Liigacup 2011: FC Haka - FC Inter 0-1 (0-1) [12.02.2011]

[Obi Metzger Sierra Leonen maajoukkueeseen] [Tehtaan kentän kunnossapito Valkeakosken kaupungin liikuntatoimelle] [Timi Lahdelle täydet minuutit Viroa vastaan] [Liigacupin kotiavaus edessä lauantaina] [11.02.2011 ; Liigacup: Inter Hakan vieraaksi lauantaina] [12.02.2011 ; Inter tänään Hakan vieraana Liigacupissa] [Haka kohtaa Interin lauantaina Saharan keinonurmella] [Ennakko: Haka - FC Inter] [Nikkari toivoo lämmintä keliä päivälle]

Hakan kolmas liigacup-ottelu oli siitä mielenkiintoinen, että kehiin oli tulossa sekä maalivahti Saku Pesonen että futsalia pelannut puolustaja Jarno Mattila. Molemmat olivat aloittaneet vastikään harjoittelun joukkueen mukana. Ainoa kysymysmerkki oli Obi Metzger, joka oli pelannut Sierra Leonen maajoukkueessa keskiviikkona Nigeriaa vastaan ja ei välttämättä olisi lauantaihin mennessä toipunut maaottelumatkan rasituksista. Metzger pelasi maaottelussa viimeiset 35 minuuttia ja syötti Sierra Leonen ainoan maalin. Ottelu päättyi Nigerian 2-1 voittoon.

Hakan Timi Lahti käväisi pelaamassa Suomessa maaottelun, mutta palasi sen jälkeen takaisin Italiaan harjoittelemaan. Interiin viime kauden jälkeen siirtynyt Kalle Parviainen ei ollut vielä loukkaantumisen jäljiltä pelikuntoinen lauantaina. Sen sijaan mukana oli testipelaajaksi merkitty ja Hakassakin pelannut Mika Mäkitalo, jolla ei ilmeisesti ole vielä sopimusta FC Interin kanssa.

Harja-auto kenttämestarin ohjauksessa

1. Saavuin hyvissä ajoin Saharan kentän laitamille ja näin, kuinka kenttämestari ajoi harja-autolla kentän kahteen kertaan lävitse. Kenttä ei ollut jäässä, vaikka lämmitetyn keinonurmen päällä oli hiukkasen lunta.

Rajojen viimeistelyä

2. Harja-autokäsittelyn jälkeen kenttämestari puhalsi lehtipuhaltimella kentän rajaviivat paljaiksi lumesta. Valkeakosken kaupungin liikuntapaikkamestari, kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kansanedustajaehdokas Pekka Järvinen käväisi henkilökohtaisesti keskellä lauantaipäivää tarkistamassa, että homma oli hoidossa. Järvinen jopa kolasi itse jonkun harja-auton jättämän pienen lumikasan kentän laidalle.

Erotuomarit Teijo Kotinurmi, Dennis Antamo ja Matti Heikkinen

3. Ottelun erotuomarikolmikko. Hakan webbisivuilla luvattiin katsojille ottelkokoonpanoja ja en tarkistanut tuomareiden nimiä, koska otaksuin nimien löytyvän kyseisestä paperista. Mutta mitään kokoonpanoja ei sitten jaettukaan, eikä tuomareita mainittu edes Veikkausliiga.com-sivustolla. Riku Vihreävuori taitaa olla Markus Hanskan lisäksi useimmiten Valkeakoskella vierailleita erotuomareita. Palautteen mukaan vasemmalla on Teijo Kotinurmi, keskellä Dennis Antamo ja oikealla Matti Heininen.

Joukkueet kentälle

4. Joukkueet marssimassa kentälle erotuomareiden johdolla. Pelaajista kärjessä joukkueiden kapteenit Regillio Nooitmeer ja Henri Lehtonen sekä maalivahdit Saku Pesonen ja Eemeli Reponen.

Regillio Nooitmeer, Saku Pesonen, Henri Lehtonen, Eemeli Reponen, Severi Paajanen

5. Pelaajajonojen kärjessä vasemmalta: Regillio Nooitmeer, Saku Pesonen, Henri Lehtonen, Eemeli Reponen ja hänen jäljessään ehkä Severi Paajanen.

Josef Chavez, Severi Paajanen, Jaakko Juuti, Ville Nikkari, Jarno Mattila, Tero Mäntylä, Sami Sanevuori, Obi Metzger, Sasha Popvitch, Daniel Osinachi, Mika Ojala

6. Seuraavassa kuvassa erottuu vasemmalta ainakin Josef Chavez, Severi Paajanen, Jaakko Juuti, Ville Nikkari, Jarno Mattila, Tero Mäntylä, Sami Sanevuori ja takana näkyy ainakin Obi Metzger, Sasha Popvitch, Daniel Osinachi ja Mika Ojala.

