Liigacup 2009: FC Honka - KuPS 7-0 (5-0) [20.01.2009]

[mobile]
[Honka ja KuPS avaavat Liigacupin] [Laitahyökkääjä Betim Aliju saapui KuPS:n testiin] [Kuopion Palloseuran kokoonpano Liigacupissa]
Esport Areena

1. Ottelupaikka Esport Areena on tämä kuplahalli aivan FC Hongan kotistadionin vieressä. Kuvassa Hongan kotistadionin valaistuspylväät (3 kpl) näkyvät kuplahallin takana ja vasemmalla puolella. Kuplahallissa on itse asiassa toimintaa useammassa kerroksessa ja kiivettyäni kahvilakerrokseen katselin ihmeissäni ympärille, että olinko tullut väärään paikkaan. Mutta jalkapallokenttä on hallissa ylimpänä eli kerrosta ylempänä ja minut neuvottiin oikeaan (lipunmyynti)pöytään kahvilan perällä.

KuPS verrytteli

2. KuPS:n pelaajat verryttelemässä ennen ottelua. Kuplahallissa ei kattoon voinut sijoittaa valaisimia, joten valaistus oli tehty päädyistä ja sivustoista heijastamalla valo kattoon. Valokuvaajalle halli on kuitenkin toivottoman pimeä.

FC Honka verrytteli

3. FC Honka verrytteli mm. pelaamalla pikkupeliä kentän laidalla.

Kokoonpanotarkistus

4. Mika Lehkosuo käväisi ennen ottelua tarkistamassa toimitsijoiden tietokoneelta kokoonpanoluettelot. Otaksuisin, että vierailijoiden kokoonpano kiinnosti enemmän, sillä tuskin hän halusi tarkistaa, olivatko honkalaiset toimitsijat kirjanneet oman joukkueen kokoonpanon oikein.

FC Honka pelaajaesittelyssä

5. FC Hongan pelaajat pelaajaesittelyssä ennen ottelua.

KuPSin pelaajat pelaajaesittelyssä

6. KuPSin pelaajat eivät paljoa ehtineet seisoskella pelaajaesittelyssä, vaan pelaajajonon toinen pää lähti kättelemään erotuomareita ja vastustajia jo ennenkuin toinen pää oli ehtinyt paikalleen.

Maaliverkon korjaus

7. Ottelun alussa avustava erotuomari huomasi, että toisessa päässä maaliverkossa oli reikä ja ottelun alku viivästyi viitisen minuuttia kun reikää korjattiin. Yleensä erotuormarit tarkastavat kentän ja verkot puku päällä hyvissä ajoin ennen verryttelyä, mutta tällainen reikä on voinut syntyä joukkueiden alkuverryttelynkin aikana.

Alexandr Kokko maalinteossa

8. Alexandr Kokko on tekemässä tässä jo 2-0 maalia. Seisoskelin ottelun alussa toimitsijapöydän lähettyvillä valokuvaamassa. Pöydän viereen oli kasattu puulaatikoista pino, jonka päälle oli nostettu yksi tuoli. Se oli varattu ilmeisesti FC Hongan videokuvaajalle. Mutta kun häntä ei näkynyt, toimitsijat kehoittivat minua ottelun 7. minuutilla kiipeämään ylös valokuvaamaan. Tietysti Honka teki ensimmäisen maalinsa juuri sillä hetkellä, kun olin kiipeämässä laatikkopinon päälle. :-(

Joonas Pöntinen, Jesse Miettinen ja Alexandr Kokko

9. KuPS:n ei-niin-kookas maalivahti Joonas Pöntinen kurotti ilmeisesti Kokon puskuun, mutta ei pystynyt torjumaan sitä kokonaan vaan pallo lensi maalin päätyverkkoon. Alexandr Kokon lisäksi KuPS:n Jesse Miettinen ja erotuomari Antti Munukka seurasivat tilannetta lähietäisyydellä.

Asko Jussila vakoilemassa

10. Haka kohtaakin Hongan samalla kentällä lauantaina 24.1.2009 klo 13. Itse keksin laatikkopinon päällä, että jos kääntäisin tuolin toisinpäin, niin saisin sen selkänojasta tuen valokuvaamiseen. Tietysti Honka teki kolmannen maalin juuri sillä hetkellä kun sähläsin tuolin kanssa. [Niin ja FC Hakan kakkosvalmentaja Asko Jussila ei sitten ollutkaan seuraamassa ottelua. Penkinpäässä istuva mustatakkinen mies tervehti minua halliin tullessani ja olin 3-4 metrin päästä pikaisesti katsovinani, että sehän on Asko Jussila. Laitetaan väärä tunnistus hämärän hallin ja alkavan dementian piikkiin.]

