HJK - FC KooTeePee 5-0 (2-0) [31.07.2006]

[Otteluennakko HJK - FC KooTeePee] [Kovat kotkalaiset Klubin vieraaksi] [Vain Savolainen sivussa] [Tehomiehet Antti Pohja ja Teemu Turunen vastakkain] [Horjuttaako KooTeePee Klubia?]

HJK:n taivallus UEFA Cupissa katkesi, mutta Veikkausliigassa HJK:lla oli ennen FC KooTeePeen kohtaamista kolmen voiton putki. Maaliero on murskaava 7-0. KooTeePee oli lainannut MyPasta Mikko Mäkelän vahvistukseksi.

Jarno Tuunainen, Farid Ghazi

1. Jarno Tuunainen oli alusta asti helisemässä Farid Ghazin hyökätessä keskitysten perään. Takana Jarno Parikka ja Tuomo Paakkari.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

2. Farid Ghazi rynnii lähes maaliviivalta sisään laidalta tulleen keskityksen. HJK:n ensimmäinen maali syntyi helponnäköisesti.

Markus Halsti, Erfan Zeneli, Iiro Aalto, Teemu Turunen

3. Markus Halsti, Erfan Zeneli, Iiro Aalto ja Teemu Turunen taistelevat pallosta HJK:n kenttäpuoliskolla. Takana on Ville Wallén.

Anssi Viren, Antti Pohja, Teemu Turunen, Erfan Zeneli ja Iiro Aalto

4. Keskikenttä oli taistelualueena, jossa kohtasivat Anssi Viren, Antti Pohja, Teemu Turunen, Erfan Zeneli ja Iiro Aalto.

Juho Nykänen ja Erfan Zeneli

5. Juho Nykänen taklaa puhtaasti pallon Erfan Zenelin edestä...

Zeneli paikkailtavana

6. ...mutta Zeneli saa taklaustilanteesta kuitenkin sen verran tälliä, että huoltojoukot kutsutaan hätiin.

Sebastian Sorsan yllätyslaukaus

7. Sebastian Sorsa on laidalla huomannut, että Kotkan maalivahti Henriksson seikkailee liian kaukana maalista ja päättää kokeilla yllättävällä laukauksella sivulinjan tuntumasta. Kotkalaisilla on puolustusryhmittymä paikallaan, mutta yllättävää kaukolaukausta ei kukaan ehdi peittämään.

Roikko matkalla maaliin

8. Janne Henriksson pinkoo suu pyöreänä takaisin maalia kohti, mutta pallo jo matkalla kohti maalin takanurkkaan. Se pullistelee jo verkossa siinä vaiheessa kun Henriksson itse ehtii maaliviivan ylitse pömpelin sisään.

HJK:n kannattajat juhlivat

9. HJK:n kannattajat juhlivat toista maalia näyttävästi.

Jarno Parikka tykittää

10. Jarno Parikka tykittää ja FC KooTeePeen maalivahti Janne Henriksson on ihmeissään.

11. Ottelun aikana pongasin yhden Veikkausliigan neljästä promoottorista eli Elina Halmeen. Hänet näin ensimmäisen kerran jo Maarianhaminassa, vaikka erehdyksessä kerroin kyseessä olevan Palloliiton promoottorista. Muut promoottorit ovat Markku Korhonen, Sami Verno ja Otto Kanerva, jonka esittelin jo aiemmin.

12. Elina Halme pitää yhteyksiä eri faniryhmiin. Löysin hänet yhdestä (julkaisemattomasta) Maarianhaminan ottelun kuvasta juttelemassa Hakapeliitat-fanien kanssa, vaikka ryhmän johtajalle ei myöhemmin muistunut enää Elinan nimi mieleen, kun kysyin asiasta. Fanien lisäksi aina on aikaa nyökätä pallotytölle. ;-)

Tuomitsematta jäänyt rangaistuspotku

13. Pallo osuu rangaistusalueella Tuomo Turusen käteen.

HJK:n pelaajat protestoivat

14. HJK:n pelaajat viittovat ja protestoivat tuomarille käsivirheestä, mutta tällä kertaa selvä rike jää huomaamatta.

Janne Henriksson ja Jarno Parikka loukkaantuvat

15. FC KooTeePeen maalivahti Janne Henriksson loukkaantuu pahasti yhteentörmäyksessä HJK:n Jarno Parikan kanssa. Isossa kuvassa tilanne juuri ennen yhteentörmäystä. Minusta näytti, niinkuin pallo olisi jäänyt taklauksessa väliin, mutta kumpikin pelaaja sai silti kolhuja, jotka olivat Henrikssonille pahempia. Vasemmassa yläkulmassa Parikka lentää törmäyksen voimasta komeassa kaaressa Henrikssonin ylitse. Oikean yläkulman kuvassa hän on kuperkeikan jälkeen istuallaan, mutta kaatuu sitten kyljelleen (pikkukuva keskellä ylhäällä). Vasemmalla alhaalla Henriksson kiemurtelee tuskissaan ja viittoo käsillään vaihtoa.

