Tampere United - HJK 0-2 (0-0) [19.07.2006]

[HJK ollut vahva Tampereella] [Savolaisen veljekset "puhelinmotissa" ennen kohtaamista] [HJK-pelin kotivieraana Tommi Evilä] [Pohja ja Niemi jälleen tamperelaisyleisön edessä] [Klubi haastamaan liigakärkeä] [Vili: "Kolmea pistettä haetaan"] [Paavo Einiö in memoriam] [Hakanpää sivussa illan pelistä] [Jatkaako TamU karkumatkaansa?]
Joukkueet pelaajaesittelyssä

1. Joukkueet ovat pelaajaesittelyssä Ratinan pääkatsomon edessä. Isäntäjoukkue Tampere United oikealla kokosinisessä asussaan. Vierasjoukkue HJK vasemmalla. Molempien joukkueiden mukana on saattajat, jotka ovat polvistuneena joukkueiden eteen. Ottelun erotuomarina oli Tony Asumaa. Avustavina tuomareina olivat Esa-Tommi Vehviläinen ja Marco Johansson. Neljäntenä tuomarina oli Markus Aalto.

Markus Halsti, Jussi Kujala, Iiro Aalto, Aristides Pertot, Farid Ghazi

2. Tampere United yritteli aluksi hyökkäyksiä oikealta laidalta, jossa Markus Halstilla ja Iiro Aallolla oli kiireitä Jussi Kujalan ja Aristides Pertotin painostaessa. Farid Ghazi ja Vili Savolainen olivat laskeutuneet alas auttamaan puolustuksessa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Halsti, Kujala, Aalto, Pertot, Ghazi ja Savolainen. Sivurajalla avustava tuomari on tarkkana paitsiolinjan suhteen. Katsomossa oikeassa yläkulmassa Sinikaartilaiset seuraavat oman joukkueen hyökkäystä.

Markus Halsti, Jari Niemi, Ville Lehtinen, Juska Savolainen

3. Unitedin Ville Lehtinen rynnistää eteenpäin katse tarkasti pallossa. Taustalla ovat vasemmalla ainakin Markus Halsti ja ilmeisesti Jari Niemi. Oikealla on Juska Savolainen.

Veli Lampi, Vili Savolainen, Juska Savolainen, Antti Pohja, Jarkko Wiss

4. Unitedin Juska Savolainen nousee oikealla laidalla. HJK:n Veli Lampi varjostaa vieressä. Juskan vasemmalla puolelle taustalla pikkuveli Vili Savolainen. Oikealla ovat Antti Pohja ja Jarkko Wiss.

Ville Lehtinen ja Tuomas Aho

5. Ilmakaksinkamppailussa näyttäisi kuin Ville Lehtisen nappulakengät kävisivät liian lähellä Tuomas Ahon kasvoja. Takana kaksi tunnistamatonta pelaajaa.

Sakari Saarinen ja Veli Lampi

6. Unitedin Sakari Saarinen tykittää vasurillaan. HJK:n Veli Lampi yrittää toimia yhden miehen muurina.

Paitsiomaali

7. HJK onnistuu tekemään maalin, mutta se tuomitaan paitsioksi, vaikka Farid Ghazi on tässä aloittanut tuuletuksen. Vili Savolainen epäilee kuitenkin heti paitsiota ja vilkuilee olkansa ylitse avustavan tuomarin suuntaan. Edessä Mika Nurmela levittelee käsiään. Vasemman tolpan luona Mikko Kavén, Heikki Aho ja Jarkko Wiss. Oikealla on Unitedin Aristedes Pertot.

Jari Niemi, Mika Nurmela, Heikki Aho ja Iiro Aalto

8. Jari Niemi keskittää oikealta laidalta. Oikealla ovat Mika Nurmela, Heikki Aho ja Iiro Aalto.

Veli Lampi, Tuomas Aho, Ville Lehtinen ja Juska Savolainen

9. Ville Lehtinen pääsee päineen väliin ja pallo pamahtaa ylärimaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Veli Lampi, Tuomas Aho, Lehtinen ja Juska Savolainen.

