FC Haka - FC TPS 6 - 0 (5 - 0) [18.08.2005]

[Haka-TPS pelataan to 18.8. klo 19.00]   [Maskotti]   [Pallopojat]   [Haka ja TPS iskevät yhteen Tehtaan kentällä]   [Saako Haka otteen Tepsistä?]

Pallopojat kentän laidalla

1. Kentän reunalla oikealla pallopojat valmistautuvat päivän otteluun.

Pelaajat verryttelevät

2. Kentällä joukkueet verryttelevät lämpimässä auringonpaisteessa, joka irroittaa varmasti hien helposti.

SPR liikkuu asemiinsa

3. SPR:n päivystäjät ovat nauttineet ravintolassa kupillisen kahvia ja suuntaavat paikalleen kentän laidalle.

Alkumuodollisuudet

4. TPS:n pelaajat kirmaavat jo toisella puolella kenttää samalla kun Hakan pelaajat ja erotuomarit poseeraavat vielä katsomolle ja tiedostusvälineille.

Vilmunen torjuu

5. Alussa TPS pääsi Hakan maalille, mutta Vilmunen torjuu puolustajien auttaessa. Ensimmäisellä penkkirivillä on pari nuorempaa futisfani, joiden pelipaidat voivat hiukan tuottaa tunnistusvaikeuksia. Toisessa lukee kai Adriano, mutta mitä lukee toisessa paidassa?

Hakan maali

6. Hakan maali on syntynyt ja Mikko Vilmunen tuulettaa. Myös vasemmalla näkyvä karkkitiikeri havahtuu siihen, että kentällä tapahtuu jotain.

TPS:n vapaapotku

7. Tuomari on puhaltanut TPS:lle vapaapotkun.

Hakan muuri

8. Tuomari asettelee Hakan muuria paikoilleen.

Pallo kimposi muurista

9. Pallo on kimmonnut muurista ja perään ryntää ensimmäisenä ilmeisesti Mikko Innanen.

Kaukolaukaus

10. Korkea pallo ohi maalin. Vilmunen on hyvin mukana tilanteessa.

Toisella puoliajalla

11. Tilanne Hakan maalilla toisella puoliajalla. Taululla on jo TPS:lle lohduttomat numerot.

Cheyne Fowler

12. Cheyne Fowler on taklattu nurmen pintaan ja saa anteeksipyynnön. Virheäpaitainen nro 5 on Petri Leino ja nro 18 on Mikko Hyyrynen. Taustalla mm. Janne Salli ja Mikko Vilmunen.

Tavoitteena yläkulma

13. Pallo on menossa vasemman yläkulman ylitse.

Verkossa

14. Tässä pallo taitaa olla päätyverkossa maalin ulkopuolella.

Igor kärkkyy

15. TPS:n maalivahti vangitsee tämän pallon. Igor kärkkyy hyvin.

Kulma Hakalle

16. Tässä taitaa olla Hakan kulma. Mikko Manninen lähtee kohti pallopojan heittämää palloa, Cheyne Fowler ja kumppanit etsivät omaa pelipaikkaansa.

Paikkojen etsintä

17. Pelaajat etsivät paikkaansa kulmassa. Igor on tiukassa vartioinnissa, mutta Cheyne Fowlerilla on hiukan vapaampaa. Vasemmalla mm. Janne Salli, jonka vasen polvi on tiukassa teippauksessa.

Viime sekunnit

18. Lopulliset numerot ovat jo taululla, mutta Igor ja kumppanit kiusaavat vielä hetkisen TPS:n puolustusta.

Palkintojenjako

19. Palkintojenjako käynnissä.

Kiitos faneille

20. Hakan pelaajat kiittelevät päätykatsomon faneja. Mikko Manninen ja Juuso Kangaskorpi kättelevät vielä erotuomareita.

Kohti pukuhuonetta

21. Pelaajat suuntaavat kohti pukuhuonetta.

Nautittava maali-iloittelu, mutta vastus ei ollut hääppöinen. TPS:n puolustus aukeni yllättävän helposti. Lisäksi kansaiväliset ottelut ovat tuoneet selvästi Hakan peliin uuden vaihteen, joka näkyy etenkin keskikentällä. Yhden kosketuksen syöttöpeli rullaa toisinaan hyvin ja etenkin Vallu on saanut liikettä peliin. Tsaari jopa spurttasi puolustuksen avuksi, mitä en aiemmin ole niin usein pannut merkille. Toisaalta lisävauhdista takki taisi olla lopussa tyhjä ja vaihtopenkki kutsui.

