkoja. Nykyaikaa oli sen verran, että huoneissa toimi myös langaton Internet, vaikka salasanojen kanssa oli hiukan pulmia.

Jani Kauppila, Henri Lehtonen FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

4. Interin otteluissa Veikkausliigan lippu, erotuomarit ja pelaajat eivät saavu kentälle yhtenä kulkueena vaan Veikkausliigan lippu ryhmittyi keskikentälle hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Erotuomarit saapuivat kentälle kunniakujan lävitse ja pienen tauon jälkeen perässä seurasivat kapteenit, maalivahdit ja pelaajat "taistelupareittain".

Janne Korhonen, Patrick Bantamoi FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

5. Janne Korhonen ja Patrick Bantamoi taitavat olla tällä hetkellä Veikkausliigan parhaimmat maalivahdit. Makuasia on kumpi on parempi.

Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

6. Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä.

Interin pelaajat pelaajaesittelyssä FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

7. FC Interin pelaajat pelaajaesittelyssä. Vasemmalla oli erotuomarit, jotka tähyilivät jo vasemmalle odottaen Hakan aloittavan kättelyt Jani Kauppilan johdolla. Erotuomareina olivat Sami Nykänen (II avustava), Antti Munukka ja Mikko Alakare (I avustava).

Teikkaus FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

8. Teikkauksen voitti FC Inter, jonka kapteeni Henri Lehtonen valitsi sen kenttäpuoliskon, jolla joukkue parhaillaan jo oli.

Aristides Pertot, Mika Mäkitalo, Pietari Holopainen, Severi Paajanen, Claudio Verino FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

9. Aristides Pertot kuoletti pallon poskellaan. Teki varmaan kipeää, sillä Mika Mäkitalokin irvisti myötätunnosta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pertot, Mäkitalo, Pietari Holopainen, Severi Paajanen ja Claudio Verino. Pietari Holopaisella oli edellisessä RoPS-ottelussa saadun silmäkulmavamman vuoksi vielä valkea side pään ympärillä. Vamma oli vaatinut pari tikkiä ja ne oli jo poistettukin, mutta kun ompeleissa näkyi merkkejä tulehduksesta, side oli vielä suojaamassa vammakohtaa.

Antti Munukka, Jarno Mattila, Claudio Verino, Niko Ikävalko, Alberto Ramirez FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

10. Niko Ikävalko yritti kylmähermoisesti harhauttaa Alberto Ramirezin, mutta Ramirezilla oli mono oikeassa jalassa ja pallo pysäytyi tähän, vaikka Ikävalko jatkoikin matkaa selän takana. Vasemmalla oli erotuomari Antti Munukka, Jarno Mattila ja Claudio Verino.

Polttarien herra FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

11. Mika Mäkitalo lähti ottelun jälkeen viettämään isoveljensä Mikon polttareita jossain päin Turkua. Katsomosta bongasin erään äänekkään seurueen ja veikkailin, että itse juhlakalu olisi kuvassa.

Timo Furuholm, Sami Ristilä, Pietari Holopainen, Aristides Pertot, Jani Kauppila FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

12. Haka puolusti ensimmäisellä puoliajalla hyvin, vaikka peli oli muuten vähän tuuliajolla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Timo Furuholm, Sami Ristilä, Pietari Holopainen, Aristides Pertot, Jani Kauppila.

Ari Nyman, Alberto Ramirez, Mikko Innanen FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

13. Alberto Ramirez taklasi pallon pois Interin rangaistusalueella, jolloin Innanen menetti tasapainonsa. Hakan Sami Ristilä viittoi jo rangaistuspotkua, mutta erotuomari Antti Munukka näki hyvin, että taklaus oli puhdas ja siinä oli pallo välissä. Vasemmalla oli Ari Nyman.

Sami Ristilä, Claudio Verino FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

14. Ottelun avausmaali syntyi, kun Claudio pudotti korkean pallon jalkojensa juureen, josta Sami Ristilä kävi varastamassa sen. Verino spurttasi Ristilän jäljessä, mutta ei ehtinyt enää kiinni palloon.

Patrick Bantamoi, Claudio Verino, Sami Ristilä FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

15. Viime hetkellä Verino yritti liukua laukovan Sami Ristilän ja maalin väliin, mutta turhaan. Vasemmalla alhaalla tilannetta arvioi Patrick Bantamoi ja ylhäällä Hakapeliitat-kannattaja, joka oli tilanteessa hyvin hereillä.

