Suomen Cup finaali HJK - FC Honka 2-1 (1-1)(0-0)[01.11.2008]

[Antti Muurisen mielessä Hongan skalpeeraus] [Miesten cupin finaalin avauskokoonpanot] [Jalasto laskemaan HJK:ta maanpinnalle] [Oravainen hamuaa kolmatta cup-voittoaan] [Mattilalta jää finaali väliin] [Kausi huipentuu Cup-finaaliin] [Parikka: Pelissä paljon panosta]

Vuoden 2008 Suomen Cupin finaaliin olivat selviytyneet HJK ja FC Honka. Ottelupaikkana oli HJK:n kotistadion eli futistadion Töölössä.

FC Hongan avauskokoonpanon pelaajat vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

1. FC Hongan avauskokoonpanon pelaajat pelaajaesittelyssä. Taustalla katsomossa Suomen Cup-lakana.

HJK:n avauskokoonpanon pelaajat vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

2. HJK:n avauskokoonpanon pelaajat vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa. Vasemmalla kaksi erotuomareista.

FC Hongan fanit muistuttavat vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa aiemmista Cup-finaalitappioista

3. FC Hongan fanit muistuttivat, että Honka on ollut Suomen Cupin finaalissa kolme kertaa ja nyt olisi ensimmäisen Cup-kannun vuoro. Jos Cup-finaalin voittaja voittaa myös mestaruuden, niin finaalitappiollakin voi tappion kärsinyt joukkue päästä seuraavana kesänä kansainvälisiin otteluihin.

FC Hongan avauskokoonpanon pelaajat ryhmäkuvassa vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

4. FC Hongan avauskokoonpanon pelaajat ryhmäkuvassa vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa.

FC Hongan Rami Hakanpää ja HJK:n Medo vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

5. FC Hongan Rami Hakanpää kurottautuu turhaan kun HJK:n Medo murtautuu tapiolalaisten puolustuksen lävitse.

HJK:n Mikko Hauhia ja FC Hongan Jaakko Lepola Lepola ottelun tiimellyksessä vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

6. HJK:n Mikko Hauhia ja FC Hongan Jaakko Lepola Lepola ottelun tiimellyksessä.

FC Hongan fanikatsomo äänessä vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

7. FC Hongan fanikatsomo äänessä vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa.

HJK:n Medo ja FC Honga Rami Hakanpää vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

8. Medo pyrkimässä taas FC Hongan rangaistusalueelle, mutta tällä kertaa Rami Hakanpää taitaa ulottua pallon tielle.

Erotuomari Tero Nieminen vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

9. Erotuomari Tero Nieminen taitaa osoittaa FC Hongalle vapaapotkua.

Akseli Pelvas vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

10. Cup-finaali on ratkennut Petri Oravaisen maalilla. Ottelun 90. minuutilla kehiin hypännyt Akseli Pelvas onnittelee maalintekijää.

Tuomas Kansikas ja Akseli Pelvas vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

11. Lopun taktinen vaihto: Tuomas Kansikas tulee ottelun 120. minuutilla kentälle ja Akseli Pelvas siirtyy kentän laidalle.

HJK:n pelaajat juhlivat CUP-voittoa kannattajakatsomon edessä vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

12. HJK:n pelaajat juhlivat CUP-voittoa kannattajakatsomon edessä.

HJK:n pelaajat fanitervehdysten jälkeen vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

13. Faneja on muistettu, nyt vastaanottamaan CUP-kannua.

Petri Oravainen kentällä median haastattelussa vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

14. Ratkaisumaalin tekijä Petri Oravainen joutui median haastatteluun jo kentällä.

Erotuomarit palkittavana vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

15. Ensimmäisenä palkittiin erotuomarit. Viimeisenä 4. erotuomari Ville Järvenpää.

HJK:n taustajoukot palkittavana vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

16. HJK:n taustajoukot saavat palkintonsa Pekka Hämäläiseltä. Vuoroaan odottavat Antti Muurinen ja Markku Peltoniemi.

Tuomas Aho ja Pekka Hämäläinen vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

17. Tuomas Aho otti vastaan pokaalin Palloliiton Pekka Hämäläiseltä. Oikealla valokuvaajat kyykistelevät, jotta eivät joutuisi mukaan TV-videoihin ja ammattiveljien valokuviin.

