FC Haka - FC Levadia 1-0 (1-0) [27.07.2006]

[mobile]
[Avauskokoonpanot: Haka-Levadia] [Haka ajaa takaa kahta maalia] [FC Levadian pelaajabussi kolaroi Tehtaan kentän portilla] ["Sasha" Dovbnya sopimukseen Hakan kanssa] [Levadia valmis haastamaan Hakan] [Parviainen mukana jo Levadia-pelissä?] [Haka valmiina Levadian kaatoon]
Ilmoitustaulu

1. Tehtaan kentän tehtaan puoleisen portin luona oli jo hiukan kulunut ilmoitustaulu, jossa kerrottiin ottelusta. Tällä kertaa seuraavaa ottelua ei mainostettu.

Ennakkojuttu ja pääsylippu

2. Ennen ottelua oli aikaa vilkaista paikallisen Valkeakosken Sanomien juttua "Haka kovan urakan edessä tänä iltana" illan ottelusta. Artikkelia kuvittanut Tallinnan ottelun valokuva oli kovin tutun näköinen ;-)

Ohjeet katsojille

3. Ennen ottelua oli myös portin ulkopuolella aikaa tavailla lävitse Palloliiton ohjeet katsojille kansainvälisiin otteluihin.

Eestiläisbusseja

4. Eestistä tuli kaksi fanibussia, joista etummainen kuului jollekin Poriin junioriturnaukseen matkaavalle juniorijoukkueelle. He seurasivat ottelua päätykatsomosta. Otaksuisin, että heille taisi tarkka bussin ovella tehty tarkastus olla hiukan eksoottinen kokemus. Taaemmassa bussissa oli VIP-katsomon FC Levadia-kannattajia, jotka ripustivat katsomoon päästyään katsomon etureunalle omat lakanansa.

Konstantin Vassiljev, Artur Kotenko, Nikita Andreev, Ats Purje, Tihhon Šišov, Aleksandr Dmitrijev,  Andrei Kalimullin, Vitali Leitan, Vitoldas Čepauskas, Marek Lemsalu, Tarmo Kink

5. FC Levadian pelaajat vasemmalta oikealle: Konstantin Vassiljev, Artur Kotenko, Nikita Andreev, Ats Purje, Tihhon Šišov, Aleksandr Dmitrijev, Andrei Kalimullin, Vitali Leitan, Vitoldas Čepauskas, Marek Lemsalu ja Tarmo Kink.

Valeri Popovitch, Kalle Eerola, Jani Kauppila, Jarkko Okkonen, Toni Lehtinen, Cheyne Fowler, Mikko Manninen, Petri Viljanen, Mikko Innanen, Mikko Vilmunen, Juuso Kangaskorpi

6. Hakan pelaajat vasemmalta oikealle: Valeri Popovitch, Kalle Eerola, Jani Kauppila, Jarkko Okkonen, Toni Lehtinen, Cheyne Fowler, Mikko Manninen, Petri Viljanen, Mikko Innanen, Mikko Vilmunen ja Juuso Kangaskorpi. Edessä on pallopoikana Arto Lindberg.

Teikkaus ja viirien vaihdot

7. Ennen ottelua oli vuorossa teikkaus ja viirien vaihto joukkueiden kapteenien Juuso Kangaskorven ja Konstantin Vassiljevin kesken. Kangaskorvella taitaa olla kädessä samanlainen viiri kuin kuvassa numero 28 tällä sivulla.

Alkupainostusta

8. Haka aloitti heti vahvalla painostuksella. Mikko Manninen ja Valeri Popovitch ovat hätistelemässä Levadian puolustusta. Edessä keskellä Marek Lemsalu ja oikealla Konstantin Vassiljev. Lemsalun takana on ehkä Tihhon Šišov.