Tero Mäntylä, Jarno Mattila, Sami Sanevuori, Marco Matrone, Obi Metzger, Mika Ojala, Juuso Salonen, Pekka Sihvola, Joni Aho

7. Vasemmalla ilmeisesti Tero Mäntylä, sitten Jarno Mattila, Sami Sanevuori, Marco Matrone, Obi Metzger, raitapipoinen taitaa olla Mika Ojala, takana näkyy myös Juuso Salonen, Pekka Sihvola ja Joni Aho.

Daniel Osinachi, Obi Metzger, Sasha Popovitch, Juuso Salonen, Pekka Sihvola, Joni Aho

8. Vasemmalla Daniel Osinachi, Obi Metzger, Sasha Popovitch, Juuso Salonen, Pekka Sihvola ja Joni Aho.

Sasha Popovitch, Joni Aho, Juuso Salonen, Pekka Sihvola, Ari Nyman, Joni Kauko

9. Tunnistan vasemmalta Sasha Popovitch, Joni Aho, Juuso Salonen, Pekka Sihvola, Ari Nyman, Joni Kauko ja FC Interin bussikuski Pepe (kolme viimeksi mainittua palautteen avulla).

Alkuhämminkiä

10. Ottelu pääsi alkamaan sovittuun aikaan vaikka turkulaispelaajat taisivat jo ennen ottelua valitella pelioloja. Taustalla olevaan katsomoonkin katsojat ilmaantuivat vasta ottelun alettua. Keskellä oli videokuvausta varten nosturiauto jo valmiina vaikka ennen ottelua tavalliseen tapaan ihmeteltiin sähkösaantia (sähkökaappi oli kai hautautunut lumeen).

Jarno Mattila

11. Jarno Mattila on futsali-pelien jälkeen ehtinyt harjoitella viikon verran Hakan mukana oli toi varmuutta joukkueen puolustustyöskentelyyn.

Nuori fani

12. Saavuin kentälle sen verran ajoissa, että ehdin kaikessa rauhassa tallata umpihankeen polun, jonka avulla pääsin valokuvamaan kentän laidalta keskiviivan tuntumasta niin että aurinko oli takana. Pari lähettyvillä asuvaa nuorta hakapipoista junioria eivät olleet huomanneet valmiiksi tallattua polkua vaan konttasivat umpihangessa vaihtoaitioiden luokse seuraamaan ottelua. Jälkimmäinen huomasi perille päästyään allekirjoittaneen ja pyysi tietysti ottamaan kuvaa. Pystyin vain virnistämään, että kuva tuli jo otettua hiukan hauskemmassa tilanteessa.

Jaakko Juuti, Josef Chavez, Joni Kauko, Marco Matrone, Severi Paajanen

13. Joni Kauko ja Marco Matrone ottivat keskikentällä useasti yhteen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jaakko Juuti, Josef Chavez, Kauko, Matrone ja Severi Paajanen.

Regillio Nooitmeer, Ari Nyman, Juuso Salonen, Sasha Popovitch

14. Veikkausliigan kovimpiin tykkeihin kuuluva Ari Nyman tykitti ja Hakan puolustuksessa Regi Nooitmeer ja Juuso Salonen näyttivät jähmettyvän kauhusta paikalleen. Oikealle Sasha Popovitch oli hiukan myöhässä.

Saku Pesonen, Juuso Salonen

15. Juuso Salonen vauhdissa. Taustalla oli FC Hakan maalivahti Saku Pesonen.

Joni Aho, Sasha Popovitch, John Weckström

16. FC Hakan "Taikuri" John Weckström vauhdissa. Takana FC Interin Joni Aho ja Hakan Sasha Popovitch.

Pallotyttö

17. Ottelun aikana kolme FC Interin fania heittäytyi urhoollisesti umpihankeen toimiakseen pallopoikana tai -tyttönä. Tässä taisi olla keskimmäinen heistä.

Sasha Popovitch, Joni Aho

18. Molempien joukkueiden numerot 14 pallokamppailussa. Takana Hakan Sasha Popovitch, joka saa käyttää isänsä Valeri "Vallu" Popovitch jäädytettyä pelipaitaa (vaikka kentällä olevissa Hakan pelipaidoissa kellään ei tainnut olla nimeä selässä). FC Interin numero 14 oli Joni Aho.

Katsojat valleila

19. Saharan kentän sivustalla Tallikadulla katsojat seurasivat ottelua antamatta korkeiden lumivallienkaan häiritä katsomista. Laskeskelin valokuvista, että katsojia oli kentän eri sivuilla noin 160-170 henkeä noin -10 asteen pakkasessa.

