Veikkausliiga FC Haka - HJK 2-3 (0-0) [19.10.2008]

[Sunnuntaina Haka-HJK -klassikko] [Otteluennakko: Haka-HJK]

Tämänkertaiselle ottelumatkalle lähdin HJK:n toisen kannattajaryhmän bussissa. Saman porukan mukana olen reissannut joskus aiemminkin, vaikka lähtöpaikka oli silloin toinen. Matkalle lähtiessä tiesin, että en varmaan ehtisi samalla bussilla takaisin vaan palaisin Helsinkiin omia reittejäni. Maksoin kuitenkin matkasta täyden ei-jäsenhinnan.

Forza HJK:n bussi

1. HJK:n kannattajaryhmä Forza HJK lähti ottelumatkalla klo 12.30 läheltä Ooperaa Töölöstä. Matkanjohtaja Vellu soitteli bussinvieressä vielä viimeisille tulijoille. Bussissa joku tiesi, että toinen kannattajaryhmä Sakilaiset oli lähtenyt omalla bussillaan jo klo 12.00. Forzan bussi meni Finnair Stadiumin ohitse. Siellä HJK:n pelaajabussia vasta lastattiin matkaa varten.

Muurinen Linnatuulessa

2. Forza HJK:n bussi pysähtyi matkalla poimimaan muutaman fanin kyytiin ja ehti taukopaikalle Janakkalan Linnatuuleen hiukan myöhemmin kuin HJK:n pelaajabussi. Takaisin busseille palattiin yhdessä ja HJK:n valmentaja Antti Muurinen syventyi keskustelemaan erään vanhemman polven HJK-kannattajan kanssa sen verran intensiivisesti, että käveli vahingossa HJK:n pelaajabussin ohitse kohti Forza HJK:n bussia. Tapaus herätti hilpeyttä ja fanien taholta huudettiinkin, että Antti olisi tervetullut jatkamaan matkaa fanibussissa. Muurinen naureskeli kuitenkin, että hän taitaa mennä nyt tällä bussilla. Taustalla oli, jos tunnistin oikein, HJK Oy:n toimitusjohtaja Kari Haapiainen. Tulomatkalla porukka oli lueskellut Forza HJK:n uutta jäsenlehteä ja Linnatuulen jälkeen kuultiin, että sitä oli lueskeltu ahkerasti myös HJK:n pelaajabussissa ja jotkut kirjoitukset olivat herättäneet hilpeyttä sekä pelaajien keskuudessa että valmentajaportaassa.

Kunniajäsenet palkittavana

3. Ennen ottelua kentän laidalla oli juhlatilaisuus, jossa FC Hakan kunniajäsenille luovutettiin kunniakirjat. Jo aiemmin Valkekosken Hakan täyttäessä 70 vuotta seuralle oli valittu kaksi kunniajäsentä, nimittäin Esko Malm ja Jussi Peltonen. Jalkapallossakin vaikuttanut TV-persoona ja taiteilija Jukka Virtanen palkittiin Virtasen 75-vuotispäivänä samalla tittelillä. Kaikki kunniajäsenet saivat nyt kunniakirjat ja vierekkäiset nimikkotuolit katsomoon. Jukka Virtanen on lähtöisin UPM:n tehdaspaikkakunnalta Jämsänkoskelta ja Tehtaan kenttä on tuttu jo vuosikymmenten takaa otteluvierailuista ja katsomosta. Palkitsijoina olivat FC Haka ry:n puheenjohtaja Seppo Lahtinen (vasemmalla) ja seuran aikaisempi puheenjohtaja Heikki Huoviala (oikealla). Huoviala pelasi Hakassa pitkään ja oli myös vuoden 1977 tuplamestaruusjoukkueessa.

Seppo Lahtinen, Esko Malm, Jukka Virtanen, Jussi Peltonen, Heikki Huoviala

4. Esko Malm, Jukka Virtanen ja Jussi Peltonen on sellainen kolmikko (palkinnonjakajia yhtään väheksymättä), että ansaitsee koko komeudessaan toisenkin kuvan.

