Harjoitusottelu: PK-35 - PP-70 3-0 (0-0) [14.03.2006]

Abu Sankoh

1. PP-70 topparina ottelussa pelasi Abu Sankoh pelinumerolla 18.

PP-70:n vaihtopelaajat jäivät

2. PP-70:n vaihtopelaajat jäivät viimeisenä verryttelemään ennen ottelua. Oikealta Aleksi Ojanen, Kalle Kuulasmaa, Jussi Kotilahti ja Jaakko Laitinen.

Ottelu alkamassa

3. Ottelu alkamassa. Keskiympyrässä päätuomari Tommi Grönman sekä avustavat tuomarit Antti Munukka ja Vesa Kuparinen. Grönman oli päätuomarina myös PK-35:n edellisessä harjoitusottelussa Atlantis FC:tä vastaan viikko sitten.

Pallo yläilmoissa

4. Ottelun alkupuolella pallo pyrki nousemaan yläilmoihin molemmilta joukkueilta.

Päätyrajan ylitse

5. PK-35:n hyökkäys on päättynyt pallon pyörimiseen päätyrajan ylitse ja tuomari näyttää maalipotkua. Maalin kohdalla taitaa olla Pablo Gomez-Marttila ja hänen edessään ehkä Juha Laakso sekä Charles Obi. Vasemmassa laidassa Jukka Halme. Juha Laakso pelasi keskikentällä, mutta siirtyi ottelun loppupuolella puolustukseen. Juha pelasi muutoin hyvin, mutta syöttötyöskentelyssä on vielä paljon korjattavaa. Hänelle sattui ainakin kolme pahaa syöttöhassia, joita PP-70 ei onneksi pystynyt täysin hyödyntämään.

Kulmapotkun jälkitilanne

6. Kulmapotkun jälkitilanne PP-70:n maalilla. Takatolpalla Charles Obi odottaa syöttöä. Maalien edessä kolme PK-pelaaja taiteilee pallon kanssa. Kaksi pisintä ovat luultavasti Petteri Kaijasilta ja Mikko Halme. Kolmanneksi PK-pelaajaksi veikkaan Pablo Gomez-Marttilaa. Obista vasemmalla on ehkä Alfred Sinnemäki.

Matthew McKenna korjaa pallon syliinsä

7. PP-70:n kulma päätyy siihen, että Matthew McKenna korjaa pallon syliinsä.

Jaakko Pasanen laukoo tulisesti

8. PP-70:n kapteeni Jaakko Pasanen laukoo tulisesti.

Saku Kuittinen

9. Toiselle puoliajalle vasemmalle laidalle Miikka Suikin tilalle tullut Saku Kuittinen (nro 11) yrittää katkoa PP-70:n nousua.

PK-35:n toinen maali on syntynyt

10. PK-35:n toinen maali on syntynyt. Vasemmalla syötön antanut Charles Obi. PP-70:n nro 22 on Olli-Pekka Toikkonen.

Mikko Naukarinen

11. Tässä ensivisiitin miesten joukkueessa pelannut viimekesäinen B-junioripelaaja Mikko Naukarinen tavoittelee palloa sivurajan tuntumassa. Vasemmalla Olli-Pekka Toikkonen.

Aapo Ranisen laukaus yläilmoihin

12. PK-35:n kulma, joka päättyi Aapo Ranisen laukaukseen yläilmoihin.

Alfred Sinnemäki

13. Alfred Sinnemäki suunnittelee lähestyvän PP-70-pelaaja Juha-Pekka Torvisen jujuttamista.

Charles Obi ja Allu Sinnemäki

14. Charles Obi ja Allu Sinnemäki tarkkailevat omalle kenttäpuoliskolle lentänyttä palloa.

Pelaajat kerääntyvät keskiympyrään

15. Ottelu on päättynyt ja seuraavat pelaajat rynnivät kentälle samanaikaisesti kun PK-35:n ja PP-70:n pelaajat kerääntyvät keskiympyrään.

PK-35:n pelaajat verryttelevät ottelun jälkeen

16. PK-35:n pelaajat verryttelevät ottelun jälkeen kentän päädyssä.

16. PK-35 kokoonpano: 1. Matthew McKenna, 4. Mikko Naukkarinen, 5. Antti Kokko, 8. Juha Laakso, 10. Petteri Kaijasilta, 15. Mikko Halme, 25. Pablo Gomez-Marttila (46. min. 19. Aapo Raninen), 23. Charles Obi, 28. Jukka Halme, 29. Miikka Suikki (46. min. 11. Saku Kuittinen), 36. Timo Kinnunen (46. min. 55. Alfred Sinnemäki). Koko ottelun penkillä: 12. Samu Harmainen.