HJK:n joukkuekuva vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

18. HJK:n joukkue ryhmäkuvassa palkintosumman ja pokaalin kera. Vasemmalla eturivissä valmentaja Tuomo Saarnio ja joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi.

HJK:n Dawda Bah ja Medo vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

19. Dawda Bah ja Medo riemuitsivat voittomitaleistaan.

HJK:n Ville Wallén vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

20. HJK:n maalivahti Ville Wallén taisi käydä lahjoittamassa pelihanskansa faneille fanikatsomossa.

HJK:n Petri Oravainen vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

21. HJK:n Petri Oravainen median haastateltavana ottelun jälkeen.

Valmentajat Kari Martonen ja Antti Muurinen vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

22. Hongan Kari Martonen ja HJK:n Antti Muurinen ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa.

vuoden 2008 Suomen Cupin finaalissa

23.  

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa haastateltavana oli alun alkaen FC Hongan vastuuvalmentaja Kari Martonen ja HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen. Lehdistötilaisuuden kuluessa kysymyksiä esitettiin myös muille läsnäolijoille. Media Officer: "Martsi, hallitsitte peliä. Haitte selkeästi voittoa jatkoajalla. Kostautuiko liian hyökkäävä pelitapa?"

Martonen: "En tiedä kostautuiko se. Me haluttiin voittaa ja ehkä tietoisesti otettiin siihen vähän pieniä riskejä, mutta tää on siitä hieno laji, että on keksitty niin makeat säännöt, että .. löytyy aina. Yksittäiset tilanteet ratkaisee ja meillä oli mielestäni ihan tarpeeksi tilanteita tehdä tarpeeksi paljon maaleja, että oltaisiin voitettu, mutta sitten taas toisaalta HJK hyödynsi omat tilanteensa sen verran tehokkaasti. Vei tänään voiton."

Media Officer: "Antti, olitte altavastaajana pelin alkuun ainakin. Sitten peli tasoittui ja Honka tuli tosi vahvasti jatkoajalla. Mitä siinä kävi mielessä? Minkälaiset fiilikset?"

Muurinen: "Oikeastaan lähtökohta tähän otteluun oli sellainen, että Honka on kaksi kertaa saanut sarjaotteluissa alkuun maalin ja me ollaan sitten takaa-ajajina. Me ollaan saatu tilanteita ja ollaan painostettu ja hallittu sen jälkeen, mutta ei olla kuitenkaan olla saatu mitään aikaan. Tähän otteluun lähettiin selkeästi se mielessä, että ekalla puoliajalla mennään sitten vaikka nolla-nolla, mutta ei anneta Hongalle avausmaalia. Se onnistui hyvin. Toiselle puoliajalle me tultiin hyvin kopista ulos ja saatiin siinä jonkinlainen hallinta ja ote kasaan. Sen jälkeen tietysti kun me saatiin se maali, niin luonnehan oli sellainen, että Honka pelasi upporikasta ja rutiköyhää ja me yritettiin tiivistää ja iskeä vastaan. Se oli tietysti masentavaa ja tuli sen jälkeen. Melkein odotettiin jatkoaikaa ja katsotaan sitten, mitä siinä tapahtuu. Honka on erittäin vahva. Se pelaa kolmatta tai neljättä vuotta nykyisellä tiimillä ja systeemillä. Me ollaan tällä tiimillä ensimmäistä vuotta niin kyllä mä myönnän, että meidän oli käytettävä tietynlaisia että me levätään välillä, me paketoidaan alaspäin välillä ja prässätään sitten taas vähän harvemmin. Se teki meidän puolustuksemme tiiviimmän ja toisaalta esimerkiksi tässä toisella puoliajalla tilanne kyllä oli niin, että Medon kaato: meillä ei ole edelleenkään tällä kaudella yhtään rankkaria, nyt se sinetöityi, yhtään rankkaria ei ole tällä kaudella meille vihelletty. Se oli mielestäni selvä tilanne. Se tietysti, että upea vastaisku tältä Medo-Petri Oravainen. Se oli hyvä, että se ei mennyt rankkareille, koska rankkareilla se olisi voinut käydä miten sattuu. Vaikka ehkä näytti myös Interiä vastaan jossain kohtaan siltä, että me oltiin kesällä alakynnessä, mutta saimme haluamamme tulostason tänä päivänä."

