FC Haka - FF Jaro 2-1 (1-0) [29.05.2005]

[Maskotti] [Juuson jeeppi julistaa Haka-sanomaa] [Otteluennakko:FC Haka-FF Jaro] [Pallopojat] [Viime kauden mestari isännöi Jaroa] [MTV3]
Haka järjestää vapaapotkumuuria

Haka järjestää kuvassa muuria ennen maaliin päättynyttä vapaapotkua.

Sitä en tajua, kuinka vapaapotkussa Hakan muuri puhkaistiin kaksi kertaa? Ensimmäisellä puoliajalla Mikko Vilmunen ehti palloon, mutta ottelun lopussa vapaapotku oli sen verran läheltä maalia, että siihen Mikkokaan ei ehtinyt.

Vapaapotkumuuri vapaapotkun jälkeen

Pallo on maalissa (jää piiloon edessä istuvan punapään taakse) ja Mikko Vilmunen voi seurata vain katseella. Hakan muurissa on tässä vaiheessa jo kaksi Juuso Waldenin jeepillä ajettavaa aukkoa.

EKi-83 wrote:
Hakan muuri puhkaistiin ainakin ensimmäisellä kerralla sen takia, että vanhempi Eremenko siirsi palloa metrin verran niin, että poika pääsi sitten pyssyttämään muurin ohi. Tätä tietenkin edesauttoi se, että tuomari piti kerrankin ryntääjät kurissa. Viime hetken maaliin johtaneessa vaparissa taisi olla sama kuvio? Tuomari oli taas muutenkin varsin hyvä, jakoi paljon kortteja mutta kyllä ne ihan aiheesta tulivat. [katkelma lainattu EKi-83:n luvalla]

Harhasyöttöjen ilta. Sekä Hakan että Jaron pelaajat syöttelivät vastustajalle oikein urakalla. Hakasta siihen syyllistyi jopa Vallu. Ja jos ei mennyt syöttö väärään osoitteeseen, niin sitten se meni ulos sivulinjoilta.

Mikko Manninen tuli vaihdosta kentälle ja oli vasemmalla laidalla laitalinkkinä aluksi hukassa. Aina kun Haka sai pallon, hän hakeutui laidemmalle vapaaseen paikkaan, mutta silloin kun Mikko pallon sai, jatkosyöttö meni minne sattui. Myöhemmässä vaiheessa hän siirtyi oikealle laidalle ja oli siellä selvästi parempi, vaikka eteneminen tyssäsi aina johonkin. Mutta hän saa kaiken anteeksi ollessaan yhden kerran oikeassa paikassa ja laittaessaan Vallun syötön maaliin. Kyseinen Mannisen ensimmäinen liigamaali toi sitten pisteet Valkeakoskelle.

Minusta edelleen tuntuu, että ensimmäisen puoliajan vapaapotku meni muurista lävitse, mutta en ala kinaamaan asiasta. Katselin tilannetta kentän toisesta päästä ja tulomatkalla huomasin metrossa Herttoniemen kohdalla, että kiikarin penteleet unohtuivat tällä kertaa kotiin (johtuu varmaan ajoittaisesta dementiasta ;-)

Mutta jos olen oikeassa, niin Hakan valmennusjohdon olisi ehkä hyvä kelata kauden otteluvideoista kaikki vapaapotkutilanteet lävitse ja miettiä onko Hakan muurityöskentelyssä joku tietty toistuva (virhe)kuvio, jonka ainakin Eremenkon perhe on huomannut. Sillä siksi samanlaisilta molemmat muurinläpäisyt (jos niin tapahtui, eikä ohitus kuten EKi-83 sanoo) minusta näyttivät.

FF Jaron webbisivun otteluselostuksessa kerrotaan, että maaliin johtaneessa vapaapotkussa pallo hipoi muuria ja muutti suuntaansa. Siksi se oli ilmeisesti mahdoton torjuttavaksi Vilmuselle.

Hakan pelitempo hiukan ihmetyttää. Jotenkin minulle on syntynyt sellainen käsitys, että joukkueen pelaajien nopeus ei ole yhtä hyvä kuin aikaisempina vuosina. Tämän huomaa etenkin silloin kun pitäisi pelata seinäsyöttöpeliä puolustuksen lävitse. Se tuntuu sujuvan melkein kävelyvauhtia. Tilanteen vaatimat rytmimuutokset puuttuvat. Olen mietiskellyt, että onko spurttiharjoittelua vähennetty harjoituskaudella, koska on pelätty tuon tyyppisen harjoitttelun aiheuttavan vammoja, joihin pienessä pelaajaringissä ei oikein ole varaa?

[Paluu] [Haka puristi kolme pistettä] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Karjalainen ja Popovitch kuukauden joukkueeseen] [Jaro hävisi niukasti Hakalle] [Haka puristi voiton Jarosta] [FF] [Juuso Kangaskorpi A-maajoukkueeseen]