Sirkus Finlandia Valkeakoskella [13.09.2011]

[mobile]
[Sirkus Finlandia Wikipediassa] [Tirehtöörinsauva siirtyy isältä pojalle Sirkus Finlandiassa] [Sirkus Finlandiassa vaihtuu sukupolvi] [Koko elämä varsinaista sirkusta] [Sirkus Finlandia kiertää Suomea - Toimiva työterveyshuolto tärkeä tuki]
Näytösmainos Valkeakoskella

1. Valkeakoskella näkyi liikkeiden ovissa mainosjulisteita Sirkus Finlandian näytöksestä. Sellaisia löytyi myös Akaan puolelta kauppaliikkeiden ilmoitustauluilta.

Kerhomajan kenttä

2. Sirkus Finlandia esitys oli Kerhomajan kentällä Valkeakoskella. Kerhomajan kentällä on talvisin luistinrata ja itsekin luistelin siellä kersana aina siihen asti kun kasvoin ulos 37-numeron luistimista. Sen jälkeen lopetin luistelun kokonaan.

Hevosajoneuvo

3. Kerhomajan kentän pohjoispäästä sirkusajoneuvojen joukosta pongasin auton, jonka ikkunassa näkyi kylttejä: "CIRCUS", "HORSES" ja "HEVOSAJONEUVO".

Majoitusvaunut

4. Kentän reunalla oli pitkä rivi majoitusvaunuja. Jo vaunujen määrästä huomasi, että Sirkus Finlandia on jokin verran suurempi sirkus kuin Florentino tai Renz.

Pääsylippu

5. Pääsylippu ei ollut yhtä värikäs kuin esimerkiksi Florentinon pääsylippu. Mutta hinnakas se oli, sillä aitiopaikka maksoi 30 euroa. Tosin itse sain alennusta, koska lompakossa sattui olemaan Veikkaus-kortti, joka oli yksi sirkuksen hyväksymistä alennuskorteista.

Ruokakoju

6. Lipunmyynnin viereisessä vaunussa oli myynnissä pop-cornia, erilaisia juomia ja jäätelöä. Itse harkitsin jäätelön ottamista, mutta kun missään ei näkynyt hintaluetteloja, päätin jättää ostamisen toiseen kertaan.

Fanituotteita

7. Lipunmyyntivaunun toisella puolella olevassa vaunussa myytiin erilaisia fanituotteita. Laukkujen, lelujen, postikorttien ja kirjojen lisäksi tarjolla oli näytöksen ohjelma, jonka korjasin kolmella eurolla omaan kassiini.

Hattaroita ja makkaroita

8. Sirkusteltan vieressä oli hiukan suurempi myyntivaunu, jossa taisi olla pop-cornin lisäksi hattaroita ja makkaroita.

Anne-Mari Kanniainen

9. Vuoden 2005 Kultainen Harmonikka -kilpailun voittaja Anne-Mari Kanniainen viihdytti katsomoon saapuvaa yleisöä ja hänellä oli myös tärkeä rooli useassa sirkusnumerossa. Etenkin yhteistyö Sean Lomaxin kanssa oli erinomaista.

Catana Troupe

10. Catana Troupe on Romaniasta lähtöisin oleva vipulautaryhmä, joka aloitti ensin varovasti ja onnistuneesti.

Hyppy yli

11. Mutta seuraavassa vaiheessa hyppy meni "yli" eikä naishypppääjä pysynyt ylimpänä olevan miehen hartioille. Kolme miestä oli kuitenkin varmistamassa ja kaksi ehti hyvin alle ottamaan vastaan pudotusta.

Hyppy spakaatiin

12. Tässä hypyssä naishyppääjä hyppäsi suoraan spakaatiin niin, että jalkapohjat taisivat osua molemmilla puolilla vastaanottavien miesten otsaan. Keskellä alhaalla on yksi mies varmistamassa ja hyppylaudallekin hypännyt mies rientää juoksujalkaa ryhmän luokse siltä varalta, että tarvittaisiin apua.

Viiden hengen torni

13. Kun naishyppääjä ponnisti neljän hengen tornin huipulle, apuna käytettiin jo tukea ja hyppääjällä oli selässä turvavaijeri. Ponnahduslaudallekin taisi hypätä samalla kertaa kaksi miestä, jotta ylimpänä oleva naishyppääjä pääsi tarpeeksi korkealle.