Media Officer: "Kysymyksiä?"

Toimittaja XX: "Muuriselle: Minkä verran Cupin voitto parantaa haavoja liigaratkaisun jäljiltä?

Muurinen: "Itse asiassa urheillessa parantaa ihan täysin. Meillä on sellainen ongelma tässä Suomen maassa, että cuppia ei jotkut arvosta niin paljoa kuin kuuluisi tai pitäisi. Meille valmentajille, meille pelaajille, menkää katsomaan tuonne koppiin mitä se merkkaa. Onneksi on useampi vaihtoehto kuin vain mestaruus. Tärkeintä on tietysti HJK:n tasoiselle seuralle, että se on Euroopan kentillä. Sen jälkeen jos tulee sinne sitten mestaruus tai cup, niin kausi on erittäin onnistunut. Usein meiltä odotetaan, HJK on seurana sellainen, että siltä odotetaan niin paljon ja tuntuu, että jos se ei ole koko ajan kärjessä tai voita kymmenellä pinnalla, niin se vähän niinkuin dumataan. Mutta me ollaan sisällä erittäin tyytyväisiä tällä hetkellä. (pieni tauko) Tietysti sen voi varmistaa Fredia (?) sillä tavalla.

Media Officer: "Lisäkysymyksiä?"

Toimittaja YY: "Martsilta, oletko samaa mieltä pelistä kuin Antti?"

Martonen: "Joo, voi sanoa, että mun mielestäni meidän pelaaminen oli ihan hyvää ja suht tasapainoista lukuunottamatta ehkä tuota maalitilannetta, jossa tuli tuo toinen voittomaali. Kyllä me pelattiin juuri sellaista jalkapalloa kuin me halutaan pelata ja sitä kautta pystyttiin, kuten aikaisemmin sanoin, ihan tarpeeksi maalipaikkoja, joilla voi ottelun voittaa. Se on pienestä kiinni, senteistä kiinni, oikeastaan voisi sanoa näin, että oltaisiin saatu enemmän maaleja kuin yksi maali. Ei missään nimessä, kyllä olen erittäin ylpeä meidän joukkueesta ja meidän tavasta pelata ja meidän ilmeestä, joka oli kuitenkin loppuun saakka. Yritettiin ja uskottiin varsinaisella peliajalla, että tullaan tasoihin ja jopa oli mahdollisuus varsinaisella peliajalla mahdollisuus saada voitto. Siinä tilanteessa ihan lopussa tehtiin. Jatkoajalla vakaa uskomus siihen, että pystytään tekemään tarpeellinen määrä maaleja, että voitetaan. Kuten Antti sanoi, rankkarikisa on aina rankkarikisa ja se voi mennä ihan mihin vaan. Mieluimmin sitä pelin aikana haluaa voittaa ja ratkaista sen pelin. Vielä ennenkuin unohdan, niin onnea HJK:lle! Ei missään nimessä voi sanoa, että huonolle joukkueelle hävittiin.

Toimittaja ZZ: "Antti, sanoit että pelaajat ja valmentajat arvostavat tätä voittoa ja näin varmaan on, mutta mitä tälle tuotteelle pitäisi tavallaan tehdä? Miten pitäisi alkaa markkinoimaan yleisölle?"

