Atlantis FC - MP 4-2 (3-2) [26.08.2006]

Miikka Turunen ja Risto Salmi

1. MP:n Miikka Turunen on lähimpänä palloa ja tähyilee jo syötösuuntaa Atlantiksen maalia kohden. Takana on Risto Salmi.

Valokuvia Veikkaaja-lehteen

2. En ollut ainoa, joka ei ehtinyt näkemään ottelun ensimmäisiä maaleja. Oheiselta ammattilaisvalokuvaajalta oli tilattu Veikkaaja-lehteen valokuvia, jossa Atlantiksen pelaajat juhlivat maalia ja hän oli saapunut samanaikaisen yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaottelun (parkkeeraus)ruuhkaan jouduttuaan kentälle vain hiukan ennen minua. Kolme kuvaustilannetta oli jo mennyt ohitse.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

3. Oheisessa Java-animaatiossa Peter Louis tekee MP:n 1-3 kavennusmaalin Peter Niki Heleniuksen syötöstä ottelun 39. minuutilla.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

4. Java-animaatio: Kolme minuuttia edellisestä syntyy MP:n toinen maali, kun Mika Pasanen ohittaa keskikentällä Feras Abidin katkaisuyrityksen ja laukoo kaukaa hetkellä, jolloin Atlantismaalivahti Aleksandr Mishtshuk on maskissa. Pallo putoaa roikkona ylöspäin kurkottavan Mishtshukin nyrkkien ja yläriman välistä maaliverkkoon. Upea maali. Ottelutauolle mentäessä tilanne on 3-2. Ottelua alusta asti seuranneet totesivat, että Atlantiksen pelitempo putosi 3-0 maalin jälkeen. MP rankaisi ensimmäisen puoliajan lopussa kotijoukkueen pelaajia kävelyvauhdista.

Petteri Paajanen ja Miikka Turunen

5. Miikka Turunen jakelee palloa päällään kentän reunalla nousevalle kanssapelaajalle. Atlantiksen Petteri Paajanen on myöhästynyt tilanteesta.

Risto Salmi, Miikka Lähdesmäki, Kimmo Tauriainen ja Niki Helenius

6. Näyttäisi kuin erotuomari kamppailee pallosta Kimmo Tauriaisen kanssa, mutta se on vain kuvakulmasta johtuva näköharha. Joskus erotuomari sijoittuu vähän liian hyvin ja hänelle tulee kiire pois pallon ja pelaajien tieltä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Risto Salmi, Kimmo Tauriainen ja Niki Helenius.

Jani Koivisto, Mika Roivas ja Peter Louis

7. MP:n Mika Roivas onnistuu painostamaan Atlantiksen Jani Koivistoa palaamaan omaa maalia kohden. Peter Louis on laskeutunut puolustuslinjaan varmistamaan.

Peter Louis, Joonas Survonen, Adel Eid, Mika Roivas ja Risto Salmi

8. Joonas Survonen on onnistunut purkamaan Atlantis-hyökkäyksen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Peter Louis, Survonen, Adel Eid, Mika Roivas ja Risto Salmi.

Vesa Kosonen

9. Vesa Kosonen loukkasi nilkkansa ja vaihdettiin kentältä. Tilalle tuli Obi Metzger. Kuvassa Kososen nilkka saa samanaikaisesti ilmeisesti sekä kohotushoitoa että kylmähoitoa ;-)

Jani Koivisto, Adrian Vladut, Obi Metzger, Joonas Survonen, Peter Louis

10. Joonas Survonen on päättänyt pysäyttää vaihtopelaajana kentälle tulleen Obi Metzgerin ottamalla tämän pään kainaloonsa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jani Koivisto, Adrian Vladut, Metzger, Survonen, Peter Louis.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

11. Atlantiksen neljäs maali syntyi Matias Juvosen puskusyötöstä Obi Metzgerin laukomana. Maalin jälkeen Metzger heitteli kuperkeikkoja kentän kulmassa ja ainakin yksi paikalla ollut valokuvaaja oli onnellinen.