Olli Huttunen legendojen joukkoon

5. FC Hakan päävalmentaja Olli Huttunen nimettiin Veikkausliigan legendojen joukkoon ja sai siitä kunniakirjan.

Mikko Vuorela palkittavana

6. Ennen ottelua viimeistä Veikkausliiga-ottelua tuominnut erotuomari Mikko Vuorela sai vastaanottaa palkintoja. Aluksi hän sai Veikkausliigan standardin. Tässä HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi ja FC Hakan joukkueenjohtaja Olli Paasio ojentavat Vuorelalle kumpikin omaa muistolahjaansa. Yksi palkinto (muistaakseni Veikkausliigan taholta) jaettiin myös ottelun lopussa, vaikka minulta se jäi ikuistamatta, koska olin vielä kentän päädyssä.

Olli Paasio palkittavana

7. Myös FC Hakan joukkueenjohtaja Olli Paasio palkittiin pokaalilla ja jos muistan oikein, kyse oli vuoden herrasmiesjoukkueenjohtaja-palkinnosta.

Ville Taulo, Toni Lehtinen, Tuomas Aho, Jarkko Okkonen, Dawda Bah, Jarno Parikka, Juuso Kangaskorpi, Janne Mahlakaarto, Pietari Holopainen, Paulus Roiha

8. Ottelu oli alusta alkaen tiukkaa vääntöä, jossa erikoistilanteissa otettiin mittaa miehistä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ville Taulo, Toni Lehtinen, Tuomas Aho, Jarkko Okkonen, Dawda Bah, Jarno Parikka, Juuso Kangaskorpi, Janne Mahlakaarto, Pietari Holopainen ja Paulus Roiha.

Medo Jani Kauppilan jyrän alla

9. HJK:n tekninen keskikenttäpelaaja Medo otti yhteen Jani Kauppilan kanssa ja jäi ainakin tässä Kauppilan jyrän alle. Hurjan näköisestä tilanteesta huolimatta pelaajille ei käynyt kuinkaan.

Tiukka kulmatilanne

10. HJK:n kierteinen kulmapotku oli vähällä mennä suoraan sisään. Alexander Dovbnya nyrkkeili pallon viime hetkessä riman yli hyppäämällä oman pelaajan Jarkko Okkosen selkään. Okkonen ja muutkin Hakan pelaajat olivat tilanteen jälkeen hiukan pahana Dovbnyalle, koska tämä ei mitenkään varoittanut, että hän ottaa pallon. HJK:n pelaajista palloa ovat kärkkymässä viiden metrin rajan sisällä Paulus Roiha, Jarno Parikka ja Tuomas Aho.

Ristiinjuoksua

11. HJK:n pelaajat yrittivät usein avata Hakan puolustusta ristiinjuoksuilla, mutta kotijoukkueen puolustajilla oli tilanteessa selvät rooli. Jarkko Okkonen valmistautuu etualalla katkomaan syöttöä laidalta. Jarno Parikka juoksee palloa kohden, mutta Petri Viljanen seuraa varjona perässä. Taustalla Ville Taulo on suuntaamassa takatolppaa kohden, mutta Jani Kauppila on valmiina hänen vastaanottoonsa. Pietari Holopainen on välissä ylimääräisenä varmistajana ja siirtymässä Viljasen jättämälle paikalle.

Sasha ilmassa

12. Hakan loistovireessä ollut maalivahti Alexander Dovbnya oli ottelussa vahva etenkin korkeissa palloissa. HJK:n pelaajista Paulus Roiha, Dawda Bah, Jarno Parikka ja Tuomas Aho voivat vain seurata vierestä. Etualalla Hakan pelaajista Pietari Holopainen varmistaa Dovbnyaa pallon putoamisen varalta.