Pallo kimpoaa ylärimasta

10. Pallo kimpoaa ylärimasta kentän pintaan ja edelleen takaisin kentälle. HJK:n maalivahti Ville Wallén selviää tällä kertaa säikähdyksellä.

11. Juska Savolainen yrittää osua kentälle takaisin pomppaavaan palloon saksipotkulla taaksepäin, mutta siitä tulee huti ja pallo jatkaa matkaansa kentälle. Maassa makaava Savolainen, Mika Nurmela, Ville Lehtinen ja Tuomas Aho seuraavat sitä katseella.

Mika Nurmela, Tuomas Aho, Erfan Zeneli, Heikki Aho, Ville Lehtinen, Vasile Marchis ja Farid Ghazi

12. Ville Lehtinen ottaa palloon tarkkaa sihtiä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mika Nurmela, Tuomas Aho, Erfan Zeneli, Heikki Aho, Lehtinen, Vasile Marchis ja Farid Ghazi.

Yleisöä aurinkokatsomossa

13. Yleisöä aurinkokatsomossa. Kaikkiaan Ratinaan oli saapunut 5449 katsojaa.

Ville Lehtinen, Vili Savolainen ja Jussi Kujala

14. Vili Savolainen on Unitedin Ville Lehtisen ja Jussi Kujalan tiukassa vartioinnissa.

Jarkko Wiss, Erfan Zeneli, Antti Pohja

15. Erfan Zeneli myöhästyy pallontavoittelussa sivurajalla. Jarkko Wiss vasemmalla näyttää pettyneeltä, mutta Antti Pohja näyttäisi hymyilevän. Menikö pallo ulos Wissistä? Taustalla keskellä on ilmeisesti Veli Lampi ja oikealla Jari Niemi.

Erfan Zeneli, Jussi Kuoppala, Vasile Marchis, Sebastian Sorsa ja Sakari Saarinen

16. Ensimmäinen maali on syntymässä. Sebastian Sorsa on antamassa laidalta keskitystä oikealta kulmalipun läheltä. Pelaajat vasemmalta oikealle luultavammin: Erfan Zeneli, Jussi Kuoppala, Vasile Marchis, Sorsa ja Sakari Saarinen.

Mikko Kavén, Erfan Zeneli, Heikki Aho, Antti Pohja, Vasile Marchis, Farid Ghazi, Jussi Kuoppala, Sakari Saarinen ja Sebastian Sorsa

17. Antti Pohja kohoaa puskussa ylimmäiseksi ja puskee pallon kohti maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle Mikko Kavén, Erfan Zeneli, Heikki Aho, Pohja, Vasile Marchis, Farid Ghazi, Jussi Kuoppala, Sakari Saarinen ja Sebastian Sorsa.

Mikko Kavén myöhässä

18. Mikko Kavén lähtee kulmatolppaa kohden, mutta hiukan myöhässä.

Mikko Kavén heittäytyy

19. Mikko Kavén on heittäytynyt, mutta pallo on painumassa hänen ylitseen verkkoon. Antti Pohja katsoo vielä pallon perään. Erfan Zeneli on aloittanut tuuletuksen.

Maalin jälkeen

20. Antti Pohja juoksee jo vaatimattomasti syrjemmälle pallon vasta pudotessa verkosta kohti kentän pintaa. Mikko Kavén on ehtinyt heittäytymisen jälkeen takaisin maahan.

Iiro Aalto, Erfan Zeneli ja Antti Pohja

21. Iiro Aalto, Erfan Zeneli ja maalijuhlimisessa matalaa profiilia pitänyt Antti Pohja askeltavat hetken samaa tahtia.

Mika Nurmela, Juska Savolainen, Sebastian Sorsa, Heikki Aho ja Vili Savolainen

22. Pallo livahtaa Heikki Ahon ohitse ja Vili Savolainen ponnistelee sen perään. Taustalla ovat vasemmalta alkaen ilmeisesti: Mika Nurmela, Juska Savolainen ja Sebastian Sorsa.

