Veikkausliiga 2009: FC Inter - FC Honka 2-1 (1-1) [01.06.2009]

[Tänään Veritas Stadionilla Inter-Honka]   [Ennakko: Honka hakee hyvää päätöstä alkukaudelle]   [Inter-Honka taustaa]   [Lepola tietää Interin vaarallisuuden]   [Paajasen mukaan Hongan pelityyli sopii Interille]   [Vuorinen: Tuskin tulee maalijuhlia]   [Tappioasema tappaa Interin pelin]   [Vertailun vuoksi]

Ennen liigan kesäkuista 21-vuotiaiden EM-kisoista johtuvaa ottelutaukoa pelattiin Veritas-stadionilla Turussa 1.6.2009 klo 19:00 FC Interin ja FC Hongan välinen ottelu, jota lähdin seuraamaan paikanpäälle. Interin meksikolaisvahvistus Alberto Ramirez oli varoitustilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa. Hongalta ovat poissa John Weckström ja Markus Paatelainen sekä 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana ollut Juuso Simpanen. Ennen ottelua Inter oli sarjassa kolmantena 16 pisteellä ja Honka neljäntenä 14 pisteellä. Edellisellä kaudella FC Inter oli voittanut mestaruuden ja FC Honka oli kakkonen. Joukkueiden molemmat keskinäiset ottelut edellisellä kaudella olivat päättyneet tasapeliin.

Ottelupöytäkirja

1. Ottelupöytäkirja.

Alberto Ramirez ja tytär

2. Meksikon maajoukkueessakin pelanneella Alberto Ramirezilla oli varoitustili täynnä ja hän potkiskeli ennen ottelua kentän laidalla palloa pienen tyttärensä kanssa. Katsomossa oli vaimo ja hiukan vielä nuorempi lapsi. Kuten alla linkitetystä videosta näkee, Claudio Verino juoksi ennen ottelun kentälle kahden saattajan kanssa. Toinen saattajista oli ilmeisesti Verino oma tytär, joka oli suunnilleen samanikäinen kuin Ramirezin tytär.

Joukkueet pelaajaesittelyssä

3. Joukkueet pelaajaesittelyssä. Etualalla kokovalkeassa peliasussa FC Honka ja takana FC Inter. Keskellä ottelun erotuomarit. Verinon tytär seisoi isänsä vieressä. Osa Interin pelaajista oli vasta menossa paikalleen. En ehtinyt saada molemmista joukkueista kuvaa erikseen, koska joukkueet pitivät sen verran kovaa kiirettä kättelyiden aloittamisella.

Lipunkantajat

4. Kun en ehtinyt saada kuvia molemmista joukkueista heidän kiirehtiessään kentälle, niin laitetaan kuva lipunkantajista, kun heidän työtään ei ole täällä aina dokumentoitu.

Joel Perovuo, Mika Ojala, Ats Purje, Rami Hakanpää, Ville Nikkari, Tuomo Turunen, Joni Kauko, Claudio Verino, Jaakko Lepola, Patrick Bantamoi, Henri Lehtonen, Aristedes Pertot

5. Ottelun ensimmäinen maali syntyi Hongan Nicholas Otarun kulmapotkusta. Severi Paajanen (?) yritti katkaista kulmapotkua puskemalla, mutta ei aivan ylettynyt palloon. Paajasen takana ollut Aristedes Pertot yllättyi pallon päätymisestä hänen ulottuvilleen ja ei ilmeisesti ehtinyt ponnistaa tarpeeksi ylös. Pelaajat vasemmalta oikealle: Joel Perovuo, Mika Ojala, Ats Purje, Rami Hakanpää, Ville Nikkari, Tuomo Turunen, Joni Kauko, Claudio Verino, Jaakko Lepola, Patrick Bantamoi, Henri Lehtonen ja Pertot.

Hermanni Vuorinen, Ari Nyman, Joni Kauko, Mika Ojala, Claudio Verino, Ville Nikkari, Henri Aalto, Jaakko Lepola, Patrick Bantamoi, Ats Purje, Joel Perovuo

6. Pallo putosi Hermanni Vuorisen ulottuville ja Vuorinen yritti kääntölaukausta kohden maalia. Pallo lensi kuitenkin tässä kuvassa Henri Aallon takana piilossa olevan Jaakko Lepolan jalkoihin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Vuorinen, Ari Nyman, Joni Kauko, Mika Ojala, Claudio Verino, Ville Nikkari, Aalto, Lepola, Patrick Bantamoi, Ats Purje ja Joel Perovuo.

