MyPa - FC Haka 0-1 (0-0) [30.04.2006]

[Taylor ei kelvannut Hakalle] [Karhu valmiina Haka-otteluun] [Mikko Mäkelä luottavaisena Hakan kaatoon]

Anjalankoskella viime vuoden mestari MyPa avasi Veikkausliigakautensa saamalla vieraaksi CUP-mestarin FC Hakan. Haka on ollut vaikea vastus MyPalle Anjalankoskella ja muutenkin. Edellisistä otteluista 4 viimeistä on päättynyt Hakan voittoon. Ottelun erotuomarina oli Tony Asumaa ja avustavana tuomarina Miikka Poikselkä sekä Marco Johansson. Neljäntenä tuomarina oli Veijo Vainio ja erotuomaritarkkailijana Ville Mantere.

Ennen ottelua Ilkka Mäkelä piti MyPan kerhotalolla informaatiotilaisuuden sekä VIP-vieraille että lehdistön edustajille. Toisin kuin TPS Valkeakoskella edellisenä torstaina, MyPa ei aikonut ottaa Valeri Popovitchia miesvartiointiin. Tarkoitus oli kuitenkin yrittää saada Vallun pelitila mahdollisimman vähiin. Kun Popovitchilta viedään pelitila vähiin ja hän saa mahdollisimman vähän ja mahdollisimman huonoja syöttöjä, suu alkaa käydä ja peli-ilo katoaa. Mutta jos hän saa peli-ilosta kiinni, häntä on vaikea Suomen kentillä pysäyttää. VIP-tiloissa esitystä oli kuuntelemassa myös jalkapallovalmentajia, pikimmiten bongasin ainakin Malisen ja Hyppösen.

Mäkelän mukaan ratkaisevaa on kolmion Kangaskorpi-Popovitch-Manninen eliminoiminen, koska sitä kautta Hakan peli pyörii. Lisäksi ainakaan torstaisessa ottelussa ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan jännittänyt Petri Viljanen ei pystynyt paikkaamaan Juuso Kangaskorven nousuja. TPS:llä oli hyökkäyskatkon tapahtuessa helppo työ laittaa pallo Juuson tyhjäksi jättämään tilaan kun Viljanen torkkui keskustassa. Kokematonta Viljasta on painostettava. Samoin on yritettävä yllättää laukomalla suhteellisen lyhyttä (?) maalivahti Mikko Vilmusta.

Lähtökohtana Mäkelä totesi tunnelman olevan poissaoloista huolimatta hyvän. Poissaolot ovat mittavat, mutta kentälle menevässä joukkueessa on potentiaalia. Pitää keskittyä siihen mitä meillä on, eikä voivotella poissaoloja.

Hakapeliitta-kannattajaryhmä matkalla Anjalankoskelle

1. Lähdin vappuaaton otteluun tällä kertaa FC Hakan fanibussin mukana Valkeakoskelta. Bussin takaosan enemmistön muodosti Hakapeliitat-kannattajaryhmä, joka oli keski-iältään nuorta verrattuna joihinkin muihin kannattajaryhmiin.

Ilkka Mäkelä VIP-tilan ennakkoinfossa

2. MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä informoi MyPan kerhotalon VIP-tilan vieraita joukkuiden todennnäköisestä pelijärjestyksestä ja odotettavista taktiikoista.

MyPa alkuesittelyssä

3. MyPan joukkue alkuesittelyssä.

Hakan pelaajat rentoina

4. Hakan pelaajista huokuu alkuesittelyn jälkeen tietty rentous, mikä lupaa hakalaisnäkökulmasta hyvää ottelulle.

Hakan kannattajat katsomossa

5. Katsomossa Hakapeliitat ryhmittyivät katsomon etuosaan ja iältään hiukan vanhemmat ja perinteisemmät Hakafanit katsomon yläosaan.

Varoitus MyPan Mikko Mäkelälle

6. Ottelussa MyPa sai neljä varoitusta ja Haka kaksi. Tässä MyPan Mikko Mäkelä katselee keltaista korttia.

Toni Lehtinen ja Jukka Lindström

7. Toni Lehtinen kiertää Jukka Lindströmiä. Vasemmalla Erno Rosenberg seuraa tilannetta ja blokkaa samalla Tero Karhulta tien apuun. Taustalla vasemmalla Tuomas Kuparinen. Oikealla Hakan Jarno Mattila.

Toni Lehtinen ja Valeri Popovitch

Toni Lehtinen pitelee selkäänsä

9. Jossain vaiheessa Toni Lehtinen alkoi pidellä selkäänsa.

Tuomas Kansikas hankkii varoituksen

10. Mikko Manninen harhauttaa Tuomas Kansikkaan tuikkaamalla pallon längistä päätyrajaa kohden, mutta kun hän yrittää itse puikahtaa oikealta Kansikkaan ohitse pallon perään, tämä tekee selvän obstruktion ja saa siitä varoituksen. Oikealla on Heikki Pulkkinen.

