Landepaku jyrää [31.05.2011]

[mobile]
[Pirkan Helmi ry] [26.05.2011 Landepaku-kiertueen aikataulu Etelä-Pirkanmaalla] [Näkymästä vetovoimaa 2012-2013] [Landepaku kurvailee Kesä-Suomessa Pellosta Helsinkiin] [Maaseuturahoitus tutuksi] Landepaku, Eliisa Vesisenaho, Joanna Järvinen

1. Valtakunnallisen Landepaku -kiertueen starttaajiksi olivat päässeet Pirkan Helmi ry:n toiminnanjohtaja Eliisa Vesisenaho (vasemmalla) ja hankeneuvoja Joanna Järvinen (oikealla).

Landepaku, Eliisa Vesisenaho, Joanna Järvinen

2. Koko Suomen käsittävä Landepaku-kiertue alkoi ensimmäisenä Etelä-Pirkanmaalla ja nimenomaan Akaan Viialassa. Käytettävissä on vain yksi pakettiauto, joka kiertää Suomen eri alueellisissa maaseudun kehittämisyhdistyksissä.

Landepaku, Eliisa Vesisenaho, Joanna Järvinen

3. Pirkan Helmi ry:n voimakaksikko Eliisa Vesisenaho ja Joanna Järvinen olivat asetelleet katseenvangitsija-auton viereen esittelypöydän, jossa oli toimintaa esittelevien esitteiden lisäksi tarjolla kahvia, pipareita ja karkkia.

Istuskelin aamukahvilla Akaan Viialassa torinlaidan kahvilassa kun pongasin läheisen risteyksen kiertoliittymässä vihreäksi maalatun pakettiauton, jonka kyljessä luki "Landepaku". Kun hiukan myöhemmin olin matkalla Viialan kirjastoon, niin kirjaston parkkipaikalla näkyi sama pakettiauto ja esittelypöytä, jossa Pirkan Helmi ry. esitteli toimintaansa.

Pirkan Helmi ry:n toiminnanjohtaja Eliisa Vesisenaho kertoi, että Landepakun on ideoinut ja varustanut Suomen kansallinen maaseutuverkostoyksikkö. Maaseutuverkostoyksikkö vastaa myös auton kustannuksista sen kiertäessä ympäri Suomea paikallisten maaseudun kehittäjien käytössä omiin alueellisiin tapahtumiinsa. Landepaku on osa laajempaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman Maaseudulla on tilaa elämälle -teemavuotta.

Pirkan Helmi ry on yksi Suomen alueellisista maaseudun kehittämisyhdistyksistä, eli Leader-toimintaryhmistä. Pirkan Helmi ry on nimenomaan rahoittajaorganisaatio, joka yhdessä kuntien ja muiden rahoittajalähteiden kanssa rahoittaa erilaisia maaseudun yleishyödyllisiä ja elinkeinotoimintaan liittyviä hankkeita.

Yhdistykseen voi liittyä sekä henkilö- että yhteisöjäseneksi. Yhdistyksen hallituksen jäsenistä 1/3 edustaa julkista tahoa, 1/3 yhdistyksiä ja 1/3 maaseudun asukkaita. Hankerahoituksen lisäksi yhdistys tarjoaa koulutusta, tiedotusta sekä neuvontaa hankkeiden toteuttajille hankevalmistelussa, tukiasioissa, hankkeen läpiviennissä ja asioinnissa viranomaisten kanssa. Alle viiden hengen etelä-pirkanmaalaiset yritykset voivat hakea Pirkan Helmi ry:n kautta kehittämis-, investointi- ja käynnistystukea.

Akaassa Pirkan Helmi on ollut mukana rahoittamassa mm. viialalaisen karavaanialueen yhteistilojen kunnostusta ja paikkakunnan sosiaalisten hankkeiden tukemista. Toijalassa on yhdessä Akaan kaupungin kanssa tuettu mm. Sampolan kunnostamista ja TaideAkaan Näkymä-hanketta.

Landepaku-auto jatkaa keskiviikkona 1.6.2011 klo 11-13 Valkeakosken lukion viereen ja iltapäivällä klo 14-19 Valkeakosken iltatorilla. Perjantaina 3.6.2011 Landepaku on klo 8-13 Urjalan torilla ja klo 15-18 Kylmäkosken torilla. Ja lauantaina 4.6.2011 klo 8-12 vuorossa on Toijalan tori.

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2011] [LandePaku]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!