Klubi-04 - FC Hämeenlinna 0-1 (0-1) [24.07.2006]

[Maanantaina vastassa FC Hämeenlinna] [Tommi Vesala kokeelle FC Hämeenlinnaan ]
Klubi-04:n pelaajat pelaajaesittelyssä

1. Klubi-04:n pelaajat pelaajaesittelyssä. Vasemmalla kaksi tuomareista. Ottelun erotuomarina oli Pasi Kallio Turusta. Avustavina tuomareina olivat Niko Aalto Salosta ja Sampsa Veijalainen Espoosta. Tarkkailijana oli Tero Virtanen Espoosta.

FC Hämeenlinna pelaajat pelaajaesitelyssä

2. FC Hämeenlinnan pelaajat pelaajaesittelyssä.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

3. Hämeenlinnan maali: Aleksi Latvanen (nro 5) jatkaa pallon päällään takatolpalle, jossa Tomi Uusitorppa (nro 16) puskee sen sisälle.

Niko Kukka ja Tomi Uusitorppa

4. Klubi-04:n kapteeni Niko Kukka nousee Hämeenlinna päätyyn, mutta Tomi Uusitorppa onnistuu tönäisemään pallon sivuun. Kukka estää Uusitorpan lähdön pallon perään repimällä hänet paidanselkämyksestä selälleen.

Ernö Varga, Matias Lindström, Juha Soukiala, Hassan Sesay ja Joni Alho

5. Hassan Sesay yrittää päästä Hämeenlinnan maalille, mutta Matias Lindström ottaa hyvin suojaten pallon pois ja on potkaisemassa sitä rauhallisemmalle alueelle. Vasemmalla on Ernö Varga, takana Juha Soukiala ja oikealla Joni Alho.

Jussi Heikkinen ja Joni Alho

6. Hämeenlinnan Jussi Heikkinen yrittää päästä pallon kanssa keskikentälle päin, mutta Joni Alho onnistuu taklaamaan todella ylhäältä Heikkisen nurin. Oikealla ovat Ernö Varga ja Juha Soukiala.

Joona Toivio, Noam Surrier, Jon Poulsen, Niko Kukka, Aleksi Latvanen ja Unisa Bangura

7. Jon Poulsen on target-pelaajana laittanut pallon sivulleen. Aleksi Latvanen ehtiikin siihen ensimmäisenä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Joona Toivio, Noam Surrier, Poulsen, Niko Kukka, Latvanen ja Unisa Bangura.

Niko Kukka, Antonio Inutile, Jussi Heikkinen, Hassan Sesay, Tomi Uusitorppa

8. Klubi-04:n pelaajat Antonio Inutile ja Hassan Sesay yrittävät sivurajalla saada pallon haltuunsa, mutta Hämeenlinnan Jussi Heikkinen on häiritsemässä. Takana vasemmalla on Niko Kukka ja oikealla Tomi Uusitorppa.

Matias Lindström, Jussi Pellikka, Antonio Inutile, Antti Ojanperä

9. Antonio Inutile on tuupertunut pallontavoittelussa selälleen, mutta suojaa vielä maassakin palloa kädellään :-) Hämeenlinnan pelaajat vasemmalta oikealle: Matias Lindström, Jussi Pellikka ja Antti Ojanperä.

Jussi Pellikka

10. Jussi Pellikka on ilmeisesti saanut tällin jalkaansa säärisuojan ja polven väliselle alueelle ja käväisi vaihtopenkin luona itse suihkuttamassa siihen ilmeisesti hiukan kylmäsprayta.

Niklas Heimanin polvi

11. Ottelun 28. minuutilla Hämeenlinnan Niklas Heiman kannetaan paareilla kentän laidalle pelaaja-aitiota vastapäätä, josta hän hetken ensiavun jälkeen nousee jaloilleen ja ontuu huoltajan tukemana jääpalapussi polven ympärille kietaistuna kentän ympäri omalle vaihtoaitiolle. Tilalle tulee Tommi Vesala.

Tomi Uusitorppa, Mikko Halonen, Jon Poulse, Unisa Bangura, Noam Surrier

12. Mikko Halonen on kiertänyt Jon Poulsenin katkaisuyrityksen ja levittele käsiään säilyttääkseen tasapainonsa. Edessä Tomi Uusitorppa, takana Unisa Bangura, Noam Surrier ja tunnistamaton Klubi-04-pelaaja.

Niko Kukka, Jon Poulsen, Noam Surrier ja Joona Toivio

13. Niko Kukka on onnistunut pukkaamaan pallon yläilmoihin, mistä Jon Poulsen ja käsiään levittelevä Noam Surrier sitä tähyilevät. Taustalla oikealla on Joona Toivio.

Juha Soukiala nyrkkeilee

14. Juha Soukiala nyrkkeilee vapaapotkukeskitystä ruuhkan ylitse. Tällaisissä tilanteissa huomaa, että Klubi-04:llä ei ole pahemmin kookkaita pelaajia, jotka olisivat kokonsa puolesta vaarallisia ilmassa vastustajan maalin edessä.