Obi Metzger

20. Hakan maajoukkuemies Obi Metzger oli maaottelureissun väsymyksestä aivan pirteän tuntuinen, vaikka maalitili ei tällä kertaa avautunutkaan.

Joni Kauko, Sasha Popovitch, Marco Matrone, Josef Chavez

21. Hakan nuoressa Sasha Popovitchissa on tulevan suurpelaajan tuntua. Tässä Interin Joni Kauko painosti kyljestä, mutta Sasha suojeli palloa erinomaisesti eikä antanut vastustajan fyysisen painostuksen häiritä tasapainoaan. Takana tilannetta tarkkailivat Marco Matrone ja Josef Chavez.

Josef Chavez, Henri Lehtonen

22. Hakan perulaispuolustaja Josef Chavez katkaisi FC Interin kapteeni Henri Lehtosen nousun.

Solomon Duah, Mohamed Koroma, Marco Matrone, Sami Sanevuori, Ari Nyman, Joni Aho, Regillio Nooitmeer

23. Hakan Mohamed Koromalla näyttää olevan ponnistusvoimaa, kuten tästä kulmatilanteesta Hakan maalilla huomaa. Turkulaispelaajat ovat Solomon Duah, Sami Sanevuori, Ari Nyman, Joni Aho (kiitos tunnistusavusta). Keskellä on Hakan Marco Matrone ja oikealla Regi Nooitmeer.

FC Interin maali

24. Ottelun ensimmäinen ja ainoa maali syntyi juuri ennen puoliaikataukoa rangaistuspotkusta.

Makkaranmyyntiä

25. Puoliaikatauolla makkarat ja kahvi maistui pakkasessa.

Joni Kauko, Mohamed Koroma, Ville Nikkari

26. Hakan Mohamed Koroma lähti keskialueella karkuun ja Ville Nikkari yritti pysäyttää hänet kampilla. Taustalla tilannetta seurasi Joni Kauko. Koroma vaihdettiin toiselle puoliajalle Jaakko Juutin tilalle ja toi selvästi virtaa Hakan hyökkäykseen.

Regillio Nooitmeer, Josef Chavez, Mohamed Koroma, Juuso Salonen, Ville Nikkari

27. Mohamed Koroma ei Ville Nikkarin kamppausyrityksestä horjahtanut, vaan jatkoi hyökkäystään vauhdikkaasti. Pelaajat vasemmalta oikealle: Regi Nooitmeer, Josef Chavez, Koroma, Juuso Salonen ja Nikkari.

Daniel Osinachi, Regillio Nooitmeer, Mohamed Koroma, Henri Lehtonen, Josef Chavez

28. Josef Chavez pelasi nousevan puolustajan roolia hyvin ja lähti nousemaan laidalla Mohamed Koroman edellä. FC Interin Henri Lehtonen lähti seuraamaan Chavezia ja jätti nousevan Koroman pysäyttämisen muiden huoleksi. Takana olivat Daniel Osinachi ja Regi Nooitmeer.

Henri Lehtonen, Mohamed Koroma

29. Josef Chavez sai sitten Mohamed Koroman pystysyötön, mutta Henri Lehtonen ehti peittämään Chavezin päätykeskityksen.

Hakan kulmapotku

30. Tuomitussa kulmapotkussa Hakan pelaajista oli maalin edessä Regi Nooitmeer, Pekka Sihvola ja Obi Metzger. Hakalaisia oli maalin edessä suhteellisen vähän eli joukkue näytti kärkkyvän kakkospalloja. Interin pelaajilla olikin maalin edessä miesylivoima, mutta kovanottoetäisyydeltä en tunnista kovasti samannäköisiltä näyttävistä pelaajista muita kuin vasemmalla olevan Severi Paajasen ja maalivahti Eemeli Reposen.

Valokuvaaja pallopoikana

31. Tällä kertaa FC Interin fanien mukana tullut valokuvaaja kahlasi umpihankeen pallopojan tehtävissä.

Lähikuvaus menossa

32. Kentän laidalle päästyään valokuvaaja käytti tilannetta hyväksi muutaman lähikuvan ottamiseen. Takana taustalla istuskelee edellinen pallotyttö, jolla taisi olla kommentoitavaa muille katsojille. :) Palautteen mukaan valokuvaajalla oli kolme paitaa, kaksi hupparia ja kaksi takkia päällään (+ neljät housut), kiitoksia palautteesta Mr MR.