Henriksson paareilla pois kentältä

16. Janne Henriksson kannetaan paareilla pois kentältä.

Vihellykset Parikalle

17. Jarno Parikka palaa hetkeksi vielä kentälle, mistä KTP-kannattajat antavat voimakkaita buuauksia.

Parikka vaihtoon, Hakanpää kentälle

18. Parikan jalka ei kuitenkaan kestä ja hetken kuluttua Rami Hakanpää tulee hänen tilalleen. Parikka saa polvensa ympärille jääpalapussin ja ontuu huoltajan tukemana pukuhuoneeseen.

Hakanpään maali

19. Rami Hakanpää tekee pian kentälle päästyään maalin (pikkukuvassa). Syöttäjänä on isommassa kuvassa päätyverkon kohdalla tuulettava Veli Lampi.

Tuomo Turunen, Erfan Zeneli

20. Minusta näytti kuin Tuomo Turunen olisi vetänyt Erfan Zenelin nurin rangaistusalueella, mutta erotuomari tuomitsi tällä kertaa vapaapotkun kotkalaisille. Zeneli levittelee käsiään, että ei hän mitään tehnyt. Ehkä erotuomariin vaikutti Turusen komea kuperkeikka (vasemmalla). Pelaajat vasemmalta oikelle: Turunen, Farid Ghazi, Zeneli, Toni Koskela, Jarno Tuunainen, Juho Nykänen, Anssi Viren ja Iiro Aalto.

Farid Ghazi puskussa

21. Farid Ghazi puskussa KooTeePeen maalin edessä.

Farid Ghazi ja John Keister

22. Farid Ghazi vaihdetaan kentältä ja tilalle tuli John Keister, joka on loistanut Klubi-04:n riveissä Ykkösessä. Keke antaa Ghazille ansaitut taputukset olalle.

23. Gabor Szilagyi yrittää katkaista Sebastian Sorsan keskityksen päätyrajalta. Takana ovat Niko Ikävalko, Markus Halsti, John Keister, Tuomas Aho, Tuomo Turunen ja Ilja Venäläinen.

24. Niko Ikävalko on kohonnut pallontavoittelussa ruuhkan ylimmäiseksi. Pelaajat vasemmalta oikealle: Erfan Zeneli, Tuomas Aho, Jarno Tuunainen, Gabor Szilagyi, John Keister, Toni Koskela, ruuhkassa ilmeisesti Ilja Venäläinen, Veli Lampi sekä Rami Hakanpää, Ikävalko, Juho Nykänen, Anssi Viren ja Tuomo Turunen.

Antti Pohja vauhdissa

25. Antti Pohja on pohjustamassa itse neljättä maalia. Hän nousee päätyyn ja antaa maalin eteen John Keisterille. Tura onnistuu kuitenkin torjumaan Keisterin avopaikan ja Pohja ehtii ensimmäisenä paluupalloon.

Rankkari ja tapahtumat ennen

26. Pikkukuvassa keskellä alhaalla näkyy, kuinka Juha Nykänen yrittää taklata palloa pois Antti Pohjalta, mutta onnistuu kaatamaan tämän rangaistuspotkun ja varoituksen arvoisesti. Isossa kuvassa Antti itse ampuu rangaistuspotkua ja oikeassa alakulmassa pallo on uponnut verkkoon Turan heittäytymisestä huolimatta.

Viides maali syntymässä

27. HJK:n viides maali on syntymässä. Timo Marjamaa on noussut keskellä ilmapalloon ja KooTeePeen maalivahti Ville Tura tulee valmistautuu lähitorjuntaan.

Rami Hakanpää on puskenut

28. Mutta pallo menee Marjamaalta edelleen Rami Hakanpäälle, jolla on helppo työ ohittaa vastaantullut maalivahti Tura, koska tämä "ottaa" tavallaan väärän miehen.

