PK-35 - AC Oulu 4-2 (1-1) [20.05.2006]

Eino Väisänen

1. Ottelu pelattiin sateisessa säässä ja katsojat tarvitsivat melkein koko ottelun ajan sadevarusteita. Tässä taitaa varjonsa alla olla erotuomaritarkkailija Eino Väisänen.

Joukkueet tulossa kentälle

2. Joukkueet saapuvat kentälle. Edessä AC Oulu sinisessä peliasussaan kapteeni Mike Peltolan ja maalivahti Jani Luukkosen johdolla.

Tuomarit Toni Pohjoismäki, Jukka Honkanen, Sami Nykänen

3. Ottelun erotuomarina toimi Toni Pohjoismäki ja avustavina tuomareina Jukka Honkanen (oikealla) ja Sami Nykänen (vasemmalla).

Petteri Kaijasilta, Miika Takkula, Harri Saarela

4. AC Oulun Harri Saarela (taustalla) loukkasi reitensä ja joutui jättämään kentän jo ottelun 26. minuutilla. Vasemmalla ottelun hahmo Petteri Kaijasilta vierellään Oulun Petri Haapimaa.

Samu Harmainen venyy

5. AC Oulu painoi voimakkaasti hyökkäyksiä PK-35:n päätyyn ja esimerkiksi kulmatilasto oli Oulun eduksi murskaava. Tässä Samu Harmainen torjumassa yhtä oululaiskulmaa tolpalla olevan Lasse Litmasen varmistaessa. Oululaisista paikalla ovat Petri Haapimaa (nro 4) ja Jani Sipilä (nro 6) ja Rafinha. PK-laisista kuvassa myös Mikko Halme, Antti Kokko, Tommi Peltonen (?), Jukka Halme ja Jiska Länsivuori. Loukkaantumisesta toipunut Lasse Litmanen pelasi pitkästä aikaa PK-35:n avauskokoonpanossa.

Petteri Kaijasillan ensimmäinen maali

6. Petteri Kaijasillan ensimmäinen maali tuli sen verran nopeasti, että ehdin kameran kanssa mukaan vasta kun pallo oli verkossa ja Kaijasilta nousemassa ylös laukausensa jälkeen [edit: korjattu] (pikkukuva ylänurkassa). Oulun Petri Haapimaa ja Jani Sipilä olivat tulleet kentän toisesta päästä omalle maalille, mutta eivät ehtineet katkaisemaan Mikko Halmeen syöttöä. Maalin jälkeen joukkuetoverit jakoivat asianmukaisia onnitteluja. Oululaisista kuvassa vasemmalla juuri kentälle vaihdettu Janne Kauppila ja keskellä Jani Sipilä.

Oulun tasoitus I

7. AC Oulu Dragan Pejiè (nro 22) tasoittaa maalin eteen oikealta matalana tulleesta keskityksestä, joka livahtaa Samu Harmaisen edestä. Pelaajat vasemmalta oikealle Pejiè, Charles Obi, Mike Peltola, Jukka Halme, Harmainen, Lasse Litmanen, Jani Sipilä, Rafinha, Jiska Länsivuori ja ilmeisesti Mikko Halme.

Oulun tasoitus II

8. Samu Harmainen torjuu pallon, mutta Pejiè ryntää sylkypallon perään.

Oulun tasoitus III

9. Dragan Pejiè on runnonut tasoituksen verkkoon ja mennyt varmuuden vuoksi itsekin perässä.

10. Maalin jälkeen Oulun pelaajat palaavat omalle kenttäpuoliskolleen. Pejiè näyttää siltä kuin haluaisi viedä verkosta poimimansa pallon aina kotiin asti ;-)

Sade kiihtyi

11. Taivaalta alkoi tulla yhä enemmän vettä ja ajoittain otteet kovenivat. Tässä Jani Modig on kentän pinnassa. Muut pelaajat vasemmalta Rafinha, Dragan Pejiè, erotuomarin takana Petteri Kaijasilta, Charles Obi, Janne Kauppila, Toni Kolehmainen, Mike Peltola ja Tommi Peltonen.

Lasse Litmanen, Miika Takkula, Samu Harmainen ja Antti Kokko

12. Miika Takkula tavoittelee Samu Harmaisen vangitsemaa palloa ja tämän tuskaisen ilmeen perusteella näyttäisi kopauttava Harmaisen jalkaan. Kopauksen jälkeen Harmainen kieriskelee hetken maassa tuskissaan. Harmaisella oli reisi teipattuna vamman vuoksi.

