FC Viikingit - Atlantis FC 4-1 (1-1) [09.09.2006]

Joukkueet pelaajaesittelyssä

1. Joukkueet pelaajaesittelyssä. Edessä Atlantis FC tummemmissa paidoissa ja takana vaaleammissa paidoissa FC Viikingit. Keskellä ottelun tuomarit. Erotuomarina oli Mika Koskinen, joka on näillä sivuilla tuttu mm. kesäisestä Suomen Cup-ottelusta Salossa. Avustavina tuomareina olivat Veli-Matti Leppänen ja Jukka Honkanen. Tarkkailijana oli Eino Väisänen.

Adel Eid ja Kalle Sorja

2. Adel Eid painosti takaa kun Kalle Sorja yritti avata hyökkäystä. Pienen pystypainin jälkeen Sorjan onnistui laukoa pallo sivurajan suuntaan Atlantiksen kenttäpuoliskoa kohden.

Petteri Paajanen ja Osmo Kleemola

3. Osmo Kleemola hassutti Petteri Paajasen ja kiepahti sitten sivurajan puolelta ohitse. Takana vasemmalla on Janne Mollberg.

Teemu Kankkusen loukkaantuminen I

4. Joonas Sarelius on hypännyt keskitykseen ja Teemu Kankkunen aloitti tiikerinloikan kohden Sareliusta. Ilkka Jäntti on takatolpan kohdalla.

Teemu Kankkusen loukkaantuminen II

5. Sarelius on jo laskeutumassa kentän pinnalle, mutta Kankkunen on ilmassa lakikorkeudessa vaikka pallo meni kaaressa hänen ylitseen. Kankkunen katsoo pallon perään ja ei mieti laskeutumista maan pinnalle. Ilkka Jäntti on syöksynyt Larsson-maiseen puskuun, joka suuntautuu kuitenkin maalin editse.

Teemu Kankkusen loukkaantuminen III

6. Teemu Kankkunen laskeutuu kentän pinnalle huonosti toisen jalan varassa ja loukkaa itsensä. Hän oli hetken aika päätyrajalla paikkailtavana, mutta joutui saman tien vaihtoon. Kentälle tulee Ojembe Olatuga, vaikka Palloliiton webbisivulla olevassa ottelupöytäkirjassa, jonka linkki löytyy alhaalta, vaihtoa ei mainita.

Jani Koivisto, Jukka Hirvonen, Obi Metzger, Ilkka Jäntti, Kristian Kunnas, Kalle Sorja, Viatcheslav Malakeév ja Feras Abid

7. Obi Metzger harhautti Kalle Sorjan, joka menetti katkaisuyrityksessä tasapainonsa. Muutaman metrin etemisen jälkeen Metzger laukoo rangaistusalueen rajalta tulisesti ja maaliverkko pullistelee Atlantiksen ensimmäisestä maalista. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jani Koivisto, Jukka Hirvonen, Metzger, Ilkka Jäntti, Kristian Kunnas, Sorja, Viatcheslav Malakeév ja Feras Abid.

Atlantiksen pelaajat riemuitsevat pääkatsomon edessä

8. Atlantiksen pelaajat riemuitsevat pääkatsomon edessä ottelun johtomaalista.

Jarkko Vähäsarja, Joonas Sarelius, Jukka Hirvonen, Aleksandr Mishtshuk ja Kalle Sorja

9. Viikinkien 1-1 tasoitusta ei tarvinnut odotella kuin pari minuuttia. Jukka Hirvonen oli laukojana, mutta minulta jäi kentän toisesta päästä edessä olevien pelaajien vuoksi näkemättä yksityiskohdat. Pallo näytti ensin lähtevän matalana laakana, ja Mishtshuk löi maihin. Mutta sitten pallo lentääkin korkeana kaarena Mishtshukin ylitse. Minulta jäi näkemättä, muuttiko pallo suuntaa edessä olevista Atlantispelaajista (luultavammin kyseessä oli Adel Eid, vaikka Miika Jokiperäkin oli paikalla). Pelaajat vasemmalta oikealle: Jarkko Vähäsarja, Joonas Sarelius, Jukka Hirvonen, Aleksandr Mishtshuk ja Kalle Sorja.