Henri Aalto, Claudio Verino, Tuomo Turunen, Ats Purje, Ville Nikkari, Joel Perovuo, Jaakko Lepola, Patrick Bantamoi, Henri Lehtonen, Aristedes Pertot, Rami Hakanpää

7. Jaakko Lepola jatkoi pallon maalin sisään aivan oikean pystytolpan vierestä. Tolppaa pitänyt Henri Lehtonen oli hetkeä aikaisemmin siirtynyt keskemmälle ja jättänyt vartioimatta juuri sen tolpan, jota puolustajan tässä tilanteessa olisi pitänyt vartioida. Joten Lehtosen virhe oli viimeinen (mutta ei ainoa) maalin syntyyn vaikuttanut virhe Interin puolustukselta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Henri Aalto, Claudio Verino, Tuomo Turunen, Ats Purje, Ville Nikkari, Joel Perovuo, Lepola, Patrick Bantamoi, Lehtonen, Aristedes Pertot ja Rami Hakanpää.

Ville Nikkari, Mika Ojala, Tuomo Turunen, Ats Purje

8. FC Interin tasoitus tuli vain kolmisen minuuttia Hongan ensimmäisen maalin jälkeen. Severi Paajanen löysi pystysyötöllään Mika Ojalan, joka spurttasi karkuun. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ville Nikkari, Mika Ojala, Tuomo Turunen ja Ats Purje.

Ville Nikkari, Mika Ojala, Tuomo Turunen, Roope Heilala, Ats Purje

9. Rangaistualueen sisään päästyään Mika Ojala sijoitti pallon rauhassa maaliin ohi Hongan maalivahdin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ville Nikkari, Ojala, Tuomo Turunen, Roope Heilala ja Ats Purje.

Pallo takanurkassa

10. Pallo upposi takanurkkaan.

Tuomas Peltonen

11. Hongan maalivahti Tuomas Peltonen jähmettyi maalin jälkeen hetkeksi torjunta-asentoonsa. Tai ehkä hän halusi poseerata TV-kameralle.

Ats Purje, Ville Nikkari, Guillano Grot, Joni Kauko, Mika Ojala, Severi Paajanen

12. Mika Ojala käväisi tuulettamassa kulmalipulla vieraskannattajien edessä, ja jatkoi juhlimista vielä omalle kenttäpuoliskolle palatessaan. Tässä tervehtimisvuorossa maalisyötön antanut Severi Paajanen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ats Purje, Ville Nikkari, Guillano Grot, Joni Kauko, Ojala ja Paajanen.

FC Interin kannattajat

13. FC Interin fanikatsomo riemuitsi tasoituksesta.

Roope Heilala, Henri Lehtonen, Petteri Kari, Demba Savage

14. FC Interin kapteeni Henri Lehtonen sai erotuomari Petteri Karilta keltaisen kortin kampattuaan Hongan Demba Savagen. Vasemmalla oli Roope Heilala.

Hermanni Vuorinen, Claudio Verino, Henri Aalto

15. Hermanni Vuorinen oli jatkuvasti Interin puolustuksen kiusana, vaikka nyt oli vastassa Claudio Verino, joka fyysisiltä ominaisuuksiltaan oli hyvin samantapainen pelaaja kuin Vuorinen. Etualalla oli Henri Aalto.

Joni Kauko, Claudio Verino, Hermanni Vuorinen, Patrick Bantamoi

16. Hermanni Vuorinen ei ole pelkästään pitkä hoikka pelaaja vaan myös ponnistusvoimaa löytyy. Pelaajat vasemmalta oikealle: Joni Kauko, Claudio Verino, Vuorinen ja Patrick Bantamoi.

Henri Aalto, Mika Ojala

17. Henri Aalto ja Mika Ojala kamppailivat pallosta keskenään useaan otteeseen.

Rami Hakanpää, Severi Paajanen, Hermanni Vuorinen, Jami Puustinen, Claudio Verino, Tuomo Turunen, Nicholas Otaru, Ari Nyman

18. Ari Nyman hyppäsi todella vaarallisen näköisesti nappulat edellä samaan palloon, jota Nicholas Otaru puski pois. Nyman lähti hyppyynsä rangaistusalueen kulman takaa. Otarun takana Tuomo Turunen suojasi käsin päätään. Tästä ei Nymanille tullut mitään varoitusta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Rami Hakanpää, Severi Paajanen, Hermanni Vuorinen, Jami Puustinen, Claudio Verino, Turunen, Otaru ja Nyman.

Ville Nikkari, Henri Aalto, Henri Lehtonen, Joel Perovuo, Demba Savage, Mika Ojala

19. Henri Lehtonen nousi laidalta vastustajan rangaistusalueelle asti, mutta Henri Aalto oli siellä viimeinen este ennen maalivahtia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ville Nikkari, Aalto, Lehtonen, Joel Perovuo, Demba Savage ja Mika Ojala.