Maalit: Petteri Kaijasilta (Aapo Raninen, Charles Obi) 1 - 0, Petteri Kaijasilta (Aapo Raninen) 2 - 0, Alfred Sinnemäki (Petteri Kaijasilta, Charles Obi) 3 - 0.

PP-70:n kokoonpano: 52. Sergei Ussoltsev (46. min. 1. Pasi Laine), 4. Severi Paajanen (60. min. 25. Aleksi Ojanen), 6. Aki Iso-Pietilä, 7. Juha Torvinen, 8. Ilkka Santahuhta (55. min. 11. Jussi Kotilahti), 10. Samu Ruisniemi (3. Kalle Kuulasmaa), 13. Joachim Lindholm, 16. Ari Suokas, 18. Abu Sankoh, 20. Jaakko Pasanen, 22. Olli-Pekka Toikkonen (15. Jaakko Laitinen).

Ykkösen tamperelainen ylpeys PP-70 saapui harjoitusotteluun PK-35:tä vastaan Talihalliin 14.03.2006 klo 19.30. PP-70:n talven harjoitusottelut eivät ole menneet kovin hyvin. Suurin osa niistä on päättynyt tappioon. PK-35:lle ottelu tarjosi mahdollisuuden antaa peliaikaa harjoitusringin nuorimmille pelaajille.

Ottelun seuraaminen kärsii hiukan, jos samanaikaisesti yrittää sekä kirjoittaa muistiinpanoja että näpsiä valokuvia. Siksi omat havaintoni ja johtopäätökseni saattavat poiketa niiden katsojien vastaavista, jotka seuraavat ottelua koko ajan.

Ottelutapahtumia:
06. min. PP-70:n vapaapotku.
10. min. PK-35:n hyökkäys juoksee ensimmäisen kerran paitsioon. Hetken kuluttua Juha Laakso antaa vapaapotkusta poikittaissyötön suoraan PP-70-pelaajan jalkaan.
13. ja 14. min. PK-35-pelaajat juoksevat paitsioon.
17. min. PP-70:n vapaapotku oikealta.
19. min. PK-35-pelaajat taas paitsiossa.
20. min. PK-35:n vapaapotku.
21. min. PP-70:n vapaapotku. Antti Kokko puskee pallon sivurajan ylitse. PP-70 yrittää pelata maata pitkin seinäsyötöillä PK-35:n puolustusta auki. PK-35:n vapaapotku.
24. min. PP-70:n kulma, joka menee keittiön puolelle.
25. min. PP-70-pelaaja saa kaksinkamppailussa tällin, vapaapotku.
26. min. Charles Obi yrittää yllättää PP-70:n maalivahtia, hiukan yli. Juha Laakso yrittää hyökkäysalueella viistoa syöttö, suoraan PP-70-pelaajan rintaan.
29. min. PK-35:n maalipotku. Toisessa päässä sivurajaheitto, jonka Charles Obi, Petteri Kaijasilta ja Pablo Gomez-Marttila juonivat lopulta maalin ylitse. PP-70:n vapaapotku. Juha Laakson kolmas syöttöhassi.
32. min. PK-35:n kulma, pallo menee lopulta päätyrajan ylitse.
37. min. Petteri Kaijasilta tykittää matalan laukauksen vasemmalta maalin ohitse.
38. min. PP-70:n Aki Iso-Pietilä pääsee keskeltä lävitse, pallo menee oikealta ohitse.
40. min. PP-70:n kulma, jonka Matthew McKenna poimii ja avaa välittömästi pitkällä pallolla Petteri Kaijasillalle.
44. min. PK-35:n rajaheitto, puoliaikavihellys heti perään. Lyhyt n. 5:n minuutin tauko.
46. min. PK-35-kulma oikealta.
48. min. PK-35:n hyökkäys juoksee taas paitsioon.
49. min. PK-35:n vapaapotku ja kulma.
52. min. PK-35:n ensimmäinen maali. Aapo Raninen nousee voimakkaasti oikealta, syöttää Charles Obille, hän jatkaa Petteri Kaijasillalle, joka ei erehdy: 1-0.
53. min. PK-35:n toinen maali.
56. min. PP-70:n Olli-Pekka Toikkonen laukoo päätyverkkoon.
59. min. PP-70:n Juha Torvinen antaa vapaapotkun, Matthew McKenna torjuu pallon ylitse. PP-70:n kulmassa Olli-Pekka Toikkonen tykittää taas maalin ylitse.
61. min. PP-70:n Ilkka Santahuhta vaihdetaan kentältä, tilalle tulee Jussi Kotilahti. Santahuhdan normaali pelinumero on 21, mutta tässä pelissä käytti pelinumeroa 8 (johon odotellaan vielä Joni Lehtosta), koska PP-70:n kakkosasussa ei ole numeroa 21 olemassa.
62. min. Charles Obi, Petteri Kaijasilta ja Alfred Sinnemäki tekevät 3-0 -maalin.
65. min. Severi Paajanen vaihdetaan kentältä, tilalle tulee 25. Aleksi Ojanen.
67. min. PP-70:n vapaapotku, jonka jälkeen pitkä pallo Kaijasillalle keskiviivalle. Petteri pitää hetken palloa hallussa odotellen PK-35:n muiden hyökkääjien nousemista, mutta PP-70:n puolustus torjuu hyökkäyksen jatkokehittelyt.