Kalle Sorjan maali

10. Kalle Sorjan maali syntyy Jukka Hirvosen antamasta kulmapotkusta. Pusku suuntautuu korkeana oikeaan yläkulmaan ja Mishtshukilla ei ole oikein mahdollisuuksiakaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Aleksandr Mishtshuk, Kimmo Simula, hänen takanaan tunnistamaton Viikinkipelajaa, Petteri Paajanen, Ojembe Olatuga, Janne Mollberg, Sorja, Miika Jokiperä, Adel Eid ja Joonas Sarelius. Valokuvista olin katsovinani, että aivan kuin ketään Atlantispelaajaa ei olisi ollut kulman aikana Atlantiksen maalin takatolpalla. Tai jos olisi ollut, niin hän lähti sieltä hyvissä ajoin ennen Sorjan puskua.

Viikinkien pelaajat juhlivat maalia kulmalipulla

11. Viikinkien pelaajat juhlivat maalia kulmalipulla. Sinne ehti kerääntyä melkein koko joukkue ennenkuin erotuomari Mika Koskinen tuli hätistämään pelaajat omalle kenttäpuoliskolleen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Viatcheslav Malakeév, Joonas Sarelius, Kristian Kunnas ja Kalle Sorja.

Jukka Hirvonen, Axel Orrström, Kristian Kunnas, Ojembe Olatuga ja Jarkko Vähäsarja

12. Ojembe Olatuga pelasi Atlantispuolustuksessa hyvin, vaikka joutui välillä pystypainimaan Viikinkipelaajien kanssa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Hirvonen, Axel Orrström, Kristian Kunnas, Ojembe Olatuga ja Jarkko Vähäsarja.

Läheltä piti I

13. Janne Mollberg on hyökkäämässä, mutta Aleksandr Mishtshuk tulee hyvin vastaan rangaistusaluuen ulkopuolelle ja peittää suoran reitin maalille.

Läheltä piti II

14. Pallo ajautuu sivulle ja Mollberg ryntää sen perään.

Läheltä piti III

15. Laidalta Mollberg pääsi yrittämään maalia kohden, mutta alhaalla oleva Adel Eid puski pallon takaisin keskikentälle. Mollbergin laukaus suuntautui sen verran viistoon, että siitä olisi tullut vain keskitys maalin eteen, vaikka Eid ei olisi katkaissut sitä.

Jukka Hirvonen, Jarkko Vähäsarja, Petteri Paajanen, Kalle Sorja, Ilkka Jäntti ja Harri Kairavuo

16. Petteri Paajanen tyylitteli pallolla keskialueella. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Hirvonen, Jarkko Vähäsarja, Paajanen, Kalle Sorja, Ilkka Jäntti ja Harri Kairavuo.

Ossi Martikainen, Viatcheslav Malakeév, ja Jani Koivisto

17. Jani Koivisto keskitteli palloja hyvin etenkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta joutui toisella vaihtoon. Saman kohtalon koki takana oleva Viatcheslav Malakeév. Ossi Martikainen on tulossa takaa apuun.

Aleksandr Mishtshuk

18. Aleksandr Mishtshuk varmistaa vielä ylärimaa hipoen, että pallo menee varmasti yli maalin.

Aleksandr Mishtshuk, Adel Eid, Joonas Sarelius

19. Pelaajat vasemmalta oikealle: Aleksandr Mishtshuk, Adel Eid, Joonas Sarelius, Max Lundberg, Ojembe Olatuga ja Feras Abid (?).

Patrik Rikama, Janne Mollberg, Aleksandr Mishtshuk, Adel Eid, Joonas Sarelius, Max Lundberg, Ojembe Olatuga

20. Pelaajat vasemmalta oikealle: Patrik Rikama, Janne Mollberg, Aleksandr Mishtshuk, Adel Eid, Joonas Sarelius, Max Lundberg, Ojembe Olatuga.

Ojembe Olatuga, Petteri Paajanen, Vesa Kosonen, Harri Kairavuo, Joonas Sarelius ja Ilkka Jäntti

21. Vesa Kosonen puskemassa kohden Viikinkimaalia. Harri Kairavuo on selän takana, mutta ei ylety palloon. Pelajat vasemmalta oikealle: Ojembe Olatuga, Petteri Paajanen, Vesa Kosonen, Harri Kairavuo, Joonas Sarelius ja Ilkka Jäntti.

