Harjoitusottelu: PK-35 - Atlantis FC 2-2 (0-1) [07.03.2006]

Atlantis-verryttelyä

1. Atlantiksen pelaajat verryttelevät juoksuradalla hallin nurkassa. Kentällä harjoittelevat vielä junioripelaajat. PK-35:n pelaajat änkeytyivät keskikentälle keskiviivan tuntumaan ja verryttelivät siellä junioripelaajien lomassa.

Ottelun seuraaminen katsojalle ei ollut mitenkään helppoa. Atlantiksen pelaajat olivat vetäneet pelipaidan päälle vihreät harjoitusliivit ja pelinumero erottui vain lähimmiltä pelaajilta hämärästi liivin lävitse. Koska en tunne Atlantiksen pelaajia pahemmin ulkonäöltä (lukuunottamatta Feras Abidia ja Adam Highfieldia), niin en pystynyt pahemmin analysoimaan seuran pelaajien otteita. Pelikellokaan ei toiminut eikä kuuluttajaakaan ollut informoimassa vaihdoista tai muista pelitapahtumista. Yritin tehdä ottelun aikana hiukan muistiinpanoja, mutta ne voivat olla aika epätarkkoja.

Tuomareiden kättelyt

2. Ottelu alkoi välittömästi junioripelaajien poistuttua ilman suurempia muodollisuuksia. Tässä päätuomari Tommi Grönman sekä avustavat tuomarit Janne Grönman ja Petri Heinonen kättelevät toisiaan.

Alkutilanne Atlantismaalilla

3. Alusta alkaen ottelu aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän. Tässä tilanne PK-35:n maalilla.

Alkutilanne PK-35-maalilla

4. Heti perään ollaan jo Atlantiksen maalilla.

Harhautus

5. Atlantis-pelaaja hassuttaa Aapo Ranista.

Vasemmalta ohitse

6. Pallo sujahtaa Atlantiksen hyökkäyksen seurauksena vasemmalta ohitse ja tuomari näyttää maalipotkua.

PK-35-kulma

7. PK-35:n kulma puretaan korkealla puskupallolla Atlantiksen maalilla.

Maali

8. Feras Abid on unohtunut maalin eteen vapaaksi ja pääsee tyrkkäämään pallon maaliin lähietäisyydeltä. Peli on 1-0 Atlantikselle! Pallo tuli muistaakseni vapaapotkusta oikealta rangaistusalueen kulman suunnasta.

Sivurajaheitto

9. Tässä avustava tuomari taitaa liputtaa paitsiota.

PK-35:n vapaapotku

10. Tässä taitaa olla kyseessä PK-35:n vapaapotku toisella puoliajalla. Atlantiksen muuri vasemmalla ja pallo sujahtaa ohitse maali oikealta puolelta.

Kamppailua keskiviivalla

11. Taistelua keskialueella.

Samu Harmainen torjumassa

12. Feras Abid pääsee yrittämään kahdesti peräkkäin Samu Harmaisen näppien pitävyyttä. Kolmannella yrityksellä avustava tuomari liputtaa jo paitsiota ja Feraskin taitaa tuhria pallon vasemmalta ohitse.

Maalintekoruuhka

13. Atlantiksen maalille on syntynyt ruuhkahässäkkä, josta Alfred Sinnemäki tyrkkii lopulta pallon verkkoon.

Kaijasilta maalannut

14. PK-35:n toinen maali on syntynyt. Syötön antanut Charles Obi rientää onnittelemaan Petteri Kaijasiltaa.

Ottelun jälkeen keskiympyrään

15. Ottelun päättyessä kentälle rynnivät välittömästi seuraavan ottelun pelaajat, joista ainakin toinen joukkue oli HJK:n junioireita. Atlantiksen kokoonpano seuran webbisivulta: Adam Highfield, Adel Eid (55. Axel Orrström), Teemu Kankkunen, Juha Jussila (62. Feras Abid), Kimmo Tauriainen, Pekka Utriainen, Matias Juvonen, Feras Abid (57. Mikko Simula), Risto Salmi (61. Vitali Suetov), Janne Arolinna, Obi Metzger (45. Vesa Kosonen).

Maalit: Feras Abid (Obi Metzger) 0-1, Vitali Suetov (Matias Juvonen) 1-2.

Loppukättelyt

16. PK-35 kokoonpano: 1. Matthew McKenna (46. min. 12. Samu Harmainen), 2. Matti Tamminen, 8. Juha Laakso (? min. Alfred Sinnemäki), 10. Petteri Kaijasilta, 15. Mikko Halme, 19. Aapo Raninen, 23. Tommi Peltonen, 24. Esa Terävä, 25. Pablo Gomez-Marttila, 27. Charles Obi, 28. Jukka Halme. Koko ottelun penkillä: 14. Jani Modig ja 30. Jukka Koiranen.

Maalit: Alfred Sinnemäki 1 - 1, Petteri Kaijasilta (Charles Obi) 2 - 2.

