Veikkausliiga 2011: FC Haka - HJK 0-5 (0-2) [18.06.2011]

[mobile]
[Ristilä: Erilainen Klassikko] [18.6 Haka - HJK @ Tehtaan kenttä - Klassikon ensimmäinen näytös] [Pirinen ja Lahti luottavaisena Klassikkoon] [Klassikoissa ollut tasaista] [Julkkistulosvetäjänä kaupunginhallituksen pj. Pekka Järvinen] [Matrone luottaa kotikenttäetuun] [Robinson: Ei helppoja virheitä]
Apian koulun purkaminen

1. Valkeakosken keskustan kaupunkikuvaa hallitsi ottelun aikoihin Apian koulun purkaminen. Itse kävin kyseistä koulua 1960-luvulla, jolloin se oli nimeltään Valkeakosken yhteiskoulu. Vasemmalla oleva sali on toinen (vanhempi) voimistelusali, jossa on tullut joskus kiipeilty takaseinällä puolapuita (joista näkyy enää kiinnikkeet päätyseinässä) pitkin. Korkean osan kahdessa ylimmässä päätyluokassa on tullut istuttua muutama hikinen matematiikan tunti.

KuPS-bussi Valtakadulla

2. Pyöriessäni ennen ottelua Valkeakosken keskustassa pongasin oikealla kadun viereen pysäköitynä bussin, joka ikkunassa olevan lapun mukaan oli jokin KuPS:in pelaajien pelaajabussi. En oikein päässyt selville, että oliko kyseessä KuPS:in edustusjoukkue ja oliko Valkeakoski heillä yöpymispaikka pelimatkalla.

Sakilaiset rivissä

3. HJK:n ns. sakilaiset-kannattajat esittelivät stadilaista kaupunkikulttuuria pysähtymällä keventämään itseään Erikssonin puiston nurkalle. Vasemmalla ja keskellä ottelua seuraamaan saapuneet valkeakoskelaiset futiksen ystävät seurasivat hiukan ihmeissään cityjunttien käyttäytymistä.

Valokuvaamista portin lävitse

4. Eräs runsastukkainen HJK:n helsinkiläiskannattaja ei oikein pitänyt, kun ikuistin kameralla helsinkiläisten toilailuja vaan innostui kuvaamaan allekirjoittanutta portilla ja lupailemalla kuuluisuutta laittamalla kuvat nettiin. Allekirjoittanut on kirjoitellut näitä juttuja vuodesta 2005 lähtien, mutta eipä näille sivuille ole pahemmin sinä aikana allekirjoittaneen kuvia kertynyt. Jossain linkitetyssä videossa tai valokuvassa olen saattanut ohimennen vilahtaa, kuten monet kentän laidalla kuvailleet valokuvaajatkin.

HJK:n ryhmähali

5. HJK:n ryhmähali ennen ottelua.

Mohamed Koroma, Tuomas Kansikas, Pekka Sihvola, Mathias Lindström, Sasha Popovitch

6. Mathias Lindström ja Sasha Popovitch kolauttivat ottelun alkupuolella päänsä yhteen ilmapallokamppailussa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mohamed Koroma, Tuomas Kansikas, Pekka Sihvola, Lindström ja Popovitch.

Sasha Popovitch, Jarno Mattila, Dawda Bah

7. Dawda Bah pääsi keskittämään ja Jarno Mattila myöhästyi peittämisyrityksessään. Vasemmalla oli Sasha Popovitch.

Berat Sadik, Antti Ojanperä, Timi Lahti, Akseli Pelvas, Shane Robinson, Ville Kauppinen

8. Timi Lahti on väärällä puolella Akseli Pelvasta ja pallo joutuu pelaajien väliin, josta Pelvas ehtii siihen ensimmäisenä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Berat Sadik, Antti Ojanperä, Lahti, Pelvas, Shane Robinson ja Ville Kauppinen.

Antti Ojanperä, Berat Sadik, Akseli Pelvas, Timi Lahti, Shane Robinson, Ville Kauppinen, Jarno Mattila

9. Akseli Pelvas pyörähti pallon kanssa ympäri ja Timi Lahti ei pysy Pelvaksen käänteissä mukana. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Ojanperä, Berat Sadik, Pelvas, Lahti, Shane Robinson, Ville Kauppinen ja Jarno Mattila.

