Liigacup 2006 puolivälierä: Tampere United - FC KooTeePee 0-1 (0-0) [25.03.2006]

Kulma KooTeePee-päädyssä

5. Tässä on vuorostaan kulmapotku KooTeePeen päädyssä. KooTeePeen peliryhmitys näytti minusta seuraavanlaiselta:

[Välieräpaikka lauantain selkeä tavoite] [ADT:n testaajat kävivät Tampereella] [Aristides Pertot siirtyy Tampere Unitediin] [Pertotille numero 24] [KooTeePee keskittynyt puolustuspelaamiseen] [FC KooTeePee haastajana TamU:n kimppuun] [FC KooTeePee ja Mikko Lönnström sopimukseen] [Gabor huilaa viikon verran]
Kotkalaisfaneja

1. Talin hallin ovensuussa oli äänekäs ja värikäs FC KooTeePeen kannattajaryhmä. Raitakaulaliinoja näkyi pienissä ryhmissä muuallakin katsomossa.

Sinikaartia

2. Sinikaarti oli ryhmittynyt hallin toiseen päähän. Edessä yksi kaartilainen vetää juuri kättä taskusta peritamperelaista moikkausta varten.

Toinen puoliaika alkaa

3. Tässä joukkueet ovat ryhmittyneet jo toisen puoliajan alkua varten. Ensimmäisen puoliajan lopulla ja myös toisella puoliajalla ottelua leimasi rumat otteet. Etenkin tamperelaisviikate heilui keskialueella Tamun pelaajien yrittäessä katkoa nopeiden ja teknisten kotkalaispelaajien etenemistä. Kotkalaiskannattajat kuumenivat välillä katsomossa ja tuomari sai kuulla osansa.

Ottelun kotkalaishahmoja ovat eittämättä Tuomo ja Teemu Turunen. Molemmat ovat nopeajalkaisia ja teknisiä pelaajia, jotka syöttelevät hyvin. Pienen vivahde-eron heidän pelaamisessaan kuitenkin huomaa. Tuomolla on hartiat kuin kehonrakentajalla ja rinta kuin ryövärillä. Hän pyrkii ottamaan kaksoiskamppailut monesti kovaa ja voimalla, vaikka tekniikkaakin löytyy. Teemu taas hiukan hoikempana luottaa enemmän tekniikkaansa ja ottelun ainoa maali oli siitä hyvä esimerkki. Tuomo Paakkari rynni päätyyn ja laittoi pallon boksin kulmaan Teemulle. Tämä pyörähti pallon kanssa ja tykitti pallon maaliin Mikko Kavénin ohitse. Tuomo Paakkari kunnostautui ottelussa muutoinkin hyvänä syöttelijänä. Myös Teemu Turunen antoi hyviä keskityksiä maalin edustalle.

Kulma tamperelaispäädyssä

4. Maalitilanteita ei joukkueilla ollut kovin paljoa vaan vaarallisimpia tilanteita olivat melkein kulmapotkut. Tässä kulma tamperelaisten päädyssä. Tamperelaispäädyssä yksi huomiota herättävimmistä tapahtumista oli Ilja Venäläisen saksipotku pään yli, mutta Kavén vangitsi sen varmasti syliinsä. Tamperelaisten peliryhmitys näytti minusta seuraavan näköiseltä:

Käväisin perjantaina 24.3.2006 katsomassa molemmat Liigacupin ottelut ja palasin illalla myöhään kotiin. Hiukan TV:tä katseltuani aloin puolen yön aikaan tehdä molemmista perjantain otteluista otteluraporttia. En käytä sivujen tekemisessä apuna mitään työkaluja (pitäisi oikeastaan kehittää itselle joku oma työkalu), vaan koodaan kaikki käsin tavallisella tekstieditorilla. Kuvien editointiin, sivujen tekemiseen ja testaamiseen meni sen verran aikaa, että ehdin nukkumaan vasta pikkuisen yli kuuden jälkeen lauantaiaamuna. Uni maistui sen verran hyvin, että ehdin TamU:n ja KooTeePeen väliseen Liigacupin otteluun vasta kun kello oli 15.00 eli ottelua oli pelattu jo puolisen tuntia. Tilanne oli tosin vielä 0-0, joten en ollut menettänyt vielä kovin paljoa.

10. Ville Lehtinen 11. Jussi-Pekka Savolainen/9. Antti Hynynen 18. Risto Ojanen/13. Sakari Saarinen
14. Jarkko Wiss 16. Kari Sainio 24. Aristides Pertot
5. Antti Ojanperä/2. Vasile Marchis 6. Jussi Kuoppala 3. Mathias Lindström 19. Heikki Aho
1. Mikko Kavén
21. Niko Ikävalko/20. Joni Ruuskanen 9. Ilja Venäläinen
16. Juho Nykänen/17. Marko Tyyskä 8. Jukka Vanninen 24. Teemu Turunen 22. Tuomo Turunen
11. Tuomo Paakkari 4. Mikko Lönnström 5. Jarno Tuunainen 7. Anssi Viren
1. Janne Henriksson

FC KooTeePeen kokoonpano: 1. Janne Henriksson (varoitus), 4. Mikko Lönnström, 6. Jarno Tuunainen, 7. Anssi Viren (varoitus), 8. Jukka Vanninen, 9. Ilja Venäläinen, 11. Tuomo Paakkari, 16. Juho Nykänen (80. min. 17. Marko Tyyskä), 21. Niko Ikävalko (86. min. 20. Joni Ruuskanen), 22. Tuomo Turunen, 24. Teemu Turunen. Vaihtopelaajat: 13. Ville Tura, 14. Julius Rikberg, 15. Jani Lauretsalo, 18. Pasi Salo, 25. Tuukka Kesseli.

Tampere Unitedin kokoonpano: 1. Mikko Kavén, 3. Mathias Lindström, 5. Antti Ojanperä (varoitus, 85. min. 2. Vasile Marchis), 6. Jussi Kuoppala, 10. Ville Lehtinen (varoitus), 11. Jussi-Pekka Savolainen (68. min. 9. Antti Hynynen), 14. Jarkko Wiss, 16. Kari Sainio (varoitus), 18. Risto Ojanen (46. min. 13. Sakari Saarinen), 19. Heikki Aho, 24. Aristides Pertot. Vaihtopelaajat: 12. Mika Hilander, 17. Heikki Sipiläinen, 21. Jonne Hjelm, 22. Erik Westerholm.

Otteluohjelman mukaan päätuomarina oli Petteri Kari ja avustavina tuomareina J-P Koskela ja Petri Tarkiainen.

Ottelun jälkeen jäin istumaan katsomoon, koska seuraavana oli Hakan ja MyPan välien puolivälieräottelu. Selän takana istuneiden KooTeePeen kannattajien poistuessa napautin kylkeen yhtä ohikulkevaa tosikannattajaa ja toivoin joukkueen selviävän loppuotteluun Hakaa vastaan. No Haka ei sinne asti selvinnyt, mutta KooTeePeellä on vielä mahdollista päästä sinne, vaikka FC Honka onkin kova vastustaja. KooTeePeeltä oli lauantain ottelusta loukkaantumisten vuoksi poissa Gabor Szilagyi, Liivo Leetma ja Jussi Kinnaslampi.

[Paluu] [Ottelun tapahtumat] [KooTeePee nujersi TamUn] [Liigacup Tampere United - FC KooTeePee 0-1 (0-0)] [Turunen upotti Unitedin jatkohaaveet] [Hyppönen: "Askel eteenpäin"] [Liigacupin välieräparit selvillä] [Sinikaarti] [KTP-kannattajat]