Veikkausliiga 2009: Haka - TPS 0-3 (0-1) [13.07.2009]

[mobile]

[Heinikangas innokkaana Hakan kimppuun] [Hakan erikoistilanteet kantaneet joukkuetta] [Popovits Haka-TPS -ottelun legenda] [Huttusella lääkkeet Mannisen varalle] [Haka - TPS taustaa] [Haka jäädyttää tänään Popovitsin pelinumeron] [Kaatuuko TPS toistamiseen tällä kaudella?] [Kuka on TPS:n vaarallisin pelaaja?] [Otteluennakko Haka-TPS]

Seppo "Sedu" Koskinen, Juhani Peltonen, Valeri Popovitch, Karri Kekkonen

1. Ennen ottelua Tehtaan kentällä jäädytettiin Valeri Popovitchin pelinumero 14, jonka kunniaksi Popovitchin pelipaita ripustetaan kentällä näytteille. Tulevaisuudessa pelinumerolle löytyy käyttöä vain, jos Hakajunioreista nousee edustusjoukkueeseen Popovitch-niminen pelaaja. Vasemmalla FC Haka Oy:n pääomistaja "Sedu" Koskinen onnittelee Popovitchia. Heidän välissään on Haka-legenda Jussi Peltonen ja oikealla Hakan toiminnanjohtaja Karri Kekkonen.

Juha Lahtinen, Seppo "Sedu" Koskinen, Juhani Peltonen, Valeri Popovitch, Karri Kekkonen

2. Myös FC Haka Oy:n toimitusjohtaja Juha Lahtinen onnitteli Vallu Popovitchiä. Taustalla "Sedu" Koskinen ja Jussi Peltonen. Oikealla edelleen Karri Kekkonen.

3. Ennen Popovitchin pelinumeron jäädyttämistä toinen palkitseminen, jossa Haka halusi muistaa entistä huippuerotuomaria ja nykyään Suomen Palloliiton Turun piirin erotuomarivaliokunnan puheenjohtajana toimivaa Simo Ruokosta pelipaidalla, jonka selkämyksessä oli nimi Ruokonen ja pelinumerona taisi olla 111 (jos en nähnyt väärin), mikä oli kai Ruokosen tuomitsemien otteluiden lukumäärä. Kuvassa Ruokonen kiipesi köyden yli lehdistölle varatulta alueelta tervehtimään Valeri Popovitchiä. Vasemmalla on entinen huippuerotuomari Kaj Natri, josta olen tainnut aiemmin mainita, että hän toimi allekirjoittaneen kesävänskänä Laskuvarjojääkärikoulussa kauan sitten. Vaalea-asuinen herra on Valkeakosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen, joka on myös toiminut erotuomarina ja erotuomaritarkkailijana eli otteludelegaattina, kuten titteli nykyään kuuluu. Järvisen takana on Valkeakosken Sanomien valokuvaaja Henry Rantaniemi, joka on muuten Järvisen henkilökohtainen varamies kaupunginhallituksessa.

Maskotin kättely

4. TPS:n kapteeni Jarno Heinikangas aloitti kättelyt tervehtimällä erotuomareiden jälkeen ensimmäisenä ottelumaskottia.

Vierasfanit

5. Ottelun alussa vierasfanikatsomossakin näkyi ihan mukavasti väkeä, vaikka osa oli jo ehtinyt yläpuolella olevalle "terassille".

Ykkösnyrkki

6. En ole aikaisemmin huomannutkaan, että TPS:n pelaajien kerääntyessä ryhmähaliin ei ole epäilystäkään, kuka on joukkueen ykkösnyrkki.

Ryhmähalit

7. Molemmat joukkueet kumartuivat ryhmähaliin, mutta Hakan pelaajien halikumarrus näytti olevan hiukan syvempi. Taustalla Hakapeliitat-katsomossa oli koskilaiskannattajia ihan mukavasti.

Jarno Mattila, Diego Corpache, Chris Cleaver, Antti Hynynen, Jarno Heinikangas, Pietari Holopainen, Mikko Paatelainen, Markus Joenmäki, Babatunde Wusu

8. Erikoistilanteissa Hakan maalilla käytiin alusta alkaen tiukkaa pallokamppailua. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jarno Mattila, Diego Corpache, Chris Cleaver, Antti Hynynen, Jarno Heinikangas, Pietari Holopainen, Mikko Paatelainen, Markus Joenmäki ja Babatunde Wusu.

9. Mikko Manninen yritti kiemurrella Mikko Innasen ohitse laidalla, mutta tällä kertaa Innanen otti pallon pois helposti. Sen jälkeen itse asiassa näytti, kuin Manninen alkoi pelata huomattavasti suoraviivaisemmin ja jätti ylimääräiset kiemurat pois.

10.

11.

12.

Babatunde Wusu, Janne Korhonen, Mikko Paatelainen, Pietari Holopainen

13. Babatunde Wusu pelasi tilanteita loppuun asti ja tässä hän työntää jalkansa niin pitkälle, että Hakan maalivahti Janne Korhosella on hiukan tuskainen ilme kasvoilla.