Iiro Aalto ja Heikki Aho

23. Iiro Aaltoa on kritisoitu, että hän harvemmin nouse yli puolikentän ja vielä harvemmin päätyyn. Mutta Tampereen ottelussa hän tekin näin ainakin kaksi kertaa ja tässä on vielä valokuva todisteeksi ensimmäisestä kerrasta. Heikki Aho ehtii peittämään tämän keskitysyrityksen.

Markus Halsti, Farid Ghazi, Tuomas Aho,Jussi Kujala, Erfan Zeneli, Antti Pohja ja Jari Niemi

24. Erfan Zeneli ja Antti Pohja ottavat kahdestaan pallon pois Jari Niemeltä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Markus Halsti, Farid Ghazi, Tuomas Aho,Jussi Kujala, Erfan Zeneli, Antti Pohja ja Jari Niemi. Niemen takana tunnistamaton United-pelaaja.

Iiro Aallon maalisyöttö

25. Iiro Aalto hankki syöttöpisteen tekemällä tässä esityön Antti Pohjan toiseen maaliin. Vasemmalla Aristedes Pertot, taustalla tuomarin takana ehkä Veli Lampi ja Mika Nurmela.

26. Iiro Aallon pystysyöttö tavoittaa rangaistusalueen kulmassa Antti Pohjan, joka harhauttaa Heikki Ahon ja Jussi Kuoppalan sekä laukoo kohden maalia.

Pallo on verkossa toisen kerran

27. Pallo on uppoamassa verkkoon toisen kerran ja taas Mikko Kavén heittäytyy turhaan.

Jarkko Wiss, Vili Savolainen, Heikki Aho, Petri Oravainen

28. Petri Oravainen lähtee voimakkaaseen nousuun laidalla, mutta mukana seuraava Heikki Aho ajaa kylkeen kiinni ja ottaa pallon pois hyvissä ajoin ennen rangaistusalueen rajan tasoa.

Jarkko Wiss saa keltaisen kortin

29. Jarkko Wiss taklaa Mika Nurmelaa keltaisen kortin arvoisesti ja pyytelee tekoaan nilkkaansa pitelevältä ja irvistelevältä Nurmelalta anteeksi. Vasemmalla Jussi-Pekka Savolainen, Vili Savolainen ja Antti Pohja.

Jarkko Wiss ja Farid Ghazi

30. Jarkko Wiss ja Farid Ghazi ottelun tiimellyksessä.

Vasile Marchis, Farid Ghazi ja Jussi Kujala

31. Farid Ghazi karkaa pallon perään. Takana Vasile Marchis ja Jussi Kujala.

Iiro Aalto, Jari Niemi, Jarkko Wiss, Jussi Kujala

32. Iiro Aalto on taas vastustajan kenttäpuoliskolla ja lähettää keskityksen rangaistusalueeelle. Jari Niemi ei ehdi katkaisemaan. Taustalla ovat Jarkko Wiss ja Jussi Kujala.

Palkintojenjakoa

33. Antti Pohja sai parikin kolmella IS-tähdellä ja myöhemmin vielä toisellakin palkinnolla. Tässä ensimmäinen IS-tähdet otteluvieras Tommi Evilän kourasta. Kaksi IS-tähteä sai Mika Nurmela ja yhden tähden Markus Halsti. Tampere Unitedin parhaana palkittiin komealla pokaalilla Jussi Kujala.

Kiitokset Forzalle

34. HJK:n pelaajat kävivät kiittelemässä Forzalaisia.

Sakilaiset

35. Sakilaiset tervehtivät HJK:n pelaajia "aaltoilulla".

Kiitokset sakilaisille

36. HJK:n pelaajat kiittelivät sakilaisia ja innostuivat näyttämään myös omia "aaltojaan".

Belgiasta kotiin palannut entinen Tampere United-pelaaja Jari Niemi esiintyi ottelussa ensimmäisen kerran paluunsa jälkeen kotiyleisölle. Edellisellä viikolla TamUn kanssa sopimuksen solminut Niemi oli jo pelannut vierasottelussa keskiviikkona 12.7.2006 Lahdessa. Myös HJK:n paidassa pelaava Antti Pohja on entinen Tampere Unitedin pelaaja. Kannattajaryhmässä Sinikaartissa Pohjan siirtyminen HJK:hon oli herättänyt katkeria tunteita ja kannattajat olivat valmistautuneet kohtaamaan Pohjan pilkkahuudoin. Ottelun erikoisuuksia oli myös, että siinä kohtasi veljespari: Tampere Unitedin Juska Savolainen ja HJK:n Vili Savolainen.