Pallo maalliin, mutta ei hyväksytysti

22. Valokuvasta näyttäisi kuin Kososen pusku menisi maaliin, mutta maalia ei hyväksytty. En enää muista, oliko tilanne paitsio vai katsoiko erotuomari, että tilanteessa tapahtui joku rike.

Kristian Kunnas laukoo

23. Kristian Kunnas laukoo aivan maalin edestä tulisesti viiden metrin rajan kohdalta.

Aleksandr Mishtshuk, Kristian Kunnas ja Viatcheslav Malakeév

24. Pallo pomppii edestakaisin, mutta menee sitten selvästi verkkoon. Kunnas on itse ehtinyt tolpalle runnomaan palloa sisälle. Atlantispuolustus pelasi tässä tilanteessa melkoista avoimien ovien päivää. Pelaajat vasemmalta oikealle: Aleksandr Mishtshuk, Kunnas ja Viatcheslav Malakeév.

Aleksandr Mishtshuk, Kristian Kunnas, Viatcheslav Malakeév ja Adel Eid

25. Viatcheslav Malakeév ja Kristian Kunnas ovat aloittaneet maalin tuulettamisen.

Viikinkijuhlintaa

26. Lähes koko Viikinkien joukkue kerääntyi kulmalipulle juhlimaan.

Obi Metzger taklasi

27. Obi Metzger taklasi Max Lundbergin ja Viikinkipelaajat protestoivat.

Keltainen kortti

28. Vaikka Obi Metzger viittoi, että tilanteessa ei ollut mitään, niin erotuomari kaivoi esiin keltaisen kortin.

Punainen kortti

29. Heti perään heilahti punainen kortti, vaikka en ymmärrä miksi. Ottelupöytäkirjan mukaan Metzgerillä ei ollut jo yhtä aikaisempaa keltaista varoitusta. Viikinkipelaajista Jukka Hirvonen näytti punaisen kortin nähtyään (vasemman osakuvan oikeassa laidassa) hiukan hämmästyneen näköiseltä.

Miika Jokiperä ja Joonas Sarelius

30. Miika Jokiperä ja Joonas Sarelius

Miika Jokiperä ja Joonas Sarelius

31. Miika Jokiperän ja Joonas Sareliuksen kyykkytanssia. Erotuomari viittoo, että vauhtia, eipäs hidastella ;-)

Joonas Sareliuksen puskumaali

32. Joonas Sarelius puskee pallon varmasti toiseen nurkkaan. Taas Atlantispuolustus pitää avoimien ovien päivää.

Jussi Peteri

33. Jussi Peteri näyttää harmistuneelta kun pallo karkasi päätyrajan ylitse. Peteri tuli kentälle toisella puoliajalla Viatcheslav Malakeévin tilalle.

Ilkka Jäntti

34. Ottelun veikkauspörssiraadissa oli tällä keraa myös Antti Muurinen ja U21-maajoukkuevalmentaja Markku Kanerva. Ilkka Jäntti sai palkintoraadilta kolme Veikkauspörssipistettä.

Kalle Sorja

35. Kalle Sorja sai Veikkauspörssiraadilta kaksi pistettä.

Kristian Kunnas

36. Kristian Kunnas sai Veikkauspörssiraadilta yhden pisteen.

Joonas Sarelius

37. Joonas Sarelius median haastaltavana ottelun jälkeen.

Ennen ottelua Atlantis FC johti Ykköstä viiden pisteen erona toisena olevaan FC Viikinkeihin. Kahdesta viimeisimmästä ottelusta oli kuitenkin tullut vain tasapeli. FC Viikingit oli ennen ottelua pelannut viiden ottelun tappiottoman putken. Kotijoukkue oli tehnyt tähän mennessä 43 maalia ja vierasjoukkue 39 maalia. Viikinkien parhaat maalintekijät olivat Joonas Sarelius (11) ja Jussi Peteri (7). Atlantiksella Kimmo Tauriainen, Feras Abid ja Petteri Paajanen olivat kaikki tehtailleet 7 maalia.


