MyPa - FC Haka 2-3 (1-1) [24.09.2005]

[Toni Huttunen] [Tero Karhu] [MyPan ennakko] [Hakan ennakko(luultavasti, linkki rikki)] [MTV3]
Bussimainos Kouvolassa

En ole aiemmin käynyt Anjalankosken stadionilla ja kun luvassa oli huippuottelu Mypa vastaan suosikkijoukkueeni FC Haka, niin ottelu oli nähtävä paikan päältä.

1. Jo Kouvolasta Anjalankoskelle lähtevässä bussissa kiinnitin huomiota ylhäällä peilien yläpuolella näkyvään ledinäyttöön, jossa vilkkui vaihtuva teksti. Valokuvassa ei valitettavasti saa tekstistä selvää, mutta ottelussa mainostettiin Mypa - FC Haka ottelua, mainittiin sen alkamisaika ja toivotettiin katsojat tervetulleiksi tunnustamaan väriä. Joko Valkeakosken lähiseutujen liikenteessä voi käyttää vastaavaa markkinointikeinoa?

Valkeakoskelaisjuniorit Anjalankoskella

2. Valkeakoskelta ei pitänyt tulla mitään fanibussia, mutta yllättäen bongasin Mypan toimitalon edestä valkeakoskelaisbussin, jonka vierellä lepäili joukko SAP-huutosakin ikäistä porukkaa. Myöhemmin kuulin, että ennen veikkausliigaottelua Mypan ja Hakan juniorit pelasivat keskinäisen ottelun (jonka Mypa voitti). Nämä lepäilijät taisivat olla kyseistä porukkaa, joka parhaillaan palautteli itseään ottelun rasituksista.

Näkymä kentän yli

3. Itse stadionille saavuttuani silmiä ilahdutti CL-tytöt, jotka harjoittelivat pääkatsomon edessä. Näkymässä on jotain melkein eroottista. ;-)

Harjoituspalautetta

4. Harjoittelun lopuksi tytöt kokoontuivat kuulemaan valmentajan kommentteja.

MyPan fanimyymälä

5. Mypan fanimyymälässäkin oli pikkuisen vilskettä. Yleensä futiskentillä näkemäni fanimyymälöiden myyjät ovat hiukan nuorempaa vuosikertaa.

Hakan pelaajat verryttelevät

6. Hakan pelaajat verryttelevät kentällä.

Tuomarit ja pelaajat tulevat kentälle

7. Tuomarit ja pelaajat tulevat kentälle.

Hakan pelaajat esittelyssä

8. Hakan pelaajat otteluesittelyssä.

Hakan alkutsemppaus

9. Hakan pelaajat alkutsemppauksessa. Edessä avustava tuomari, joka joutui Mypa-kannattajien hampaisiin parista paitsiotulkinnastaan.

Toisinajattelija

10. Ottelun alkupuolella Mypan painostaessa Haka ei pelannut kovin hyvin. Kuvassa näkyy etualalla anjalaiskoskelainen toisinajattelija FC Hakan lippis päässä. Kuten ilmeestä näkee, tämä kuuden lapsen äiti ei ole tässä vaiheessa aivan tyytyväinen suosikkijoukkueensa peliin. Vieressä oikealla istuvan jälkikasvun ilme on hiukan neutraalimpi.

Anjalankoskilaisia katsojia

11. Anjalaiskoskilaisia katsojia.

Innanen ja kumppanit vauhdissa

12. Innanen ja kumppanit vauhdissa.

Cheyne Fowler

13. Cheyne Fowler miettii uusia kujeita.

Tilanteita Hakan maalilla

14. Ottelun alkupuolella Hakan maalilla riitti tilanteita.

MyPan prässiä

15. Mypan prässi jatkui edelleen.

Igor Nascimento

16. Igor Nascimento oli tarkassa vartioinnissa.

Cheyne Fowler rynnii

17. Cheyne Fowler rientää katkaisemaan Toni Huttusen sivurajaheittoa. Taustalla tilannetta tarkkailee mm. Jani Kauppila.

Tuomarin juomatauko

18. Loukkaantumistauon aikana tuomarikin (oikealla) käyttää Mypa-huoltajan juomapulloa hyväkseen. Mikko Innanen seuraa janoisen näköisenä vierestä.

Igorin maali

19. Igor on maalannut ja kaartaa koti kentän nurkkausta ja volttituuletusta.

Mikko Manninen pihdeissä

20. Mikko Manninen tuli ottelun loppupuolella kentälle, mutta pysyi enimmäkseen aika tiukasti Mypan puolustuksen pihdeissä. Tässä vartijana Tero Taipale.