Akseli Pelvas, Antti Ojanperä, Berat Sadik, Timi Lahti, Jarno Mattila, Shane Robinson, Ville Kauppinen

10. Akseli Pelvas laukoo kääntölaukauksen ja Hakan pelaajat yrittävät turhaan peittää. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pelvas, Antti Ojanperä, Berat Sadik, Timi Lahti, Jarno Mattila, Shane Robinson ja Ville Kauppinen.

Akseli Pelvas, Antti Ojanperä, Berat Sadik, Timi Lahti, Jarno Mattila, Shane Robinson, Marco Matrone, Ville Kauppinen

11. Hakan maalivahti Ville Kauppinen heittäytyi, mutta Akseli Pelvaksen laukaus upposi taka-alanurkkaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pelvas, Antti Ojanperä, Berat Sadik, Timi Lahti, Jarno Mattila, Shane Robinson, Marco Matrone ja Kauppinen.

Berat Sadik, Sebastian Mannström, Akseli Pelvas, Marco Matrone, Cheyne Fowler

12. Sebastian Mannström, Akseli Pelvas ja Cheyne Fowler juhlivat HJK:n ensimmäistä maalia. Taustalla Berat Sadik ja Marco Matrone.

Hakapeliitat

13. Hakapeliitat ja muuta nuoremman polven hakakannattajat oli sijoitettu tehtaanpuoleisen katsomon tehtaanpuoleiseen päähän. Päätykatsomo oli varattu kokonaan helsinkiläiskannattajille.

Rafinha, Pekka Sihvola, Sebastian Sorsa

14. Pekka Sihvola tallasi nappulat edellä Rafinhan jalkapöydälle. Sebastian Sorsa tarkkaili tilannetta taustalla.

Mathias Lindström, Pekka Sihvola, Rafinha, Vesa Hätilä

15. Erotuomari Vesa Hätilä näytti Pekka Sihvolalle keltaista korttia Rafinhan varpaille tallaamisesta. Mathias Lindström tarkkaili tilannetta taustalta.

Arto Lilja, Antti Ojanperä

16. Antti Ojanperä taiteili pallon kanssa sivurajan tuntumassa. Vasemmalla oli IV erotuomari Arto Lilja.

Shane Robinson

17. Shane Robinson pallon kanssa keskiviivan tuntumassa.

Sasha Popovitch, Berat Sadik, Timi Lahti, Marco Matrone, Ville Kauppinen

18. Berat Sadik ryntäsi keskityspallossa Timi Lahden ja Marco Matronen väliin. Sadik onnistui puskemaan Matronen ohi livahtavaa palloa, mutta hänen puskunsa suuntautui vasemman pystytolpan ohitse.

HJK:n kannattajat

19. HJK:n kannattajat koostuivat ilmeisesi useammasta erillisestä kannattajaryhmästä, jotka oli vierasottelussa ahdettu samaan päätykatsomoon.

Dawda Bah, Sasha Popovitch

20. Dawda Bah ja Sasha Popovitch olivat kokoluokaltaan suunnilleen samaa luokkaa, mutta fyysisesti Popovitchilla on vielä matkaa Bahin tasolle.

Juhani Ojala, Pekka Sihvola

21. Juhani Ojala katkaisee Pekka Sihvolan etenemisen puhtaasti.

Jaakko Juuti, Akseli Pelvas, Shane Robinson, Antti Ojanperä

22. Kuvista on jälkeenpäin vaikea sanoa mitään aivan varmaa, mutta HJK:n seuraava maali taisi syntyä Akseli Pelvaan pystysyötöstä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jaakko Juuti, Pelvas, Shane Robinson ja Antti Ojanperä.

Antti Ojanperä, Marco Matrone, Berat Sadik, Timi Lahti, Sasha Popovitch

23. Berat Sadik taisi kääntää Pelvaksen pystysyötön oikealle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Ojanperä, Marco Matrone, Sadik, Timi Lahti ja Sasha Popovitch.

Jarno Mattila, Sebastian Sorsa

24. Jarno Mattila yritti katkaista Berat Sadikin käännön, mutta epäonnistui. Sebastian Sorsa ryntäsi pallon perään.

Ville Kauppinen, Jarno Mattila, Sebastian Sorsa

25. Sebastian Sorsa sai pallon haltuunsa, eteni rangaistusalueelle ja harhautti vielä Jarno Mattilan vakioharhautuksellaan, joka tehoaa suureen osaan Veikkausliigan puolustajista.