Peter Louis, Kimmo Simula, Miika Jokiperä, Risto Salmi, Niki Helenius, Babatunde Wusu ja Teemu Kankkunen

12. MP:n ensimmäisen maalin syöttäjä Niki Helenius on nousemassa, mutta Atlantiksen puolustusryhmittely on kuin oppikirjasta. Risto Salmi seuraa Heleniusta ja kärkimiehillä Louisilla ja Wusulla on puolustaja kyljessä sekä keskellä on vielä toppari Miika Jokiperä vapaana. Pelaajat vasemmalta oikealle: Peter Louis, Kimmo Simula, Jokiperä, Salmi, Helenius, Babatunde Wusu ja Teemu Kankkunen.

Peter Louis, Kimmo Tauriainen, Patrik Rikama (I)

13. Kimmo Tauriainen yrittää jarruttaa Peter Louisin etenemistä roikkumalla kiinni paidassa. Oikealla on Patrik Rikama.

Peter Louis, Kimmo Tauriainen, Patrik Rikama (II)

14. Tauriainen onnistuu suojaamaan palloa, mutta menettää itse tasapainonsa.

Peter Louis, Kimmo Tauriainen, Patrik Rikama (III)

15. Peter Louisilla on erinomainen tasapaino ja hän rientää maahan sortuneen Tauriaisen ylitse pallon perään.

Teemu Kankkunen ja Babatunde Wusu

16. Teemu Kankkunen on päättänyt pysäyttää Babatunde Wusun tällä kertaa painiotteella vyötärön ympäri. Kankkunen taisi selvitä tästä ilman varoitusta.

Mika Pasanen ja Petteri Paajanen

17. MP:n toisen maalin tekijä Mika Pasanen on harhauttamassa Atlantiksen Petteri Paajasta.

Petteri Paajanen, Mika Pasanen, Risto Salmi ja Kimmo Simula

18. Mutta seuraavana vastaan tulevan Risto Salmen edessä Pasasen harhautus ei enää onnistu vaan hän menettää tasapainonsa.

Adel Eid ja Peter Louis

19. Peter Louis täydessä vauhdissa keskiviivalla. Adel Eid seuraa vierellä. Louis on antanut juuri pystysyötön Babatunde Wusulle, mutta tämä rangaistusalueen sisään päästyään aikaili niin pitkään, että Miika Jokiperä taklasi pallon yli päätyrajan.

Antti Tolvanen, Peter Louis, Babatunde Wusu, Teemu Kankkunen, Aleksandr Mishtshuk ja Adel Eid

20. Babatunde Wusu näyttäisi maksavan Teemu Kankkusen koiruudet survomalla vuorostaan hänet maan rakoon. Todellisuudessa molemmat pelaajat menettävät tasapainon ilmapallon tavoittelun jälkeen ja Wusu lennähtää Kankkusen ylitse. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Tolvanen, Peter Louis, Wusu, Kankkunen, Aleksandr Mishtshuk ja Adel Eid.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

21. Kimmo Tauriainen pelaa vastustajan päädyn kulmalipun luona taidokkaasti aikaan. Paikka on hyvä, koska puolustajat helposti tyrkkäävät pallon joko pääty- tai sivurajan ylitse, mikä tarjoaa aikaa pelaavalle joukkueelle lisämahdollisuuksia ajanpeluuseen.

Patrik Rikama, Peter Louis, Kimmo Tauriainen, Adel Eid

22. Patrik Rikama näyttäisi tallaavan vauhdissa olevan Peter Louisin varpaille, mutta kyseessä on taas kuvakulmasta johtuva näköharha, sillä Louis jatkoi vielä Adel Eidin käsipuolessa kohti Atlantis-maalia. Takana on Kimmo Tauriainen.

