Harjoitusottelu 2011: FC Haka - FC Honka 1-0 (0-0) [16.12.2011]

[Haka ja Honka kohtaavat Saharassa] [Haka-Honka Saharan tekonurmella tai Pirkkahallissa] [Hakalla perjantaina testipelaajia] [Jussi Vasara innolla pelaamaan] [Haka - Honka Valkeakoskelle perjantaina klo 14:30] [Haka - FC Honka]

Haka aloitti harjoitusottelut jo joulukuun puolessa välissä, kun Valkeakosken Saharan kentälle saapui 16.12.2011 klo 14.30 alkaen vastaan FC Honka. Eräs futistilastoja pitävä ystäväni oli tilastoinnut, että tämänhetkisillä sopimuspelaajilla Hongan pelaajien keski-ikä oli 23,4 vuotta ja Hakan sopimuspelaajien keski-ikä 23,2 vuotta. Liigaotteluita Honga sopimuspelaajat olivat pelanneet 1236 kpl eli keskimäärin 65 ottelu per pelaaja. Hakan sopimuspelaajilla arvot olivat 614 liigaottelua ja keskimäärin 34 ottelua per pelaaja. Liigamaaleja Hongan sopimuspelaajat ovat tehneet uransa aikana 144 kpl ja Hakan sopimuspelaajat 36 kpl. Tilastojen valossa Hongan olisi pitänyt olla parempi, mutta todellisuudessa kentällä nähtiin molemmilta joukkueilta sen verran vielä sopimuksettomia testipelaajia, että tilasto on vain suuntaa-antava.

Vaihdoin muutaman sanan Hakan päävalmentaja Sami Risu Ristilän kanssa. Sopimusneuvottelutilanteista Sami ei halunnut puhua, mutta totesi, että esimerkiksi Italiassa pelaavan Jusu Karvosen suhteen on molemminpuolista kiinnostusta. Uusista sopimuspelaajista ja testipelaajista Risu totesi, että joulukuu on varattu liigaharjoitteluun sopeutumiseen. Monelle pelaajalle siirtyminen Hakan harjoitusrinkiin [esimerkiksi Kakkosen tasolta] on tavallaan kulttuurishokki ja joulukuun harjoittelulla pehmennetään kynnystä siihen, että tammikuussa painellaan sitten jo täysillä.

Sampo Koskinen, Lum Rexhepi, Patrick O'Shaughnessy

1. Hongan harjoittelun salaiset aseet paljastuivat ennen ottelua. Pukuhuoneesta ulos kävelleet Sampo Koskinen ja Patrick O'Shaughnessy alkoivat verryttelemään nilkkojaan kuminauhoilla. Vieressä asfaltilla oli myös pari kahvakuulaa. Venyttelyvuoroaan odotti keskellä Lum Rexhepi.

Lum Rexhepi

2. Turussa syntynyt, mutta pääkaupunkiseudulla FC Viikingeissä ja HJK:ssa jalkapallokoulutusta saanut Lum Rexhepi oli allekirjoittaneelle vieraampia Honka-pelaajia. Hän debytoi liigassa viime kesänä ja pelasi harjoitusottelussa toisella puoliajalla topparina.

Tuomo Ojala, Kirsi Heikkinen, Eero Kaivola

3. Kirsi Heikkinen on Suomen naiserotuomareista selvä ykkönen ja oli mukava nähdä hänet tuomitsemassa liigajoukkueiden harjoitusottelua. Muiden maiden miesten sarjoissa naiserotuomarit ovat yleisempiä kuin Suomessa. Näistä allekirjoittaneen raporteistakin löytyy yksi nainen avustavana erotuomarina ylimmällä sarjatasolla Irlannista. Tässä Saharan ottelussa avustavina erotuomareina olivat Tuomo Ojala ja Eero Kaivola.

Shane Robinson, Ilari Äijälä, Tuomas Peltonen

4. Hakan kapteenina ottelussa oli Shane Robinson ja Honkan kapteenina Ilari Äijälä. Äijälän takana näkyi FC Hongan maalivahti Tuomas Peltonen.

Juha Pirinen, Shane McFaul, Jussi Heikkinen, Sasha Popovitch, Claudio Matrone, Albin Granlund, Pauli Kuusijärvi, Topi Järvi, Tapio Heikkiä

5. Hakan kokoonpanossa edessä Topi Järvi, sitten Pauli Kuusijärvi, Albin Granlund, Claudio Matrone, Sasha Popovitch, Jussi Heikkinen, Shane McFaul ja Juha Pirinen. Hongan pelaajista oikealla oli Tapio Heikkilä.