Patrick Bantamoi, Claudio Verino, Sami Ristilä FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

16. Patrick Bantamoi heittäytyi, mutta pallo taisi livahtaa maaliin kainalon alta, joten Ristilän sijoitus oli erinomainen. Katsomassa muutkin Hakapeliitat alkoivat herätä tilanteeseen.

Patrick Bantamoi, Claudio Verino, Sami Ristilä FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

17. Maalin jälkeen Sami Ristilä spurttasi juhlimaan maalia Hakapeliitat-kannattajien eteen, mutta itse missasin kaiken tämän kuvan jälkeisen, sillä muistikortti tuli tietysti melkein pahimmalla mahdollisella hetkellä täyteen. En ole vielä päässyt uuden kameran kanssa niin sinuiksi, että huomaisin, koska muisti alkaa loppua. Oma moka.

Claudio Verino, Henri Lehtonen, Mika Mäkitalo FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

18. Ottelun toinen maali syntyi, kun Niko Ikävalko pääsi oikealla laidalla lävitse ja syötti poikittain Mika Mäkitalolle. Mäkitalo sijoitti pallon sisäsyrjällä tarkasti yläkulmaan ja Patrick Bantamoi oli ohitettu toistamiseen. Vasemmalla Claudio Verino ja Henri Lehtonen.

Pietari Holopainen FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

19. Pietari Holopainen sain harmittoman näköisessä kaksinkamppailussa omalla rangaistusalueella jonkun vamman, jonka vuoksi hänet kannettiin kentän laidalle. Holopainen selvisi vielä kentälle, mutta ottelun jälkeen hän suuntasi ensimmäisenä kohti pukuhuonetta kun muut pelaajat jäivät vielä kiittelemään kannattajia.

Puolustamista ilman riskejä FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

20. Vielä kahden maalin tappioasemassakin Interin pelaajat puolustivat tunnollisesti. Hakan pelaajista kiusaajina olivat Antti Hynynen ja laidalla ilmeisesti Mika Mäkitalo.

Sebastian Strandvall FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

21. Joskus etenkin alemmilla sarjatasoilla pelaajat yrittävät saada heittoihin pituutta heittämällä sivurajaheiton sääntöjen vastaisesti yhdellä kädellä. Silloin toinen käsi on mukana vain hämäyksen vuoksi. Mutta Sebastian Strandvallin heittotekniikka on huippuluokkaa ja heiton virheettömyydestä ei ole epäilystäkään. Strandvall yritti saada heitolle pituutta seuraamalla palloa sormenpäillä mahdollisimman pitkään ja käyttämällä tehokkaasti ranteitaan.

Sami Ristilä, Antti Munukka, Pietari Holopainen, Jarno Mattila, Ats Purje FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

22. Kun Mika Mäkitalo vaihdettiin kentältä, hän käveli rauhassa kentän laidalle ja otti matkalla vain pari hölkkäaskelta. Samanaikaisesti Pietari Holopainen käväisi kentän toisella puolella keskiviivan tuntumassa juomassa juomapullosta. Kun hän sitten palasi antamaan ennen vaihtoa tuomittua vapaapotkua, erotuomari Antti Munukka hermostui ja antoi ilmeisesti ajanpeluusta varoituksen. Holopainen ei selvästi omasta mielestään hidastellut vaan otti vain normaalia pidemmän vauhdin vapaapotkuunsa. ;-)

Kennedy Nwanganga, Joni Aho, Sebastian Strandvall FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

23. Sebastian Strandvall näytti välillä laittavan pelin hippa-leikiksi. Vasemmalla oli Kennedy Nwanganga ja Joni Aho.

Sami Ristilä-show FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

24. Inter sai ottelun loppuminuuteilla vapaapotkun taklaustilanteesta, jossa pallo jäi Sami Ristilän alle. Kun Severi Paajanen tuli hakemaan palloa, niin Ristilä härnäsi Paajasta nappaamalla pallon syliinsä ja hiipimällä karkuun. Erotuomari Antti Munukka osasi nauraa tilanteella ja tuli rauhoittamaan Paajasta.