Tervehdys yleisölle

14. Onnistuneen hypyn jälkeen tervehdys yleisölle. Todella hurjan näköistä sirkustaidetta.

15. Tanskalais-suomalaisen klownipariskunnan punanenäisempi osapuoli Bonbon esitti loistavan matkalaukkunumeron. Aluksi koomikkoduon Tiina toi esiintymisareenalle kärryllä matkalaukun, joka näytti olevan todella raskas, koska klowni ei saanut sitä liikahtamaankaan. Mutta katsomosta avustajaksi haettu nuori mies nosti laukun vaivatta. Klowni Bonbonin liikkuminen tässä sirkusnumerossa oli todella uskomatonta ja illuusio raskaasta esineestä sai yleisön kiemurtelemaan naurusta.

Graziella

16. Espanjalainen sirkustaiteilija Graziella käveli sirkusteltan katossa ylösalaisin. Hän soitti esityksen aikana mm. vetopasuunaa. Valitettavasti en saanut tapahtumasta kovin hyviä kuvia, koska valaistus teltan katossa ei oikein tahtonut riittää valokuvaamiseen.

Gotys Clown

17. Espanjalainen klownikaksiko Cotys Clown kohelsi näyttämöllä antaumuksella ja tällä kertaa kuria herroille oli pitämässä tumma kaunotar.

Duo Varnas

18. Bulgarialainen akrobaattiduo Varnaksen jäsenet ovat harrastaneet pitkään telinevoimistelua ja tausta näkyy liikkeissä.

Pyykkilautavatsa

19. Vuosikausien harjoittelu on antanut duon molemmille jäsenille lihaksiston, jolla menestyisi ehkä kehonrakennuskilpailussakin. Tässä malliesimerkki ns. "pyykkilauta"-vatsasta, vaikka termi voi olla nuoremmalle väelle hiukan vieras, koska he eivät ehkä enää ole nähneet koskaan oikeaa pyykkilautaa.

Painovoimaa

20. Tämä liike näyttäisi melkein uhmaavan painovoimaa.

Helikopteriamok

21. Klowni Bonbon alkoi leikkiä kauko-ohjattavalla helikopterilla. Eräs katsoja sai auttaa kopterin ohjaamisessa, kunne se alkoi lentää amokkia. Katsoja ja Bonbon suojautuvat päälle tulevalta pienoishelikopterilta. Jekkuna oli tietysti, että klowniduon toinen osapuoli eli Tiina oli koko ajan ohjannut helikopteria taustalta.

Duo Vanegas

22. Kolumbialainen Duo Vanegas esiintyi kuolemanpyörässä. Pyörä laitettiin käyntiin toisen taiteilijan ollessa pyörän sisällä ja toisen antaessa vauhtia maasta käsin. Tässä sitten maassa ollut hyppäsi kyytiin ulkopuolella olevista kahvoista roikkuen ja pudottautui sitten pyörän sisään.

Duo Vanegas

23. Kuolemanpyörän päällä hyppeleminen näytti vaaralliselta.

Voltti kuolemanpyörässä

24. Vielä vaarallisempaa oli voltin hyppääminen kuolemanpyörän ollessa täydessä vauhdissa.

Kaikki hyvin

25. Kaiken onnistuttua pyörän voi pysäyttää ja tervehtiä yleisöä.

Sirkustirehtööri jongleeraa

26. Sirkustirehtööri Carl Jernström Jr. jongleerasi hyvää vauhtia juoksevan hevosen selässä. Jongleerausvälineinä oli pallot, keilat ja tulisoihdut.

Gotys Clown

27. Gotys Clown hassutteli tällä kertaa Villin Lännen -teemalla.

Hot Dogs ja Pat Clarrison

28. Englantilainen Pat Clarrison hassutteli Hot Dogs -koiriensa kanssa. Eri sirkusten koiratemppuja on oikeastaan aika vaikea verrata. Oma arvioni oli, että Hot Dogs -koirat eivät esittäneet mitään todella erikoisia yksittäisiä temppuja, mutta esityksen idea olikin saada koiraryhmä näyttämään vähän villiltä koiralaumalta, joka ei näyttänyt oikein pysyvän kouluttajan hyppysissä, vaikka todellisuus oli varmaan päinvastoin. Joten siinä mielessä esitys oli monipuolinen ja taitava.