Muurinen: "Voi, mä olen vain valmentaja, mä en ole markkinoin..."

Toimittaja ZZ: "Sulla varmaan jotain idioottivarmaa voi olla pitkä kokemuksen myötä?"

Muurinen: "Siihen on varmaan paljon viisaampia.. En tiedä, paljon väläytellään, että pitäisi pelata keskellä kesää tai kuukautta aikaisemmin. Mun täytyy todistaa, että mä luulen, että ne kaikki on ... jotenkin meidän pitää vain saada meidän futis nouseen yleisesti niin että seurajoukkueet pärjää säännöllisesti Euroopan kentillä eikä putoa ensimmäisestä kierroksesta pois. Sitä kautta se tulee, meidän pitää saada yleisön mielenkiinto herätettyä. Ja saada toivottavasti tuonne pääkatsomoon enemmän yleisöä. Voi olla, että kylmä tekee sen, että sieltä jää aina se viimeinen tuhat katsojaa pois katsomosta, mutta aika hyvä tää nyt oli pelata kaikenkaikkiaan."

Martonen: "Täytyy muistuttaa tässä vielä, että me päästiin Cupin kautta tämän vuoden UEFA Cupiin ja ihan tyydyttävästi siellä menestyttiin. Kyllä Cupissa menestyminen on iso juttu, kun ajattelee Euroopan kenttiä."

Toimittaja QQ: "Mitä tästä kaudesta kokonaisuudessaan? Mestaruus meni loppusuoralla ja samoin cup-voitto?"

Martonen: "Niin voisi sanoa nämä kuuluisat sanat, että Eteenpäin on menty verrattuna edelliskauteen. Mutta pieni askelin, eihän tässä mitään taikatemppuja kukaan tee. Meillä on kumminkin ihan selkeä tapa toimia. Se vie pelaajia, se vie valmentajia, taustaa, kaikkia pikkuisen koko ajan eteenpäin. Se on ihan makeeta se, että ei olla missään nimessä valmiita, vaan ollaan tiellä kohti jotain makeampaa. Unelma elää, kuten meidän slogan kuuluu.

Mä haluaisin vielä henkilökohtaisesti sanoa ennenkuin lopetetaan tämä kausi ja laitetaan se pakettiin, että minusta on erittäin hienoa, että meillä on Hongassa uskallusta siihen tai että Banalla (Mika Lehkosuo) on uskallusta ja halua antaa mulle vastuusta näissä futispeleissä. Se ei ole missään nimessä Banalta pois. Se antaa mulle henkilökohtaisesti mahdollisuuden kehittyä valmentajana. Luo semmoista itseluottamusta ja olen erittäin tyytyväinen ja ylpeä siitä, että Bana luottaa minuun valmentajakaverina. Mä en ole aikaisemmin varmasti törmännyt suomalaisessa futiksessa tällaiseen tapaan toimia, että päävalmentaja uskaltaa antaa kaverin, jonka on siihen valinnut, mahdollisuuden johtaa näinkin tärkeää kilpailua kuin Suomen Cup. Kiitoksia Bana!

Kun Martonen lainasi kuuluisaa sanontaa "Eteenpäin on menty" niin vieressä istunut Antti Muurinen katsoi alaspäin ja suupielet venyivät korviin. Toimittaja SS: "Onko teillä peli-idealogiat suunnilleen samat? Ettei toinen syötä ihan eri oppeja?"

Martonen: "Ei, kyllähän tämä homma yhdessä tehdään ja yhdessä mietitään. Tää vaan, että saan johtaa Cupin pelit, johtaa siihen, että mä joudun olemaan tässä."

Muurinen: "Oletko varma, että se jatkuu?"

Martonen: "Se on taas toinen asia."

Toimittaja RR: "Jos tänään olisi tullut voitto, niin Bana olisi tullut?"