Ville Nikkari, Hermanni Vuorinen

20. Hermanni Vuorinen yritti suojata palloa sivurajan tuntumassa, mutta Claudio Verino onnistui yhdessä Ville Nikkarin kanssa ottamaan sen häneltä pois.

Hässäkkä Interin maalilla

21. Hongan yksi parhaista maalintekotilaisuuksista tuli tästä Jaakko Lepolan kulmapotkusta, joka taisi olla toinen peräkkäin. Mika Ojala nousi ylimmäksi purkamaan keskitystä, mutta joko kulmapotkussa oli kierrettä tai Ojala arvioi pallon väärin, sillä palloon taisi osua selän takana Rami Hakanpää. Hakanpään pusku meni melkein Tuomo Turuselle, mutta Turunen epäonnistui pallon sutimisessa maaliin ja se pomppi päätyrajan yli. Ennen kulmapotkua erotuomari Petteri Kari keskusteli Claudio Verinon ja Hermanni Vuorisen kanssa, mutta en ehtinyt huomata kumman koiruudesta oli kyse. Karin puhuttelusta huolimatta Verino kaulaili Vuorista estottomasti. Ensimmäisessä kuvassa näkyy myös, kuin Patrick Bantamoi repi Verinon paidasta joko saadakseen miehen pois tieltä tai repiäkseen hänet irti Vuorisesta. Viimeksi mainitussa tapauksessa Bantamoi ehkä pelkäsi puolustajan saavan varoituksen roikkumisestaan.

Kyynärpäätä korvalle

22. Tässä kulmapotkutilanteessa Patrick Bantamoi töni kaksin käsin Hermannia Vuorista vyötärön korkeudelta selästä kauemmas. Vuorinen menikin noin metrin päähän, mutta hyppäsi sitten sivulta kyynärpää edellä tavoittelemaan palloa Bantamoin kanssa. Sen verran Vuorisen kyynärpää häiritsi Bantamoita, että hän ei saanut palloa, mutta ei sitä saanut Vuorinenkaan, vaan pallo taisi mennä Joni Kaukon päästä yli päätyrajan. Tilanteesta tuli siis Hongalle kulmapotku, joka oli yhdessä mielessä kohtalokas.

Tuomo Turunen, Mika Ojala, Ari Nyman, Jussi Vasara, Claudio Verino, Jami Puustinen, Aristedes Pertot, Demba Savage

23. Hongan kulman antoi Rasimus Schüller matalana rangaistusalueen kulmaan. Mika Ojala ja Jami Puustinen rynnivät molemmat vastaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tuomo Turunen, Ojala, Ari Nyman, Jussi Vasara (?), Claudio Verino, Puustinen, Aristedes Pertot ja Demba Savage.

Ari Nyman, Claudio Verino, Hermanni Vuorinen, Jussi Vasara, Tuomo Turunen, Mika Ojala, Jami Puustinen, Demba Savage

24. Pallo kimposi Mika Ojalan ja Jami Puustisen välistä yläilmoihin. Mutta Ojala loukkasi tilanteessa palloon kurottautuessaan vasemman jalkansa, joka on kuvassa tukijalkana. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ari Nyman, Claudio Verino, Hermanni Vuorinen, Jussi Vasara, Tuomo Turunen, Ojala, Puustinen ja Demba Savage.

Terho Kainonen, Mika Ojala

25. Ensiapuna Interin fysioterapeutti Niklas Särkilahti suihkutti Mika Ojala jalkavammaan normaalin kylmäspray-suihkutuksen.

Mika Ojala poistui kentältä

26. Mika Ojala poistui kentältä fysioterapeutin tukemana. Mieli oli varmaan matalana, koska loukkaantuminen osui pahimpaan mahdolliseen aikaan ja merkitsi putomista pois U21-EM-kisajoukkueesta.

Patrick Bantamoi, Aleksandr Kokko, Ville Nikkari, Henri Lehtonen, Jussi Vasara

27. Aleksandr Kokko pompotteli palloa selvästi päätyrajan väärällä puolella, mutta takana kulmalipulla oleva avustava erotuomari ei nähnyt ilmeisesti missä pallo oli, joten virhe jäi liputtamatta ja Kokko jatkoi taiteilua kentän puolella. Kokon takana Patrick Bantamoi ja oikealla olivat Ville Nikkari, Henri Lehtonen ja Jussi Vasara.

Hermanni Vuorinen, Jussi Vasara, Timo Furuholm

28. Ottelun ratkaisu syntyi, kun puoliajan jälkeen kentälle tullut Timo Furuholm hassutti Hongan vaihtopelaaja Jussi Vasaran oikealla laidalla. Etualalla oli Hermanni Vuorinen.