Diego tuuletti FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

25. Palkintojenjaossa Diego Corpache, joka palkittiin ottelun Leijonapelaajana, tuuletti railakkaasti.

Toni Lehtinen, Karri Kekkonen, Mikko Manninen FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

26. Ottelun jälkeen pongasin katsomossa Hakan toiminnanjohtaja Karri Kekkosen seurassa entiset Haka-pelaajat Toni Lehtisen ja Mikko Mannisen. Lehtisen kanssa vaihdoin muutaman sanankin.

Sedu-show FC Inter - FC Haka-ottelussa 23.5.2009

27. Lehdistötilaisuuden jälkeen Hakan enemmistöomistaja Sedu Koskinen oli päättänyt jo etukäteen lopettaa mahdolliset huhut pääomistajan tyytymättömyydestä Hakan valmennukseen halaamalla vuorotellen suunnilleen kaikki paikalla olevat hakalaiset. Vasemmalla tuplamestari ja entinen maajoukkuevalmentaja Esko Malm, Sedun takana Karri Kekkonen, joka sai myös vastaanottaa halaukset kuten päävalmentaja Oka Huttunenkin.

Aamiainen seuraavana päivänä

28. Poikkesin ottelun jälkeen syömään Turun keskustassa ja kävelin Ursininkadulle majapaikkaani, jossa nautin seuraavana aamuna aamiaista rauhallisessa ja lähes täysinäisessä aamiaissalissa. Aamiaisväki koostui etupäässä keski-ikäisistä ja vanhemmista naisista, mutta pongasin vieraskodissa lisäkseni pari hiljaista miestäkin.

Hiljentymispaikka ennen seuraavaa ottelua

29. Vieraskodin valoisa ja rauhallinen kokoustila. Aamiaistila sijaitsee seinän takana oikealla.

Under construction... Täydentelen myöhemmin lehdistötilaisuuden annilla.

FC Interin kokoonpano: 1. Patrick Bantamoi, 3. Claudio Verino (64. min. 22. Sami Sanevuori), 5. Alberto Ramirez, 7. Ari Nyman, 11. Timo Furuholm, 14. Joni Aho, 15. Severi Paajanen, 17. Mika Ojala (64. min. 18. Ats Purje), 19. Aristedes Pertot (58. min. 9. Guillano Grot), 27. Kennedy Nwanganga, 29. Henri Lehtonen. Vaihtomiehet: 8. Touko Tumanto, 12. David Monsalve, 23. Ville Nikkari, 24. Joni Kauko.

Varoitukset: 13. min. Claudio Verino, 58. min. Alberto Ramirez, 75. min. Timo Furuholm.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 2. Diego Corpache, 6. Sebastian Strandvall (89. min. 3. Petri Viljanen), 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Niko Ikävalko (56. min. 11. Antti Hynynen), 10. Mika Mäkitalo (76. min. 16. Jani Bäckman), 18. Jari Nikkilä, 20. Sami Ristilä, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä (mv), 14. Valeri Minkenen, 15. Nicolas Kivistö, 19. Juuso Salonen.

Varoitukset: 77. min. Pietari Holopainen, 90. min. Sebastian Strandvall.

Maalit: 50. min. Sami Ristilä (Mikko Innanen) 0-1, 54. min. Mika Mäkitalo (Niko Ikävalko) 0-2.

Erotuomarit: Antti Munukka, Mikko Alakare (I avustava), Sami Nykänen (II avustava), Esa Vehviläinen (IV). Yleisöä oli 3116 henkeä.

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 25.10.2017. Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin. Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com. Blogin kirjoittaja twitterissä Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Huippuhetket] [Ottelutapahtumat] [Betoninen Haka voitti kärkikamppailun] [Corpache: "Liigan kärjessä on upeaa olla"] [Haka katkaisi Interin kotitaian] [Huttunen: Työvoitto] [Haka valtasi kärkipaikan Interiltä] [Veikkausliiga round 7: FC Inter - Haka LIVE] [Inter-Haka lehdistötilaisuus] [Verinon Inter-Haka-video] [Hakan vierastaktiikka puri Turussa] [Haka nousi jalkapalloliigan kärkeen] [Ristilä piti lupauksensa] [Nyman: Taistelu ei riittänyt] [Erkka Heinä valmis myös pelivastuuseen]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!