IFK Mariehamn - FC Haka 0-1 (0-0) [13.08.2005]

[Veikkausliigassa neljän pelin viikonloppu] [Nascimento loppukaudeksi Hakan riveihin]
Aamuinen merimaisema

1. Klo 5:n maissa päivä alkoi valjeta. Futisforumin ulkopuolisessa elämässä harrastan pyöräilyä yksinäni ja vähintään kerran vuodessa tutun porukan kanssa. Tulevia pyöräretkiä varten tarkkailen matkoilla mahdollisia hyviä pyöräilyreittejä, ja kun karttaan oli merkitty kävelyreitti länsiterminaalista kalasatamaan, päätin lähteä tutkimaan sitä. Loppumatkasta rantakallion päälle oli sijoitettu pöytä-penkkiyhdistelmä, johon pysähdyin hetkeksi ihailemaan tyyntä merta ja vain hiljaa ääntelevien vesilintujen rikkomaa hiljaisuutta.

Kalasatamassa

2. Kävelemällä pääsin kalasatamaan, mutta polkupyörää olisin joutunut kantamaan parissa kohtaa. Satamassa vesi oli laivojen kupeella pielityyni.

Suosikkitalo

3. Koukkasin osittain kartan ulkopuolelta kaupungin itäpuoliselle rannalle, jossa oli kartan mukaan toinen kävelypolku. Matkalla ihailin toinen toistaan upeimpia omakotitaloja.Tämän valitsin omaksi suosikiksi. Takalla varustetulta patiolta avautuu näköala kivenheiton päässä olevalle merelle, josta aamuaurinko lämmittää.

Bomarsundin kanuuna

4. Lähempänä kaupungin keskustaa törmäsin kanuunan, joka oli vuonna 1940 tuotu paikalle Bomarsundin linnoituksesta. Kyseisen linnoituksen engelsmanni räjäytti siinä kauheassa Oolannin sodassa eli Krimin sodan osakahakassa vuonna 1854. Tänään oli myös taistelu edessä, mutta ei ehkä tarvittaisi näin järeää aseistusta.

Etäisyys Liverpooliin

5. Torin kulmalla oli pylväs, jossa oli kerrottu etäisyys mm. jalkapallokaupunkiin Liverpool. Etäisyys oli vain laskettu ilmeisesti merimaileissa. Pylvääseen nojaileva neitokainen poseeraa valokuvaaville ystävilleen.

Mainosnuorat

6. [quote="A-KS"][quote="Keskilinkki"]Mariella tuli aamulla Helsingistä klo 4.25 Maarianhaminan satamaan (oli vielä pimeää) ja aamu on tullut pyörittyä kaupungilla aikaa tappaen ja ottelua odottaen. Kaupungilla näkyy katujen yli pingoitettuja nuoria, joissa on MIFK:n lippuja. :{|}[/quote]

Katujen yli pingoitetut nuoret :))[/quote]

Ohessa näkyy muutamia niistä "nuorista" ;))

Ottelumainos

7. Päivän ottelua mainostettiin kaupungilla näin.

Wiklöf Areenan portti

8. Wiklöf Areenan portti.

MIFK-fanimyymälä

9. MIFK:n fanimyymälä. Vasemmalla seisovan shortsiasuisen miehen peittää samanlainen lippu, joita roikkui rivissä katujen yllä kaupungilla.

Lady-ketju

10. MIFK:n fanikatsomoa I. Joku edessä istuvista leideistä "savusti" minut ulos katsomosta kun osoittauduin Hakafaniksi. Hän alkoi käyttää ahkerasti ennen autoissa käytettyä tööttiä (äänimerkkilaitetta) selkäni takana ja eihän kukaan kestä sitä yhtä puoliaikaa enempää.

MIFK-fanit

11. MIFK:n fanikatsomoa II.

Pelaajat tulossa kentälle

12. Pelaajat saapuvat kentälle. TV-kuvaaja oikealla.

Joukkueet esittelyssä

13. Molemmat joukkueet, isännät tietysti etualalla.

Provokaatio

14. Lippukioskilla jaettiin paperista tehtyjä MIFK:n vaakunalla varustettuja "paperikaulaliinoja", joilla fanit voivat halutessaa "tunnustaa väriä". Yksi hakafani tunnusti väriä kävelemällä MIFK-fanien eteen ja repimällä kyseisen "kaulaliinan". Varmuuden vuoksi hän näytti vielä keskisormea. MIFK-fanit eivät provosoituneet eleestä. Kyseinen fani taitaa olla vielä oheisessa kuvassa (ei etualalla).

Värin tunnustus

15. Valkeakoskelaiset tunnustivat "väriä", vaikka paidan väri ei aina ollutkaan oikea.

Matkamuisto

16. Hakafanit näkyivät, vaikka joku oli sortunut matkamuistoon. Vai oliko mukana luopio?

Igor tulossa kentälle

17. Ottelun ratkaisu lähenee. Igor vetää pelaajakatoksen suojassa paitaa päälleen ja vieressä Olli Paasio on kumartunut etsimään papereitaan.

Henki on vahva

18. Hakafanien henki oli vahva. Kuvassa olen tunnistavinani yhden tutunkin.

Pallo maalissa

19. Pallo on maalissa ja juhlat voi alkaa. Oikealla lentää paperisilppu.

Hakafaneja joukoittain

20. Katsomossa oli hakafaneja joukoittain. Virallisten 140 matkan varanneen hakafanin lisäksi paikalla oli omatoimimatkailijoita. Yhteensä hakafaneja oli ehkä n. 250 henkeä.

