FC Viikingit - Klubi-04 2-1 (0-0) [05.08.2006]

Pelaajaesittelyt

1. Joukkueet ovat pelaajaesittelyssä. Vasemmalla vihreäpaitainen Klubi-04 ja oikealla FC Viikingit vielä valkeassa paidassa. Keskellä ottelun tuomarit. Erotuomarina oli Mika Salo. Avustavina tuomareina olivat Veijo Vainio ja Antti Malaska. Tarkkailijana oli Tero Virtanen. Palloliiton webbisivulla oleva ottelupöytäkirja ei pidä taaskaan paikkaansa Klubi-04:n pelaajanumeroinnin suhteen. Klubin pelaajat vasemmalta oikealle (jos tunnistin pelaajat oikein): 17. Jussi Aalto, 27. Vili Savolainen, 24. Mika Hänninen, 5. Jukka Raitala, 21. Mehmet Hetemaj, 15. Ilari Äijälä, 9. Jussi Vasara, 20. Antti-Pekka Raitisto, 11. Joona Toivio, 1. Mika Johansson ja 6. Niko Kukka.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

2. Heti ottelun alussa syntyy vaarallinen tilanne kun Viikinkien Janne Mollberg karkaa Klubi-04:n puolustukselta ja pääsee laukomaan rangaistusalueelta kohti maalia. Mollbergia ajaa takaa pari askelta jäljessä Antti-Pekka Raitisto ja hiukan kauempana Ilari Äijälä. Viime hetkellä Mika Hänninen yrittää peittää laukausta. Hiukan vastaan tullut Klubi-04:n maalivahti Mika Johansson torjuu laukauksen kuitenkin yli päätyrajan.

Joonas Sareliuksen pusku

3. Janne Mollbergin noususta ja Mika Johanssonin torjunnasta syntyneessä kulmassa Klubi-04:n puolustus tuntuu edelleen nukkuvan. Joonas Sarelius pääsee puskemaan suhteellisen vapaasti. Näyttää, kuin topparit eivät oikein edes lähteneet kilpailemaan Joonaksen kanssa ilmatilaan. Klubi-04:n maalivahti Mika Johansson on tullut puoliksi ulos maaliviivalta peittämään hyökkäystä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Raitala, Jussi Vasara, Janne Mollberg, Ilkka Jäntti, Mehmet Hetemaj, Johansson, Niko Kukka, Joona Toivio, Sarelius, Kristian Kunnas, Vili Savolainen, Antti-Pekka Raitisto ja kuvan oikealla reunalla Pasi Solehmainen.

Pallo yli maalin

4. Klubi-04:n onneksi pallo kimpoaa yli maalin. Maalivahti Mika Johansson näyttää olevan matkalla päinvastaiseen suuntaan. Taustalla Sareliuksen takana on Jarno Kallijärvi.

Kristian Kunnas, Mehmet Hetemaj, Ilkka Jäntti, Joonas Sarelius, Jarno Kallijärvi ja Jussi Aalto

5. Kristian Kunnas hyökkäämässä kohti Klubi-04:n rangaistusaluetta. Vasemmalla on Mehmet Hetemaj, Ilkka Jäntti, Joonas Sarelius, Jarno Kallijärvi ja Jussi Aalto.

Joona Toivio junttaa

6. Joona Toivio tuntuu ajattelevan, että Kristian Kunnas pysyy paremmin paikallaan kun istahtaa päälle. Toisella kenttäpuoliskolla taisi sattua samantapainen tilanne ja joku huuliveikko katsoja päälläolijan hidasta putoamista katsellessaan kommentoi: "Ei tarvita näyttää enää hidastusta". Takana on ilmeisesti Joonas Sarelius ja oikealla Jussi Peteri ja Mehmet Hetemaj.

Joonas Sarelius, Mehmet Hetemaj, xx, Antti-Pekka Raitisto ja Jarno Kallijärvi

7. Jarno Kallijärvi syöttää keskelle kun Mehmet Hetemaj yrittää katkaista Kallijärven nousua laidalla. Kun Antti-Pekka Raitisto on vielä Hetemajn takana varmistamassa tilannetta, niin ratkaisu on ihan järkevä. Vasemmalla on Joonas Sarelius ja takana ilmeisesti Mika Hänninen [korjattu, kiitos palautteesta].

