UEFA Cup FC Honka - Real Racing Club 0-1 (0-1) [02.10.2008]

[Real Racing Club Santander 1 - 0 FC Honka Espoo] [La afición Racinguista, junto al equipo en el partido de vuelta de la copa de la UEFA] [Paseo matinal por las calles de Helsinki] [Entrenamiento sobre el césped artificial del Finnari Stadium] [Muñiz: "Esperamos llevar el peso del partido y superar la eliminatoria ante El Honka"] [Desde Noruega a Helsinki con escala en revilla de camargo] [Sesión de estiramientos en el Hotel Hilton] [Entrenamiento en tierras finesas] [El día del partido]

FC Hongan ja Real Racing Clubin UEFA Cup-ottelussa Honka oli altavastaaja, koska ensimmäinen osaottelu Espanjassa oli päättynyt kotijoukkueen 1-0 -voittoon. Nyt Hongan piti voittaakseen tehdä vähintään kaksi maalia ja pitää oma maali tyhjänä. Ottelu oli espanjalaisseuran ensimmäinen Euro-ottelu ulkomailla kautta aikojen. Siksi ennakkotietojen mukaan paikalle oli tulossa hiukan yli 500 fania Espanjasta ja muualta.

Ohessa on valokuvia ja raporttia ottelusta, mutta pyydän ensimmäiseksi anteeksi kuvien heikkoa laatua. Ottelun aikana satoi rankasti ja syysilta oli valaistuksesta huolimatta pimeä. Kameravarustukseni ei ole aivan ammattilaisluokkaa ja sen puutteet tulevat esille juuri heikoissa valaistusolosuhteilla sateessa ja jalkapallohalleissa. Käyttämäni putki eli objektiivi oli myös alkanut tulla elinkaarensa loppuun. Jossain raportissa taisinkin mainita, että se pitää zoomatessa välillä ihme kolinaa, joten kovakourainen käsittely on voinut aiheuttaa objektiivin sisälle jotain klapia. Viime kesänä objektiivi myös kastui pari kertaa. Ensin näin kävi Cork Cityssä, jossa olin kaatosateessa valokuvaamassa paikallista liigaottelua ja hiukan myöhemmin kesälomalla Andorran vuoristossa. Torstai-iltana objektiivi imaisi sisäänsä kosteutta ja linssin sisäpinnalla oli kahden euron kolikkoa suurempi harmaa kosteustäplä, joka heikensi ennestään kuvausominaisuuksia ja vaikeutti ennen muuta kuvien tarkentamista. Täplän epätarkkuus näkyy useassa kuvassa.

Real Racing Club -pelaajabussi

1. Real Racing Clubin pelaajabussin ilmaantuminen aiheutti pientä villiintymistä Finnair Stadiumin eteen ennen ottelua kerääntyneiden espanjalaisfanien keskuudessa. Mutta pelaajat itse ottivat asiat aika rauhallisesti.

Perheittäin

2. Espanjalaisfanit olivat keski-iältään huomattavasti vanhempia kuin Hongan fanit ja monet olivat saapuneet perheittäin. Vanhempien ja lapsien lisäksi olin pongaavinani joukosta muutaman isovanhemmankin.

Tyylikkyys

3. Vaikka kyse oli jalkapallon kannatusmatkasta, kaikki mukanaolijat eivät lyöneet laimin mahdollisuutta pukeuta tyylikkäästi. Sääkin oli vielä sen verran lämmin, että karaistuneimmat pärjäsivät hyvin ilman karvahattua.

Jouko Harjunpää lipputarkastajana

4. FC Hongan hallituksen puheenjohtaja Jouko Harjunpää tutki tarkalla luupilla kansanedustaja Timo Soinin pääsylippua. Julkisfutisfanit ovat aina PR:ää futikselle, mutta Soinin synti oli varmaan, että hän saapui otteluun kaulassaan väärän värinen kaulaliina ja siitä hyvästä häntä ehkä piti portilla vähän kyykyttää. ;-) Itse asiassa värin puolesta kyse saattaa olla Suomi-kaulaliinasta, joten se oli ihan hyväksyttävä tässä yhteydessä.

Erotuomariverryttelyä

5. Ottelu neljästä skottierotuomarista kolme kentälle tulijaa verryttelivät kentän koillisnurkassa.

Verryttelyä sateessa

6. Verryttelyn aikan tuli vettä taivaalta ihan mukavasti, mutta ainakaan espanjalaispelaajat eivät antaneet asian häiritä rutiineja.