Jarno Tuunainen ja Mika Nurmela

29. Jarno Tuunainen on pysäyttänyt tällä kertaa HJK:n kapteenin Mika Nurmelan etenemisen.

Timo Marjamaa

30. Timo Marjamaa kiertää vastustajia entiseen malliin, vaikka toisessa jalassa onkin hurjan näköinen tukiviritys. Ensimmäisenä uhri on Juho Nykänen ja heti perään Marjamaa hassutti apuun tullutta Toni Koskelaa samalla tavalla.

31. Palkintojen jaossa Farid Ghazi sai kolme IS-tähteä. Kaksi tähteä sai Veli Lampi ja yhden tähden Rami Hakanpää. Veli Lampi sai myös Pohjolan ottelun Vakuuttaja-palkinnon ja myös jonkun toisen palkinnon, jota en ehtinyt kirjata.

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén, 6. Iiro Aalto, 8. Antti Pohja, 9. Farid Ghazi (76. min. 3. John Keister), 11. Veli Lampi, 16. Jarno Parikka (60. min. 19. Rami Hakanpää), 18. Tuomas Aho, 22. Markus Halsti, 24. Erfan Zeneli, 27. Sebastian Sorsa (82. min. 5. Timo Marjamaa). Vaihtomiehet: 12. Mika Johansson, 17. Mika Hänninen, 21. Petri Oravainen, 28. Mehmet Hetemaj.

FC KooTeePee:n kokoonpano: 1. Janne Henriksson (58. min. 13. Ville Tura), 5. Jarno Tuunainen, 7. Anssi Viren, 11. Tuomo Paakkari (46. min. 9. Gabor Szilagyi), 16. Juho Nykänen, 19. Mikko Mäkelä (77. min. 23. Vesa Helenius), 21. Niko Ikävalko, 22. Tuomo Turunen, 24. Teemu Turunen, 27. Ilja Venäläinen, 28. Toni Koskela. Vaihtomiehet: 2. Mikko Lönnström, 4. Jussi Kinnaslampi, 20. Joni Ruuskanen.

Varoitukset: 39. min. Toni Koskela, 70. min. Anssi Viren, 82. min. Juho Nykänen.

Maalit: 12. min. Farid Ghazi (Veli Lampi) 1-0, 33. min. Sebastian Sorsa (Veli Lampi) 2-0, 63. min. Rami Hakanpää (Veli Lampi) 3-0, 83. min. Antti Pohja 3-0, 85. min. Rami Hakanpää (Erfan Zeneli) 5-0.

FC KooTeePeen päävalmentaja Harri Hyppönen selitteli ottelun jälkeen: "Itse asiassa ensimmäisellä jaksolla meillä oli kohtuullisen hyvin peli hallinnassa. Ensimmäisestä maalissa en oikein ymmärtänyt tuomarin tulkintaa. Kyllä HJK vei ja me vikistiin. Peli ratkeaa pieniin asioihin. Kun peli rupeaa menemään miinusmerkkiseksi, niin meillä ei ole leaderia, joka nostaisi pelin. Liigacupissa tappio oli hyvä opetus, samoin tämän ottelun videota täytyy katsoa ja ottaa opiksi. Ei me olla niin huonoja kuin tämä näytti."

HJK:n päävalmentaja Keith Armstrong hehkutti: "Kansainväliset pelit olivat meille pettymys. Pojat halusivat näyttää osaamisensa. Nyt oli hyvä draivi päällä. Alusta asti saatiin pallo hyvin liikkeelle. Ottelu oli pojilta hyvä esitys. Tiesimme, että meillä on tärkeä peli myös ensi torstaina ja teimme pari vaihtoa säästääksemme pelaajia. Rami "Rambo" Hakanpää tuli penkiltä peliin ja teki kaksi maalia. Häntä täytyy ehkä peluuttaa samalla tavalla jatkossakin. Farid "Rudi" Ghazilla on ollut hyviä maalipaikkoja, mutta välillä huonoa onnea ja välillä hyvää viimeistelyä. Hän on ollut pirteä harjoituksissa. Hän on hyvä pelaaja ja ansaitsee enemmän maaleja".

[Paluu] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Armstrong antoi hyvän arvosanan] [Klubi kuritti Kotkaa] [Parikka selvinnee pikkulevolla] [Parikka kuukauden sivussa] [Parikka tavoittelee paluuta kolmessa viikossa] [KooTeePeen maalivahti Henrikssonin loppukausi uhattuna] [KooTeePeen Henrikssonin kausi päättyi polvivammaan] [HJK murjoi KooTeePeen jalkapalloliigassa] [HJK-Kotka]