Peräkonttikirppis Akaan Viialassa [16.10.2011]

[mobile]
[Peräkonttikirppis]
Seurustelua ja makkaranmyyntiä

1. Tori on perinteinen kohtaamispaikka ja silloin kun myymässä oli useampi henkilö, niin joku heistä ehti aina juttelemaan tuttavien kanssa. Tässä oli tarjolla grillimakkaraa ja mehua, naapuriteltan alla sai kahvia ja pullaa.

Nuoria myyntipöydän molemmin puolin

2. Monet myyjät olivat saapuneet torille koko perheen voimalla, joten aika nuorta väkeä löytyi toripöydän molemmilta puolilta. Rattaita ohi kuljettava äiti taisi pongata pienen pian ajankohtaiseksi tulevan punaisen kelkan.

Syksyn värit

3. Syksyn värit punertavat puiden lehdissä ja muuallakin.

Kirppisshoppailua

4. Kirppisshoppailua tehdä koko rahalla tai muuten vain katsella.

Lapsia ujostuttaa

5. Perheiden nuorimmaisia vieraat ihmiset välillä ujostuttavat.

Välillä hukassa

6. Toiset kersat kulkeavat vilinässä yksinään, mutta saattavat välillä joutua pieneen paniikkiin, kun esimerkiksi vaari katoaa läheisyydestä.

pehmoleluja, vaatteita, astioita

7. Tavallisin kirppistarjonta koostuu pehmoleluista, vaatteista ja astioista.

Lamppuja, peilejä, tauluja, kenkiä

8. Lamppuja, peilejä, tauluja ja kenkiä on myös tarjolla.

Ystävät ja myyjät

9. Monet myyjät tapaavat torilla ystäviään ja yksinäiselle myyjälle tapaamiset voivat olla pulmallisia. Jos asiakkaita on paljon, niin ystävän kanssa juttelisi mieluiten silloin kun siihen on enemmän aikaa. Mutta kun tori on hiljentynyt, niin harvat asiakkaat poikkeavat helpoimmin siellä, jossa on jo muitakin ihmisiä. Silloin ystävät ovat tervetulleita. Itse huomasin saman pulman, kun yritin torstaina myydä futisseuran fanituotteita lyhyen puoliajan aikana ja eräs ystävä tuli juttelemaan. Puoliajan loputtua minulla olisi ollut vaikka kuinka paljon aikaa jutella, mutta ystävä oli jo seuraamassa ottelua.

Kenkiä ja luistimia

10. Luistimia oli tarjolla useammassa paikkaa, mutta kun itsellä on 45 numeron jalka, niin kaikki tarjolla olevat olivat vähän turhan pieniä.

Taidetta ja antiikkia

11. Tässä taisi olla tarjolla taidetta ja antiikkia. Viimeksi mainittua edusti rukki.

Pehmolelut kiertoon

12. Nämä nuoret naiset olivat päättäneet laittaa pehmolelunsa kiertoon. Pari bestistäkin poikkesi juttelemaan.

Huonekaluja ja ruohonleikkuri

13. Peräkärryissä oli tarjolla ilmeisesti huonekaluja ja yksi ruohonleikkurikin oli asetettu näkyville.

Astioita

14. Tältä myyntipöydältä löysin alhaalta keskeltä ruskean pahvilaatikon, jossa oli kahvikuppeja ja asetteja. Tarjosin koko laatikosta kympin ja sain vielä mehunpuristimen ja kantokassin kaupanpäälliseksi. Kuppeja oli ollut ehkä alunperin tusina, mutta kotona kaivoin pakkauksesta 10 kuppia ja 11 asettia. Nekin riittävät minulle oikein mukavasti.

kengät ja luistimet

15. Tässäkin valikoima pieniksi jääneitä kenkiä ja yhdet luistimet sekä kiekkoilukypärä.

Lastenvaunuja

16. Ohikulkiessa vilkaisin huolimattomasti, että siinä oli asetettu kolmet lastenvaunut rinnakkain yhden henkilön hyssyteltäväksi. Kotona valokuvasta huomasin, että vainuilla oli yhteiset pyörät, eli kyseessä taisi olla kolmoset. Takana oli pöytänsä takana joku innokas nuori neiti, mutta en enää muista tulinko vilkaisseeksi pyödän tarjontaa.

Jääkiekkobokserit

17. Tämän paikan erikoistarjontana oli yhdet jääkiekkobokserit. Vasemmalla taisi olla varakkaan näköinen kirppisasiakas, jolla oli jo kassi täynnä tavaraa.

Mekko

18. Tässä löytyi pirteän näköinen mekko arvioitavaksi.

Istumaanko?

19. Tämä 15 kuukauden ikäinen pikkukoira ei meinannut pysyä ihmisvilinässä nahoissaan. Se oli kaikkien kaveri ja etenkin lapsista se innostui. Kun isäntä yritti saada koiraa istumaan, se katsoi vähän moittivan näköisenä.

Makkaran maistamista

20. Kirppisshoppailusta tuli tietysti nälkä, joten kierroksen lopuksi maistui makkara.

Syksyinen peräkonttikirppis järjestettiin Akaan Viialan torilla 16.10.2011 klo 10-14. Monissa kodeissa tilaisuutta käytettiin hyväksi komeroiden ja varastotilojen tyhjentämiseksi ja syyssiivouksen viimeistelyksi. Vastaavasti etenkin lapsiperheet ryntäsivät joukolla etsimään lastenvaatteita ja leluja nuorimmaisille.

Itse olin etukäteen otaksunut, että poistun peräkonttikirppikseltä parin kirjakassin kanssa, mutta tällä kertaa kahvikuppien lisäksi mukaan tarttui vain 50 sentillä Petteri Järvisen Nörttisanakirja.

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2011]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!