Juha Pirinen, Shane McFaul, Jussi Heikkinen, Kevin Mombilo, Antti Mäkijärvi, Santeri Ahola, Sasha Popovitch, Nosh A Lody, Jesper Brechtel

6. Hongan mielenkiintoisimpia pelaajia oli oikealla oleva Jesper Brechtel, vieressä Hakan Sasha Popovitch. Sashan takana otsaansa kokeili Nosh A Lody. Hakan pelaajista taaempana Jussi Heikkinen, Shane McFaul ja Juha Pirinen. Hongan pelaajista kuvassa taaimmaisena taisi olla Kevin Mombilo ja hänen edessään oli Antti Mäkijärvi (vaalean sinisissä tossuissa) ja Santeri Ahola (jos tunnistin oikein).

Mikael Lähde

7. Viimeisenä pukukopista kentälle kiirehti Mikael Lähde, jota aluksi epäilin Jesper Brechteliksi. Lähde on joissain näkemissäni Honga otteluissa (esimerkiksi yhdessä liigacupin finaalissa) istunut Hongan vaihtopenkillä ja on minulle vieraampi pelaaja.

Shane Robinson, Kevin Mombilo, Juha Pirinen, Albin Granlund, Nosh A Lody

8. Juha Pirinen otti pallon haltuunsa ja aikoi edetä, mutta pitkäraajainen Nosh A Lody käännähti ympäri ja kurotti jalkansa palloon Pirisen aikaillessa. Nosh A Lodylla oli muuten ottelussa pelipaita, jossa oli numero nelonen ja nimi "Kuusijärvi". Kyseessä taisi olla tässä samassa ottelussa Hakan joukkueessa pelaavan Pauli Kuusijärven entinen pelipaita. Pelaajat vasemmalta oikealle: Shane Robinson, Kevin Mombilo, Pirinen, Albin Granlund ja Nosh A Lody.

Sasha Popovitch, Obi Metzger, Jesper Brechtel, Ilari Äijälä, Kirsi Heikkinen

9. Hakan Obi Metzger hankki ensimmäisen keltaisen kortin taklattuaan Hongan Jesper Brechteliä. Takana tilannetta seurasivat Sasha Popovitch ja Ilari Äijälä. Erotuomari Kirsi Heikkinen oli sijoittunut tilanteessa todella hyvin.

Ilari Äijälä, Obi Metzger, Nosh A Lody, Topi Järvi

10. Obi Metzgerillä on pomppua sen verran, että hän pystyi lähestulkoon kamppailemaan pääpallosta tasavertaisesti huomattavasti kookkaamman Nosh A Lodyn kanssa. Vasemmalla oli Ilari Äijälä ja oikealla oli Topi Järvi.

Obi Metzger, Juha Pirinen, Tapio Heikkilä, Antti Mäkijärvi, Sampo Koskinen, Daniel Kollar

11. Ottelu ratkesi Hakan rangaistuspotkuun, jossa Juha Pirinen sijoitti pallon Hongan maalivahti Daniel Kollarin ohitse. Rangaistuspotku tuomittiin, kun Sampo Koskinen kaatoi muistaakseni Claudio Matronen Hongan rangaistusalueella. Pelaajat vasemmalta oikealle: Obi Metzger, Pirinen, Tapio Heikkilä, Antti Mäkijärvi, Sampo Koskinen ja Kollar.

Sasha Popovitch, Topi Järvi, Obi Metzger, Duarte Tammilehto, Tapio Heikkilä, Nosh A Lody, Albert Kuqi

12. Toisella puoliajalla Obi Metzger tuli yhteen tilanteeseen nappulat edellä ja Kirsi Heikkinen näytti hänelle toisen keltaisen kortin ja heti perään punaisen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Sasha Popovitch, Topi Järvi, Metzger, Duarte Tammilehto, Tapio Heikkilä, Nosh A Lody ja Albert Kuqi.

Kirsi Heikkinen, Tuomo Ojala, Sami Ristilä, Eero Kaivola

13. Hakan päävalmentaja Sami Ristilä käväisi ottelun jälkeen kättelemässä erotuomarit. Kirsi Heikkisen, Tuomo Ojalan ja Eero Kaivolan lisäksi paikalla oli joku median edustaja (valokuvaaja tummassa asussa).

Hakafanit kiinnittivät huomiota siihen, että viime kaudella 9 maalia tehnyt Pekka Sihvola ei ollut Hakan harjoitusvahvuudessa. Netin tietojen mukaan Sihvola on itse kysellyt, että olisiko Olli Oka Huttunen kiinnostunut hankkimaan häntä vahvistukseksi Vaasaan. Hakaa pitkään seuranneet asiantuntijat eivät ole tilanteesta kuitenkaan huolissaan. Kaiken todennäköisyyden mukaan Sihvolalta puuttuu sopimus, koska hän pelaa talven ajan futsalia. Haka ei halua tehdä sopimusta pelaajasta, joka saattaa olla keväällä luokkaantunut futsalissa saadun vamman vuoksi. Tilanne on vähän sama kuin Hakan futsalia pelanneen Jarno Mattilan sopimuskuviotkin. Hänenkin kanssa Haka on asiantuntijoiden muistin mukaan tehnyt normaalisti sopimukset tulevasta kaudesta vasta keväällä futsal-kauden jälkeen. Se, että Mattilalle on tällä kaudella tehty sopimus jo syksyllä, johtuu yksinkertaisesti siitä, että Mattilan polvi on jo valmiiksi hajalla. Hänellä talvi menee polven parantelemisessa ja hän ei ehdi enää tänä talvena teloa paikkojaan futsal-kentillä. Ja kun Hakassa tiedetään Mattilan toipumisennuste, niin sen perusteella tiedetään, milloin hän on taas mukana harjoitteluvahvuudessa. [Edit: kirjoitin tämän yllä olevan tekstin joulukuussa ottelun jälkeen. Tammikuussa Sihvola vieraili futsal-ottelussa Valkeakoskella ja Valkeakosken Sanomat kirjoitti hänestä haastattelun, joka on linkitetty alla. Foorumilähteiden mukaan Sihvola olisi käväissyt myös tammikuussa Hakan harjoituksissa].