Ari Nyman, Timo Furuholm, Jussi Vasara

29. Harhautuksen jälkeen Timo Furuholm keskitti Interin rangaistusalueelle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ari Nyman, Furuholm ja Jussi Vasara.

Joel Perovuo, Tuomas Peltonen, Roope Heilala, Kennedy Nwanganga

30. Edelleen vaihdosta kentälle tullut Kennedy Nwanganga jatkoi pallon taakseen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Joel Perovuo, Tuomas Peltonen, Roope Heilala ja Nwanganga.

Severi Paajanen, Ats Purje, Petteri Kari, Henri Aalto

31. Kennedy Nwangangan puskema pallo putosi suoraan Ats Purjeen jalkoihin, joka antoi jalkansa heilahtaa. Kuvassa vasemmalta oikealle: Severi Paajanen, Purje, Petteri Kari ja Henri Aalto.

Juhlintaa kentällä ja katsomossa

32. Maalin jälkeen Ats Purje ryntäsi juhlimaan maali kulmalipulle. Taustassa kaljakatsomossa oli enimmäkseen Interin kannattajia. Severi Paajanen hyppi mukaan kiirehtiessä kuin keijukainen.

Henri Lehtonen

33. Interin kapteeni Henri Lehtonen kiitti kannattajia.

Ottelu oli erinomaista kotimaista futista hienoissa olosuhteissa. Kentän nurmikko oli hyvässä kunnossa ja molemmat joukkueet pelasivat kauniista maata pitkin sortumatta turhaan roiskimiseen.

FC Interin kokoonpano: 1. Patrick Bantamoi (mv), 3. Claudio Verino, 7. Ari Nyman, 9. Guillano Grot (45. min. 11. Timo Furuholm), 15. Severi Paajanen, 17. Mika Ojala (78. min. 8. Touko Tumanto), 18. Ats Purje, 19. Aristedes Pertot (80. min. 27. Kennedy Ugoala Nwanganga), 23. Ville Nikkari, 24. Joni Kauko, 29. Henri Lehtonen (C). Vaihtopelaajat: 12. David Monsalve (mv), 6. Jermu Gustafsson, 22. Sami Sanevuori, 26. Felix Åkerlund.

Varoitukset: 15. min. Henri Lehtonen.

FC Honkan kokoonpano: 1. Tuomas Peltonen, 3. Roope Heilala, 5. Henri Aalto, 6. Hermanni Vuorinen, 10. Jami Puustinen (78. min. 15. Aleksandr Kokko), 17. Demba Savage, 19. Rami Hakanpää, 20. Nicholas Otaru (51. min. 28. Rasimus Schüller), 21. Joel Perovuo, 22.Tuomo Turunen, 26. Jaakko Lepola (69. min. 14. Jussi Vasara). Vaihtopelaajat: 12. Janne Henriksson (mv), 2. Sampo Koskinen, 11. Hannu Haarala, 13. Ville Koskimaa.

Varoitukset: 68. min. Demba Savage, 90. min. Rami Hakanpää.

Maalit: 6. min. Jaakko Lepola (Hermanni Vuorinen, Nicholas Otaru), 0-1, 9. min. Mika Ojala (Severi Paajanen) 1-1, 83. min. Ats Purje (Kennedy Nwanganga, Timo Furuholm) 2-1.

Erotuomarit: Petteri Kari, Timo Vuorinen (I avustava), Veli-Matti Leppänen (II avustava) ja Mika Olli Olavi Koskinen (IV). Yleisöä oli 2484 henkeä.

HTML:n table-rakenne korvattu div-rakenteella ja kuvat sijoitettu canvas-säiliöihin 26.10.2020.

[Paluu]   [2009]   [Ottelupöytäkirja]   [Huippuhetket]   [Ottelutapahtumat]   [Interille työvoitto Hongasta]   [Nyman: "Tauko tulee hyvään paikkaan"]   [02.06.2009 ; Mika Ojala sivuun EM-kisoista]   [Inter kaatoi Hongan]   [Inter-leirissä riemuittiin voitosta]   [Raportti: Hongalle niukka tappio Turussa]   [01.06.2009 ; Raportti: FC Inter vs FC Honka]   [Ma 1.6. FC Inter - FC Honka @ Veritas - lutuurilaiva telakoituu Turun satamaan]   [1.6.2009 Veikkausliiga FC Inter - FC Honka 1]   [1.6.2009 Veikkausliiga FC Inter - FC Honka 2]   [FC Honka-Inter-video Interin webbisivulla]   [Inter-leirissä reimuittiin voitosta]   [FC Inter - FC Honka 2-1]   [Ojalan EM-kisamatka vaarassa]   [Äijälä korvaa Ojalan Pikkuhuuhkajissa]   [Voittomaali maistui Purjeelle]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!