Liigacup 2006: FC Haka - FC Inter 1-0 (0-0) [06.02.2006]

[Haka terveenä Liigacupin avaukseen]    [Haka-Inter maanantaina Pirkkahallissa]    [Juha Pasojan siirto Norjaan varmistui]

Vuoden 2006 Liigacup alkoi FC Hakalta osalta ottelulla FC Interiä vastaan Tampereella Pirkkahallissa 6. helmikuuta 2006. Liigacupin ottelu pelattiin Härmälän hallissa keskellä päivää, mikä vaikutti ilmeisesti yleisömäärää rajoittavasti.

FC Interin bussi ja Pirkkahalli

1. FC Interin bussi Pirkkahallin kupeessa.

FC Interin bussi

2. FC Interin kaksikerroksinen bussi on malliltaan tyylikäs ja huomiota herättävä.

Hakan pelaajat verryttelevät

3. FC Hakan pelaajat verryttelemässä ennen ottelua. Pelaajien tullessa kentälle verryttelemään Mikko Manninen kätteli maajoukkuetoveriaan Tomi Petrescua ja vaihtoi kuulumisia.

FC Interin pelaajat venyttelevät

4. FC Interin pelaajat venyttelevät hallin toisessa päässä.

Neljä FC Interin fania

5. Hyvissä ajoin ennen ottelua paikalle ilmestyi neljä FC Interin fania. Taustalla taisi olla pari muutakin.

Cheyne Fowler ja Martin Mutumba

6. Cheyne Fowler on katkaisemassa Martin Mutumban vastahyökkäystä. Taustalla keskellä Tomi Petrescu ja tuomari Vesa Pohjonen. Oikealla Mikko Manninen ja ilmeisesti Juuso Kangaskorpi palaamassa puolustukseen.

Pusku yli maalin

7. Hakan kulma on johtanut puskuun maalin ylitse.

Päädystä lävitse

8. FC Interin kulma menee päätyrajan yli.

Kulman purku

9. Taas Hakan puolustus on onnistunut purkamaan FC Interin kulman.

Jarkko Okkonen ja Martin Mutumba

10. Jarkko Okkonen liukutaklaa Martin Mutumban vastahyökkäyksen. Sivulta näkee selvästi, että Okkosen jalkapohja osuu ensin palloon ja vasta sen jälkeen Mutumba jää saksien väliin. Mutta aavistus näyttelemistä ja Okkonen saa taklauksesta varoituksen.

Heliskoski ja media

11. Tauolla Jyrki Heliskoski on median haastateltavana. Ottelun aikana Heliskoski istuskelee katsomossa Hakan vaihtoaition takana ja Hakan toiminnanjohtaja Karri Kekkosen seurueessa. Kekkonen itse taisi siirtyä ottelun alussa kuuluttamoon hoitamaan speakerin hommia.

Tilanne toisella puoliajalla

12. Tilanne toisella puoliajalla. Pelaajat oikealta: Petri Viljanen, Juuso Kangaskorpi, Martin Mutumba, Kalle Eerola, Cheyne Fowler, Miikka Ilo, Tomi Petrescu, Valeri Popovitch, erotuomari Vesa Pohjonen, Mikko Manninen, Jani Kauppila ja joku FC Interin puolustuslinjan miehistä (olisikohan Valtter Laaksonen).

Hakan kulman purku

13. FC Inter purkaa Hakan kulmaa. Oikealla palloa lähtee tavoittelemaan Jarno Mattila.

Martin Mutumba ja Jarno Mattila

14. Kaksinkamppailussa Martin Mutumba huitasi Jarno Mattilaa kasvoihin ja tämä lyyhistyi kasvojaan pidellen maahan. Teko ei ollut välttämättä tahallinen. Jotkut pelaajat vain huitovat kamppailutilanteissa tasapainoa tavoitellessa ympärilleen ja välillä vastustajaankin osuu. Mutumba kävi pyytelemässä anteeksi. Mutta FC Interin fanikatsomo ei kerännyt pluspisteitä. Joku (sinne oli ilmaantunut muitakin kuin ottelun alussa kuvaamani neljä fania) huikkasi sieltä Mattilalle, kun tämä odotti sivurajalla lupaa palata kentälle: Turha sinne on palata jos kunto on noin huono!

Kulma I

15. Haka sai toisella puoliajalla useita kulmapotkuja, jotka antoi Mikko Manninen. Tämä ei johda tulokseen.

Kulma II

16. Eikä tämäkään...

Kulma III

17. Mutta tästä syntyy maali. Pallon saa maalin vasemman päädyn kohdalla oleva Cheyne Fowler, joka puskee sen kohti Valeri Popovitchia. Vallu on neljän Inter-pelaajan ympäröimänä selin maaliin, mutta pystyy vajaa sekunti kuvan ottamisen jälkeen kääntämään pallon päällään selkänsä taakse Interin maalivahti Antti-Jussi Karnion ulottumattomiin. Uskomaton maali Vallulta!