Ensimmäinen maali oli nopea. Manninen antoi kulman, Haka-pelaaja nousi puskuun - se taisi olla Innanen - ja pallo tuli takaisin Cheyne Fowlerille, jonka vasen lapikas heilahti rennosti. Pallo sujahti polvenkorkuisena laakana TPS-puolustajien välistä verkon perille. Fowler on laukomista harjoitellut kauden aikana kiitettävästi ja nyt tuli tulos harjoittelusta! ;-)

Manninen kiemurteli oikealla laidalla TPS-puolustajien ohitse välillä taidolla ja toisinaan myös tuurilla. Kuudennella minuutilla hyökkäys päättyi suoraan laukaukseen, joka upposi hienosti. Odottelen toiveikkaana, että Mikko saisi tällaisia maaleja aikaiseksi myös huippujoukkueita vastaan!

Kolmannessa maalissa Mikko Innanen näytti pääpelitaitoaan. Tällä kaudella Innanen on ollut melkein vaarallisempi maalien puskemisessa kuin laukomisessa.

Neljäs maali tuli läpiajossa olevan Mannisen kaatamisesta. Kangaskorpi, joka pelasi ajoittain aika ylhäällä, ei erehtynyt pilkulta.

Viides maali oli Vallua parhaimmillaan. Kunnon noustessa alkaa Vallun maalihana aueta.

Kuudennessa maalissa Jarno Mattilalla oli aikaa harkita sijoittaessaan pallon maalivahdin ohitse. Syöttö tuli Torkkelilta, mutta tilanne syntyi paljon Igor Nascimenton karvauksen ansiosta.

Igor itse ei päässyt vielä voltinheittoon, mutta osoitti kuntoaan ja pelinäkemystään hienosti. Pari kertaa hän teki muille Haka-pelaajille tilaa vetämällä kaksi TPS-puolustajaa vierekkäin maalin eteen.

Katselin tauolla Igorin venyttelyä kentällä ja siinä näkyi jotain hyvin hyvin tuttua. Veikkailenpa, että Igori on futiksen lisäksi harrastanut budo-lajeja. Hänen oikeaoppiset hitaat lihas kerrallaan etenevät venyttelyt ja notkeutensa viittaavat vähän siihen suuntaan. Ja ennen kaikkea hän on huippuvireessä oleva urheilija, ei mikää vahvistus, jonka pitää ensin harjoitella itsensä pelikuntoon.

Puolustuksessa Janne Salli pelasi torstaina virheettömästi ja tyylikkäästi.

Jos joitain risuja pitää, niin Nenosen ja Kauppilan syötöt eivät aina osuneet kohdalleen. Janin syöttely oli välillä vähän sellaista roiskimista.

Toni Lehtinen sai muutaman kerran pallon eteensä, mutta tuttu pulma tasapainon kanssa aiheutti, että hän ei ollut oikein valmis laukaisemaan, etenemään eikä syöttämään. Hyökkäys tahtoi aina pysähtyä, kun pallo tuli Tonin jalkoihin. Itse laittaisin Tonin harjoittelemaan pikkupeliä painoliivien kanssa, koska se korostaisi tasapainon puutteita ja pakottaisi hiukan toisentyyppiseen pelityyliin.

Vilmunen osoitti kerran valppautensa sysäämällä rangaistusalueen ulkopuolella liuktaklauksella sivurajan yli pallon, joka olisi muutoin mennyt päädystä vastustajalle kulmaksi.

Yleisöä taisi olla jotain 1800. Hakan päätykatsomo ei yltänyt kauden parhaimpaansa, mutta siihen saattoi vaikuttaa, että ei ollut vastusta: TPS:n fanikatsomo ammotti tyhjänä.

Sunnuntaina klo 19 on sitten Myyrmäessä Pohjola Stadionilla vastassa AC Allianssi. Ainakaan allekirjoittaneelle pelimatka ei ole tällä kertaan pitkä. Jos joku tulee omatoimimatkalla Express-bussilla pohjoisesta, niin pois kannattaa jäädä Kaivokselan pikavuoropysäkillä. Sitten sata metriä taaksepäin ja vasemmalle. Parin mutkan jälkeen mäki alas ja Myyrmäki alkaakin jo näkyä. Uutislehti 100:sen ilmoituksen mukaan Vantaalla on "Oranssienergiaa Myyrmäessä!". Lisäksi mainostetaan kovasti osallistumaan Bilia-arvontaan. Kauden katsojien kesken arvotaan Renault Modus!

Maaliskuu 2006: Ottelun topic siivottu näköjään FutisForumilta :(

HTML:n table-rakenne muutettu div-rakenteeksi ja kuvat lis├Ątty canvas-säiliöihin 30.10.2020.

[Paluu]   [Haka hurjasteli TPS:n nurin]   [Ottelupöytäkirja]   [Ottelutapahtumat]   [Haka murskasi TPS:n puolessa tunnissa]   [FF]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!