Valeri Popovitch

9. Ennen Hakan ensimmäistä maalia FC Levadian pelaajat olivat kerääntyneet Valeri Popovitchin laidalle kuin kärpäset hunajapurkille ja muiden Hakan pelaajien vartioiminen jäi vähemmälle. Vallun taitavuudesta kertoo paljon se, että hän vastustajien pelaajien painostamisesta huolimatta pystyy hermot säilyttäen antamaan syötön kuvan oikeassa laidassa nousevalle Juuso Kangaskorvelle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Andrei Kalimullin, Popovitch, Aleksandr Dmitrijev, Vitali Leitan, Levadian kapteeni Konstantin Vassiljev, Tarmo Kink (?) ja Juuso Kangaskorpi.

Juuso Kangaskorpi

10. Juuso Kangaskorpi pääsee etenemään suhteellisen rauhassa. Useiden FC Levadia pelaajien ollessa laidalla vain Ats Purje seuraa Juusoa. Toppari Marek Lemsalun tullessa vastaan Juuso antoi Mikko Innaselle poikittaissyötön, joka on juuri lähtenyt matkaan.

Mikko Innanen

11. Mikko Innanen pääsee aivan vapaasti sijoittamaan pallon verkkoon ohi vastaantulevan maalivahti Artur Kotenkon. Tihhon Šišovilla oli maalin edessä pidettävänä kaksi pelaajaa: Toni Lehtinen ja Mikko Innanen. Lehtinen yritti ilmeisesti kurottautua Juuson poikittaissyöttöön, mutta menetti tasapainonsa. Hänen kengän kärkensä näkyy kuvassa vasemmassa laidassa. Kun pallo menikin vapaana olevalle Innaselle, Šišov oli pelattu kauniisti ulos pelistä. Pelaajat vasemmalta oikelle: Marek Lemsalu, Šišov, Innanen ja Kotenko.

Nikita Andreev, Vitoldas Čepauskas, Petri Viljanen, Konstantin Vassiljev, Tarmo Kink, Jani Kauppila, Mikko Vilmunen

12. Avausmaalin jälkeen FC Levadia sain otetta peliin ja tuli monesti voimalla Hakan kenttäpuoliskolle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Nikita Andreev, Vitoldas Čepauskas, Petri Viljanen, Konstantin Vassiljev, Tarmo Kink, Jani Kauppila ja Mikko Vilmunen

Vastahyökkäys

13. Haka yritti vielä lisämaaleja. Tässä Toni Lehtinen on rynnännyt pitkän pystysyötön perään. Pallo pompaa rangaistusalueen reunaviivan tuntumassa ilkeästi, mutta vastaantuleva Artur Kotenko liimaa sen varmasti näppäihinsä.

Juuso Kangaskorpi, Konstantin Vassiljev, Cheyne Fowler, Jani Kauppila, Toni Lehtinen, Mikko Innanen, Tarmo Kink, Mikko Vilmunen, Andrei Kalimullin, Mikko Vilmunen, Valeri Popovitch, Vitoldas Čepauskas, Petri Viljanen, Nikita Andreev

14. Konstantin Vassiljev on laukonut vapaapotkun kohden Hakan maalin oikeaa alakulmaa, josta Mikko Vilmunen vangitsee sen varmasti. Oikealla on Petri Viljasen (ja kuvan ulkopuolella olevan Jarkko Okkosen) vartioima Nikita Andreev, joka on kärkkymässä mahdollisia sylkypalloja. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juuso Kangaskorpi, Vassiljev, Cheyne Fowler, Jani Kauppila, Toni Lehtinen, Mikko Innanen, Tarmo Kink, Mikko Vilmunen, Andrei Kalimullin, Mikko Vilmunen, Valeri Popovitch, Vitoldas Čepauskas, Petri Viljanen ja Nikita Andreev. Pallo on parhaillaan Kalimullin oikealla puolella.

Valeri Popovitch, Vitoldas Čepauskas, Juuso Kangaskorpi, Konstantin Vassiljev, Jarkko Okkonen, Toni Lehtinen, Vitali Leitan

15. Juuso Kangaskorpi on taas rangaistusalueella yrittämässä poikittaissyöttöä, mutta tällä kertaa Vitali Leitan siisti pallon päätyrajan ylitse. Pelaajat vasemmalta oikealle: Vitoldas Čepauskas, hänen takanaan Valeri Popovitch, Kangaskorpi, Konstantin Vassiljev, Jarkko Okkonen, Toni Lehtinen ja Leitan.