Jami Puustinen maalinteossa

11. Tässä taisi olla valmisteilla jo 4-0 -maali Jami Puustisen kiertäessä Jesse Miettistä.

Pallo yli maalivahdin

12. Jami Puustinen on laukonut ja pallo ylitti KuPS:n maalivahdin Joonas Pöntisen ja näkyy kuvassa yläkulman kohdalla matkalla maaliin.

Rami Hakanpää

13. Rami Hakanpää on puskemassa kulmasta jo 5-0 -maalia.

Pallo matkalla maaliin

14. Hakanpään pusku uppoaa oikeaan takanurkkaan ja KuPS:n maalivahti Joonas Pöntinen on voimaton.

Pele Koljonen ja Miikka Ilo

15. Pele Koljonen ja Ilja Venäläinen pääsivät molemmat lävitse, mutta Pele aikaili niin kauan, että Tapio Heikkilä [korjattu, kiitos palautteesta. Katsoin ensin, että taklaajan numero oli 15, mutta hän olikin 25. Samoin oikealla oli numero 10 (Venäläinen) eikä 20 (Ilo)] pääsi taklaamaan tyylipuhtaasti palloa. Syöttö rangaistusalueen rajalla oikealle vapaana olevalle Ilja Venäläiselle olisi luultavasti johtanut maaliin, mutta maalintekijät ovat monesti aika itsekkäitä.

Betim Aliju

16. KuPS:n testipelaaja Betim Aliju oli selvästi tottumaton siihen fyysiseen futikseen, jota Suomessa pelataan Veikkausliigatasolla. Tässä häntä ei taklattu aivan maan rakoon, mutta toimitsijapöydän alle, jossa hän ihmettelee kohteluaan. Kovien taklausten lisäksi ottelualusta oli paha yllätys sillä ainakin kerran hän putosi pahasti toiselle olkapäälleen ja itse epäilin jo solisluumurtumaa. Alijulla on pelisilmää ja tekniikkaa, mutta etenkin jälkimmäisen käyttämiseen ei paljoa ollut aikaa honkalaisten tullessa koko ajan iholle. Lisäongelmia voi tulla, jos pelaajalla ei ole yhteistä kieltä erotuomarin kanssa. Aliju pelasi oikeana laiturina, mutta mieleen tuli, että hän tekniikkansa ja pelisilmänsä puolesta voisi olla parempi keskellä ns. kymppipaikalla, jos KuPS:n valmennusjohto antaa hänelle vielä toisen tilaisuuden.

Alustatutkimusta

17. Puoliaikatauon aikana kolme FC Hongan junioria kaivoivat kentästä pienen kasan rouhetta ja pinosivat sen ottelun kokoonpanopaperille. Nykyään nuorisoa opetetaan päiväkodista alkaen tutkimaan suurennuslasi kourassa luontoa ja tekemään omia johtopäätöksiään. Tämä ei ihan luontoa ole, mutta parhaillaan keskustellaan muovikenttien oikeasta sekoitussuhteesta ja tiedä häntä vaikka nuorilla miehillä oli koulusta kotitehtävänä tutkia asiaa. :))

Pele taas irti

18. Pele Koljonen pääsi taas vastakkain Tuomas Peltosen kanssa, mutta tämä torjui lähietäisyydeltä tehdyn tykityksen kulmaksi.

Hermanni Vuorinen I

19. Hermanni Vuorinen teki todella upean Maradonnamaisen maalin. Aluksi keskikentällä oli Jussi Kolarin ja Miikka Ilon ohitus.

Hermanni Vuorinen II

20. Rangaistusalueen rajalla vastaan tuli Jesse Miettinen, jonka Vuorinen harhautti tyylikkäästi.

Hermanni Vuorinen III

21. Jesse Miettinen yritti pysyä mukana, mutta Hermanni Vuorisella oli vauhtia liikaa.

Hermanni Vuorinen IV

22. Sen jälkeen pallo vasurille ja laukaus on jo lähdössä. Jesse Miettinen yritti ehtiä väliin, mutta oli auttamattomasti myöhässä.