Jukka Raitala, Kristian Kunnas, Joona Toivio, Mehmet Hetemaj, Joonas Sarelius, Vili Savolainen, Ilari Äijälä

8. Joonas Sarelius ja Mehmet Hetemaj kamppailevat pallosta Klubi-04:n kenttäpuoliskolla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Raitala, Kristian Kunnas, Joona Toivio, Hetemaj, Sarelius, Vili Savolainen ja Ilari Äijälä.

Antti-Pekka Raitisto, Ilkka Jäntti, Max Lundberg, Joonas Sarelius, Jussi Aalto ja Mehmet Hetemaj

9. Joonas Sarelius on pääsemässä käsiksi palloon ja vasemmalla Antti-Pekka Raitisto jarruttelee. Takana Ilkka Jäntti, Max Lundberg ja Jussi Aalto. Oikealla on Mehmet Hetemaj.

Osmo Kleemola ja Ilari Äijälä

10. Toisella puoliajalla Ilari Äijälä on pääsemässä karkuun pallon kanssa ja Osmo Kleemola vetää melkein spakaatit sitä estäessään.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

11. FC Viikinkien ensimmäinen maali syntyy maaliedustaruuhkasta. Kristian Kunnas keskittää vasemmalta laidalta ja Joonas Sarelius kääntelee palloa hetken rangaistusalueella ennenkuin tykittää pallon takakulmaan. Sareliuksen ympärillä taitaa olla maalivahdin lisäksi neljä Klubi-04:n pelaajaa, mutta hän ei anna sen häiritä maalintekoa.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

12. Eräs tärkeä taito pelaajille on suojata palloa niin, että se menee sivurajan tai päätyrajan ylitse vastustajan toimittamana. Tässä Ilkka Jäntti suojaa palloa, joka on matkalla päätyrajan ylitse. Klubi-04:n kapteeni Niko Kukka yrittää voittaa palloa omalle joukkueelle, mutta ilman tulosta.

Osmo Kleemola, Ilari Äijälä, Mehmet Hetemaj

13. Ilari Äijälä suojaa palloa Osmo Kleemolan lähentelyiltä ja tarjoaa Mehmet Hetemajlle nousureitin laitaa pitkin päätyyn. Hetemaj syöttää kuitenkin itselleen liian pitkän pallon eteenpäin ja pallo karkaa yli päätyrajan.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

14. FC Viikinkien toinen maali on tavallaan kopio ensimmäisestä. Janne Mollberg keskittää vasemmalta. Takatolpalla on Jussi Peteri, joka Niko Kukan häirinnästä huolimatta kuolettaa pallon reidellään ja tykittää sen ohi maalivahti Mika Johanssonin.

Osmo Kleemola ja Ilari Äijälä

15. Osmo Kleemola taklaa palloa pois Ilari Äijälän jaloista sivurajan tuntumassa. Takasuoran miespuolinen yleisö ja pallopoika seuraavat tilannetta tarkkana.

Mehmet Hetemaj, Max Lundberg, Jussi Aalto ja Pasi Solehmainen

16. Pasi Solehmainen karkaa pallon perään ja Klubi-04:n Jussi Aalto yrittää jarrutella roikkumalla kiinni paidanhelmassa. Vasemmalla Mehmet Hetemaj ja Max Lundberg.

Klubi-04:n maalin alkusoittoa

17. Klubi-04:n tasoitusmaali syntyi hyökkäyksestä, joka syntyi kun Niko Kukka voitti keskialueella kaksinkamppailun Kristian Kunnaksen kanssa. Kukka nousi ja on tässä parhaillaan lähettämässä syöttöä Jukka Hirvosen ohitse laidalla olevalle Jussi Vasaralle. Ilari Äijälä on keskellä lähtenyt juoksemaan viistoon päinvastaista kulmalippua kohden.

Ilari Äijälä

18. Ilari Äijälä on laukomassa Klubi-04:n kavennusmaalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mehmet Hetemaj, Osmo Kleemola, Niko Kukka ja Äijälä. Pallo tuli Äijälälle vasemmalta (eli oikealta laidalta) Jussi Vasaralta tai sitten se kimposi Vasaraa vartioineen Jarno Kallijärven katkosta Äijälälle.

