Viialan markkinat 2011 [28.05.2011]

[mobile]
[Viialan markkinat 2011]
Markkinakyltti Viialan rajalla

1. Akaan Toijalan ja Viialan väliselle tielle oli Viialan taajamakyltin lähettyville sijoitettu hyvissä ajoin markkinoista kertova kyltti.

Esiintymislava Viialan torilla

2. Jo hyvissä ajoin ennen juhlia torille ilmestyi vaatimaton esiintymislava, jonka ylle kohosi jo ennen klo 9 teltta suojaamaan orkesterin sähkölaitteita.

Viialalaisia pellavasukkia

3. Markkinapöytien tarjonnasta viialaiset tuotteet olivat vähemmistössä, mutta tässä ainakin keskellä oli kyltti, jossa mainostettiin viialalaisia pellavasukkia.

Puukylttejä

4. Itse arvostan markkinoilla erilaisia käsitöitä. Tässä kaupitellaan erilaisia puupohjalle käsinmaalattuja kylttejä. Vasemmalla taisi olla markkinoiden ensimmäinen asiakas.

Värikkäitä koreja

5. Tässä oli värikkäitä koreja. Yleensä korit ovat pintakäsittelemättömiä ja toreilla myydään eri malleja ja kokoja. Tässä koko oli suunnilleen sama kaikissa, mutta väreissä oli sitä suurempaa vaihtelua. Vasemmalla taisi olla toisen myyntipöydän myyjä, joka käväisi ennen asiakkaiden saapumissa tervehtimässä muita tuttuja myyjiä.

Demokratian rajat

6. Olen kevään mittaan kommentoinut muutamassa blogissa merkkejä siitä, mihin suuntaan yhteiskunnallinen kehitys on menossa. Viialan markkinoillakin näkyi vähän saman tyyppisiä merkkejä. Demokratiaan kuuluu, että ihmisillä on vapaus kaupitella myös aatteita, joille demokraattiset periaatteet ovat hiukan vieraampia. Näkemykseni saattaa tosin olla stereotyypinen, sillä jotkut saattavat kerätä tämän tyyppistä materiaalia ihan keräilymielessäkin ilman aatteellisia sympatioita.

Korukauppias

7. Erilaiset korut ovat ikivanha myyntiartikkeli markkinoilla kautta maailman ja kautta historian.

Laukkuja ja kasseja

8. Erilaiset nahkalaukut ovat monesti lähes käsityötä, joita valmistetaan myös erilaisissa pienyrityksissä. Etenkin Sastamalan suunnassa Pirkanmaalla on tämän tyyppistä pienteollisuutta.

Osuuspankin markkinaväkeä

9. Viialan ainoa pankki on Osuuspankki, joka oli vahvasti edustettuna markkinoilla. Myöhemmin pankki-ihmisten mukaan liittyi myös viereinen K-kauppias.

Puruveden muikkua

10. Itse innostuin ostamaan vastapaistettuja Puruveden muikkuja ja vastakkaisesta myyntipisteestä pari kuppia kahvia ja yhden letun jälkiruoaksi.

Toijalan Seudun Sydäntautiyhdistys

11. Toijalan Seudun Sydäntautiyhdistyksi oli mukana markkinoilla esittelypöydällä.

Rintamerkkien tekoa

12. Mannerheimin lastensuojeluliiton Akaan osasto oli tuonut torille laitteen, jolla pystyttiin tekemään lapsille itse piirrettyjä rintamerkkejä. Tässä yhdistyksen väki harjoitteli merkkien tekoa.

Mattokauppias Huittisista

13. Huittislainen mattokauppias oli saapunut markkinoille kauppaamaan mattoja. Erästä mattoa esitellessä kauppias kertoi, että se oli valmistettu Belgiassa. Suomessa ei samantyyppistä mattovalmistusta taida olla.

Ohjelmateltta

14. Ohjelmatelttaan oli kerääntynyt jo jonkin verran väkeä, kun Viialan kyläpäällikkö Susanna Saxberg-Tesmala esitteli markkinoiden avaukseen valmistuvan Timo Rajalan.

Timo Rajala

15. Viialan markkinoiden avauksen suoritti Akaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Rajala. Hänen avauspuheensa on tämän kuvablogin lopussa.

Koristeita käsityönä

16. Tässä taas yksi ansiokas käsityöaiheinen myyntipiste. Oikealla roikkuu erilaisia puusta valmistettuja etunimellisiä avaimenperiä. Muuta tarjontaa on ilmeisesti erilaiset keramiikkaesineet ja kivistä valmistetut koriste-esineet, esimerkiksi kiviset leppäkertut.

