FC Honka - PK-35 4-1 (0-0) [22.10.2005]

[Otteluennakko] [PK-35 selviytyi Suomen Cupin puolivälieriin] [21.10. Ennakko: Kolmas kerta toden sanoo]
Jaskan grilli

1. Portin pielessä oli makkarakoju, mutta varsinaista myyntipistettä ei näkynyt. Kentän päinvastaisessa kulmassa oli teltta, jota en käynyt tutkimassa, koska otaksuin sen olevan varattu VIP-vieraille.

Katsomo

2. Katsomo ja pelaaja-aitiot ovat designiltaan hiukan vanhahtavat. Hyvä, että Espoon kaupunki on uusimassa katsomotiloja (vai tuleeko se uusi kenttä hiukan eri paikkaan?).

Hongan pelaajat verryttelemässä

3. Hongan pelaajat verryttelemässä. Taustalla mainitsemani teltta ja pelikello.

Kokoontuminen VIP-katsomon edessä

4. Pelaajat ja tuomarit kokoontuivat esittelyyn VIP-katsomon eteen, joka on ainoa katettu katsomotila, jos vasemmalta pilkottavaa SPR:n keltaista katosta ei lasketa mukaan :).

Painostusta PK-35:n maalilla

5. Alussa Honka painosti vahvasti ja peli pyöri PK-35:n maalilla.

PK-35:n vastahyökkäys

6. Myös PK-35 sai välillä vyörytettyä joitakin vastahyökkäyksiä Hongan maalille.

vanhat herrat

7. Pallo pyöri niin monta kertaa PK-35:n maalilla aina maaliviivalla asti, että vanhat herrat katsomossa (etenkin takarivissä) välillä vähän hermostuivat, vaikka kuului sieltä naurunpurskahduksiakin.

Läheltä piti

8. Ensimmäisen puoliajan lopulla PK-35 sai jopa muutaman läheltä piti-tilanteen, mutta pallo ei vain suostunut menemään maaliin. PK-pelaajia oli hyökkäyspäässä vähän liian harvassa.

Hanat auki

9. Toisella puoliajalla FC Hongan maalihanat aukesivat ja upeasti. Ensimmäisen maalin syntyessä olin vielä kentän kulmalla Jaskan grillillä ja pääsin lähietäisyydeltä näkemään, kuinka Hongan hyökkääjä koukkasi kulmalipun neljänneskaarelta pallon suoraan rangaistualueen rajan ulkopuolella rankkaripisteen 9 metrin kaaren sisällä olevalle pelaajalle, joka jatkoi pallon upeasti ylänurkkaan. Matthew McKennan huonona puolena on, että hän viihtyy ehkä hiukan liian hyvin maaliviivalla, mutta tuollaista ylänurkkasijoitusta ei varmasti olisi pystynyt peittämään, vaikka hän olisi ollut vähän ulompana.

Hongan painostusta

10. Honka teki vielä 3 maalia lisää, joista yksi oli toinen upea ylänurkkasijoitus, nyt vain päinvastaisessa ylänurkassa kuin ensimmäinen maali. Yhdessä maalissa pallo pääsi matalana maalin eteen PK-35:n puolustuksen epäonnistuessa pallon poissiivoamisessa. Viimeisessä puskumaalissa puolustus oli unohtanut Hongan hyökkääjän vapaaksi takatolpalle, josta hän pääsi puskemaan vapaasti pompon kautta maalin kattoon.

Viimeinen vihellys

11. Samuli Markkanen, joka taisi tulla kentälle puoliajalla, rynni pitkästä keskityksestä pallon rinnallaan maaliin hiukan ennen loppuvihellystä. Markkasella oli jo aiemmin pari tilannetta, jotka hän oli luonut omalla aktiivisuudellaan, mutta viimeistely meni joko naapuriareenalle tai kotijoukkueen maalivahdin ulottuville.

Suomen Cupin 8. kierros

FC Hongan pelit paranivat syksyä kohden, joten pitihän yksi matsi käydä katsomassa heidän kotistadionillakin. Vieraana Suomen Cupin 8. kierroksen ottelussa suosikkiseurani PK-35, jolla oli takana pari päivää aikaisemmin rankka Kemin reissu.

Yleisöä taisi olla 353 tai jotain sellaista. Kentän kuuluttaja hauskuutti hiukan kertomalla, että varoituksen sai Viikingien numero 24, kun piti tietysti olla PK-35:n numero 24. Palkintojen jaossakin Samuli Markkanen taidettiin kuuluttaa Sami Markkaseksi, mutta siitä en ollut aivan varma, koska olin jo kentän ulkopuolella kiiruhtamassa kohti lähintä bussipysäkkiä.

Pienenä yhteenvetona ottelusta ja koko PK-35:n kaudesta voisi sanoa, että tulosta osasi odottaa etukäteen. Honka on syksyn aikana pelannut jo paremmin kuin keskitason veikkausliigajoukkue. Joukkue on löytänyt selvästi itselleen sopivan pelityylin. Siksi tasoero oli nyt selvä.

PK-35 yrittää pelata paljon nopeaa yhden kosketuksen peliä, mutta rutiini ei vielä riitä, vaan syötöt menevät usein vastustajien ulottuville tai lipsahtavat ulos kentältä.

Honka pelaa rauhallisemmin ja useat rutinoituneet pelaajat keskikentällä uskaltavat pitää palloa hallussaan pitempään ennen syöttöä, joka usein vielä menee oikeaan osoitteeseen.

PK-35:n puolustuksessa on taitavia pelaajia, mutta kesällä muutamien pelaajien ollessa loukkaantuneena huomasi, että osa puolustuspelaajista yritti korvata puuttuvan taidon voimalla. Joidenkin pelaajien taitotasoa ja taktista osaamista kannattanee talven aikana kehittää.

Ajoittain tuntui myös, että PK-35:n pelaajien kunto ei ollut aivan niin hyvä, että kovaa tempoa olisi pystytty pitämään yllä pitempään. Monesti kesän aikana ensimmäinen puoliaika oli ihan hyvä, mutta toisella puoliajalla vain kulutettiin aikaa. Joissakin yksittäisissä peleissä silti ensimmäinen puoliaika saattoi olla hidasvauhtinen, mutta onnistuneiden vaihtojen jälkeen toisella puoliajalla mentiin lujaa.

Tasainen koko ottelun pelivarmuus tavallaan puuttui. Paljolti vastustajien huonoutta oli, että he eivät pystyneet hyödyntämään tätä PK-35:n epätasaisuutta. Kokonaisuudessaan silti erinomainen kausi: Ykkösen kolmas sija ja Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Ensi vuonna sitten Ykkösen mestaruus ja nousu Veikkausliigaan!

Jaaha, FC Hongan vastustaja on sitten Haka. Saattaa olla, että syksyn aikana tulee toistamiseenkin käytyä katsomassa peliä Tapiolassa. ;-)

[Paluu] [PK-35 jäi kahdeksan joukkoon Cupissa] [Liikkuvaa kuvaa] [22.10. Raportti: Honka tyylikkäästi jatkoon]