Stetson

21. Fanit riemuitsevat. Etualalla tyylikäs stetson.

Jänisräikkä

22. Taputusten lisäksi tehokeinona käytettiin mm. jänisräikkää.

Riemun ikuistusta

23. Riemua piti ikuistaa myös kameralla. Veikkaan, että "Valvee"-paitalainen nuori on ainakin toisen polven fani. Ari Valvee pelasi Hakassa 1980-luvulla.

Fanien kiittelyä

24. Hakan pelaajat kiittävät kentällä faneja ottelun jälkeen. Igor viidentenä oikelta (kentällä).

Hakapelaaja kentän laidalla

25. Eräs Hakan pelaaja saapui kentän laidalle jakamaan hetken tuntemuksia läheisensä kanssa.

Fanikatsomo tyhjentymässä

26. Pikkuhiljaa alkaa katsomo tyhjentyä tyytyväisistä hakafaneista.

Riemuisa ilme

27. Ilmeestä päätellen tämä fani tuntuu ajattelevan: Yes! Kyllähän nuo fennovegaanit pitikin voittaa!

Voittoilme

28. Ilmeen perusteella ei ole epäilystäkään kuka voitti!

Tunnelmasta nauttiminen

29. Vielä hetki katsomossa tunnelmasta nauttien. Paidassa mainittu Pohjolan Voima on yksi FC Hakan sponsoreista.

Karri Kekkonen & kumppanit

30. Hakan toiminnanjohtaja Karri Kekkonenkin (vasemmalla) näyttää tyytyväiseltä. Taustalla nosturiauto hakee TV-kameraa katsomon katolta.

Tamperelaislakana

31. Nämä omatoimimatkalla olleet tamperelaiset hakafanit miettivät kovasti, mitä kirjoittaa mukaan otettuun lakanaan. Junassa Humppilan kohdalla se sitten välähti.

Jälkipeliä terassilla

32. Ottelua käytiin terassilla kaikessa rauhassa porukalla lävitse yhden vihreäliinaisen MIFK-fanin kanssa.

Hakafanit juhlivat

33. Tässäkin hakafanit riemuitsevat Maarianhaminan yössä ottelun jälkitunnelmissa.

Haka-pelaajat iloisina

34. Matkalla Länsiterminaalille pongasin neljä Hakan pelaajaa, jotka käyttivät muutaman minuutin Maarianhaminan keskikaupungilla hengailuun.

Haka-pelaajat vakavina

35. Ensimmäinen kuva ei ollut oikein hyvin kohdistettu. Toiseen hakalaisten ilmeet hiukan vakavoituivat.

Itse lähdin terminaalille tuntia liian aikaisin. Se avautui vasta klo 22.00. En viitsinyt palata takaisin kaupungille vaan istuskelin kuuntelemassa taas Ruotsin radiota.

Terminaalin avauduttua paikalle ilmestyi ensimmäisenä Olli Paasio, joka oli tullut lunastamaan matkaliput. Ollille oli kuitenkin tapahtunut pieni moka. Terminaali on yhteinen Viking Linelle ja Silja Linelle. Ensimmäisenä Tukholmasta tulee Viking Line klo 23.40 ja lähtee edelleen Helsinkiä kohti klo 23.45 eli viiden minuutin kuluttua. Silja Line tulee samalle paikalle heti perää ja lähtee Helsinkiä kohden 10 minuuttia myöhemmin.

Terminaalin ennen check-in-tiskiä oleva aula on aika pieni ja siellä on vähän istuimia. Allekirjoitttanut ja jonkin verran ilmeisesti omatoimimatkalla olevia Haka-faneja oli varannut matkan Viking Linella ja pääsimme pian Check-in:n lävitse odottamaan kaikessa rauhassa tilaavaan odotushuoneeseen. Sen sijaan Silja Linella matkanneet Hakan pelaajat joutuivat seisoskelemaan tai istuskelemaan lattialla aulan puolella kunnes odotushuone oli tyhjentynyt Viking Line-matkustajista (eli klo 23.45).

Haka-bussi

36. Helsingissä Viking Linen Mariellasta tuli yllättäen ulos samanlainen valkeakoskelaisbussi, jota FC Haka käyttää ottelumatkoihinsa. Eikö bussi mahtunut Silja Linen kyytiin vai oliko osa Viking Linella matkustaneista (omamatkalaisiksi otaksumistani Haka-faneista) liikkeellä bussilla?

Upea matka minun mielestäni. Toivon MIFK:lle pitkää ikää liigassa, sillä se takaisi kerran vuodessa upean fanimatkan saaristoon.

Mariella saapui Maarianhaminan länsiterminaaliin lauantaina klo 4.25 yöllä. Olin ottanut mukaan hiukan vaihtovaatteita ja koska tarkoitus oli palata saman terminaalin kautta illalla takaisin, sijoitin ne päiväksi lokerosäilytykseen. Istuskelin hetken terminaalissa ja kaivoin kännykästä radiokanavan kuunneltavaksi. Yllätyksekseni se oli Ruotsin radion P3/P4:n yölähetys. Musiikkia kuunnellessa tutkiskelin löytämääni opaskarttaa.

Tällaisia sattuu, kun tehdään joku matka ensimmäistä kertaa. Veikkaan, että ensi vuonna laivaksi vaihtuu Viking Line, ellei seura satu tekemään sponsorisopimusta Silja Linen kanssa. :)

Viking Linella Helsinkiin paalavien joukosta pongasin myös Jan Waldenin. Veikkausliigan lisäksi myös Veikkaus oli Maarianhaminassa näkyvästi esillä. Oltiinhan tavallaan kilpailijan maaperällä!

[Paluu] [Nascimenton osumalla pisteet Maarianhaminasta] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Hakalle liigapisteet Maarianhaminasta] [FF]