Persoonallista naiskauneutta

21. Ottelun ratkettua oli aikaa katsella hiukan ympärille. Tässä oikealla näkyvä muodikkaasti pukeutunut nuori nainen poikkesi persoonallisesti yleisestä anjalankoskelaisesta pukeutumisesta.

Vanha mestari

22. Tässä tietokilpailu urheilutietäjille. Tämä 72-vuotias virkeäntuntuinen vanhus toi vuonna 1953 Hakalle ensimmäisen Suomen mestaruuden - nyrkkeilyssä. Myöhemmin hän on pelannut MyPan riveissä futista. Kuka tunnistaa tämän vanhan mestarin?

MyPa-talon VIP-tilat

23. MyPa-talolla oli mukavannäköiset tilat myös VIP-vieraille.

Tuuletusta ottelun jälkeen

24. Mypa-talon etuovella tuulettavat nuoret eivät ilmeisesti tässä vaiheessa tiedä vielä ottelun tulosta. :-))

Todella jännittävä ottelu. Allekirjoittaneelle jännitystä toi vielä se, että olin tulosveikkaukseen ruksinut molemmille joukkueille kakkosen ja kolmosen. Siis tulokset 2-2, 3-2, 3-3 ja 2-3 olisivat kelvanneet minulle etukäteen, mutta tietysti tulos 2-3 olisi ollut kaikkein mieluisin. Ja tulihan tulokseksi 2-3, vaikka Mypan toinen maali tuli vasta lisäajan viimeisillä sekunneilla. Harvoin jonkun joukkueen kannattaja on niin hartaasti toivonut, että vastustaja tekisi yhden maalin. Kertoimeksi tuli ihan mukava. Veikkausta tehdessä kerroin oli 40,04. Pelitiliä tarkistaessani maksetun summan mukaan lopullinen kerroin oli 39,60.

Avasin kolmisen viikkoa sitten 50:n euron pelitilin Veikkauksen on-linella ja olen pelannut aina muistaessa pienin panoksin milloin mitäkin. Tällä hetkellä saldo näyttää hiukan yli 80 euroa, joten tämähän on mennyt yllättävän hyvin.

No joo, mutta itse otteluun. Alku oli mielestäni melkoista lentopalloa. Pallo ei pysynyt maassa, kuten huippujoukkueiden pelatessa pitäisi vaan karkasi jatkuvasti korkeiksi ilmapalloiksi. Mypa piti kuitenkin melkoista tempoa ja tämä näkyi Hakan keskikentän pelissä. Etenkin Cheyne Fowlerilta tuli paljon harhasyöttöjä. Fowler on pelaajana vahvaa veikkausliigatasoa, mutta ilmeisesti hänen pelirutiininsa ei vielä riitä, kun pelitempoa korotetaan normaalia veikkausliigatempoa nopeammaksi.

Igor pelasi Vallun kanssa kärjessä, mutta Igorin heikot puolet tulivat näkyviin. Igor ei oikein hallitse pelaamista Shefki Kuqi-tyylisenä target-pelaajana. Hän osaa kyllä puskea, mutta ilmapallojen on tultava matalina ja mieluiten sivulta. Juuri niin kuin Igorin tekemässä maalissa. Pelityylissä, joka perustuisi nopeisiin laitanousuihin, Igor olisi paljon nykyistä vaarallisempi pelaaja. Nyt hän joutui kärjessä ottamaan vastaan korkeita kaaripalloja ja hävisi jatkuvasti pääpallot Mypa-puolustajille, monesti siksi, että arvioi pallon lentoradan väärin.

Mypan ensimmäisessä maalissa Hakan puolustus pelasi mielestäni tavallaan väärää miestä. Hakatoppari (taisi olla Pasoja) oli Mypan hyökkääjän paidassa kiinni ja jäi roikkumaan paitaan samalla kun vieressä toinen hyökkääjä painalsi pallon perään ja syötti sitten takaisin (vai oliko se puolustuksen hätäpurku) Tero Taipaleelle nappisyötön.

No turha virheitä on jälkikäteen enempää kaivella. Lopputulos oli tärkein ja Hakalla on vieläkin mahdollisuudet mitaliin. Liigan loppupeleihin tulee todellä jännitystä.

[Paluu] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Hakan otteluraportti] [MyPan otteluraportti] [MTV3] [FF]