Mikko Innanen

16. Mikko Innasta ei päästetä enää uudelleen vapaaksi maalintekoon. Tämä yritys on pysähtynyt Marek Lemsalun taklaukseen, josta tuomitaan vapaapotku. Sen Petri Viljanen tykittää Levadian muuriin.

Mikko Vilmunen

17. Mikko Vilmunen oli tässä ottelussa Hakan puolustuksen viimeinen lukko. Tässä on vanginnut Vitali Leitanin laukauksen juuri rangaistusalueen rajan ulkopuolelta.

Pusku kohden maalia

18. Haka yritti maalia tuomalla erikoistilanteisiin Jarkko Okkosen ja Cheyne Fowlerin, mutta tästäkään puskusta ei tule maalia.

Toni Lehtinen hyökkäämässä

19. Toni Lehtinen yritti kovasti toisella puoliajalla, mutta maalihana ei tälläkään kerralla auennut. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jani Kauppila, Ats Purje, Aleksandr Dmitrijev, Lehtinen, Tihhon Šišov ja Jarkko Okkonen.

Aleksandr Dmitrijev, Jani Kauppila, Tarmo Kink, Marek Lemsalu

20. Jani Kauppila ja Tarmo Kink ovat kaatuneet yhdessä taklaustilanteessa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Aleksandr Dmitrijev, Kauppila, Kink ja Marek Lemsalu.

Ats Purje

21. Ats Purje nousussa oikealla laidalla. Takana näkyy VIP-katsomon eestiläiskannattajien lakanoita.

Cheyne Fowler, Andrei Kalimullin, Tarmo Kink, Mikko Manninen

22. Andrei Kalimullin on laukonut sivurajalta pallon korkeuksiin. Kuvakulmasta näyttäisi kuin katsomomainoksen aarnikotka lentopalloilisi ottelupallon kanssa :-). Pelaajat vasemmalta oikealle: Cheyne Fowler, Kalimullin, Tarmo Kink ja Mikko Manninen.

Ats Purje ja pusku yli maalin

23. Vähältä-piti-tilanne Hakan maalilla: Levadian kapteeni Konstantin Vassiljev pääsi Valeri Popovitchin estelyistä huolimatta keskittämään päätyrajalta ja Hakan puolustus oli hiukan huonosti sijoittunut. Petri Viljanen on aavistuksen liian edessä ja ei ylety pääpalloon. Jarkko Okkonen ja Cheyne Fowler ovat vierekkäin ja heidän ja Viljasen välissä on lisäksi vielä toinenkin Levadian pelaaja (eli Tarmo Kink) vapaana. Kaiken lisäksi Nikita Andreev on myös vapaana muutaman askeleen ulompana. Hakalaisten onneksi Ats Purjeen pusku suuntautui hiukan pystytolpan ohitse.

Ottelutulos tulostaululla

24. Ottelun lopullinen lopputulos hiukan ennen pelin loppumista.

Jarno Mattilan vasuri ohi takatolpan

25. Hakan ehkä paras paikka tasoitukseen oli Jarno Mattilalle. FC Levadian puolustaja oli kuitenkin tulossa peittämään ja koska maalivahtikin oli liikkeessä kohti etutolppaa, Jarno yritti upottaa palloa taka-alanurkkaan. Mutta pallo meni hiukan pystytolpan ohitse.

Jarkko Okkosen pusku yli riman

26. Loppuhetkillä Haka oli lähellä tasoitusta kun Jarkko Okkonen puski pallon niukasti yli yläriman.

FC Levadian kiitokset kannattajille

27. Kiitokset VIP-katsomon edessä. Ottelun jälkeen FC Levadian pelaajat kiittelivät sekä päätykatsomossa olleita juniorikannattajia että oheisessa kuvassa VIP-katsomossa olleita eestiläiskannattajia.