Mikko Manninen taklattuna

13. Mikko Mannisen tämänvuotinen Veikkausliiga-kausi loppui tähän taklaustilanteeseen, jossa hän loukkasi polvensa.

Mikko Innasen varoitus

14. Mikko Mannisen taklaamisen jälkeen Mikko Innanen ehkä protestoi tapauksen johdosta erotuomarille ja erotuomari Mikko Vuorela näytti Innaselle keltaisen kortin. Arvailen, että erotuomari luokitteli Innasen mahdolliset protestit suunsoitoksi.

Dawda Bah ilmassa

15. Dawda Bah oli vaarallinen ottelun alusta alkaen. Tässä hän on hypännyt ylimmäiseksi ja puolustuksen avuksi laskeutunut Toni Lehtinen on jäänyt alle. Rykelmään ovat hypänneet myös Petri Viljanen ja Jukka Sauso. Oikealla tilannetta seuraavat Jani Kauppila, Pietari Holopainen ja Jarno Parikka.

Toni Lehtinen, Jarno Parikka, Alexander Dovbnya, Ville Taulo, Tuomas Aho, Jarkko Okkonen

16. Tässä tilanteessa Sasha sai ainakin suunsa auki. Jarno Parikka on aika varmana, että miten hässäkkä pitäisi tuomita. Kasan pohjimmaisena taitaa olla Toni Lehtinen. Parikan oikealla puolella Janne Mahlakaarto, Sasha, ilmeisesti Ville Taulo, Tuomas Aho ja Jarkko Okkonen. Okkosen takana on luultavammin Juuso Kangaskorpi.

Petri Viljanen, Paulus Roiha, Pietari Holopainen, Alexander Dovbnya, Jani Kauppila, Toni Lehtinen, Janne Mahlakaarto, Tuomas Aho, Jarkko Okkonen, Ville Taulo ja Valeri Popovitch

17. Tässä tilanteessa Sasha sai poimia pallon kaikessa rauhassa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Petri Viljanen, Paulus Roiha, Pietari Holopainen, Alexander Dovbnya, Jani Kauppila, Toni Lehtinen, Janne Mahlakaarto, Tuomas Aho, Jarkko Okkonen, Ville Taulo ja Valeri Popovitch.

Jukka Sauso, Petri Viljanen, Paulus Roiha, Pietari Holopainen, Alexander Dovbnya, Jani Kauppila, Toni Lehtinen, Janne Mahlakaarto, Tuomas Aho, Jarkko Okkonen, Ville Taulo ja Valeri Popovitch

18. Pallo on Sashan hyppysissä. Vasemmalta joukkoon on ehtinyt myös Jukka Sauso.

Paulus Roiha, Jarkko Okkonen, Mikko Vuorela, Jarno Parikka, Petri Viljanen, Tuomas Haapala

19. Jarno Parikka jaksoi tehdä töitä, vaikka Petri Viljanen yrittää välillä sääntöjen vastaisilla otteillakin jarrutella. Vasemmalla Paulus Roiha, Jarkko Okkonen ja erotuomari Mikko Vuorela. Oikealla Tuomas Haapala.

Kunniajäsenten tuolit

20. FC Hakan kunniajäsenillä on katsomossa omat nimikkotuolit. Vasemmalla Esko Malmin tuoli, keskellä Juhani Peltosen ja oikealla Jukka Virtasen.

Mikko Innasen kaataminen

21. Mikko Innanen on ajamassa lävitse rangaistusalueella, mutta kaatui Jukka Raitalan polveen ohituksen aikana. Mikko Vuorela tuomitsi rangaistuspotkun.

Rangaistuspotku onnistui

22. Valeri Minkenen sijoitti rangaistuspotkun varmasti maalin ja hakalaiset alkoivat riemuita 1-0 johdosta. Vähän myöhemmin Toni Lehtinen kasvatti Hakan johdoksi 2-0.