Babatunde Wusu, Janne Korhonen

14. Wusu ja Korhonen kiertyvät pallon ympärille sykkyrään, mutta edes se ei saa Korhosta irrottamaan otettaan pallosta.

Babatunde Wusu, Janne Korhonen

15. Babatunde Wusu selvisi kaksinkamppailusta irti ensimmäisenä, mutta kylkeensä tällin saanut Korhonen jäi ilmeisesti hetkeksi haukkomaan ilmaa paikalleen.

Babatunde Wusu, Janne Korhonen

16. Wusu pyytelee anteeksi ryntäilyään. Tilanne ei ehkä ollut niin paha kuin näyttää, sillä normaalisti omat pelaajat ovat ärhäköinä maalivahtinsa ympärillä, jos näytti siltä, että vastustaja kolhi häntä tahallaan.

17.

18.

19.

20.

Markus Joenmäki, Mikko Paatelainen, Diego Corpache, Pietari Holopainen

21. Mikko Paatelainen taisteli rangaistusalueen rajalla pallosta Diego Corpachen kanssa. Diegon onnistui toimittamaan pallon pois kauemmaksi.

TV-kuvaaja

22. Kirkkaassa auringonpaisteessa tv-kuvaajat eivät oikein nähneet kuvaruutujaan ja tämäkin kuvaaja oli piiloutunut hupparin pimeyteen tutkimaan kameran ruutua.

Tero Nieminen, Wayne Brown, Mika Mäkitalo, Antti Nieminen

23. Wayne Brown kiirehti antamaan vapaapotkun ilmeisesti ennen kuin erotuomari Tero Nieminen oli antanut siihen luvan. Nieminen kaivoi keltaisen kortin ja vilkuili myös vaihtopenkin suuntaan, jossa TPS:n päävalmentaja Pasi Rautiainen kävi todella kuumana. Hakan muurimiehet Mika Mäkitalo ja Antti Hynynen vilkaisevat toisiaan, mutta pokeri-ilme pitää.

24.

Saksalaislehtimiehet

25. Ennen ottelua pressitiloissa pyöri kaksi miestä, jotka kysyttäessä kertoivat olevansa Saksasta. En kysynyt asiasta sen enempää, mutta heillä saattoi olla jotain tekemistä Sebastian Strandvallin äskettäisen Saksan-vierailun kanssa.

26.

27.

Haka oli kevätkierroksella onnistunut voittamaan TPS:n Turussa ja sai nyt joukkueen vastaansa Veikkausliigan 14. kierroksella. Kolmentoista ottelun jälkeen Haka oli liigan kärjessä 27 pisteellä. TPS oli kolmantena 23 pisteellä. Hakan kannalta mielenkiintoisin pelaaja oli tietysti Mikko Manninen, joka vielä viime kaudella pelasi Hakassa. Aiemmin Haka-paitaa olivat kantaneet myös Iiro Aalto ja Mikko Paatelainen. Valkeakoskella syntynyt Paatelainen ei tainnut kuitenkaan pelata Hakassa miesten otteluja vaikka juniorina tuli menestystä. Sekä Aalto että Paatelainen tekivät debyyttinsa Veikkausliigassa vuonna 2001; Aalto Hakassa ja Paatelainen Atlantis FC:ssä.

Täydentelen myöhemmin kuvilla ja tekstillä... Under construction...

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 2. Diego Corpache, 4. Markus Joenmäki, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Niko Ikävalko, 10. Mika Mäkitalo, 11. Antti Hynynen, 20. Sami Ristilä, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä, 3. Petri Viljanen, 6. Sebastian Strandvall, 16. Jani Bäckman, 27. Gabriel Ruiz, 28. Hans Denissen, 41. Valeri Minkenen.

Varoitukset: 17. min. Pietari Holopainen.

TPSin kokoonpano: 12. Jukka Lehtovaara (mv), 2. Iiro Aalto, 6. Jaakko Nyberg, 7. Sami Rähmönen, 8. Jarno Heinikangas (c), 9. Mikko Manninen, 14. Kasper Hämäläinen, 18. Chris Cleaver, 20. Babatunde Wusu, 21. Wayne Brown, 28. Mikko Paatelainen. Vaihtopelaajat: 1. Jani Tuomala (mv), 10. Riku Riski, 11. Mika Ääritalo, 13. Samu-Petteri Mäkelä, 19. Patrik Lomski, 29. Yll Hoxha.

Varoitukset: 30. min. Wayne Brown, 51. min. Babatunde Wusu.

Maalit: 11. min. Babatunde Wusu 0-1, 51. min. Babatunde Wusu 0-2, 88. min. Mika Ääritalo 0-3.

Erotuomarit: Tero Nieminen, Jan-Peter Aravirta (I avustava), Miikka Poikselkä (II avustava), Vesa Kuparinen (IV). Yleisöä oli 2131 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2009] [Ottelutapahtumat] [Ottelupöytäkirja] [Palkitsemiset 1] [TPS murjoi Hakan tyylikkäästi Tehtaan kentällä] [Popovits iloitsi muistamisesta] [TPS vei kärkikamppailun] [Hakan Denissen pettyi TPS-peliin] [Hakan Minkenen ja Viljanen Vasalundin testiin] [13.7. klo. 19:00 Haka - TPS Tehtiksellä ja UK:lla;Maistuuko mestaruusjuna?] [Ottelukooste Haka - TPS] [Lehdistötilaisuus Haka - TPS]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!