Hakapeliitat vauhdissa

11. Hakan kannattajaryhmä Hakapeliitat kannusti omaa joukkuettaan koko ottelun ajan.

Mikko Manninen ja Tero Taipale taistelussa

12. Alkusoitto ottelun ratkaisuun on syntymässä toisella puoliajalla. Mikko Manninen on menossa väkisin lävitse keskustassa ja Tero Taipale roikkuu käsipuolessa. Jukka Lindström (maassa) yrittää turhaan katkaista, oikealla Tuomas Kansikas on myöhässä, samoin vasemmalla Tero Karhu ja Tuomas Kuparinen.

Manninen nurin

13. Mikko Manninen on vedetty nurin ja vilkaisee erotuomarin suuntaan. Takatolpan kohdalla Tero Taipale nostaan turhautuneena kädet pystyyn. Sekä Sampsa Timoska että Tuomas Kansikas ovat ehtineet paikalle omilta laidoiltaan, mutta liian myöhään.

Vallu ampumassa vapaapotkua

14. Valeri Popovitch on ampumassa Mannisen kaadosta tuomittua vapaapotkua. MyPan muuri näyttäisi olevan keskellä, mutta se on ilmeisesti asetettu peittämään vasempaa kulmaa. Jani Tuomala on ehkä aavistuksen liian keskellä. Hakan pelaajat ovat asettuneet muurin oikeaan päähän peittämään Tuomalan näköalan.

Vapaapotku on lähtenyt

15. Vapaapotku on lähtenyt liikkeelle ja puolustusmuurin oikeassa päässä olleet Hakan pelaajat ovat hypänneet sivulle pois pallon tieltä. Jani Tuomalan heittäytyminen on alkanut.

Pallo on maalissa

16. Pallo on maalissa aivan nurkassa ja Vallu aloittaa tuuletuksen. Jani Tuomala on heittäytynyt, mutta liian myöhään.

Hakapeliitat tuulettavat

17. Hakapeliitat riemuitsevat maalista. Pari innokkainta on ripaissut paidankin pois päältää, siitä kun ei saa varoitusta kuten kentällä tehtynä ;-)

Petri Viljanen ja Tero Taipale

18. MyPan taktiikkana oli painostaa Veikkausliigatasolla kokematonta ja edellistä otteluaan jännittänyttä Petri Viljasta. Tässä MyPa tekee sitä kokeneimman pelaajansa Tero Taipaleen voimin. Painostus ei kuitenkaan auttanut, sillä Hakan puolustus oli tällä kertaa läpäisemätön.

Jarkko Okkonen ja Petri Viljanen

19. Hakan topparipari Jarkko Okkonen ja Petri Viljanen ovat pelanneet tyylikkäästi pallon pois MyPan Aleksei Kangaskolkalta.

Jarkko Okkonen, Mikko Mäkelä ja Petri Viljanen

20. Tällä kertaa Mikko Mäkelä on joutunut Jarkko Okkosen ja Petri Viljasen pihteihin.

Heikki Pulkkien ja Jarkko Okkonen

21. Heikki Pulkkinen seuraa vasemmalta kuinka (ilmeisesti) Eero Peltonen on joutunut Jarkko Okkosen ja taustalla olevan Marko Loijasen puristukseen.

Kalle Eerola ja Tuomas Kuparinen

22. Hakan Kalle Eerola yrittää peittää MyPan Tuomas Kuparisen hyökkäystä. Taustalla oikealla Vallu Popovitch.

Cheyne Fowler, Aleksei Kangaskolkka ja Marco Manso

23. Cheyne Fowler on taistelemassa pallosta Aleksei Kangaskolkan ja Marco Manson välissä.

Tero Taipale painostamassa

24. Tero Taipale taiteilee boksin rajalla, mutta Jarkko Okkosen ja Cheyne Fowlerin puolustus pitää edelleen.

Eero Peltonen ja Cheyne Fowler

25. Eero Peltonen näyttäisi melkein napauttavan nappuloilla Cheyne Fowlerin säärisuojuksille, mutta Cheynellä on oma puolustusasentonsa, joka muistuttaa hiukan perinteistä Kung-fu:ta. Ottelu oli Eero Peltosen debyyttiottelu Veikkausliigassa.

Heikki Pulkkinen ja Marko Loijas

Marko Loijas pelasi Anjalankoskella debyyttiottelunsa Veikkausliigassa. Tässä hän vartioi Heikki Pulkkista, joka on noussut puolustajan tontiltaan Hakan rangaistusalueen rajan tuntumaan.

Loppupainostusta

26. Ottelun viime hetkillä MyPa painoi kaikin voimin, mutta Hakan mieslukuinen puolustusmuuri piti.

Cheyne Fowler ja Eero Peltonen

27. Cheyne Fowler liukutaklaa periinantamattomaan tyyliinsä pallon pois Eero Peltosen jaloista.

Kotimatkalla fanibussissa

28. Ottelun jälkeen kotimatkalla Hakapeliittojen ilmeet olivat onnellisen raukeat, mutta ääntä riitti vielä ihan mukavasti.

