Sirkus Florentino Akaan Viialassa [14.08.2011]

[mobile]
[Sirkus Florentino] [Sirkus Renz Akaan Viialassa] [sirkus Florentino] [Millainen on Sirkus Florentino?] [Sirkus Florentino Lappeenrannassa] [Sirkus Florentino] [Sirkus Florentinon fanikerho facebookissa]
Sirkus Florention Keskuskoulun kentällä

1. Vaikka esiintyminen tapahtui yhdessä kookkaassa teltassa, niin sirkuksella oli mukanaan selvästi enemmän kalustusta kuin alkukesästä paikkakunnalla vierailleella sirkus Renzillä. Etualalla valkonauhaisten sähköpaimenaidan vartioimana pari sirkusponia.

Tuloportti

2. Sisäänkäynti sirkusalueelle tapahtui hauskasti tämän kontista muotoillun sisääntuloportin kautta. Kontin sisällä oli lipunmyyntiluukut (muistaakseni molemmin puolin, mutta nyt vain toinen oli käytössä).

Katsojajono

3. Sirkustelttaan pystyi ostamaan sekä aitiopaikkoja että tavallisia paikkoja. Katsojat ohjattiin paikalleen teltan ovelta ja ohjausta odottaessa katsojista syntyi pitkä jono. Aitiopaikat olivat kaksi ensimmäistä penkkiriviä areenan vierellä ja ne olivat kolmisen euroa kalliimpia kuin käytävän erottamat ja korkeammalla olevat seinustapenkit.

Pääsylippu

4. Pääsyliput olivat värikkäitä ja todella tyylikkäitä. Harmi vain, että katsoja sai pitää niistä vain toisen puoliskon.

Antal Veres

5. Näytöksen aloitti tasapainotaiteilija Antal Veres. Tässä hän tasapainoili tikkaiden päässä.

Pallo on pyöreä

6. Futista harrastavat tietävät, että pallo on pyöreä, mutta tasapainotaiteilijaa se ei haittaa.

Tasapainotaiteilua hyllyillä

7. Tässä näytöksessä tasapainotaitelija Antal Veres tasapainoili päällekkäin asetettujen hyllyjen päällä ja hyllyjä lisäiltiin yksi kerrallaan, kunnes niitä oli näin monta.

Ilma-akrobaatti Miss Olga

8. Ilma-akrobaatti Miss Olga esitteli ensin muutaman voimisteluliikkeen maan pinnalla.

Miss Olga matkalla ylös

9. Sen jälkeen Miss Olga nostettiin kangasköysien varassa yläilmoihin.

Miss Olga taiteili kangasköysillä

10. Miss Olga taiteili kangasköysillä.

Miss Olga nilkkariipunnassa

11. Tässä roikkumisnäyte pelkän nilkan varassa.

Miss Olgan ilmaspagaati

12. Miss Olgan ilmaspagaati.

Duo Victorias
 ja aasi

13. Duo Victoriasin toinen puolisko toi sirkusareenalle aasin esittelemään temppujaan.

Klowniduo Smile ja apurit

14. Klowniduo Smilen nuori avustaja näyttää koira-avustajan taitoa renkaan läpi hyppäämisessä.

Ilma-akrobaattiduo Bokdan

15. Ilma-akrobaattiduo Bokdan leijui ympäri sirkustelttaa suorittaen yhdessä erilaisia liikkeitä.

Ilma-akrobaattiduo Bokdan

16. Ilma-akrobaattiduo Bokdan vauhdissa.

Ilma-akrobaattiduo Bokdan

17. Ilma-akrobaattiduo Bokdan miesjäsen taiteili naisjäsenen lantion yli kiedotun hihnan varassa.

Ilma-akrobaattiduo Bokdan

18. Ilma-akrobaattiduo Bokdanin naisjäsen taiteili miesjäsenen niskan takaa kiertyvän hihnan varassa.

19. Klowniduo Smile esitteli hassun hauskoja polkupyöriään.

Klowniduo Smile ja nuori katsoja

20. Nuori katsoja pääsi kokeilemaan klowniduo Smilen pienintä polkupyörää.

Klowniduo Smile ja nuori katsoja loppukumarruksissa

21. Ja lopuksi nuori katsoja pääsi kumartamaan yleisölle yhdessä klowniduo Smilen kanssa.

Duo Victorias

22. Duo Victorias koiravustajien kanssa.

Duo Victorias

23. Duo Victorias esitteli koirien tasapainotaiteilua.

Jonglööri Mr Henrik Veres

24. Jonglööri Mr Henrik Veres jongleerasi palloja sekä ilmassa että takomalla niitä seisoma-alustaansa vasten. Kädet kävivät kuin koneet ja liikkeessä oli parhaimmillaan 6 palloa. Jongleeraukseksi kutsutaan esineiden heittelyä, jossa liikkeessä on esineitä enemmän kuin käsiä. Esimerkiksi kahden pallon heittely ei ole vielä jongleerausta.