Bonbon ja kilpikonna

29. Klowni Bonbon hassuteli parin kauko-ohjattavan lelukilpikonnan kanssa.

Sean Lomax

30. Amerikkalainen viheltäjätaituri Sean Lomax on esiintynyt nimekkäissä amerikkalaisissa TV-showssa ja aiemmin myös Circus du Soleil -kiertueella. Hän esiintyi tässä esityksessä myös yhdessä Gotys Clown-ryhmän kanssa.

Cong Tian

31. Kiinalainen nuorallatanssija Cong Tian käveli nuoralla jopa käsillään.

Cong Tian

32. Myös tavallinen kävely ja jopa lepäily nuoralla tai paremminkin vaijerilla onnistui.

Yksipyöräisellä vaijerilla

33. Seuraavana Cong Tian esitti taituruuttaan yksipyöräisellä polkupyörällä.

Cong Tian

34. Ja siltä varalta, että pelkkä yksipyöräinen ei kaikille riitä, niin mukaan otettiin vielä käsivarsien ympärillä pyöriteltäviä renkaita.

Eshimbekov-kasakat

35. Kirgiisiasta saapunut kasakkaryhmä Eshimbekov aloitti siten, että areenalla rynnisti kolme ratsastajaa, joista jokainen seisoi kahden hevosen selässä.

Kirgiisiprinsessa

36. Ryhmään kuului myös naisratsastaja, joka viiletti areenaa ympäri valkoisen ratsun selässä.

Lippu salossa

37. Lopussa ratsastaja kantoi olkapäillään toista kasakkaa, joka heilutti suurikokoista lippua.

Lopputervehdykset

38. Lopputervehdyksissä sirkustaiteilijat olivat pukeutuneet jääkiekkojoukkueeksi. Naistaiteilijat olivat cheerleadereitä. Sirkustirehtööri oli säilyttänyt silinterihattunsa.

Kiitos kaikille

39. Kiitos kaikille, ihan hauskaa oli.

Etelä-Pirkanmaalla oli ihan hyvä sirkustarjonta kesän 2011 aikana. Ensin oli Akaan Viialassa saksalainen Sirkus Renz toukokuun lopulla. Ja elokuun puolivälissä oli edelleen Viialassa Sirkus Florentino. Syyskuun alussa Akaan Toijalassa vieraili Tivoli Seiterä, vaikka allekirjoittanutta se ei kiinnostanut niin paljoa, että olisin vaivautunut paikalle. Mutta kun Sirkus Finlandia esiintyi kahdella näytöksellä Valkeakosken Kerhomajan kentällä 13.9.2011, kiirehdin paikalle kahden kamerani kanssa. Valaistusolot olivat tietysti vaikeat, koska salamavalolla valokuvaaminen oli kielletty, mutta ohessa kuvia päivän ensimmäisestä näytöksestä.

Varoitus: tämä kuvablogi sisältää juonipaljastuksia. Muuten, en laita tähän raporttiin toistaiseksi linkkiä Sirkus Finlandian omalle webbisivulle. Kun yritin mennä sinne, niin virustutkaohjelmani hälytti jostain java-troijalaisohjelmasta.

Sirkus Finlandia taitaa olla suurin suomalaisista sirkuksista ja sen huomasi mm. siinä, että mitään poneja ei näyttämöllä näkynyt. Sirkusteltassa hevoset olivat kunnollisia kasakkaratsuja. Väliajalla lapsilla oli tilaisuus ratsastaa ulkopuolella ja siellä saattoi olla jopa ponejakin, mutta en käväissyt katsomassa paikan päällä, vaan keskityin valokuvien läpikäymiseen kamerassa.

Sirkus Finlandia kiertää maakunnissa vielä syyskuun, mutta lokakuun se on Helsingissä Kaisaniemessä. Siellä mattimyöhäisetkin voivat käväistä katsomassa tämän 35-vuotisjuhlanäytöksen.

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2011] [Kangasala, Valkeakoski: Sirkus Finlandia]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!