Ryhmähali espanjalaisittain

7. Monilla joukkueilla on tapana ryhmähalata juuri ennen ottelun alkamista. Espanjalaisjoukkue teki tämän ryhmähalin alkuverryttelyn päätteeksi ennen paluuta pukuhuoneeseen.

FC Hongan pelaajat pelaajaesittelyssä

8. FC Hongan pelaajat pelaajaesittelyssä ennen ottelua.

Real Racing Club pelaajaesittelyssä

9. Real Racing Clubin pelaajat tervehtivät myös päädyssä olevia kannattajiaan pelaajaesittelyn yhteydessä.

Ottelun ratkaisu

10. Ottelun ratkaisu: tilanne alkoi vasemmalta laidalta poikittaissyötöllä, jota Hannu Haarala ei pystynyt peittämään. Sen jälkeen Racingin kapteeni Pablo Pinillos tykitti ja pallo taisi kimmota honkalaispelaajan kautta ylärimaan ja kimposi sitten Juan Jose Exposito Ruizin kautta Eduardo Bedialle, joka tälläsi pallon maaliin.

Honka-fanit pohjoispäädyssä

11. FC Hongan fanit olivat kerääntyneet luoteiskulmaan päätykatsomoon, mutta olin heidän valokuvaamisensa kannalta juuri huonoimmassa mahdollisessa paikassa, koska tyylikäs lipputifo jäi maalin taakse.

Juan Jose Exposito Ruiz

12. Sentteriroolissa pelaava Juan Jose Exposito Ruiz oli jatkuvana riesana Hongan puolustukselle.

Jussi Vasara

13. Jussi Vasarasta näkyy selvästi, kuinka säännöllinen ja kova harjoittelu muuttaa hennon nuorukaisen rotevaksi mieheksi ja sarjajyräksi. Eron huomaa kun vertaa Vasaran olemusta parin vuoden takaiseen valokuvaan. Muut pelaajat vasemmalta: Jonathan, Antonio Toño, Ezequiel Garay ja Medhj Lacen, jos tunnistin pelaajat oikein.

Antonio Toño

14. Vierailijoiden maalivahti Antonio Toñolla näyttäisi olevan jotain asiaa Hongan kippari Rami Hakanpäälle. Kyse saattoi olla jostain hämäyksestä, sillä vapaapotkuissa espanjalaisten paitsioansa toimi kuin kello. Kun vapaapotkua vielä valmisteltiin, alimmat espanjalaispelaajat olivat rangaistusalueen puolivälissä. Mutta kun vapaapotkun antaja laukoi, kaikki Racingin pelaajat olivat jo 16 metrin rajan ulkopuolella ja rangaistusalueella seisoskeli 3-4 Hongan pelaajaa hämmästyneen näköisinä. Avustavalle erotuomarille paitsion liputtaminen oli helppoa, kun paitsiolinja merkattiin kentällä olevalla viivalla.

Loppujuhlinta

15. Ottelun jälkeen espanjalaisfanit jäivät 15 minuutin ajaksi katsomoon juhlimaan voittoa ja odottamaan, kunnes valtaosa suomalaiskatsojista oli poistunut lähitienoilta.

Loppujuhlinta

16. Ottelun puoliajalla kyllästyin sumeaan objektiiviin, ja vaihdoin kameraani normaaliobjektiivin. Siksi tässä raportissa ei ottelukuvia ole pahemmin toiselta puoliajalta. Kaiken lisäksi unohdin objektiivin loppuvaiheessa espanjalaisfaneja valokuvatessani katsomon penkille. Se näkyy viereisessä kuvassa mustana märkänä myttynä tämän Suomessa asuvan espanjalaisfanin selän takana. Kyseinen fani saapui tyhjentyneellä stadionilla laulamaan päädyssä vielä 15 minuutin odotusaikaa viettävien espanjalaisfanien kanssa. Minulle putken unohtaminen vei viimeisen tekosyyn välttää uuden putken eli objektiivin ostamista kameraan. Vanha kadonnut on aivan romu, vaikka olisihan sitä voinut tietysti hyvissä olosuhteissa käyttää varaobjektiivina. Ilmeisesti pitää alkaa raahata mukana kameralaukkua, jossa välineet pysyvät paremmassa kunnossa.

TV-haastattelu katsomon laidalla

17. Päätykatsomossa aikaa kulutettiin paitsi laulamalla, myös antamalla TV-haastatteluja (taustalla) ja ottamalla vastaan joiden pelaajien katsomoon heittämiä pelipaitoja.