Jonglööri Mr Henrik Veres

25. Jonglööri Mr Henrik Veres tuuletti hienosti pitkän mutta virheettömän jongleeraustuokionsa päätteeksi. Sirkustirehtöörin mukaan Mr Henri Veres oli sirkuksen nuorin taiteilija.

Klowniduo Smile

26. Klowniduo Smilesin miesjäsen raahasi sirkusareenalla laatikon, josta löytyi taitettuna isokokoinen räsynukke. Avustajan kanssa klowni nosteli ja retuutti räsynukkea ympäri areenaa ja asetteli sitä erilaisiin asentoihin.

Klowniduo Smile

27. Lopuksi räsynukke taiteltiin takaisin laatikkoon ja laatikko suljettiin. Mutta heti sen jälkeen kansi avattiin uudelleen ja räsynuken vaatteet riisuttiin. Sisältä paljastui klowniduo Smilen naisjäsen.

Hair hanging Miss Nora Veres

28. Miss Nora Veres esitti ilma-akrobatiaa, johon pystyy vain harva maailmassa. Hän roikkui teltan katosta pelkkien hiustensa varassa.

Hair hanging Miss Nora Veres

29. Miss Nora Veres nostettiin ilmaan hiustensa varassa.

Nora Veres

30. Leijaillessaan ilmassa Miss Nora Veres synnytti mietteitä tarujen yksisarvisesta.

Nora Veres

31. Nora Veres näytti käsivarsiin kiinnitettyjen vaatteiden ansiosta myös melkein kuin toisten tarujen enkeli.

Nora Veres

32. Nora Veres liiteli ympäri sirkustelttaa lähes taianomaisesti.

Nora Veres

33. Lopussa Nora Veres teki hartian yli jännitetyn köyden avulla spakaatin ja pyöritti samalla toisella kädellään rytmisessä voimistelussa käytettyä paperinauhaa.

Duo Bokdan ja lasso

34. Ilma-akrobatiaa aiemmin esittänyt duo Bokdan esitteli myös taitojaan lasson käsittelyssä.

Duo Bokdan ja lasso

35. Duo Bokdan lassotaiteilu jäi minusta ehkä aavistuksen jälkeen alkukesän sirkus Renzin vastaavasta esityksestä, mutta suurikokoisen lasson pyöritysyritys oli sen huippukohta. Jossain vaiheessa se tietysti painovoiman vaikutuksesta keskeytyy.

Klowniduo Smilen supermies

36. Klowniduo Smilen supermies eli teräsmies oli minusta hauska oivallus. Supermies näytti pystyvän lähes uskomattomiin suorituksiin, koska puku kätki sisälleen ilmeisesti erilaisia apuvälineitä ja supermiehen jäsenetkään eivät aina välttämättä olleet aina siellä missä yleisö otaksui.

Duo Victorias ja kissat

37. Duo Victoriasin kissat esittelivät erilaisia kiipeily ja tasapainotemppuja. Hurjin taisi olla kissan hyppy palavan renkaan lävitse.

Duo Smiles ja kirveenheittoparodia

38. Duo Smiles esitti parodian sirkuksen veitsenheittämisestä. Tässä heitettävänä oli pienet kirveet, joilla piti rikkoa laudassa roikkuvat ilmapallot. Vapaaehtoinen katsoja kutsuttiin seisomaan lautaa vasten ja varmuuden vuoksi hänen kasvonsa peitettiin pussilla. Ja pussin päällelaittamisen jälkeen klownit huijasivat heittelemällä kirveet toisilleen ja naputtamalla pallot rikki lähietäisyydeltä. Nuorella yleisöllä oli hauskaa, kun yhtä katsojaa narrattiin.