Rakkaiden paikallisvastustajien PK-35:n ja Atlantis FC:n välinen harjoitusottelu pelattiin 07.03.2006 Talin hallissa. Bussilakosta huolimatta pääsin hallille vaivattomasti Itäkeskuksesta jokerilinjan bussilla 550. Olin varmuuden vuoksi lähtenyt matkaan ajoissa ja olin perillä kolme varttia ennen ottelua.

Ottelun alussa Esa Terävä ja Juha Laakso pelaavat toppareina. Etenkin Laakso on pääpallojen katkaisijana suvereeni. Ensimmäisessä maalissa topparit ovat kuitenkin kuutamolla. Feras Abid saa pallon matalana suunnilleen 5 metrin linjalle ja Matthew McKennalla on mahdoton tilanne torjuttavaksi. Juha Laakso vaihdetaan Alfred Sinnemäkeen, joka siirtyy laitalinkiksi. Aapo Raninen laskeutuu toiseksi laitapuolustajaksi Terävän ja Matti Tammisen ottaessa topparintehtävät.

Noin kymmenen minuutin kohdalla Esa Terävä antaa onnnettomasti vapaapotkun sivusuunnassa suoraan Feras Abidille. Puolustus paikkaa kuitenkin virheen. Heti sen jälkeen PK:lla on hieno hyökkäyssommitelma, joka käynnistyy Mikko Halmeen hienosta taustajuoksusta vasemmalla laidalla. Charles Obi päästää päätykeskityksen hyvin oivaltaen lävitse, mutta Petteri Kaijasilta tuhrii laukauksen yläilmoihin.

Hetken kuluttua PK-35:n paitsioansa pettää ja Feras Abid pääseen vastatusten Matthew McKennan kanssa. Sijoitus jalkojen välistä juuttuu Matthewn reisien väliin. Pian tämän jälkeen PK-35 saa ensimmäisen kulman ja hetken kuluttua Atlantis saa omansa. Seuraavasta PK-35:n hyökkäyksesta vasemmalta pallo lentää yli kentän oikealle laidalle, josta Aapo Raninen lähettää matalan keskityksen luukulle. Charles Obi ei aivan ylety ojentamaan jalkaansa pallon tielle vaan se menee vasemmalta ohitse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin PK-35 hyökkää vasemmalta laidalta vaarallisesti. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Atlantiksen kapteeni ampuu kaukolaukauksen vasemmalta ohitse (yllä kuva nro 6). Nelisen minuuttia myöhemmin Aapo Raninen, Petteri Kaijasilta ja Charles Obi sahaavat yhden kosketuksen syöttöpelillä Atlantismaalille, mutta pallo menee vasemmalta ohitse.

Paria minuuttia myöhemmin Aapo Raninen ampuu oikealta matalan tykityksen, mutta Adam Highfield ohjaa pallon kulmaksi maalin ohitse vasemmalle. Minuuttia myöhemmin Aapo Raninen murtautuu keskeltä lävitse, mutta Adam Highfield korjaa pallon haltuunsa. Kolmea minuuttia myöhemmin PK:lla on kulma, mutta Adam Highfield nyrkkeilee pallon pois. Kolmisen minuuttia tästä Feras Abid taiteilee pallon PK-35:n maalin edestä verkkoon ja peli on 1-0.

Pari minuuttia myöhemmin Feras Abid on taas asialla, mutta avustava tuomari liputtaa paitsiota. Minuuttia myöhemmin Charles Obi tykittää Atlantiksen pystytolppaan. Samalla minuutilla vapaapotku menee vasemmalta ohitse. Heti perään Jukka Halme yrittää onneaan, mutta ilman tulosta.

Kolme neljä minuuttia edellisestä Tommi Peltonen siirtyy oikealla laidalle ja yrittää hetken kuluttua laukausta, mutta pallo menee oikealta ohitse. Sitten seuraa tauko paikalla, jonka jälkeen alkaa toinen puoliaika. Tauko ei tainnut olla kuin 5-7,5 minuuttia pitkä?

Toiselle puoliajalle PK-35:n maaliin tulee keltaisessa pelipaidassa Samu Harmainen. Tällaisessa harjoituspelissä maalivahdilla saa ilmeisesti olla samanvärinen paita kuin erotuomarilla? Suhteellisen pian Atlantis suorittaa vaihdon. Numero 3 poistuu kentältä ja tilalle tulee numero 7. Noin 55. minuutin kohdalla Atlantiksella on vapaapotku, mutta Samu Harmainen torjuu. Feras Abid pääsee vastatusten Samun kanssa, mutta Harmainen tekee kaksi refleksitorjuntaa ennen avustavan tuomarin paitsioliputusta.