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén, 6. Iiro Aalto, 7. Vili Savolainen, 8. Antti Pohja, 9. Farid Ghazi (90. min. 16. Jarno Parikka), 11. Veli Lampi, 14. Mika Nurmela, 18. Tuomas Aho, 22. Markus Halsti, 24. Erfan Zeneli (64. min. 21. Petri Oravainen), 27. Sebastian Sorsa (86. min. 5. Timo Marjamaa). Vaihtopelaajat: 12. Mika Johansson, 2. Ilari Äijälä, 17. Mika Hänninen, 20. Jussi Aalto.

Varoitukset: 32. min. Vili Savolainen, 78. min. Sebastian Sorsa, 90. min. Petri Oravainen.

Tampere Unitedin kokoonpano: 1. Mikko Kavén, 4. Vasile Marchis, 6. Jussi Kuoppala, 7. Jussi Kujala, 10. Ville Lehtinen, 13. Sakari Saarinen, 14. Jarkko Wiss, 19. Heikki Aho, 20. Juska Savolainen (58. min. 17. Miki Sipiläinen), 24. Aristides Pertot (58. min. 11. Jussi-Pekka Savolainen), 29. Jari Niemi. Vaihtopelaajat: 12. Mika Hilander, 3. Mathias Lindström, 5. Antti Ojanperä.

Varoitukset: 67. min. Jussi Kuoppala, 71. min. Jarkko Wiss, 83. min. Jussi Kujala.

Maalit: 49. min. Antti Pohja (Sebastian Sorsa) 0-1, 56. min. Antti Pohja (Ilari Aalto) 0-2.

Ottelutilastossa kumpikin joukkue oli ampunut neljä laukausta kohden maalia. Unitedilla oli myös 10 ohilaukausta, HJK:lla niitäkin oli neljä. Vapaapotkuja Unitedilla oli 11 ja HJK:lla 18. Paitsioon tamperelaiset kiirehtivät kaksi kertaa, mutta HJK kahdeksan kertaa. Kulmapotkut menivät 4-3 Tampereelle.

Ottelun jälkeen HJK:n päävalmentaja Keith Armstrong totesi: "Pojat olivat erittäin keskittyneitä. Harvinaisen hyvä esitys ja hyvä tulos tänään. Ensimmäinen 15 minuuttia oli hermostunutta peliä, mutta sen jälkeen esitys oli hyvä. Olen Antti Pohjan puolesta onnellinen. Hänet hankittiin, koska hän on hyvä pelaaja, ei maalintekijäksi, mutta nyt tulivat maalitkin. Mika Nurmela pelasi hiukan normaalista poikkeavalla paikalla keskikentän keskustassa, mutta hän kokenut pelaaja ja fyysisesti kypsä näihin tilanteisiin".

Tampere Unitedin päävalmentaja Ari Hjelm oli surullinen: "Tällaisessa ottelussa ensimmäisen maalin merkitys on suuri. Meillä oli riittävä mahdollisuus tehdä ensimmäinen maali. Harhastyöttöjä tuli toisella puoliajalla enemmän kuin kaikissa peleissä yhteensä. Parempi voitti".

[Paluu] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [HJK rikkoi TamUn kotitaian] [United hukkasi etsikkoaikansa, Ato Pohja ei] [Pohja upotti TamUn] [Keke tyytyväinen esitykseen] [TamU-voitto screenilla Bruuverissa perjantaina] [Pohja hiljensi kotikatsomon pilkkahuudot] [Nurmela: Olimme parempi joukkue] [Guvo lähti kotimatkalle] [HJK voittoon Tampere Unitedista, Jaro ja KooTeePee tasapeliin]