Pejiè Pejiè ja Jani Kauppila

13. Jani Modig nostaa kädet pystyy Pejiè Pejiè edessä.

Maali tulossa

14. Petteri Kaijasillan toinen maali syntyi, kun Oulun maalivahti Jani Luukkonen lähtee rangaistusalueen kulmaan katkaisemaan pallokerholaisten hyökkäystä, mutta ei saa palloa haltuunsa. Maalille palattuaan Luukkonen torjuu oikealta tulevan pallon toistamiseen, mutta sylkee tässä pallon eteensä. Petteri Kaijasilta on Antti Kokon kanssa oikealla.

Kaijasilta paikalla

15. Petteri Kaijasilta on kärppänä paikalla ja laittaa pallon Luukkosen ohitse verkkoon.

Pallo menossa verkkoon

16. Pallo on menossa maaliin ja Jani Luukkonen voi vain katsoa sen perään. Keskellä Jiska Länsivuori on jo aloittamassa tuuletuksen.

Kaijasillan kolmas maali

17. Tässä Petteri Kaijasilta valmistautuu täydentämään hattutemppunsa. Itse maaliteosta en saanut kuvaa, kiitos kuvauslinjalla olevan pallopojan ja avustavan tuomarin ;-)

Antti Kokon maali

18. PK-35:n neljännen maalin teki Antti Kokko. Oikean yläkulman pikkukuvassa Antti tarkkailee keskitystä, jota AC Oulun Jani Sipilä yrittää katkaista. Vasemman yläkulman kuvassa Antti on puskenut ja suuremmassa kuvassa maalin takana kentältä pari minuttia aiemmin pois vaihdettu Tommi Peltonen aploodeeraa.

Hässäkkä I

19. Ottelun loppupuolella Samu Harmainen vangitsi korkean keskityspallon pallon ja putosi maahan pelaajarykelmän jalkoihin. Tällöin ilmeisesti Oulun Jani Sipilä tallasi Harmaisen kipeälle reidelle ja PK:n pelaajat kuumenivat totaalisesti. Jiska Länsivuori nappasi Sipilästä syliotteen ja sen jälkeen miestä vietiin.

Hässäkkä II

20. Länsivuoren painiote on viemässä Sipilää nurmen pintaan. Merka Hautala varmistaa takana, että painijat eivät kaadu Harmaisen päälle. Erotuomari Toni Pohjoismäki astuu askeleen lähemmäs ja puhaltaa pilliinsä herne soikeana.

Hässäkkä III

21. Painijat ovat taas jo pystyssä, mutta tunteet käyvät vielä sen verran kuumana, että pelaajat seisovat rykelmänä nenät vastakkain. Pohjoismäki on tässä vaiheessa hylännyt jo pillinsä ja yrittää rauhoittaa pelaajia.

Hässäkkä IV

22. Erotuomari Pohjoismäki on saanut rauhoitettua pelaajat ja väki alkaa hiljalleen poistua paikalta.

Mike Peltolan maali

23. Ottelun loppuminuuteilla AC Oulun kapteeni Mike Peltola onnistuu kaventamaan lopputulokseksi 4-2. Peltosta alas puolustukseen seurannut Samuli Markkanen ei pysty peittämään puskua [edit: korjattu, kuvasta näyttäisi, kuin Peltola on potkaissut. Kiitoksia palautteesta]. Taustalla vasemmalta Aapo Raninen, Janne Kauppila ja Jani Sipilä.

Dani Kamras, Samuli Markkanen, Samu Harmainen ja Pejiè Pejiè

24. Rafinha yrittää vielä viime hetkillä lisämaalia, mutta Dani Kamras, Samuli Markkanen ja Samu Harmainen ovat esteenä.

Vain 103 jalkapallon ystävää oli saapunut katsomaan sateisessa säässä pelattavaa Ykkösen ottelua PK-35 - AC Oulu Myllypuron kentälle Helsinkiin. Samanaikaisesti Helsingissä pelattiin kaksi muutakin Ykkösen ottelua ja televisiosta tuli Suomen jääkiekon MM-kisojen ottelu. Illalla oli ohjelmassa vielä Euroviisujen loppukilpailu, jossa oli tulessa (melkein kirjaimellisesti) rockyhtye Lordi. Mutta se oli sen verran myöhään, että tapahtuman ei luulisi vähentäneen jalkapalloyleisöä.

PK-35:n edellisessä ottelussa ykkösmaalivahti Matthew McKenna oli loukkaantunut ja nyt avauskokoonpanossa oli Samu Harmainen, joka oli kunnostautunut rangaistuspotkutorjujana talvella Uusi Lahti Cupissa. Ottelu oli samalla Harmaisen debyytti Ykkösessä.