Hermanni Vuorinen V

23. Pallo upposi vasempaan yläkulmaan ja KuPS:n pelaajat pystyivät vain seuraamaan katseella. Todella upea maali!

Vuoden 2009 Liigacup alkoi 20.1.2009 Esport Areenalla, jossa kotijoukkue FC Honka kohtasi Veikkausliigassa vaivoin säilyneen KuPSin. Ottelun alkamisaika oli alunperin klo 17, mutta se oli vaihtunut ja uusi alkamisaika oli klo 15. Kun kysyin toimitsijoilta syytä siirtoon, sain tietää, että jos ottelu olisi alkanut klo 17, niin Esport Areenalta olisi jouduttu peruuttamaan monta FC Hongan juniorien harjoitusvuoroa, koska ottelu pelattiin seuran harjoitusvuorolla hallissa. FC Hongan miesten joukkueen harjoitusvuoro oli ilmeisesti klo 15, joten päästiin vähemmillä muutoksilla. Syynä ei siis ollut se, että katsojat olisivat ehtineet paremmin katsomaan tv:stä USA:n uuden presidentin klo 19 alkavia virkaanastujaisia. :)

Yleisömäärä oli ihan mukavasti. Ennakkoon lippuja oli myyty 30, ovella niitä myytiin 150 ja lisäksi paikalla oli muutama vapaalippulainen. Tilaa yleisölle ei niin paljoa ollut, mutta kyllä joku 250 katsojaa mahtuisi kentän ympärille seisoskelemaan vaivatta.

Vaikka numerot olivat KuPSille murskaavat, niin ne olivat ehkä turhan imartelevat Hongalle. Kotijoukkueen puolustus oli muutaman kerran pahasti tuuliajolla ja parempi vastustaja olisi tykittänyt kotijoukkueen maaliin muutaman maalin. Veikkaankin, että ensi lauantaina voidaan nähdään maalirikas ottelu ja maalintekijänä ei ole ainoastaan yksi joukkue.

Ottelun hauskin tilanne tapahtui, kun joukkueet kokoontuivat aloitukseen 4-0 -maalin jälkeen. Tero Taipale sanoi joukkuetovereilleen jotain sellaista kuin "Nyt aletaan pelaamaan, pojat!" ja Miikka Ilo säesti taustalla: "Nyt uskalletaan pelata!" (kun ei ollut enää mitään hävittävänä). Oli psyykkaus siinä vaiheessa jo vähän myöhässä.

FC Hongan kokoonpano: 1. Tuomas Peltonen, 2. Sampo Koskinen, 4. Ville Jalasto (5. Henri Aalto), 10. Jami Puustinen, 11. Hannu Haarala (26. Jaakko Lepola), 14. Jussi Vasara (13. Ville Koskimaa), 15. Alexandr Kokko (6. Hermanni Vuorinen), 17. Demba Savage, 19. Rami Hakanpää (16. Jani Bäckman), 21. Joel Perovuo, 25. Tapio Heikkilä. Vaihtopelaajat: 12. Janne Henriksson, 26. Juuso Simpanen.

Varoitukset:

KuPS:n kokoonpano: 16. Joonas Pöntinen, 3. Janne Reinikainen (2. Jussi Kolari), 4. Patrik Turunen, 8. Tero Taipale, 10. Ilja Venäläinen, 11. Pele Koljonen (18. Ville Strandman), 13. Betim Aliju (19. Tuomas Rannankari), 14. Ville Luokkala, 20. Miikka Ilo, 21. Jesse Miettinen, 23. Jussi-Pekka Savolainen. Vaihtomiehet: 1. Ville Iiskola.

Varoitukset:

Maalit: .

Erotuomarit: Antti Munukka, Mikko Alakare ja Jari Takatupa. Yleisöä oli 180 henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Lehkosuo: Sopiva sekoitus nöyryyttä ja itseluottamusta] [Ottelutiedot] [Honka murskasi KuPS:n Liigacup-avauksessa] [Banzai-keskustelu: LiigaCup, 20.01.2009 EsportArena, FC HONKA-KuPS] [KUVIA AJALTA 20.01.2009 - 21.01.2009] [KuPS ja Betim Aliju solmivat pelaajasopimuksen] [KuPS sopimukseen Alijun kanssa]

Valid XHTML 1.0 Transitional