Jarkko Okkonen, Valeri Popovitch, Tarmo Kink

28. Ottelun jälkeen median haastateltavana olivat Jarkko Okkonen, Valeri Popovitch ja Tarmo Kink (jos tunnistin tämän eestiläispelaajan oikein).

Jukka Malm, Valeri Popovitch

29. Valeri Popovitch median haastateltavana. Vasemmalla FC Hakan tiedottaja Jukka Malm.

Otteluviiri ja Jarkko Okkonen näytöllä

30. Kotona muistona ottelusta oli komea otteluviiri ja tietokoneen näytöllä yksi ottelun jälkeen napatuista valokuvista. Kuvassa on Jarkko Okkonen median haastateltavana.

UEFA Cupin ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa FC Hakan oli kirittävä vierasjoukkue FC Levadian kahden maalin etumatka. Jos FC Levadia onnistuisi tekemään yhdenkin maalin vierasottelussa, edes kolme maalia ei riittäisi Hakalle jatkoon pääsyyn. FC Levadia oli pitänyt Viron liigassa sellaista tempoa, että ottelu ei ollut mikään helppo juttu. Toisaalta Levadia pitää vauhtia ennen muuta ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla heidän vauhtinsa hyytyy ja siinä olisi Hakan tilaisuus.

FC Hakan kokoonpano: 1. Mikko Vilmunen, 2. Juuso Kangaskorpi, 3. Petri Viljanen, 4. Jarkko Okkonen, 6. Kalle Eerola, 8. Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen (76. min. 5. Harri Ylönen), 11. Toni Lehtinen (73. min. 18. Jarno Mattila), 14. Valeri Popovitch, 20. Cheyne Fowler. Vaihtomiehet: 30. Timo Westman, 10. Kalle Parviainen, 13. Erno Rosenberg, 16. Arto Lindberg, 23. Marko Loijas.

FC Levadian kokoonpano: 1. Artur Kotenko, 2. Andrei Kalimullin, 3. Vitoldas Čepauskas, 5. Vitali Leitan (66. min. 14. Deniss Malov), 6. Konstantin Vassiljev (c), 7. Tihhon Šišov, 9. Aleksandr Dmitrijev, 15. Tarmo Kink (90+4. min. 10. Andrei Šadrin), 18. Nikita Andreev (74. min. 8. Konstantin Nahk), 19. Ats Purje, 21. Marek Lemsalu. Vaihtomiehet: 30. Modestas Stonys, 11. Indrek Zelinski, 16. Darius Regelskis, 20. Marius Dovydenas.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa oli paikalla vain Hakan päävalmentaja Olli Huttunen, joka harmitteli Jarno Mattilan avopaikkaa ottelun loppuhetkillä. Normaalisti Mattila upottaa pallon vasurillaan tuollaisista paikoista. Huttunen puhui myös siitä, että vaikka vastustaja on Suomea pienemmästä maasta, niin kyseessä on kuitenkin joukkue, jota on selvästi rakennettu kansainvälistä menestystä varten.

Valkeakosken ottelussa keskikentän Cheyne Fowler ja Jani Kauppila olivat etenkin ensimmäisellä puoliajalla melkoisessa pyörityksessä. Keskikentän pettäminen taisi olla ensimmäinen syy Tallinnan tappioonkin. Viljanen ja Okkonen joutuivat liian kovaan paineeseen ja Levadia pääsi silloin iskemään kahdesti lyhyenä aikana. Vaikka Tallinassa muistaakseni esimerkiksi Nikita Andreev harhautteli jatkuvasti muita Hakan pelaajia paitsi Cheyne Fowleria, joka otti häneltä aina pallon pois.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [Maalin voitto ei auttanut Hakaa] [Haka voitti mutta putosi] [Voitto ei riittänyt Hakalle Uefa-cupissa] [FC Haka - FC Levadia 1:0] [UEFA Cup 2006/07] [UEFA Cup Fc Haka-Fc Levadia 27.7. klo 19.00]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!