Ville Kauppinen, Marco Matrone, Jarno Mattila, Sebastian Sorsa

26. Harhautuksen jälkeen Sebastian Sorsa antoi matalan keskityksen maalin eteen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ville Kauppinen, Marco Matrone, Jarno Mattila ja Sorsa.

Jaakko Juuti, Akseli Pelvas, Ville Kauppinen

27. Akseli Pelvas oli seurannut pystysyöttöään ja pääsi läheltä maaliviivaa tyrkkäämään Sebastian Sorsan matalan keskityksen maaliin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jaakko Juuti, Pelvas ja Ville Kauppinen.

Sebastian Mannström, Antti Ojanperä

28. HJK:n kolmas maali syntyi, kun Sebastian Mannström keskitti vasemmalta. Antti Ojanperä ei kyennyt estämään keskitystä.

Berat Sadik, Jaakko Juuti, Sasha Popovitch

29. Berat Sadik pääsi takatolpalta puskemaan Sebastian Mannströmin keskityksen vapaasti maaliin. Jaakko Juuti on myöhässä kuten edellisessäkin maalissa. Oikealla oli Sasha Popovitch.

Sebastian Mannström, Cheyne Fowler, Berat Sadik

30. Sebastian Mannström, Cheyne Fowler ja Berat Sadik tuulettavat HJK:n kannattajien edessä.

Jaakko Juuti, Sebastian Sorsa, Marco Matrone

31. Seuraava HJK:n maali syntyi, kun Sebastian Sorsa pääsi etenemään rangaistusalueelle ja keskitti taas matalan maalin eteen. Jaakko Juuti oli taas myöhässä. OIkealla oli Marco Matrone.

Rafinha, Ville Kauppinen, Antti Ojanperä

32. Sebastian Sorsan matala keskitys livahti Hakan maalivahti Ville Kauppisen käsien alta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Rafinha, Kauppinen ja Antti Ojanperä.

Sebastian Mannström, Rafinha, Antti Ojanperä, Ville Kauppinen

33. Rafinha pääsi jatkamaan pallon rangaistuspisteen kieppeiltä tyhjään maaliin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Sebastian Mannström, Rafinha, Antti Ojanperä ja Ville Kauppinen.

Reiät päätyverkossa

34. Ottelun jälkeen mediassa kerrottiin, että joku HJK:n kannattaja oli repinyt reiän päätykatsomon edessä olevaan verkkoon. Ainakin valokuvan mukaan reikiä oli tässä vaiheessa kaksi kappaletta (merkitty keltaisilla viivoilla).

Mohamed Koroma, Sebastian Mannström

35. Hakan Mohamed Koroma pallotaistelussa Sebastian Mannströmin kanssa (jos kenkien värin perusteella tunnistan oikein).

Mathias Lindström, Pekka Sihvola, Tuomas Kansikas

36. Hakan paras maalitilanne syntyi, kun Pekka Sihvola pääsi muistaakseni Timi Lahden pystysyötöstä lävitse. Mutta Sihvolan sijoitus ohi vastaantulevan HJK-maalivahti Ville Wallénin vei myös ohi maalin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mathias Lindström, Sihvola ja Tuomas Kansikas.

Pekka Nuppola, Tuomas Kansikas

37. HJK:n seuraava maali syntyi tästä Tuomas Kansikkaan vapaapotkusta. Avustavan tuomarin Pekka Nuppolan keskittyminen on sataprosenttista.

Ville Kauppinen, Dawda Bah, Antti Ojanperä, Akseli Pelvas, Mathias Lindström, Timi Lahti

38. Tuomas Kansikkaan vapaapotku ajautuu maalin eteen, josta Dawda Bah yrittää ensin sijoitusta sisäsyrjällä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ville Kauppinen, Bah, Antti Ojanperä, Akseli Pelvas, Mathias Lindström ja Timi Lahti.

Cheyne Fowler, Ville Kauppinen, Dawda Bah, Mohamed Koroma, Akseli Pelvas, Antti Ojanperä

39. Pallo kimposi ilmeisesti Ville Kauppisen torjunnasta oikealle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Cheyne Fowler, Kauppinen, Dawda Bah, Mohamed Koroma, Akseli Pelvas ja Antti Ojanperä.