Karvahattu valokuvaan

18. Joku vanhemman polven fani oli pukeutunut karvareuhkaan ja ojensi hetken kuluttua kädessä olevan kameran järjestysmiehelle, joka otti kiltisti valokuvan muistoksi.

Säkkipillikonsertti

19. Kun kerroin valokuvaavani omalle webbisivulle, oheisen pariskunnan vakavampi osapuoli kaivoi repusta säkkipillin ja esitti allekirjoittaneelle soittotaitoaan. Muutaman sekunnin kuluttua ympärillä pyöri jo useita tanssahtelijoita nauttimassa musiikista.

Huilumies mukaan

20. Muusikot viihtyvät yhdessä ja mukaan liittyi nopeasti huilumies, joka soiton jälkeen poseerasi yhdessä säkkipillipariskunnan kanssa tapahtumaa ikuistaville espanjalaisfaneille.

Nautiskelua ottelun jälkeen

21. Ottelun jälkeen espanjalaisfaneilla ei ollut mitään kiirettä vaan monet jäivät odottelemaan vierasjoukkeen pelaajien ilmaantumista pukuhuoneista.

Väriloistoa

22. Suhteellisen värittömien suomalaisseurojen rinnoilla espanjalaisilla oli todella värikkäitä kaulaliinoja, lippuja ja pelaajapuseroita. Kun seuran nimikin on pitkä ja koostuu useasta osasta, faneille on voitu teettää useita erilaisilla teksteillä varustettuja kaulaliinoja.

Kuin kaksi marjaa

23. José María Gutiérrez Hernández ? Ainakin tämän naarmuuntuneen suomalaisuroksen ulostulo pelaajien käytävästä sai ihastuneet espanjattaret huutelemaan "Guti, Guti". :-)

Nimikirjoitukset

24. Matkalla pelaajabussiin pelaajat saivat kirjoitella nimiään erilaiseen fanitavaraan ja muistilehtiöihin. Eikä heillä näyttänyt olevan mitään sitä vastaan, voittajan kun on helppo hymyillä.

Norjalaislakana

25. Vierasjoukkueen faneja oli tullut myös muualta kuin Espanjasta ja yksi heistä oli Norjasta. Kuvassa joku joukkeen edustajaa poseeraa norjalaisfanin tekemän seuralakanan kanssa.

FC Hongan kokoonpano: 1. Tuomas Peltonen, 2. Sampo Koskinen (58. min. 20. Nicholas Otaru), 3. Roope Heilala, 4. Ville Jalasto, 6. Hermanni Vuorinen (46. min. 13. John Weckström), 11. Hannu Haarala, 14. Jussi Vasara, 15. Aleksandr Kokko, 19. Rami Hakanpää, 21. Joel Perovuo (58. min. 7. Tero Koskela), 22. Tuomo Turunen. Vaihtomiehet: 12. Ivan Vagic, 10. Jami Puustinen, 16. Jani Bäckman, 26. Jaakko Lepola.

Real Racing Club kokoonpano: 13. Antonio Toño, 4. Ezequiel Garay, 5. C. Navas, 9. Juan Jose Exposito Ruiz, 11. Óscar Serrano (81. min. 18. Juan Valera), 14. Pablo Pinillos, 15. Peter Luccin (85. min. 8. Gonzalo Colsa), 20. Jonathan (46. min. 6. Lázló Sepsi), 24. Medhj Lacen, 28. Eduardo Bedía, 29. Iván Marcano. Vaihtomiehet: 1. Fabio Coltorti, 16. Jorge Gonçalves, 22. José Moratón, 23. Cristian.

Varoitukset: 33. min. C. Navas, 36. min. Hermanni Vuorinen, 66. min. Pablo Pinillos, 67. min. Aleksandr Kokko.

Maalit: 4. min. Eduardo Bedia 0-1.

Referee: Douglas McDonald (Skotlanti)
Assistant referee: George Drummond (Skotlanti), Gary Cheyne (Skotlanti)
Fourth official: Steve Conroy (Skotlanti)
UEFA Delegate: George Fantaros (Kypros)
UEFA Referee observer: Stefan Ormandjiev (Bulgaria)

Yleisöä 9106.

[Paluu] [2008] [FC Honka Espoo 0 - 1 Racing Santander] [Raportti: Aikainen maali Hongan turma] [Racing honoured to be in the chase] [El Racing enriquece su historia y pasa a la fase de grupos de la Copa de la UEFA] [La afición cántabra disfrutó de una jornada memorable en Helsinki] [Racingin pikamaali sammutti Hongan toiveet] [Honka 0 - Racing 1] [Racing kaatoi Hongan]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!