Seuraavassa taulukossa on FC Viikinkien 10 kotiottelua ja 9 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 10 5 3 2 22-14 18
Vierasottelut 9 5 2 2 22-7 17
Yhteensä 19 10 5 4 43-21 35

Seuraavassa taulukossa on Atlantis FC:n 10 kotiottelua ja 9 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 10 7 1 2 23-11 22
Vierasottelut 9 5 3 1 16-9 18
Yhteensä 19 12 4 3 39-20 40

FC Viikinkien kokoonpano: 12. Harri Kairavuo, 2. Jarkko Vähäsarja (62. min. 19. Max Lundberg), 3. Ossi Martikainen, 4. Osmo Kleemola, 6. Jukka Hirvonen, 7. Ilkka Jäntti, 8. Viatcheslav Malakeév (69. min. 22. Jussi Peteri), 10. Kalle Sorja, 17. Joonas Sarelius, 20. Janne Mollberg, 24. Kristian Kunnas. Vaihtopelaajat: 1. Jukka-Pekka Pantsu, 9. Jani Honkavaara, 13. Pasi Solehmainen, 14. Jarno Kallijärvi, 15. Teemu Pulkkinen, 23. Jan Demidovits.

Varoitukset: 65. min. Joonas Sarelius, 74. min. Jukka Hirvonen.

Atlantis FC:n kokoonpano: 36. Aleksandr Mishtshuk, 3. Adel Eid, 4. Miika Jokiperä, 5. Teemu Kankkunen (25. min. 29. Ojembe Olatuga), 7. Mikko Simula, 11. Jani Koivisto (60. min. Vesa Kosonen), 21. Feras Abid, 22. Axel Orrström, 23. Patrik Rikama (78. min. 6. Pasi Karppinen), 24. Petteri Paajanen, 30. Obi Metzger (67. min. ua). Vaihtopelaajat: 12. Adam Highfield, 8. Kimmo Tauriainen, 26. Janne Arolinna, 32. Izuchuwku Aniche.

Varoitukset: 55. min. Jani Koivisto, 61. min. Vesa Kosonen, 67. min. Obi Metzger (ua).

Maalit: 39. min. Obi Metzger 0-1, 41. min. Jukka Hirvonen 1-1, 50. min. Kalle Sorja 2-1, 65. min. Kristian Kunnas 3-1, 86. min. Joonas Sarelius (Kristian Kunnas) 4-1.

FC Viikinkien päävalmentaja Europaeus totesi ottelun jälkeen: "Eka jakso oli aika varovaista peliä molemmilta. [Voimakas] tuuli tuo omat juttunsa peliin. Yritimme liian paljon pitkää palloa Joonakselle. Puoliajalla sanoin, että on uskallettava pelata palloa maata pitkin. Hirvosen tasoitus tuli hyvään kohtaan. Meillä olisi ollut mahdollisuuksia enempäänkin, mutta 4-1 on loistava tällaisessa pelissä".

Kun Europaeukselta kysyttiin Veikkausliigaan nousemisesta, hän sanoi, että ei ota vielä paineita asiasta vaan katsoo, mikä on tilanne 20.10. Viikinkien otteluohjelmassa on kolme vieraspeliä: PP-70, Rakuunat ja TP-47. Sitten on nousukuntoinen FC Hämeenlinna ja RoPS kotona. Viimeisenä kohdataan Jippo vieraissa.

Atlantiksen joukkueenjohtaja Pasi Pihamaa vastasi kysymykseen kärkikamppailun kiristymisestä: "Ykkösen ja kakkosen osalta tilanne kiristyi, mutta kolmosta pitää seurata, että ei tule meidän lähelle. Meidän pitäisi saada oma peli kulkemaan. 1-1 -tilanteessa meillä oli pelaaja yksin lävitse. Jos siitä olisi tehty maali, niin peli olisi ollut erinäköinen. Tuuliset olosuhteet olivat molemmille samat, samoin kenttä oli erinomainen, joten ne eivät kelpaa selitykseksi".

[FC Viikingit 2006] [Atlantis FC 2006]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!