Sasha Popovitch, Kwesi Biney

33. Vajaan tunnin pelin jälkeen Sasha Popovichin tilalle vaihdettiin Kwesi Biney.

Daniel Osinachi, Solomon Duah

34. Heti perään FC Inter vaihtoi. Kentältä tuli pois Daniel Osinachi ja tilalle Solomon Duah.

Kulmatilanne Hakan maalilla

35. Kulmatilanne Hakan maalilla. FC Interin pelaajista tunnistan selässä olevan numeron avulla piponsa juuri pudottaneen Joni Ahon. Hakan pelaajat ovat vasemmalta oikealle: Kwesi Biney, Pekka Sihvola, Obi Metzger, Regi Nooitmeer, Marco Matrone ja Juuso Salonen.

Obi Metzger, Pekka Sihvola, Mohamed Koroma, John Weckström

36. Kuten kuvasta näkyy, myös aiemmissa kuvissa näytetyn Tallikadun toisessa päässä oli katsojia ihan mukavasti. Tunnistan taas Hakan pelaajat vasemmalta oikealle: Obi Metzger, Pekka Sihvola, Mohamed Koroma ja John Weckström.

Marco Matrone, Pekka Sihvola

37. Marco Matronekin kiirehti Hakan hyökkäyksen avuksi.

Albert Kuqi

38. Ottelun 84. minuutilla Hakan Obi Metzger tuli pois kentältä ja tilalle tuli Albert Kuqi.

Tero Mäntylä. Mika Mäkitalo, Kwesi Biney, Solomon Duah, Albert Kuqi, Eemeli Reponen, Ari Nyman

39. Albert Kuqi oli rangaistusalueen rajalla väijyksissä ja osoitti päätään laidassa olevalle joukkuetoverille. Kuqi toivoi tietysti korkeaa keskitystä omaan päähänsä. Keskellä on Interin pelaaja, jonka pelihousuissa on numero 14, jos erotan oikein. Ensimmäisellä puoliajalla numerolla 14 taisi pelata Joni Aho, mutta allekirjoittaneesta tämä 14 näyttää kovasti Mika Mäkitalolta. Mäkitalon ja Kuqin välissä olivat Kwesi Biney ja Solomon Duah. Interin muut pelaajat ovat palautteen mukaan Mäntylä, Mäkitalo, Eemeli Reponen ja Ari Nyman.

FC Inter-fani

40. Ottelun päätyttyä FC Interin kannattajat järjestivät hienon ilotulituksen, mutta itsellä oli molempien kameroiden akku hyytynyt, joten se jäi ikuistamatta. Kiirehdinkin huoltorakennuksen vessaan, jossa kuuman vesihanan alla lämmittelin valokuvauksessa jäätyneitä sormiani. Akkukin lämpimässä virkistyi sen verran, että sain napattua lähikuvan oheisesta FC Interin fanista (vaikka kameran linssi olikin vielä vesihöyrystä hiukan huurteessa).

FC Haka: 1. Saku Pesonen (mv), 4. Juuso Salonen, 5. Regillio Nooitmer (C, v), 7. John Weckström (84. min. 17. Kalle Multanen), 8. Marco Matrone, 9. Obi Metzger (84. min. 23. Albert Kuqi), 14. Sasha Popovits (57. min. 21. Kwesi Biney) 15. Jaakko Juuti (45. min. 11. Mohamed Koroma) , 16. Pekka Sihvola, 18. Josef Chavez, 22. Jarno Mattila. Vaihtopelaajat: 12 Ville Kauppinen (mv), 13 Aleksi Nieminen.

FC Inter: 13. Eemeli Reponen (mv), 2. Tero Mäntylä, 7. Ari Nyman, 8. Daniel Osinachi (61. min. 21. Solomon Duah) 14. Joni Aho, 15. Severi Paajanen (46. min. 28. Mika Mäkitalo (v)), 17. Mika Ojala (46. min. 10 Domago Abramovic) , 22. min. Sami Sanevuori, 23. Ville Nikkari, 24. Joni Kauko, 29. Henri Lehtonen (C). Vaihtopelaajat: 1. Magnus Bahne (mv), 11. Timo Furuholm.

Maalit: 45 min. 0-1 Mika Ojala rp. Erotuomarit Dennis Antamo, Matti Heininen (I avustava) ja Teijo Kotinurmi (II avustava).

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne korvattu div-rakenteella, kuvat sijoitettu canvas-säiliöihin, meta-tageja ja validator-linkkej√§ korjattu 6.4.2022.

[Paluu] [2011] [Ojalan ainokainen takasi voiton FC Interille] [Niukka tappio Interille Liigacupissa] [Ristilä: Ehjin kokonaisuus tähän asti] [12.02.2011 ; Liigacup 2011: Ojalan maali kaatoi Hakan] [13.02.2011 ; Toisen jakson pelaaminen sapetti Dragtsmaa Haka-pelissä] [13.02.2011 ; Mika Ojala iloitsi voitosta] [Inter voitti Hakan liigacupissa] [LC: 12.02. klo. 13:30 Haka - FC Inter Saharassa]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!