Juuso Kangaskorpi, Alexander Dovbnya, Dawda Bah, Akseli Pelvas, Jani Kauppila

23. Toni Lehtisen maalin jälkeen kentälle vaihdettu Akseli Pelvas runnoi HJK:n 1-2 kavennuksen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juuso Kangaskorpi, Alexander Dovbnya, Dawda Bah, Akseli Pelvas, Jani Kauppila.

Pallo matkalla maaliin

24. Akseli Pelvas on pahanteossa toistamiseen ja pallo on matkalla kohti Hakan maalia.

Dawda Bah, Jukka Raitala, Akseli Pelvas, Jarkko Okkonne, Petri Viljanen, Paulus Roiha

25. Verkossa on ja Klubi-pelaajat alkoivat tuulettaa. Klubilaiset vasemmalta oikealla Dawda Bah, Jukka Raitala, Akseli Pelvas ja Paulus Roiha. Hakan pelaajista lähimpänä Pelvasta ovat Jarkko Okkonen ja Petri Viljanen.

Välikohtaus

26. Ottelun aikana tapahtui välikohtaus, joka jäi minulta kentän toisessa päässä kokonaan huomaamatta. Muutama HJK:n kannattajaryhmä Sakilaiset jäsen ryntäsi Hakapeliitat-fanien katsomoon nyrkit pystyssä. Vasta myöhemmin huomasin tästä valokuvasta, että poliisit ja järjestysmiehet näyttävät olevan kuvan oikeassa laidassa poistamassa katsomosta niitä, jotka eivät sinne kuulu.

Dawda Bah rynnimässä päätyrajalla

27. HJK:n tasoituksen jälkeen Dawda Bah oli Hakan puolustuksen jatkuvana riesana. Kuvan oikeassa laidassa näkyy myös vaihdosta kentälle tullut Sakari Mattila.

Mikko Innanen vauhdissa

28. Hakan pelaajista Mikko Innasella riitti edelleen virtaa ja tässä hän on kiertämässä Tuomas Ahoa sivurajalla. Mutta Innasen tsemppi ei riittänyt tällä kertaa Hakan maalitilin kasvattamiseen.

Dawda Bah maalinteossa

29. Dawda Bah puski HJK:n voittomaali Hakan pelaajien ehtimättä ollenkaan mukaan samaan ilmatilaan.

HJK:n juhlintaa fanien edessä

30. HJK:n pelaajat siirtyivät juhlimaan fanien eteen.

Hakan pelaajat ottelun jälkeen

31. Hakan pelaajat näyttivät ottelun jälkeen myrtyneiltä, kun johtoasema livahti käsistä ja HJK pystyi tasoittamisen jälkeen kipuamaan voittoon.

Jani Kauppila, Petri Viljanen, Abdullahi Ishaka, Valeri Minkenen, Alexander Dobnya, Mikko Innanen

32. Hakan pelaajat kättelivät erotuomareita ja poistuivat kohti pukuhuonetta. Edessä palkittu Valeri Minkenen. Hänen takanaan vasemmalla Abdullahi Ishaka ja oikealla Alexander Dovbnya. Taustalla Hakan pelaajista tunnistaa ainakin Petri Viljasen (vasemmalla) ja Mikko Innasen (oikealla). Vasemmanpuoleisin taitaa olla Jani Kauppila. Minkenen takana piilottelee joko Jarkko Okkonen tai Juuso Kangaskorpi. Veikkaan jälkimmäistä.

Ohi on, Mikko Vuorela

33. Veikkausliigaerotuomari Mikko Vuorela tuomitsi viimeisen Veikkausliiga-ottelunsa ja kantoi märkänä, mutta tyytyväisenä ottelupalloa pukuhuoneeseen.

Olli Huttunen ja Antti Muurinen lehdistötilaisuudessa

34. Olli Huttunen ja Antti Muurinen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Hakapeliittojen bannerilakanat

35. Vasta kun lähdin lehdistötilaisuuden jälkeen kotiin, huomasin että Hakapeliittojen bannerilakanat olivat jääneet paikalleen katsomon laitaan odottamaan myöhempää poishakemista.