Sihvola tuskin saa sopimusta tässä vaiheessa Okaltakaan. Oka tietää samoin Sihvolan futsali-kuviot, ja lykkää mahdollista sopimuksen tarjoamista ensi kevääseen. Ja luultavasti Oka antaa myös herrrasmiessopimuksena Hakalle ensin mahdollisuuden neuvotella Sihvolan kanssa. Hakan ja VPS:n riskinä tietysti on, että joku seura vetää välistä ja tarjoaa sopimuksen Sihvolalle jo ennen ensi kevättä. Toisaalta Sihvolan tuskin tarvitsee pelätä jäämistä sopimuksettomaksi pelaajaksi. Esimerkiksi PK-35 ja SJK tarjoaisivat varmasti Sihvolan tasoiselle maalitykille jopa kunnon palkkaakin pelaamisesta Ykkösessä, jos liigasopimusta ei jostain syystä syntyisi minkään liigaseuran kanssa.

Haka-kuvioissa mielenkiintoista on myös tämä FC Espoo-yhteys. Espoossa valmennusjohtajana on tällä hetkellä entinen Hakan pelaaja Jussi Nuorela, joka on myös Sami Ristilän vanha kaveri. Joten Nuorela-Ristilä-linkki on ilmeisesti toiminut tässä Pauli Kuusijärvi, Lassi Luoto ja Claudio Matrone -testeissä ja -siirroissa. FC Espoo ei ole tällaisissa siirroissa pelkkä menettäjä. Tieto siitä, että jostain seurasta voi päästä valmentajan suhteiden avulla kokeilemaan siipiään liigatasolla saa pelaajat harjoittelemaan tunnollisesti ja kerää seuraan myös sellaisia pelaajia, jotka haluavat kokeilla tällaista reittivaihtoehtoa futisuran edistämiseksi.

Hakan kokoonpano: 12. Ville Kauppinen (mv), 2. Jussi Heikkinen, 5. Shane Robinson (C) (46. min. 4. Juuso Salonen (C)), 6. Pauli Kuusijärvi (63. min. 16. Jens Harju), 7. Shane McFaul, 8. Albin Granlund, 9. Obi Metzger (ua. 75. min.), 10. Juha Pirinen (59. min. 13. Aleksi Nieminen), 11. Claudio Matrone (51. min. 23. Albert Kuqi), 14. Sasha Popovitch, 15. Topi Järvi (76. min. 18. Santeri Lintunen). Vaihtopelaajat: 1. Mikko Ananin (mv), 3. Mikko-Petteri Latosaari, 17. Lassi Luoto.

FC Hongan kokoonpano: 1. Tuomas Peltonen (mv) (46. min. 33. Daniel Kollar (mv)), 4. Nosh A Lody, 5. Kevin Mombilo (22. Jaakko Hietikko), 7. Ilari Äijälä (C) (28. Sampo Koskinen (C)), 14. Jussi Vasara (3. Mostagh Yaghoubi), 18. Mikael Lähde, 21. Antti Mäkijärvi (29. Juuso Simpanen), 23. Jesper Brechtel (6. Duarte Tammilehto), 25. Tapio Heikkilä (13. Lum Rexhepi), 26. Santeri Ahola, 27. Patrick O'Shaughnessy (24. Patrick Aaltonen). Vaihtopelaajat: .

Erotuomarit: Kirsi Heikkinen, Tuomo Ojala (I avustava), Eero Kaivola (II avustava).

Maalit: 51. min. Juha Pirinen (rp) 1-0. Yleisöä: 75 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 5.4.2022. Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin. Kuvatiedostot (.jpg) muutettu canvas-rakenteiksi. Myƶs linkkien fonttikokoa suurennettu. Joku typokin korjattiin.

[Paluu] [2011] [Haka löi Hongan Juha Pirisen maalilla] [Hakan paras maalintekijä ei saa jatkaa?] [Shane McFaul sai Ristilän kehut] [Shane McFaul sopimukseen Hakan kanssa] [Sami Sanevuori Hakaan] [Jens Harju jatkaa Hakan testissä]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!