Martonen: "Niin, jokainen voi tietysti asettaa kysymyksen, että jos Bana olisi tänään johtanut peliä, niin oltaisiinko voitettu Suomen Cup?"

Toimittaja HH: Kysytään Muuriselta tai sitten Lyytikäiseltä, että mihin kohtaan HJK:ssa on tulossa muutoksia joukkueeseen?

Lehdistötilan seinustalla istui HJK:n johtoporukka ja mukana oli myös HJK Oy:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen: "Muutama pelaaja varmaan tulee lisää ja muutama menee pois. Ei samanlaista kuin viime vuonna. Tilanne on aika hyvä. Meillä on sopimukset melkein kaikkien pelaajien kanssa ensi vuodesta. Joku lähtee ulkomaille ja joku palaa kotimaahan."

Lyytikäinen puhui hyvin hiljaisella äänellä huoneen toisessa lainassa ja kännykkänauhurini ei pystynyt sieppaamaan kaikkea hänen sanomisiaan. Mutta lisäilen niitä tänne kun saan purettua äänitystä lisää.

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén, 3. Mikko Hauhia, 4. Medo (Mohamed Kamara), 5. Jukka Sauso, 8. Ville Taulo, 15. Paulus Roiha, 16. Jarno Parikka (82. min. 21. Petri Oravainen), 17. Dawda Bah, 18. Tuomas Aho, 20. Jukka Raitala, 24. Erfan Zeneli (90. min. 31. Akseli Pelvas (120. min. 2. Tuomas Kansikas)). Vaihtopelaajat: 12. Jani Viander, 11. Miikka Multaharju, 14. Juhani Ojala.

Varoitukset: Medo, Aho, Oravainen, Bah.

FC Honka-kokoonpano: 1. Tuomas Peltonen, 2. Sampo Koskinen, 3. Roope Heilala (86. min. 10 Jami Puustinen), 4. Ville Jalasto, 6. Hermanni Vuorinen (67. min. 16. Jani Bäckman), 13. JOhn Weckström, 14. Jussi Vasara, 19. Rami Hakanpää, 21. Joel Perovuo, 22. Tuomo Turunen (117. min. 7. Tero Koskela), 26. Jaakko Lepola. Vaihtopelaajat: 12. Ivan Vargic, 25. Tapio Heikkilä, 28. Rasmus Schüller, 29. Juuso Simpanen.

Varoitukset: Koskinen, Vuorinen.

Maalit: 57. min. Erfan Zeneli 1-0, 87. min. Jami Puustinen 1-1, 114. min. Petri Oravainen 2-1.

Erotuomarit: Erotuomari: Tero Nieminen, avustavat erotuomarit Miikka Poikselkä ja Veijo Vainio, 4. erotuomari Ville Järvenpää. Otteludelegaatti: Taisto Mäkelä.

Yleisöä:1554 henkeä.

[2008] [Ottelutiedot] [Raportti: Cup-finaali päättyi pettymykseen] [Video: Suomen Cupin finaali!] [Martonen ylpeä joukkueestaan] [Muurinen: Tarkka alku oli tarkoitus] [Puustinen harmitteli hukattuja paikkoja] [Oravainen nautti revanssista] [Suomen Cupin tunnelmaa Huuhkaja-TV:ssä] [Veijo Vainio päätti uransa cupin finaaliin] [Mikko Ristola voitti cupin maalipörssin] [FF2: Suomen Cupin loppuottelu FC Honka - HJK @ Finnair Stadium 1.11.] [Cup-voitto maistui Muuriselle] [HJK vei cupeissa tuplakultaa] [Muurinen joutui luopumaan viiksistään] [Oravainen nousi ratkaisijaksi] [Lyytikäinen lupaa HJK:lle täsmähankintoja] [Hongan Martonen: Paikkoja oli tarpeeksi] [HJK paikkasi puolustustaan Lahden lupauksella] [Fowler tuo jätkämäisyyttä HJK:hon]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!