Barry Lloyd

36. Ennen ottelua englantia puhuva herrasmies käväisi pressitoimistossa pyytämässä joukkueiden kokoonpanot. Kun ottelun jälkeen odotin linja-autoasemalla paluubussia Helsinkiin, sama herrasmies asteli sisään ja aloin jututtamaan häntä. Ilmeni, että kyseessä on Chelseassa ja Fulhamissa pelannut Barry Lloyd, joka toimii nykyään Brighton & Hove Albion Football Club Ltd-seuran kykyjenetsijänä eli Chief Scouttina. Kun kysyin kenestä pelaajasta hän oli kiinnostunut, niin hän näytti Erfan Zenelin ja Jukka Raitalan pelaajaluettelosta. Ensimmäisenä hän tosin osoitti sormella Petri Oravaista, mutta huomasi sitten, että hups, sormi oli väärällä rivillä. Oravaisen ja Zenelin välissä luettelossa oli myös Sakari Mattila. FC Hakan pelaajista hän oli kiinnostunut Alexander Dovbnyasta, joka pelasi sunnuntai-iltana loistopelin.

Mr. Lloyd oli ihastunut sunnuntain peliin. Ottelu oli ollut hänestä jännittävä ja hyvätasoinen. Häneen oli tehnyt vaikutuksen, kuinka helsinkiläisjoukkue loistavilla vaihdoilla pystyi kääntämään ottelun ja tulemaan kahden maalin tappioasemasta voittoon. Mr. Lloyd jatkoi samalla Express-bussilla Helsingin suuntaan, mutta vaihtoi Keimolassa lentokentälle menevään bussiin ja palasi takaisin Brittein saarille. Edellinen peli, jota Lloyd oli käynyt tarkkailemassa, oli muuten Dublinissa, Irlannissa. Hän kertoi hakeneensa sielläkin pelaajaluettelon pressitoimistosta, joka oli stadionin päinvastaisella puolella. Tietysti satoi kaatamalla, (yllätys yllätys, voiko muuta odottaa Dublinissa) ja hän kastui kenttää kiertäessä perusteellisesti. Mr. Lloyd kertoi, että Internet oli muuttanut pelaajien etsinnän täysin. Nyt työsarkana oli koko Eurooppa ja kaikkialta saa netin kautta tietoa. Aiemmin brittiläiset kykyjenetsijät etsivät pelaajia vain Brittein saarilta. Mr. Lloyd kertoi jatkavansa scouttausmatkoja Pohjoismaihin. Loppusyksystä ja alkutalvesta Tanska, Ruotsi ja Norja ovat kiinnostavia kohteita. Suomalaisessa elämänmenossa Lloyd ihmetteli liikenteen vähäisyyttä ja hiljaisuutta. Esimerkiksi jossain Tanskassa liikenne aiheuttaa huomattavasti enemmän melua. Hän epäili yksityisautoilua kalliiksi Suomessa, mikä selittäisi liikenteen vähäisyyden. Hän ei ollut asiassa kovin väärässä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa paikalla olivat Hakan Olli Huttunen ja HJK:n Antti Muurinen. Muurinen: "Värikäs ottelu kaiken kaikkiaan. Me selkeästi tarvittiin ärsyke. Hakan 2-0 johto viimeistään käänsi pelin meille. Me eka puoliaika pystyttiin jo hallitsemaan. Mutta harvoin liigajalkapallossakin 0-2 tappiosta noustaan 3-2 voittoon. Se tuntuu tällaisessä tilanteessa erityisen hyvältä, koska meillä on yksi ottelu jäljessä liigassa ja se voi merkitä meille UEFA Cup-paikkaa parhaimmillaan. Me ollaan Cupissa vielä molemmat joukkueet, Haka ja me, jäljellä. Se taistelutahto, millä kaverit hoitivat tämän pelin kaiken kaikkiaan, siitä jäi hyvä maku. Kausi on ollut jo pitkä, mutta ainakin tsemppiä löytyy. On hienoa, vaikka Dawda Bah missasi sen edellisen tuhannen taalan paikkansa, niin hän teki kuitenkin ratkaisun. Hän oli tänään erittäin hyvä vasemmalla laidalla pelaamassa Juusoa vastaan. Mielestäni me tänään ansaittiin tämä voitto. Aksu (Akseli Pelvas) on ollut, en muista ihan tarkkaan, (Klubi-)04:ssa, joka on meidän reservijoukkue, hän on tehnyt 25 maalia tällä kaudella ja nyt ottaa sitten ilman muuta ensi askeleita tänne. Kaksi maalia tänään, se on upea suoritus hänelle ja varmaan antaa itseluottamusta. Pahasta paikasta meni sisään, mutta hänellä on ihmeellinen kyky olla siellä missä maali tehdään. Kyllä tehdään ensin kaikki, että saadaan sarjassa ratkaistua kolmas sija, jos se vaan on ikinä mahdollista. Meillähän tuli Tuomas Aholle nyt kortti ja hän joutuu valitettavasti huilaamaan Lahti-pelissä, joka on meille tietysti tosi tärkeä kolmatta sijaa ajatellen. Ja siihen me nyt vain tähdätään ja Cup tulee tietysti väliin."