PK-35:n kokoonpano: 12. Samu Harmainen, 5. Antti Kokko, 9. Charles Obi (70. min. 55. Merka Hautala), 10. Petteri Kaijasilta, 13. Lasse Litmanen, 14. Jani Modig, 15. Mikko Halme, 20. Samuli Markkanen, 22. Jiska Länsivuori, 23. Tommi Peltonen (77. min. 18. Dani Kamras), 28. Jukka Halme (83. min. 19. Aapo Raninen). Vaihtopelaajat: Jonas Söderlund, 8. Juha Laakso, 17. Timo Priha, 77. Asad Ali Ibrahim.

AC Oulun kokoonpano: 1. Jani Luukkonen, 2. Mike Peltola, 3. Janne Hietanen, 4. Petri Haapimaa (76. min. 15. Alexander Bagaev), 5. Kim Kaijalainen, 6. Jani Sipilä, 9. Miika Takkula (76. min. 19. Ilja Fomintsev), 10. Toni Kolehmainen, 11. Rafinha, 16. Harri Saarela (26. min. 21. Janne Kauppila), 2. Dragan Pejiè.

Varoitukset: 30. min. Janne Kauppila, 55. Janne Hietanen, 58. min. Jukka Halme.

Maalit: 27. min. Petteri Kaijasilta (Mikko Halme) 1-0, 35. min. Dragan Pejiè(Janne Hietanen) 1-1, 60. min. Petteri Kaijasilta (Antti Kokko) 2-1, 73. min. Petteri Kaijasilta (Jani Modig, Jukka Halme) 3-1, 79. min. Antti Kokko (Mikko Halme) 4-1, 88. min. Mike Peltola 4-2.

Ensimmäinen puoliaika oli käytännössä AC Oulun täydellistä myllytystä. Oulu sai ottelussa muistini mukaan 14 kulmapotkua ja niistä tusinan verran tuli ensimmäisellä puoliajalla. PK-35:llä kulmia taisi olla koko ottelun aikana 3 kappaletta. Pallokerhon kannalta positiivista oli, että Petteri Kaijasilta alkaa päästä viime vuotiseen kuntoonsa ja maaleja alkaa syntyä kuin liukuhihnalta. Toisaalta yhteispelissä on vielä hakemista. Aiemmin PK-35 on pelannut kahdella kärkimiehellä. Nyt Kaijasillan lisäksi sekä Samuli Markkanen että Charles Obi olivat kentällä, joten pelijärjestelmä oli kai lähempänä 4-3-3:a [palautteen mukaan ei ollut, mutta jätetään tuo arvaukseni tuohon ;-)].

Ottelussa huomasi, että PK-35 on äärimmäisen vaarallinen vastahyökkäysjoukkue. Puolustus tuntuu pitävän nyt hyvin Lasse Litmasen palattua pakin paikalle. Myös pelinrakentelussa oikea laita on vahvistunut Litmasen paluun myötä. Antti Kokko on talven harjoitusotteluissa pelannut ajoittain ylempänä ja nyt tyylikäs topparinousu palkittiin maalilla.

PK-35:n keskikenttä ei tässä ottelussa ollut parhaimmillaan. Oulu pääsi painamaan liian vapaasti omaan päätyyn. Maalissa Samu Harmainen pelasi hyvin, vaikka olosuhteet olivat hankalia ja liukas pallo pyrki lipsumaan sylistä. Oulun ensimmäisessä maalissa pallon vangitseminen tai ohjaaminen maalin ohitse olisi luultavasti estänyt maalin, joten siitä Samu ei saanut täysin puhtaita papereita.

Pian on jalkapalloilun MM-kisat ja otteluihin tulee tauko. Omissa muistikuvissani MM-kisojen jälkeiset ottelut ovat aina olleet runsasmaalisia. Joukkueet ovat saaneet harjoitella rauhassa ja sitten on lähes joka päivä tullut TV:stä havainto-opetusta maalintekemisen jalosta taidosta. Joten porukka kokeilee ensimmäisissä peleissä, onnistuvatko samanlaiset kikat kotinurtsilla :-))

P.S. Kirjoitin tässä raportissa Dragan Pejiè nimen samalla tavalla kuin se oli Palloliiton ottelupöytäkirjassa.

[PK-35 2006] [21.05.2006: Edustusjoukkue otti avausvoiton Ykkösessä] [Virallinen ottelupöytäkirja] [Maalintekijät] [Raportti: PK-35 kukisti AC Oulun] [Kaijansillan maalit liikaa ACO:lle] [FF]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!