Yllä olevat aikamäärät ovat likimääräisiä. Ottelukello hallin seinällä ei toiminut ja vilkuilin ajanmenoa aina välillä kännykästä. En vain tullut tarkistaneeksi ottelun tarkkaa alkamisaikaa vaan olen olettanut, että ottelu alkoi klo 19.30 (saattoi myöhästyä pari minuuttia). Kun katsojilla ei ollut myöskään kuuluttajaa tukenaan, niin allekirjoittaneeltakin jäi esimerkiksi osa pelaajavaihdoista huomaamatta ;-)

Alussa pidettiin vauhtia molemmin puolin ja kaksinkampailuissa pallo kimpoili jatkuvasti yläilmoihin. PP-70 pyrki karvaamaan tehokkaasti ja lisäksi minusta näytti hiukan kuin joukkue olisi pelannut kolmen puolustajan alakerralla. Keskikentällä oli sen verran paljon PP-70-pelaajia, että heitä riitti ottamaan kiinni molemmat laidat. PK-35 ei päässyt laitojen kautta päätyyn ja hyökkäykset lähtivätkin joko pystysyöttöinä tai viistosti keskialueelta rangaistusalueen etureunan keskikohdan suuntaan. Näissä Abu Sankoh oli yllättävän tehokas katkoja. PK-35 pelasi 4-4-2 systeemillä, jossa kärjessä oli Obi ja Kaijasilta. Puolustuksessa Abu Sankoh vartioi Charles Obia ja Ari Suokas Petteri Kaijasiltaa. Kolmas puolustuja oli varmistamassa ja huolehtimassa nousevista keskikenttäpelaajista. Kun puolustuslinja käytti myös tehokkaasti paitsioansaa, PK-35 ei löytänyt ensimmäisellä puoliajalla lääkettä PP-70:n puolustuspeliin.

Vähitellen peli rauhoittui ja etenkin PP-70 yritti useasti murtaa PK-35:n puolustuslinjaa maata pitkin nopealla seinäsyöttöpelillä. Minusta näytti kuitenkin, että PP-70:n hyökkääjien henkilökohtainen tekniikka ei oikein riittänyt tämän tyyppiseen pelaamiseen. Seinäsyötön käynnistäminen onnistui hyvin, samoin "seinä" pystyi antamaan jatkosyötön vielä yleensä oikeaan osoitteeseen. Mutta ratkaisevassa kolmannessa vaiheessa, jossa hyökkäyksen käynnistäjän piti ottaa täydessä vauhdissa seinäsyöttö vastaan ja joko kuolettaa pallo, suojata sitä, harhauttaa, laukoa tai jatkaa toisella seinäsyötöllä, niin siinä vaiheessa hyökkääjän kuin hyökkääjän henkilökohtainen tekniikka yleensä petti. Tässä kolmannessa vaiheessa pelaaja yksi toisensa jälkeen epäonnistui milloin mistäkin syystä.

Ottelua pelattiin kaksi vain hiukan yli 40 minuutin puoliaikaa. Niiden välissä oli lyhyt viiden minuutin tauko. Tauon jälkeen huomasi, että PP-70:n pelaajien kunto ei enää kestänyt samanlaista vauhtia kuin ensimmäisellä puoliajalla. PK-35 vaihtoi tuoreita miehiä keskikentälle ja sen jälkeen hyökkäykset alkoivat vyöryä laitojen kautta päätyyn. Siinä vaiheessa kolme PP-70 -puolustajaa ei riittänyt enää hyökkäysten katkomiseen ja kaikissa kolmessa maalissa PK-laiset pääsivät maalin edustalta suhteellisen helposti laittamaan pallon verkkoon.

Talven harjoituspelissä PP-70 ei ole menestynyt kovin hyvin. Tämän pelin perusteella heikko fyysinen kunto ja harjaantumattomuus nopeassa syöttöpelissä tuntuisivat syyksi seuran tappioputkeen. Molemmat korjaantuvat kovalla harjoittelulla. Mutta sitä odotellessa Speedyn olisi hyvä miettiä joukkueelleen vaihtoehtoinen hyökkäystaktiikka, jota voisi käyttää etenkin toisella puoliajalla, kun pelaajien hengitys alkaa hiukan viheltää.

[Paluu] [14.03.2006 PK-35 ratkaisi toisella puoliajalla] [14/03 PP-70 taipui toisella puoliajalla]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!