Cheyne Fowler, Dawda Bah, Ville Kauppinen, Mathias Lindström, Mohamed Koroma, Antti Ojanperä, Berat Sadik, Timi Lahti

40. Ville Kauppinen ryntäsi pallon perään, mutta ei saanut sitä haltuunsa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Cheyne Fowler, Dawda Bah, Kauppinen, Mathias Lindström, Mohamed Koroma, Antti Ojanperä, Berat Sadik ja Timi Lahti.

Mathias Lindström, Cheyne Fowler, Antti Ojanperä, Ville Kauppinen, Berat Sadik, Dawda Bah, Timi Lahti, Mohamed Koroma, Shane Robinson

41. Mathias Lindström ryntäsi pallon perään ja Antti Ojanperä yritti ehtiä katkaisemaan. Loistavan tilanneälyn omaava Dawda Bah nappasi Timi Lahden syleilyynsä ja esti hänen ryntäämisensä pallon perään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Lindström, Cheyne Fowler, Ojanperä, Ville Kauppinen, Berat Sadik, Bah, Lahti, Mohamed Koroma ja Shane Robinson.

Mathias Lindström, Antti Ojanperä, Juhani Ojala, Cheyne Fowler, Berat Sadik, Marco Matrone, Shane Robinson, Ville Kauppinen, Timi Lahti

42. Mathias Lindström liukui pallon maaliin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mathias Lindström, Antti Ojanperä, Juhani Ojala, Cheyne Fowler, Berat Sadik, Marco Matrone, Shane Robinson, Ville Kauppinen, Timi Lahti.

Jarno Mattila, Tuomas Kansikas

43. Pelin henki oli, että Haka putosi polvilleen ja HJK painalsi palloa verkkoon hakalaisten pyristelyistä välittämättä.

Loppujuhlinnat

44. Ottelun jälkeen HJK:n pelaajat kävivät kiittelemässä kannattajaryhmiä. Yksi kannattajista joutui poliisin puhutteluun ja joutui korvaamaan noin 800 euron hintaisen verkon, jonka repimisen hän ilmeisesti aloitti.

HJK oli kauden aikana päässyt liigassa lähes lentoon ja joukkueen kannattajaryhmätkin olivat alkaneet seurata myös vierasotteluita runsaslukuisina. Tämänkertaiseen klassikkoon tuli Helsingistä kolme bussillista kannattajia teemalla "Stadi kylässä".

Ottelu oli yksi niitä runsasmaalisia romahduksia, jotka Haka oli kauden aikana kokenut.

Hakan kokoonpano: 12. Ville Kauppinen (mv), 5. Shane Robinson, 6. Timi Lahti (v), 7. John Weckström (C, 46. min. 10. Juha Pirinen), 8. Marco Matrone (71. min. 3. Mikko-Petteri Latosaari), 11. Mohamed Koroma, 14. Sasha Popovitch, 16. Pekka Sihvola (v), 19. Josef Chavez (v, 32. min. 15. Jaakko Juuti), 20. Antti Ojanperä, 22. Jarno Mattila (C 71. min. alkaen). Vaihtopelaajat: .

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén (mv, C), 2. Tuomas Kansikas, 6. Cheyne Fowler (75. min. 19. Aki Riihilahti), 7. Sebastian Mannström, 8. Rafinha, 9. Berat Sadik, 11. Mathias Lindström, 15. Akseli Pelvas, 17. Dawda Bah (69. min. 16. Jarno Parikka), 18. Juhani Ojala, 27. Sebastian Sorsa (60. min. 24. Erfan Zeneli). Vaihtopelaajat:

Erotuomarit: Vesa Hätilä, Pekka Nuppola (I avustava), Matti Linna (II avustava), Arto Lilja (IV).

Maalit: 15. min. Akseli Pelvas (Dawda Bah) 0-1, 43. min.. Akseli Pelvas (Sebastian Sorsa) 0-2, 54. min. Berat Sadik (Sebastian Mannström) 0-3, 55. min. Rafinha (Sebastian Sorsa) 0-4, 62. min. Mathias Lindström 0-5. Yleisöä: 1413 henkeä.

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2011] [Haka jyrän alla klassikossa] [HJK vei klassikon] [Ristilä otti murskatappion omaan piikkiinsä] [Muurinen: Olimme selvästi parempi joukkue] [Pelvas uskoo maaliputken jatkuvan] [Ottelukuvia futisforum2.org-sivustolla] [Stadi Kylässä 2011: Haka - HJK] [Hard Bass Helsinki Style]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!