Ottelu on päättynyt

23. Ottelun päätyttyä Peter Louis onnittelee ensimmäisenä kotijoukkueen Petteri Paajasta.

Jani Koivisto

24. Kaksi maalia tehnyt Jani Koivisto sai palkintojenjaossa kolme Veikkauspörssipistettä.

MP:n pelaajat

25. MP:n pelaajat palkintojenjaossa. Maalivahti Jorma Naakka näyttää haihtuneen savuna ilmaan ja jäljelle on jäänyt vain vaaleat tossut ;-) Leikki sikseen, todellisuudessa Naakka pelasi mustissa tossuissa.

Adel Eid

26. Adel Eid sai kaksi Veikkauspörssipistettä.

Mika Pasanen

27. Yhden Veikkauspörssipisteen sai Mika Pasanen.

Loppukättelyt

28. Sitten oli loppukättelyjen aika. Maalivahti Jorma Naakkakin on mukana jonon päässä ja tarkasti katsomalla valkoisten tossujen salaisuuskin selviää.

Loppuverryttely

29. Loppuverryttelyn aikana media mellastaa kentällä. Vasemmalla kummankin joukkueen valmentajat. Haastattelussa olevalle Antti Ronkaiselle tämä oli kai viimeisiä haastatteluja päävalmentajana.

Ennen ottelua Atlantis johti Ykköstä 35 pisteellä ja 16 pelatulla ottelulla. Toisena olevalla AC Oululla oli neljä pistettä vähemmän ja kaksi pelattua ottelua enemmän. Kolmantena, neljäntenä, viidentenä ja kuudentena olevat joukkueet olivat pelanneet yhden ottelun enemmän kuin Atlantis. MP oli sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä 16:lla pisteellä. Pisteitä on yksi enemmän kuin putoamisviivan alapuolella olevalla FC Hämeenlinnalla. Ottelun erotuomarina oli Miikka Lähdesmäki. Avustavina tuomareina olivat Marko Nieminen ja Jukka Molarius. Tarkkailijana oli Tero Virtanen.

Tein kotona niin pitkään rästissä ollutta otteluraporttia, että ehdin otteluun vasta kun sitä oli pelattu jo parikymmentä minuuttia. Tulostaululla oli silloin jo 3-0, sillä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Jani Koivisto oli tehnyt kaksi maali Atlantikselle ja Kimmo Tauriainen yhden.

Atlantiksen kokoonpano: 36. Aleksandr Mishtshuk, 3. Adel Eid, 4. Miika Jokiperä, 5. Teemu Kankkunen, 7. Mikko Simula, 8. Kimmo Tauriainen, 9. Vesa Kosonen (62. min. 30. Obi Metzger), 11. Jani Koivisto (75. min. 23. Patrik Rikama), 21. Feras Abid (65. min. 19. Matias Juvonen), 24. Petteri Paajanen. 25. Risto Salmi. Vaihtomiehet: 35. Tony Kaukomaa, 22. Axel Orrström, 26. Janne Arolinna, 29. Ojembe Olatuga .

Varoitukset: 48. min. Vesa Kosonen, 54. min. Feras Abid.

MP:n kokoonpano: 1. Jorma Naakka, 3. Joonas Survonen (70. min. 21. Antti Tolvanen), 4. Adrian Vladut, 6. Janne Reinikainen, 7. Mikko Sundberg, 10. Miikka Turunen, 11. Mika Roivas, 19. Niki Helenius (75. min. 17. Tuukka Sirviö), 20. Babatunde Wusu, 22. Peter Louis, 24. Mika Pasanen. Vaihtopelaajat: 12. Saku Romppainen, 9. Riiko Lappalainen, 13. Henri Valkonen, 25. Mikko Mutka, 26. Valtteri Kohvakka.

Varoitukset: 54. min. Miikka Turunen, 59. min. Joonas Survonen.

Maalit: 4. min. Jani Koivisto 1-0, 7. min. Jani Koivisto 2-0, 9. min. Kimmo Tauriainen 3-0, 39. min. Peter Louis (Niki Helenius) 3-1, 42. min. Mika Pasanen 3-2, 69. min. Obi Metzger (Matias Juvonen) 4-2.

[Paluu] [Ottelupöytäkirja] [060826 - Atlantis vei maalijuhlan]