Mikko Halonen, Aleksi Latvanen, Antonio Inutile ja Jon Poulsen

15. Hämeenlinnan Aleksi Latvanen ja Klubi-04:n Antonio Inutile pallontavoittelussa keskiviivan tuntumassa. Taustalla vasemmalla on Mikko Halonen ja oikealla Jon Poulsen.

Jon Poulsen, Jussi Heikkinen, Antonio Inutile, Hassan Sesay, Tomi Uusitorppa

16. Antonio Inutile saa edellisen kuvan pallontavoittelussa pallon, mutta Jussi Heikkinen yrittää seuraavaksi hyökkäyksen katkaisua. Kuvassa vasemmalla Jon Poulsen, Inutilen takana Hassan Sesay ja oikealla Tomi Uusitorppa.

Hassan Sesay, Antonio Inutile, Jussi Heikkinen

17. Antonio Inutile kiertää edellisen kuvan katkaisuyrityksessä Jussi Heikkisen sivurajan puolelta. Hän jatkaa eteenpäin Aleksi Latvasen ja Heikkisen puuskuttaessa niskaan. Jussi Pellikan tullessa vastaan Inutile yrittää harhauttaa oikealle, mutta pallo ei pysy enää jaloissa mukana. Kuvassa vasemmalla Hassan Sesay ja Inutilen takana Tomi Uusitorppa.

Niko Kukka, Valeri Minkenen ja Noam Surrier

18. Noam Surrier on kiertänyt kentän kulmauksessa tyylipuhtaasti Jukka Raitalan ja jyrää kohden maalia. Vasemmalla Niko Kukka ja Valeri Minkenen valmistautuvat hänen pysäyttämiseensä.

Valeri Minkenen ja Noam Surrier

19. Valeri Minkenen tulee edestä Noam Surrierin kylkeen ja tämä näyttäisi lähtevän lentoon jääkiekkotyylisellä lonkkataklauksella.

Unisa Bangura, Noam Surrier ja Valeri Minkenen

20. Surrier on taklattu nurin rangaistusalueelle ja Unisa Bangura rientää varmistamaan pallon haltuunsa. Oikealla on Valeri Minkenen.

Noam Surrier, Unisa Bangura, Jukka Raitala ja Valeri Minkenen

21. Surrier protestoi tuomitsematta jäänyttä rangaistuspotkua. Unisa Bangura on kaapannut pallon haltuunsa. Oikealla ovat Jukka Raitala ja Valeri Minkenen.

Ari-Pekka Raitisto

22. Ari-Pekka Raitisto on yksi Klubi-04:n näkymättömistä uurastajista.

Jon Poulsen ja Jukka Raitala

23. Jon Poulsenin ja Jukka Raitalan kaksinkamppailut olivat välillä melkoista pystypainia.

Jon Poulsen ja Joona Toivio

24. Jon Poulsen tavoittelemassa korkeaa keskitystä. Näyttäisi, kuin Poulsenilla on kaulassa joku kaulakoru, vaikka ne ovat kai futisotteluissa kiellettyjä. Poulsenin takana on Joona Toivio. Kun Niko Kukka vaihdettiin puoliajalla Jarno Parikkaan, niin Joona Toivio sai kapteenin nauhan käsivarteensa.

Jussi Heikkinen ja Hassan Sesay

25. Jussi Heikkinen ja Hassan Sesay lähikamppailussa.

Unisa Bangura

26. Klubi-04:n maalivahti Unisa Bangura.

Aki Miettinen, Mikko Halonen

27. Aki Miettinen yritti pysäyttää taklaamalla Mikko Halosen nousua, mutta epäonnistui. Miettisellä on tapana painaltaa päälle 110 lasissa ja periaatteella kaikki tai ei mitään. Usein Miettinen menee taklauksissaan maihin ja kun taklaus epäonnistuu, vastustajalla on helppo mennä menojaan. Pieni jarrutus ja hetki mietintää juuri ennen kontaktia toisi varmaan paremman tuloksen. Vaikka Akilta löytyy sekä tekniikkaa että voimaa, niin ensimmäinen saattaisi tuoda paremman tuloksen pallon poisotossa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Ojanperä, Ernö Varga, Miettinen, Halonen, hänen takanaan Jukka Raitala, Tommi Vesala (?) ja oikeassa laidassa Jussi Vasara.

Aleksi Latvanen ja Mikko Halonen

28. Ottelun ainoan maalin syöttäjä Aleksi Latvanen ja Klubi-04:n Mikko Halonen rynnivät kilpaa pallon perään.

Erno Varga, Aki Miettinen, Jarno Parikka, Juha Soukiala, Jussi Vasara

29. Juha Soukiala torjuu Klubi-04-hyökkäyksen nyrkkeilemällä pallon sivulle. Se pilkottaa parhaillaan Matias Lindströmin (nro 17) kainalon alta. Ulostulollaan Soukiala tönäisee Klubi-04:n Jarno Parikan nurmen pintaan. Oikealla on Jussi Vasara, vasemmalla Ernö Varga.