Fakiiri Mr Konstantin Bokdan

39. Fakiiri Mr Konstantin Bokdan esitteli tulennielemistemppuja. Ensin oli vuorossa lohikäärmehenkäys.

Fakiiri Mr Konstantin Bokdan

40. Sen jälkeen fakiiri Konstantin Bokdan siveli tulipuikoilla käsivarsiaan ja nieleskeli liekkiä.

Fakiiri Mr Konstantin Bokdan

41. Lopuksi fakiiri Konstantin Bokdan käveli matolle leviteltyjen lasinsirpaleiden päällä avustajaansa kannatellen. Näissä tempuissa ei mitenkään huijata, vaan fakiiri tosiaan kävelee ihan oikeiden lasinsirpaleiden päällä. Tämä temppu on sukua naulapedillä makaamiselle ja sellaisen olen nähnyt aiemminkin Suomessa ja kyseessä on aivan oikeat naulat.

Fakiiri Mr Konstantin Bokdan

42. Nuoruudessani harrastin erästä budolajia japanilaisvalmentajan johdolla ja tämä valmentaja kertoi, millaisia harjoituksia pitää tehdä, jotta pystyisi tällaisiin temppuihin. Valmentaja selitti, että jos nostellaan puntteja, niin lihakset vahvistuvat, mutta päältä sisälle päin. Jos tehdään toisen tyyppisiä harjoituksia, niin lihakset vahvistuvat sisältä ulospäin. Valmentajan mukaan ihminen ei silloin tule haavoittumattomaksi, mutta hän on "vähemmän haavoittuvainen".

Sirkus Florentinon lopputervehdykset

43. Näytöksen lopuksi sirkustaiteilijat saapuivat taustalla näkyvän sirkustirehtöörin johdolla vastaanottamaan yleisön taputukset.

Sirkus Florentinon lopputervehdykset

44. Sirkus Florentinon lopputervehdykset.

Kesän alussa Akaan Viialassa vieraillut saksalainen sirkus Renz ei jäänyt kesän ainoaksi sirkukseksi paikkakunnalla, vaan 14.8.2011 Keskuskoulun kentälle saapui Sirkus Florentino. Viialan piti olla tämän Vaasassa kotipaikkaansa pitävä sirkuksen kesän kiertueen viimeinen etappi, mutta näytöksen lopussa sirkustirehtööri kertoi, että sirkus esiintyy myös maanantaina 15.8.2011 Iittalassa, jos kuulin oikein.

Varoitus: tämä kuvablogi sisältää juonipaljastuksia.

Tämä sirkusesitys oli ehkä enemmän suomalaiseen makuun kuin alkukesän saksalaissirkuksen Renzin esitys. Tämä siitäkin huolimatta, että sirkustaiteilijat taisivat pääosin olla ulkomaisia. Mutta tällä kertaa en kuullut ainakaan yhdenkään lapsen itkevän, kuten alkukesän esityksessä tapahtui. Sirkustirehtöörikin oli suomalainen, joten kaikki kuulutukset menivät sujuvasti ja värivalot eivät sekoittuneet lähes samalla tavalla äännettäviin verivaloihin.

Netistä löytyy erilaisia arvosteluja myös Sirkus Florentinosta, mutta kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että minä vuonna arvostelut on kirjoitettu. Eri kausina sirkuksessa on eri taiteilijat ja esitys saattaa olla aivan erilainen, kuin arvostelijan näkemä. Itse olin ainakin tyytyväinen Sirkus Florentinon vuoden 2011 esitykseen.

Koska Viialan esiintymisen piti olla kiertueen viimeinen, niin ilmeisesti sirkuksen väki ei välittänyt enää näytöksen jälkeen kerätä Viialan keskustassa pylväissä roikkuvia lukuisia julisteita. Ne olivat sellaisia kookkaita pahveja, jotka oli pareittain kiedottu katupylväiden ja vastaavien ympärille ja lukittu paikoilleen nippusiteillä. Julisteiden ja ennen kaikkia niiden taustapahvien luulisi olevan uudelleenkäytettäviä, mutta joko sirkus oli sopinut julisteiden poistamisesta jonkun kanssa tai sitten he eivät välittäneet enää kauden päätyttyä julisteiden keräämisestä. [Edit: Julisteet kerättiin pois muistaakseni seuraavana päivänä tämän blogin ilmestymisen jälkeen.]

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2011]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!