FC Hakan kokoonpano: 1. Mikko Vilmunen, 2. Juuso Kangaskorpi, 3. Petri Viljanen (73. min. 23. Marko Loijas), 4. Jarkko Okkonen, 6. Kalle Eerola, 9. Mikko Manninen, 11. Toni Lehtinen (87. min. 7. Mikko Innanen), 13. Erno Rosenberg, 14. Valeri Popovitch, 18. Jarno Mattila, 20. Cheyne Fowler. Vaihtomiehet: 8. Jani Kauppila, 12. Tommi Viik, 16. Arto Lindberg.

MyPan kokoonpano: 21. Jani Tuomala, 2. Heikki Pulkkinen, 3. Sampsa Timoska, 4. Tero Taipale, 5. Jukka Lindström, 7. Tuomas Kuparinen, 10. Marco Manso (79. min. Isidro Leguizamon), 13. Tero Karhu, 19. Mikko Mäkelä (65. min. 24. Eero Peltonen), 20. Tuomas Kansikas, 30. Adriano (40. min. 17. Aleksei Kangaskolkka). Vaihtomiehet: 12. Aapo Kiljunen, 15. Miika Hernesniemi, 22. Iikka Juura.

Lehdistötilaisuudessa MyPan Tero Taipale sanoi: "Peli oli yllättävän hyvää. Saatiin tilanteita boksiin, mutta ei saatu palloa maaliin. Tehtiin yksi virhe ja Haka rankaisi. Jos peli ja kenttä paranee, niin hyvää tästä tulee. Ei päätä parane laittaa pensaaseen tämän takia".

FC Hakan Juuso Kangaskorpi sanoi: "Peli ei ollut näyttävää jalkapalloa. Lähtökohtana oli kolme pistettä. MyPalla oli muutama paikka, meillä yksi ja saatiin tehtyä siitä maali. Oma peli ei ollut vielä parasta mitä voi olla, mutta ihan tyytyväinen olen silti. Menestystä tuli kun muutettiin pelaamista hiukan selkeämmäksi".

FC Hakan päävalmentaja Olli Huttunen: "Pelaajia ei ollut vaikea motivoida otteluun. Jossain haastattelussa oli uhottu, että annetaan Hakalle turpaan, ja sellainen motivoi meidän pelaajiamme. Tämä oli taistelu, Parviainen poissa ja Jani Kauppila penkillä henkisenä tukena [hän ei olisi pystynyt pelaamaan]. Vaihdosta ei tullut hirveästi voimaa. Omia kasvatteja, erinomaisia suorituksia. Juuso ei ole vatsataudin vuoksi harjoitellut kahteen viikkoon, ainoastaan pelannut pelejä. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ja peli oli sellaista kuin oli. Kevään pelit eivät ole kauniita pelejä. Muutettiin hiukan ryhmitystä ja saatiin sillä selkeyttä. Viime torstaina pelasimme 4-3-3 ja jopa 4-5-1, mutta nyt pelasimme 4-4-2 ja se sopi paremmin".

MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä: "Aiempien Haka-otteluiden tappioiden vuoksi emme halunneet alistua vaan lähteä haastamaan. Joukkue selviytyi ensimmäisen puoliajan hyvin. Marginaalit olivat aika pieniä. Adin vapari tolppaan, Popovich tolpan vierestä sisään. Meillä ei ollut viimeisen päälle draivia hyökkäyspäässä. Meillä oli 14 pelaajaa jäljellä ja lopussa 17- ja 19-vuotiaat kärkipelaajat saivat tärkeitä oppiminuutteja. Toisella puoliajalla emme tarjonneet tarpeeksi syöttöjä vastustajan puolustuksen selustaan".

Olin tullut otteluun Hakan fanien bussissa ja samalla Ilovuori Oy:n bussilla oli tarkoitus palata kotiinpäin. Bussillinen faneja odotteli minua ja lehdistötilaisuuden päättymistä, joten kun Ilkka Mäkelä alkoi kerrata pelaajiensa loukkaantumistilannetta ja poissaolojen kestoa, liukenin MyPan kerhotalolta ulos ja hölkkäsin puolihölkkää bussille, joka olikin jo lähtenyt ajelemaan kentän parkkipaikalta vastaan. Bussissa matkasin yhdellä huoltotauolla aina Lahteen, jossa hyppäsin rautatieaseman edessä klo 19.45 pois kyydistä ja kävelin alittavalle tielle Mannerheiminaukion pikavuoropysäkille. Viisi minuuttia myöhemmin eli klo 19.50 pysäkille ilmaantui Helsingin pikavuoro, jolla pääsin nopeasti takaisin Helsinkiin. Täytyy taas kehua, miten hyvin joukkoliikenne toimii Suomessa jopa vapunaattoiltana.

HTML:n table-rakenne korvattu div-rakenteella ja kuvat sijoitettu canvas-säiliöihin 2.1.2021.

[Paluu] [Haka haki voiton Anjalankoskelta] [ MyPan surkea tilasto sai jatkoa] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Huippuhetket] [Hakalle riemukas voitto MyPa:sta] [Haka kaatoi MyPan] [Huttunen palasi perinteiseen] [Tsaari ohitti Hjelmin maalitilastossa] [Loijas tyytyväinen debyyttiinsä] [MyPassion forum]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!