Oka Huttunen: "Varmaan HJK:n vaihdot käänsivät tämän ottelun kulun. HJK heitti kovia nimiä kentälle, niin me ei pystytty samaan. Joukkue oli tehnyt ison työn ja oli väsynyt. Alakerta oli erittäin väsynyt, keskikentän keskusta oli erittäin väsynyt, jolloin paine tietysti siirtyi meidän päähän ja tuli helppoja virheitä. Tietysti kokonaisuutena meille on tärkeätä, että saadaan miehiä kuntoon ja saadaan omaa peliä kuntoon ajatellen Cuppia, jolloin tämä on paljon parempaa kuin tämä on ollut monena edellisenä viikkona, kun pelaajia on puuttunut 5-6 kappaletta joka pelistä. Nyt ollaan oikeassa suunnassa ja näyttää ihan hyvältä cuppia ajatellen. Voidaan taistella, ollaan valmiita taistelemaan Cupin jatkopaikasta. Tänään ei riittänyt pisteisiin saakka, mutta lähinnä tietysti HJK:n vaihdot olivat, joka lopullisesti käänsi pelin."

Kun Okalta kysyttiin loukkaantumisista, niin hän kertoi, että Mikko Mannisella "polvessa naksahti jotain. Todennäköisesti tai mahdollisesti jopa loppukausi (vaarassa), mutta en tiedä siitä mutta tietysti pelko, että loppukausi menee sivussa. Fowlerilla jalka oli vähän kipee. Hän satutti Lahdessa nilkkansa joutuen tulemaan lopussa vaihtoon. Potkaisi maahan ja nilkassa pientä repeämää tuli, kyllä siinä on selvä mustelma. Kaksi viikkoa siitä on mennyt, ensin meni vähän huilatessa ja sitten on harjoitellut, mutta totesi, että ei ole vielä täydessä kunnossa ja ei otettu tänään riskiä. Jos olisi tänään pelannut ja satuttanut jalkansa niin sitten olisi ollut Cupin peli vaarassa. Sitä riskiä ei otettu. Aion mennä katsomaan keskiviikkona Hongan ja TamUn välistä Cup-peliä. Cup on meille tärkeä ja kuten sanoin, tänään oli paljon sitä hyvää, minkä päälle rakennetaan tuleviin Cupin peleihin. Haettiin pelituntumaa, peliaikaa, koostumuksia, pelipaikkoja Cuppia ajatellen ja niin tehdään Kotkassakin. Parviainen tulee pelikiellosta mukaan Kotkassa ja Kauppila huilaa sitten Kotkan pelin ennen Cupin peliä, mikä sopii vallan mainiosti suunnitelmiin. Ja niinkuin sanoin, Cupin peliin kaikki tähtää."