Lentopalloilijat makkaranmyyjinä

17. Tässä myyntipisteessä kauppasivat viialalaiset lentopalloilijat makkaraa ja erilaisia fanituotteita.

Helminauhoja ja kaulariipuksia

18. Tässä myyntipisteessä oli erilaisia helminauhoja ja kaulariipuksia sekä lippiksiä.

Kiinalaisia maalauksia

19. Tässä oli tarjolla erilaisia kiinalaistyyppisiä seinämaalauskopioita.

Lastenhuvia

20. Pikkulapsille tarjolla oli pomppolinna ja onkimispiste.

Pallonheittoa

21. Pallonheittäjät ovat yleensä hiukan vanhempaa väkeä. Tämäkin on aika perinteinen ja kautta maailman tunnettu ikivanha markkinahuvi.

Viialan markkinat Akaan Viialassa on vuotuinen toukokuisen lauantaipäivän tapahtuma. Markkinat ovat avoinna klo 9-15 ja muutamaa minuuttia ennen avautumisaikaa saavuin paikalle dokumentoimaan tätäkin tapahtumaa. Klo 9 markkinoilla oli vielä hiljaista, mutta se mahdollistikin myyntipöytien valokuvaamisen rauhassa.

Viialan markkinoiden avaamisen suoritti Akaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Rajala:

Arvoisa markkinaväki, hyvät naiset ja miehet, tytöt pojat kissat koirat ja muut eläväiset;

ONNI LÖYTYY ARJESTA!

Tänään on taas kerran toukokuun viimeinen viikonloppu, ja Akaan Viialan Markkinoiden aika.

Tänään meillä kaikilla on taas mahdollisuus elää todeksi ja tukea oman kaupungin yrittäjiä ja yrittäjyyttä ja tehdä hyviä markkinaostoksia niin täällä markkina-alueella kuin paikallisissa liikkeissäkin.

Akaan kaupungin elinkeino-ohjelman yhtenä keskeisenä sanomana on Osta Akaasta - se on kaikki kotiinpäin. Mitä enemmän teemme kauppoja täällä, sen elinvoimaisempana kaupunkimme yritykset ja sen eri taajamat pysyvät.

Ostaminen Akaasta on hyvä teko.

Hyvät ystävät;

Aivan viimeaikoinakin Akaassa on tapahtunut paljon sellaista, joka on omiaan luomaan hyvän ja viihtyisän elämän edellytyksiä.

Saimme juuri valtiovallan päätöksen siitä, että Akaan Kylmäkosken jalkapallokentän peruskorjaukseen saadaan yli 220 000 euroa valtion rahoitusta. Se on hyvin liikuttava hanke.

Samoin saimme päätöksen siitä, että Akaaseen voidaan rakentaa kolmas lähiliikuntapaikka valtion tuella. Rahallisesti se merkitsee 27 000 euron valtion panosta. Tällä kertaa lähiliikuntapaikka tulee Akaan Toijalan yhteiskoulun ja lukion lähimaisemiin; edelliset löytyvät Pappilan koululta ja Keskustan koululta.

Tällä viikolla vihittiin käyttöön Akaan Toijalan Sataman uusi laituri. Nyt kelpaa lähteä Hopealinjalle!

Frisbeegolfrata vihittiin tällä viikolla käyttöön.

Valtuusto teki keskiviikkona yhden merkittävimmistä päätöksistä, kun Akaa liittyy osakkaaksi Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:öön. Toimitusvarmuus kasvaa, laatu paranee, sillä vesi on pohjavettä!

Akaan Viialaan tulee katuvalaistusta ja Keskustan koulun keittiöremontti alkaa aikaistetusti ja pikavauhtia jo tänä kesänä - parin viikon päästä.

Kerrostalon rakentamiselle on luvat olemassa, markkinointi käy täyttä päätä ja pian kraana nousee ja työn äänet kuuluvat tästä torin laidalta - sellaista ei tapahdu nukkivissa kylissä! Ei! Akaa elää!

Akaa-Volley menestyi menneenä talvena erinomaisesti lentopallosarjassa! Menestys on perustunut kovaan työhön, osaavaan valmennukseen ja loistavaan juniorityöhön! Siitä me kaikki voimme olla hyvin ylpeitä! Täällä Akaan Viialassa on monia tämän menestyksen tekijöitä!

Siis hyvät ihmiset; onni löytyy arjesta. Se on täällä. Kell' onni on, se onnen kätkeköön!

Hyvät ihmiset, arvoisa markkinaväki;

Ennen kuin julistan Markkinat avatuiksi, totean, että markkinat ovat itse asiassa ikivanha keksintö. Jo 1734 vuoden Kauppakaaressa säädettiin mm. markkinarauhasta. Kyseisen lain 7. luvun 6 pykälä kuuluu seuraavasti:

"Jos rymäkkä, meteli ja tappelu tapahtuu sitten kun julkiset markkinat julistetut ovat, sakoitettakoon rauhan rikkomisesta kymmenen talaria."

Laki suojasi ostajia, myyjiä ja kaikkea markkinakansaa!

Markkinat ovat avatut!

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2011]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!