Noin 60. minuutin kohdalla PK-35 saa kaksi peräkkäistä kulmaa. Jälkimmäisen jatkoruuhkasta maalin edessä Alfred Sinnemäki sutii pallon maaliin. Tilanne on 1-1. Viisi minuuttia myöhemmin Pablo Gomez-Marttila tulittaa tulisesti, mutta ilman tulosta. Pian tämän jälkeen Feras Adid yrittää hassuttaa vasemmalla laidalla Esa Terävää, mutta tämä ottaa pallon pois ja hassuttaa Ferasia kahta kauheammin :)

Noin 70. minuutilla Atlantis saa kulman, jonka jälkitilanteesta syntyy 1-2 maali Atlantikselle. Viisi minuuttia myöhemmin PK-35 saa kaksi kulmaa peräkkäin. Viisi minuuttia edellisestä Feras Abid tuhrii maalin edessä tuhannen euron paikan. Heti perään Charles Obi juonii Petteri Kaijasillalle samanlaisen tuhannen euron paikan kentän toisessa päässä, mutta Kaijasilta missaa! Hetken kuluttua Atlantiksen kapteeni saa varoituksen.

Pari minuuttia myöhemmin Charles Obi luo Petteri Kaijasillalle toisen tuhannen euron paikan, joka on melkein kuin kopio edellisestä. Tällä kertaa Kaijasilta ei erehdy: 2-2.

Ottelun mielenkiintoisin pelaaja oli eittämättä Charles Obi. Suhteellisen suurikokoinen ja roteva hyökkääjä, jonka peliäly ja tekniikka on erinomainen. Hämmästyttävää kyllä peli pelaajana hiukan samantyylisen Petteri Kaijasillan kanssa toimii hyvin molempiin suuntiin. Obin syötöt löytävät Kaijasillan ja vastaavasti Obi käyttää ääntään erinomaisesti niin, että Kaijasilta pystyy lähettämään hänelle sokkonakin tarkkoja jatkosyöttöjä. Obin rooli oli aika paljon target-pelaajan rooli, mutta hän ei pelannut kuin tyypillinen target-pelaaja, joka jakelee palloja päällään ympärilleen. Hän pyrki milloin mahdollista ottamaan pallon alas rintakuoletuksena ja jatkoi pallon jaloilla ympärilleen tai jatkoi pallon kanssa itse. Tehokasta ja persoonallista.

Viimeksi Uusi Lahti Cupin viimeisessä ottelussa nautiskelin Samuli Markkasen ja Petteri Kaijasillan välisestä yhteistyöstä. Markkanen vilkuili koko ajan olkansa ylitse miten Kaijasilta liikkui ja älykkäästi loi omalla liikkumisellaan tilaa Kaijasillalle. Obin ja Kaijasillan yhteystyössä ei ole vielä tuon tapaista kokemuksen tuomaa yhteispeliä, mutta Obi korvaa muilla ominaisuuksillaan nuo puutteet. Olisi mielenkiintoista nähdä Obin pelaavan yhdessä Samuli Markkasen kanssa.

Iltaa voisi sanoa keskipitkien syöttöjen illaksi. Kentällä pelattiin aika vähän pientä syöttöpeliä pienessä tilassa. PK väläytti sellaista ajoittain Uusi Lahti Cupissa. Tosin silloin oli kentälläkin osittain toiset miehet. Toisaalta pelissä ei ollut myöskään maalivahtien potkuja lukuunottamatta paljoa pitkiä kaaripalloja kentän päästä päähän. Syötöt olivat siltä väliltä. Näkyi myös aika paljon onnistuneita hiukan riskialttiita syöttöjä. Pelaajat antoivat molemmin puolin pallon tehdä työtä.

PK:n keskikenttäpelaajissa Mikko Halme pelasi hiukan erilailla kuin ennen. Hän taklasi selvästi enemmän kuin ennen. Pyrki ottamaan kovempaa kuin aiemmin. Se näytti tuovan keskikenttätyöskentelyyn ryhtiä.

Atlantiksen Feras Abid on pelaajana kehittynyt selvästi viime kesästä. Ja kehitystä on tapahtunut nimenomaan henkisellä puolella. Vielä kesällä Abid tuntui allekirjoittaneesta mielialapelaajalta, jonka suoritukset vaihtelivat saman ottelun aikanakin loistavasti saamattamuuteen. Hän myös kuumeni esimerkiksi tuomareiden paitsioliputuksista turhan helposti. Nyt hän on kasvanut tavallaan ulos tuollaisesta. Pelaaja tarvitsee teknisen taituruuden, nopeuden ja hyvän kunnon lisäksi henkistä kypsyyttä ja määrätietoisuutta tullakseen todella hyväksi pelaajaksi. Tämän harjoituspelin perusteella Feras on vahvasti kehittymässä siihen suuntaan.

Ottelun jälkeen pääsin kotiapäin lentävällä lähdöllä, kun jokerilinjan bussi 550 saapui pysäkille juuri kun olin kävelemässä sinne. Pienellä spurtilla ehdin mukaan. Linja 550 taitaa olla Talista ilmeisesti näppärin yhteys Itäkeskukseen, koska matkalla ei tarvitse tehdä vaihtoja. Perillä Itäkeskuksessa olin jo klo 21.35.

[Paluu] [07.03.2006 PK-35 nousi kahdesti tasoihin] [Atlantis FC:n kotisivu] [FF I] [FF II]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!