FC Hakan kokoonpano: 1. Alexander Dovbnya, 2. Juuso Kangaskorpi, 3. Petri Viljanen, 4. Jarkko Okkonen, 7. Mikko Innanen (26. min. 24. Valeri Minkenen), 8. Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen, 11. Toni Lehtinen (87. min. 25. Abdullahi Ishaka), 14. Valeri Popovitch, 15. Janne Mahlakaarto (53. min. 22. Jarno Mattila), 21. Pietari Holopainen. Vaihtopelaajat: 12. Tommi Viik, 18. Jari Nikkilä, 23. Brian Gilmour, 26. Cherno Samba.

Varoitukset: 22. min. 7. Mikko Innanen, 90. min. Jani Kauppila.

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén, 3. Mikko Hauhia, 4. Mohamed Kamara, 5. Jukka Sauso (64. min. 22. Sakari Mattila), 7. Tuomas Haapala, 8. Ville Taulo (58. min. 24. Erfan Zeneli), 15. Paulus Roiha, 16. Jarno Parikka (73. min. 31. Akseli Pelvas), 17. Dawda Bah, Tuomas Aho, 20. Jukka Raitala. Vaihtopelaajat: 2. Tuomas Kansikas, 11. Miikka Multaharju, 12. Jani Viander, 21. Petri Oravainen.

Varoitukset: 78. min. Tuomas Aho.

Maalit 59. min. Valeri Minkenen 1-0, 70. min. Toni Lehtinen 2-0, 76. min. Akseli Pelvas 2-1, 79. min. Akseli Pelvas 2-2, 90. min. Dawda Bah 2-3.

Erotuomarit: Erotuomari: Mikko Vuorela, 1. avustava tuomari: Teijo Kotinurmi, 2. avustava tuomari: Jouko Ikonen, 4. erotuomari: Mika Olavi Koskinen.

Yleisöä:

Jos laitan loppuu vielä pari omaa kommenttia: Mieleen jäi ennen muuta Jani Kauppilan uurastus keskikentällä. Kööpenhaminassa ihmettelin, kun hän pelasi sykkeellä, jota en ollut nähnyt pahemmin aiemmissa otteluissa. Mutta nyt oli taas sama syke päällä. Ja samalla minulle välähti, että Jani jää yksinkertaisesti normaalisti kenttää dominoivan Cheyne Fowlerin varjoon. Mutta Kööpenhaminassa Cheyne oli vaisu ja Jani sain normaalia näkyvämmän roolin. Tästä HJK-ottelusta Fowler puuttui, joten Kauppila kamppaili nyt niistä palloista, jotka normaalisti Fowler ottaa. Ja vaikka Cheyne Fowler ei ole tänä vuonna ollut mielestäni läheskään niin hyvä kuin vuosi sitten loppusyksystä, niin hän on silti dominoinnut Hakan keskikentällä sen verran että Jani Kauppila on jäänyt hänen varjoonsa.

Hakan maalissa Alexander "Sasha" Dovbnya pelasi myös maagisen pelin. Hän nappasi pallon kerran toisensa jälkeen ja oli haukkana niiden pallojen perässä, jotka sylki eteensä. Yksi loistava refleksimäinen jalkatorjunta vielä kruunasi illan. Maaleille hän ei paljoa mahtanut. Sunnuntaisen ottelun perusteella en yhtään ihmettele, jos ulkomaiset scoutitkin huomaavat hänen potentiaalinsa.

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 1.10.2017 (ja uudelleen joulukuussa 2019). Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin. Blogin kirjoittaja twitterissä Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[2008] [Ottelutapahtumat] [Ottelupöytäkirja] [Ottelukooste] [Klubi nousi voittoon jännitysnäytelmässä] [Klubi puristi lopussa voittoon] [Muurinen kiitti asennetta] [HJK voittoon huikeassa klassikossa] [Su 19.10 Haka - HJK, viimeinen vierasmatka]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!