Päädystä ulos

18. Tämä kulma lipsahtaa päätyrajan ylitse. Oikealla kulmanantaja Mikko Manninen.

Keskialuetilanne

19. Tilanne keskialueella. Yritän tunnistaa pelaajia oikealta: Jarkko Okkonen, Petri Viljanen, Juuso Kangaskorpi, Martin Mutumba, edessä Cheyne Fowler, hänen takanaan ilmeisesti Interin liehuletti Joonas Laurikainen, edessä numero 30 Jesse Bergbom, keskiviivalla Jani Kauppila ja Kalle Eerola. Vasemmalla etummaista pelaaja en tunnista, mutta takimmainen on ilmeisesti Tomi Petrescu. Taustalla hölkkää ilmeisesti Mikko Manninen.

Hakan vaihto

20. Ottelun 82. minuutilla Mikko Manninen tulee pois kentältä ja tilalle tulee Mikko Innanen. Interin numero 27 on Valtter Laaksonen ja edessä selin on Olli Paasio.

Interin tuikkaus

21. Tässä Interin hyökkääjä pääsee tuikkaaman pallon Hakan puolustajien välistä, mutta Mikko Vilmunen korjaa se haltuunsa. Tilanteessa Olli Huttunen hiukan hermostuu, koska hänen mielestään vasemman tolpan kohdalla seissyt Cheyne Fowler ei mennyt tarpeeksi kiinni hyökkääjään. Ottelun kuluessa Oka huutelee ohjeita pelaajille ja yksi ohje Cheynelle kuului: keep on moving, Cheyne!

Yleisöä katsomossa

22. Päiväsajasta huolimatta katsomossa oli jonkin verran katsojia.

Kättelyjä ottelun jälkeen

23. Ottelun jälkeen Hakan pelaajat kättelevät toisiaan. Interin pelaajat puolestaan kättelevät tuomaria.

Oka, Jyrä ja Asko Jussila

24. Ottelun jälkeen katsomossa istunut Jyrki Heliskoski juttelee hetken Hakan valmentajien Olli Huttusen ja Asko Jussilan kanssa. Olli Paasio puolestaan hakee juomapulloja pelaajille. Edessä on Mikko Manninen siirtymässä pukuhuoneen puolelle.

Pelaajat kentän reunalle

25. Jyrä Heliskoski jututtaa pelaajia. Olin näkevinäni, että Heliskoski jutteli ainakin Mikko Mannisen, Petri Viljasen ja muistaakseni myös Toni Lehtisen kanssa.

Loppuverryttelyyn

26. Taustalla osa Hakan pelaajista on aloittamassa loppuverryttelyjä. Toni Lehtinen on myös siirtymässä samaan suuntaan. Juuso Kangaskorpi tankkaa vielä itseään ja Cheyne Fowler poistelee säärisuojiaan. Edessä Jyrki Heliskosken vieressä keräilee pelipalloja ilmeisesti Hakan kakkosmaalivahti Tommi Viik.

Tuomarit matkalla pukuhuoneeseen

27. Etualalla on FC Interin pelaajia, taustalla ovat tuomarit siirtymässä pukuhuoneeseen.

Antti-Jussi Karnio

28. FC Interin maalivahti Antti-Jussi Karnio poistelee nilkan teippauksia. Hän pelasi käytännössä virheettömän ottelun. Jos vastustajan hyökkääjä pääsee ruuhkassa lähietäisyydeltä puskemaan maaliin, niin siinä on maalivahti usein voimaton.

Lehdistötilaisuus

29. Lopuksi Olli Huttunen joutui tuimailmeisten sopulien ;-) piirittämäksi.

Toisella puoliajalla Hakan pelissä alkoi olla sitä samaa vauhtia kuin Uusi Lahti cupissa parhaimmillaan. Toisaalta FC Inter oli ilmeisesti paras joukkue, jonka Haka on tänä vuonna tähän mennessä kohdannut, joten mitään jyrkkää tasoeroa ei huomannut. Inter-pelaajista Tomi Petrescu jäi paljon Cheyne Fowlerin jalkoihin, mutta kunnostautui pitkien ja tarkkojen yhden kosketuksen jatkosyöttöjen antajana keskialueella.

Hakan kokoonpano: 1. Mikko Vilmunen, 2. Juuso Kangskorpi, 3. Petri Viljanen, 4. Jarkko Okkonen (varoitus), 6. Kalle Eerola, 8. Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen (83. min. 7. Mikko Innanen), 10. Kalle Parviainen, 14. Valeri Popovitch, 18. Jarno Mattila (66. min. 11. Toni Lehtinen), 20. Cheyne Fowler.

FC Interin kokoonpano: 13. Antti-Jussi Karnio, 8. Touko Tumanto, 9. Miikka Ilo (73. min. 30. Jesse Bergbom), 10. Martin Mutumba, 11. Tomi Petrescu, 14. Jussi Sinisalo, 16. Jussi Henriksson, 20. Ari Nyman (C), 25. Joonas Laurikainen, 27. Valtter Laurikainen, 29. Henri Lehtonen.

HTML:n table-rakenne korvattu div-rakenteella ja kuvat sijoitettu canvas-säiliöihin 31.12.2020. Meta-tageja korjattu 5.4.2022, samoin validator-linkkejä.

[FC Haka 2006]    [Ottelun tapahtumat]    [Haka avasi Liigacupin voitolla]    [Haka lyömätön jo puoli vuotta]    [Haka-Inter otteluraportti]    [Haka kukisti Interin liigacupissa]    [Viljanen viihtyy Hakan takalinjassa]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!