Juha-Pekka Pantsu ja Ilari Äijälä

19. Maalin jälkeen Ilari Äijälällä oli kiire hakea pallo pois verkosta, jotta peli jatkuisi välittömästi ja Klubi-04:llä olisi mahdollisuus vielä toiseenkin maaliin. Juha-Pekka Pantsu näyttää olevan menossa potkimaan harmissaan sivuverkkoa. Pantsu ei mahtanut maalille mitään huolimatta komeasta heittäytymisestä. Maalin aikana Hassan Sesay odotteli sivurajalla vaihtoa ja hän korvasi ennen pelin jatkumista Niko Kukan. Mehmet Hetemaj sai kapteeninnauhan käsivarteensa loppupelin ajaksi.

Mehmet Hetemaj sai varoituksen

20. Vain kolme minuuttia Mehmet Hetemajlla ehti olla kapteenin nauha käsivarressa kun hän jo sai varoituksen. Itse asiassa hän oli sitä kerjännyt jo pitkään. Kun esimerkiksi ensimmäisellä puoliajalla Joonas Sarelius valmistautui target-pelaajana vastaanottamaan oman maalivahdin pitkää avausta, niin takaa tullut Hetemaj napautti ohimennessään kyynärvarrellaan Sareliusta niskaan.

Pasi Solehmainen, Lassi Luoto, Osmo Kleemola, Joni Alho, Vili Savolainen, Jukka Hirvonen, Mehmet Hetemaj ja Joona Toivio

21. Pasi Solehmainen puskee palloa turvallisemmille alueille. Pelaajat vasemmalta oikealle: Solehmainen, Lassi Luoto, Osmo Kleemola, Joni Alho, hänen takanaan ilmeisesti Vili Savolainen, Jukka Hirvonen, Mehmet Hetemaj ja Joona Toivio.

Ilari Äijälä palkintojenjaossa

22. Palkintojen jaossa Ilari Äijälä sai yhden Veikkauspörssipisteen. Kolme pistettä sai Joonas Sarelius ja kaksi pistettä Ilkka Jäntti.

Joni Alho haastattelussa

23. Ottelun jälkeen Joni Alho oli median haastattelussa. Näyttää reportterin paitakin olevan hiukan märkä. Taustalle loppuverryttelee Hassan Sesay.

Ennen paikallisottelua vierailija Klubi-04 oli sarjataulukossa sijalla 3 ja pisteitä oli 23. FC Viikingit oli sijalla 5 ja pisteitä oli 22. Viikingit oli pelannut yhden ottelun enemmän kuin Klubi-04. Maaleja Viikingit olivat tehneet tähän asti 33 kpl, Klubi-04:n vastaava luku oli 25.

Klubi-04:n kokoonpano: 1. Mika Johansson, 5. Jukka Raitala, 6. Niko Kukka (68. min. 23. Hassan Sesay), 9. Jussi Vasara, 11. Joona Toivio, 15. Ilari Äijälä, 17. Jussi Aalto (77. min. 22. Joni Alho), 20. Antti-Pekka Raitisto, 21. Mehmet Hetemaj, 24. Mika Hänninen (53. min. 7. Antonio Inutile), 27. Vili Savolainen. Vaihtopelaajat: 12. Unisa Bangura, 2. Mikko Halonen, 4. Daniel Taylor, 10. Valeri Minkenen.

Varoitukset: 71. min. Mehmet Hetemaj.

FC Viikinkien kokoonpano: 1. Juha-Pekka Pantsu, 4. Osmo Kleemola, 6. Jukka Hirvonen, 7. Ilkka Jäntti, 13. Pasi Solehmainen, 14. Jarno Kallijärvi;, 17. Joonas Sarelius, 19. Max Lundberg, 20. Janne Mollberg, 22. Jussi Peteri (64. min. 8. Viatcheslav Malakeév), 24. Kristian Kunnas (76. min. 21. Lassi Luoto). Vaihtopelaajat: 12. Harri Kairavuo, 9. Jani Honkavaara, 11. Petteri Kärkkäinen.

Maalit: 55. min. Joonas Sarelius (Kristian Kunnas) 1-0, 62. min. Jussi Peteri (Janne Mollberg) 2-0, 68. min. Ilari Äijälä 2-1.

Ottelun lopputulos oli täsmälleen sama kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa keväällä. Silloinkin kotijoukkue voitti 2-1. Kysäisin ottelun jälkeen Klubi-04:n manageri Juha Saukkoselta mihin ottelu ratkesi. "Viikingit pelasi paremmin!" oli lyhyt kommentti.

[FC Viikingit 2006] [Klubi-04 2006]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!