Pallo matkalla vasemmalle

30. Soukialan torjuma pallo on Panasonic-mainoksen kohdalla matkalla kohti sivurajaa. Parikka ja Soukiala ovat kentän pinnassa.

Jarno Parikka ja Juha Soukiala

31. Tilanteen jälkeen seuraavan ottelukatkoksen aikana Suokiala kuvailee Parikalle ulostulotörmäyksen yksityiskohtia.

Loppumielipide

32. Lopuksi Soukiala naputtaa otsaansa, mutta epäselväksi jää, viittaako hän johonkin henkilöön ;-)

Palkintojenjako

33. Palkintojenjaossa Hämeenlinnan Tomi Uusitorppa (vasemmalla) sai kolme Veikkauspörssipistettä Klubi-04:n General Manager Juha Saukkoselta. Kaksi pörssipistettä sai Matias Lindström (keskellä) ja yhden pisteen Antti Ojanperä (pikkukuva oikealla).

Ennen ottelua Klubi-04 oli Ykkösessä viidentenä ja pisteitä oli koossa 20. Edellä olevat joukkueet olivat Atlantista lukuunottamatta pelanneet yhden ottelun enemmmän. FC Hämeenlinna oli toiseksi viimeisenä ja pisteitä oli koossa vain 5, siis saman verran kuin sarjataulukon viimeiselllä joukkueella Rakuunoilla.


Seuraavassa taulukossa on Klubi-04:n 6 kotiottelua ja 5 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 6 4 0 2 16-7 12
Vierasottelut 5 2 2 1   3-3   8
Yhteensä 11 6 2 3 19-10 20

Seuraavassa taulukossa on FC Hämeenlinnan 6 kotiottelua ja 5 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 6 0 3 3 5-10 3
Vierasottelut 5 0 2 3 3-10 2
Yhteensä 11 0 5 6 8-20 5

Klubi-04:n kokoonpano: 12. Unisa Bangura, 2. Mikko Halonen (76. min. 8. Fredrik Vikström), 5. Jukka Raitala, 6. Niko Kukka (46. min. 24. Jarno Parikka), 7. Antonio Inutile, 9. Jussi Vasara, 10. Valeri Minkenen, 11. Joona Toivio, 20. Ari-Pekka Raitisto, 22. Joni Alho (46. min. 17. Ilari Äijälä), 23. Hassan Sesay. Vaihtopelaajat: 3. Samu Ahola, 13. Eemeli Ihalainen, 19. Akseli Pelvas, 11. Janne Törmänen.

Varoitukset: 75. min. Ari-Pekka Raitisto, 90. min. Jarno Parikka.

FC Hämeenlinnan kokoonpano: 1. Juha Soukiala, 4. Jussi Heikkinen, 5. Aleksi Latvanen, 6. Antti Ojanperä (87. min. 9. Adrian Rizvani), 8. Ernö Varga, 16. Tomi Uusitorppa, 17. Matias Lindström, 20. Noam Surrier (63. min. 7. Aki Miettinen), 23. Niklas Heiman (28. min. 25. Tommi Vesala), 24. Jon Poulsen, 75. Jussi Pellikka. Vaihtopelaajat: 12. Jukka Järvinen, 3. Miikka Bäckman, 13. Markus Joenmäki, 19. Mikko Kalervo.

Maalit: 3. min. Tomi Uusitorppa (Aleksi Latvanen) 0-1.

Oheinen kokoonpanoluettelo poikkeaa numeroinniltaan Palloliiton virallisesta ottelupöytäkirjasta. Olen käyttänyt niitä pelinumeroita, joita pelaajat valokuvieni mukaan käyttivät.

Voitto oli FC Hämeenlinnan ensimmäinen tämän vuoden Ykkösessä ja johtoportaalla oli hiukan tottumista ajatukseen ottelun jälkeen. Ennen ottelua vaihdoin pari sanaa Klubi-04:n General Manageri Juha Saukkosen kanssa, joka murehti yleisömääriä. Saukkosen mielestä Klubi-04 pelaa viihdyttävää jalkapalloa. Kentällä on nuoria tulevaisuuden lupauksia ja maaleja nähdään paljon. Lisäksi olosuhteet ovat sieltä paremmasta päästä. Silti yleisöä on vähän. Atlantiksella on Pallokentällä ja PK-35:llä Myllypuron kentällä enemmän katsojia. Tälläkin kertaa yleisöä oli vain 76 henkeä.

[Paluu] [Ottelupöytäkirja] [Raportti: TP-47 kaatoi Klubi04:n] [Tappio Hämeenlinnalle] [Klubi-04] [Terve Fani!]